BH Plivanje

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
palermo

#76 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

Ma meni suštinski najviše ovdje idu na živce dupli kriteriji. Normalno je da Hrvat iz BiH ne igra za Bih ako može za Hrvatsku, normalno je da Bošnjak iz Hrvatske igra za Hrvatsku, i normalno je da Bošnjakinja iz BiH nastupa za Hrvatsku a ne za BiH.

Jedino nije normalno da nekome iz ove zemlje to smeta.
Osmi Socrates

#77 Re: BH Plivanje

Post by Osmi Socrates »

Nemojte bezveze čovjeka (Seju) prozivati. Ja i ne znam ko je.

Amina je odrasla osoba i donosi svoje odluke.

Koliko sam slušao intervjue Lane Pudar, i ona će sa punoljetstvom u Ameriku na koledž ili negdje u Evropu, gdje će imati bolje uslove. Pogotovo će u Americi imati bolje uslove. Perfektne za njen talenat. To ne znači da će nastupati za Amerikance. Lično vjerujem da neće.
geralt

#78 Re: BH Plivanje

Post by geralt »

Nek svako ide gdje mu je bolje. Amini zelim sve najbolje u karijeri.

Zena ima 25 godina i rodjena je poslije zadnjeg rata. Po cemu je ona "zrtva Hrvatske"? Tom logikom smo i mi svi zrtve Njemacke ili Osmanskog carstva.
JohnnyS

#79 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 11/08/2022 21:52 Ma meni suštinski najviše ovdje idu na živce dupli kriteriji. Normalno je da Hrvat iz BiH ne igra za Bih ako može za Hrvatsku, normalno je da Bošnjak iz Hrvatske igra za Hrvatsku, i normalno je da Bošnjakinja iz BiH nastupa za Hrvatsku a ne za BiH.

Po toj priči su dupli kriteriji da tebi ne smetaju malina respiratori, ne smeta ti kašnjenje s cijepljenjem, ne smeta ti spora izgradnja autoceste, ali zato ti smeta što jedna djevojka uzima državljanstvo druge države. Jesu li to dupli kriteriji?
Osmi Socrates

#80 Re: BH Plivanje

Post by Osmi Socrates »

Ma narod se zapalio, a i nije logičan.

Sa jedne strane "Amina i nije vrhunska plivačica, ne treba nam i ne treba joj ni omogućiti finansijsku podršku", a sa druge strane "izdajica je jer nastupa za Hrvatsku".
Osmi Socrates

#81 Re: BH Plivanje

Post by Osmi Socrates »

Dakle, idealna solucija za narod je da Amina sjedi u Mostaru bez ikakve podrške.
Spit_fire

#82 Re: BH Plivanje

Post by Spit_fire »

Osmi Socrates wrote: 11/08/2022 22:04 Ma narod se zapalio, a i nije logičan.

Sa jedne strane "Amina i nije vrhunska plivačica, ne treba nam i ne treba joj ni omogućiti finansijsku podršku", a sa druge strane "izdajica je jer nastupa za Hrvatsku".
Pa s moralne strane je ispala dno...htjeli bi nekakvu drzavu a najnormalnije vam je ok da se po istoj pisa kako god ko stigne.

Nisam apsolutno za sad neki linc medijski il slicno, nek ide dje hoce svak sebi bira..al opravdavat ovaj cin valjda jedino mi na svijetu mozemo
Osmi Socrates

#83 Re: BH Plivanje

Post by Osmi Socrates »

Ništa ja ne opravdavam, a ni ne osuđujem. Uostalom, sve zavisi od okolnosti koje mi niti znamo niti, iskreno, imamo pravo da tumačimo.

Ko smo mi da sudimo o tuđim životima? Sutra ćete i Lanu pljuvati ako nastupi za Ameriku.

Trebalo bi biti dovoljno da Amina sasvim sigurno ne mrzi svoju zemlju. A šta se desilo između nje i Plivačkog Saveza možemo nagađati.
Haris.ba

#84 Re: BH Plivanje

Post by Haris.ba »

Zanima me je li Zbanicka u ovom dokumentarcu obradila ulogu Emerika Bluma u KK Bosna.

Energoinvest sredjivao zaposlenja supruga, djevojaka i ljubavnica igraca, sredjivao stanove, kroz marketing davao za place.

Citav taj projekat i evropsko prvenstvo je doslo zahvaljujuci lovi koja je stala iza projekta.

Iz prazne ne puca.
palermo

#85 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 11/08/2022 22:02
palermo wrote: 11/08/2022 21:52 Ma meni suštinski najviše ovdje idu na živce dupli kriteriji. Normalno je da Hrvat iz BiH ne igra za Bih ako može za Hrvatsku, normalno je da Bošnjak iz Hrvatske igra za Hrvatsku, i normalno je da Bošnjakinja iz BiH nastupa za Hrvatsku a ne za BiH.

Po toj priči su dupli kriteriji da tebi ne smetaju malina respiratori, ne smeta ti kašnjenje s cijepljenjem, ne smeta ti spora izgradnja autoceste, ali zato ti smeta što jedna djevojka uzima državljanstvo druge države. Jesu li to dupli kriteriji?
Pobogu, pa jel u svakoj priči treba spomenuti malina respiratore. Ja bih rekao da su to potpuno dvije odvijene stvari. Jedna je kriminal. Druga je pitanje koliko je ljudima važna Bosna i Hercegovina. kao država sa svim njenim atributima.

Inače,još samo dodaj da sam SDA bot i upisat ćeš se članstvo....
Piaty

#86 Re: BH Plivanje

Post by Piaty »

geralt wrote: 11/08/2022 21:58 Tom logikom smo i mi svi zrtve Njemacke ili Osmanskog carstva.
:lol: kakve su to paralele :lol:
palermo

#87 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

Osmi Socrates wrote: 11/08/2022 22:04 Ma narod se zapalio, a i nije logičan.

Šta je ovdje nelogično ?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#88 Re: BH Plivanje

Post by PreWiBa »

Da se i ja očitujem :mrgreen:

Mislim, teško je bilo šta reći u ovoj situaciji.
Kajtaz ima pravo da sama odluči gdje će, kako će i odabrati onaj put koji joj više odgovara.

U Hrvatskoj definitvno ima bolje uslove, bolju pomoć od strane države i tkd. Ali isto tako, to joj dugoročno nije baš od neke koristi. Većina ljudi misli kako je to neki ekstra plaćen posao zato što se radi o olimpijskoj disciplini, ali to nije baš tako.
Jedino neko u rangu Michaela Phelpsa može reći da je plivanjem za života zaradio. Ostatak, kao i Amina, će za par godina opet morati raditi neki normalan posao.
Evo, primjera radi, International Swimming League (ISL) svojim igračima, koji spadaju među top-plivače svijeta, plaća 1500 dolara mjesečno. I to tek od 2020.

Ne znam šta joj Hrvatska nudi pa da je izabrala taj put, ali mislim, da, kao što je neko i rekao, da će to sve biti kratkog daha i da će opet najkasnije za 3-4 godine morati završiti karijeru.

Sa druge strana, biti Mostarka i uraditi tako nešto je, hmmm...
Da je otišla u Sloveniju npr. ne bi vidio problem, ili da je makar iz nekog grada koji nema baš tu neku istoriju (Bihać npr. ili Tuzla), razumio bih. Ovako nekako vazda imam pred očima kako igraš za reprezentaciju čije utakmice huligani koriste za teroriziranje tvog grada, ili se sjetim kako je bio jednom snimak na kojem Thompson u autobusu pjeva sa nekom ženskom reprezentacijom HR...

Neko je rekao kako je ona rođena poslije rata i kako eto zato i nema veze s ratom. Ne znam, da je meni neko ocu uništio firmu, protjerao na drugu stranu grada i onda kasnije opet malo pa malo terorizirao tvoje komšije, ne bih baš bio ravnodušan.
Last edited by PreWiBa on 11/08/2022 22:30, edited 1 time in total.
JohnnyS

#89 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 11/08/2022 22:24
JohnnyS wrote: 11/08/2022 22:02

Pobogu, pa jel u svakoj priči treba spomenuti malina respiratore. Ja bih rekao da su to potpuno dvije odvijene stvari. Jedna je kriminal. Druga je pitanje koliko je ljudima važna Bosna i Hercegovina. kao država sa svim njenim atributima.

Inače,još samo dodaj da sam SDA bot i upisat ćeš se članstvo....

Nikad. Nazvao bih te "zabrinutim građaninom" :D
geralt

#90 Re: BH Plivanje

Post by geralt »

Piaty wrote: 11/08/2022 22:25
geralt wrote: 11/08/2022 21:58 Tom logikom smo i mi svi zrtve Njemacke ili Osmanskog carstva.
Hocu da kazem da je proslo je 27 godina od zavrsetka rata. Davna historija, ili bi barem trebala biti, posebno za Amininu generaciju. Nikakve razlike ne bi trebalo biti da li ide u hrvatsku ili njemacku ili americku reprezentaciju.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#91 Re: BH Plivanje

Post by mk ultra »

Spit_fire wrote: 11/08/2022 22:08

Pa s moralne strane je ispala dno...htjeli bi nekakvu drzavu a najnormalnije vam je ok da se po istoj pisa kako god ko stigne.

I mene pisa ista ta drzava
Samo me jebe sto ne znam odakle pisete, prohodate li vi kad po sarajevu, mostaru,tuzli, zenici, bihaću, BL, bijeljini? Ili ku(r)cate negdje zapadnije??

Pisaju me kad prodaju na divljaka duhan javno i nikome nista
Hodam pored pijace pita me hoću li deviza? I taj piša i po državi i po svemu.
Kad zovnem policiju i ne dođu a u 1 iza ponoci tresti muzika
Kad hocu da prijavim paljenje plastike i cega sve ne, ali se javi i kaze nismo nadlezni

Onaj jarac nedojebani sa audijem q7 što piša po zakonu i ubi danas čovjeka u Mokrom
Dokle ćeš da nabrajam

Opet ponavljam
Država maćeha
Svoju djecu voli tuđu taslači
Maćehina djeca su ovi gore navedeni

Ne motaj maćehu u celofan i da kazes da je to majka.
Jes kurac
Piaty

#92 Re: BH Plivanje

Post by Piaty »

Nemojte zajebavati. Sjetite se slucaja sa Asmirom Kolasincem koji je toliko zelio nastupati za Bosnu i na kraju je rekao da bi se samo zajebao i da ne bi ni dokle dogurao i to NE zbog toga sto je trazio nekakav specijalan tretman vec MINIMUM!

Ne sumnjam da je Aminina prica slicna njegovoj.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#93 Re: BH Plivanje

Post by PreWiBa »

geralt wrote: 11/08/2022 22:29
Piaty wrote: 11/08/2022 22:25

Hocu da kazem da je proslo je 27 godina od zavrsetka rata. Davna historija, ili bi barem trebala biti, posebno za Amininu generaciju. Nikakve razlike ne bi trebalo biti da li ide u hrvatsku ili njemacku ili americku reprezentaciju.
Da je Krajina, Tuzla, pa i Sarajevu u pitanju, bilo bi ok.

Ali rat u Mostaru nije neka davna istorija. Dovoljno je proći kroz njega magistralom da bi se u to uvjerio.
Osmi Socrates

#94 Re: BH Plivanje

Post by Osmi Socrates »

Pa nije baš da se ne može zaraditi od plivanja. Ako si vrhunski talenat, naravno. Recimo, dobiješ punu sportsku školarinu na američkom koledžu.

Dobiješ fino obrazovanje i vrhunske uslove za sportski napredak. Šta će ti više kao mladom sportašu? Istina, u nekim drugim sportovima se više zaradi, ali ovo nikako nije za potcjeniti.
Last edited by Osmi Socrates on 11/08/2022 22:33, edited 1 time in total.
JohnnyS

#95 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

Je li Pjanić izdao Luksemburg?
Spit_fire

#96 Re: BH Plivanje

Post by Spit_fire »

Osmi Socrates wrote: 11/08/2022 22:32 Pa nije baš da se ne može zaraditi od plivanja. Ako si vrhunski talenat, naravno. Recimo, dobiješ punu sportsku školarinu na američkom koledžu.

Dobiješ fino obrazovanje i vrhunske uslove za sportski napredak. Šta će ti više kao mladom sportašu? Istina, u nekim drugim sportovima se više zaradi, ali ovo nikako nije za potcjeniti.
Samo sto ona nije ni blizu toga..da jeste nasli bi se i sponzori i svi..najlakse rec nisam uspio drzava ne da pare

I sta sad nakon godinu dana tamo osvojice medalju na OI? ma daj
Last edited by Spit_fire on 11/08/2022 22:36, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#97 Re: BH Plivanje

Post by _BataZiv_0809 »

JohnnyS wrote: 11/08/2022 22:33 Je li Pjanić izdao Luksemburg?
Vise je para u njega ulozio Luxić nego BiH u Kajtazku
Osmi Socrates

#98 Re: BH Plivanje

Post by Osmi Socrates »

Ja sam više pisao o Lani, nego o Amini. Dakle, Amini je bio i manji izbor, sad, da li njenom krivicom ili nečijom tuđom, ili je kombinacija krivica, možemo nagađati.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#99 Re: BH Plivanje

Post by mk ultra »

sehohari wrote: 11/08/2022 22:32
geralt wrote: 11/08/2022 22:29

Ali rat u Mostaru nije neka davna istorija. Dovoljno je proći kroz njega magistralom da bi se u to uvjerio.
Jesi li jednom noćio u mostaru ili pises jer vjerujes da je tako?
Spit_fire

#100 Re: BH Plivanje

Post by Spit_fire »

mk ultra wrote: 11/08/2022 22:37
sehohari wrote: 11/08/2022 22:32

Jesi li jednom noćio u mostaru ili pises jer vjerujes da je tako?
Rat u Mostaru je zavrsio negdje 2001 otprlike..al da ne tusim temu
Post Reply