Baš me zanima da li je bio "disgusted" četverogodišnjom opsadom Sarajeva, etničkim čišćenjem i na kraju, genocidom koji je počinjen u Bosni i Hercegovini. Nešto se ne sjećam da je tad bio ovako vokalan i ostrašćen, ili da je održao neki humanitarni koncertguruguru95 wrote: ↑08/08/2022 22:05 "I was disgusted by the gangsters Obama and Clinton ordering NATO’s illegal bombings of both Libya and Serbia."
Ukrajina
-
guruguru95
#104076 Re: Ukrajina
-
zigzag
#104077 Re: Ukrajina
A zašto su toliko bitni "muzičari koji piju"?
- karanana
#104078 Re: Ukrajina
ni ja to ne kontam, evo na dvije teme na vise stranica se raspravlja o tome sta je ovaj, vjerovatno narkoman, rekao i izjavio. pa nije biden. ako slusate i ako ste fan njegove muzike ne znaci da je frajer bog neuzubilah ili da je bitan faktor na medjunarnoj vojno politickoj sceni. ako ste razocarani u njega kao osobu jer ste fan njenog lika i djela, eno vam druga tema.
- drug_profi
#104079 Re: Ukrajina
Bitan je u toj mjeri jer je cuveni i postovani umjetnik, pa se nejgova rijec bolje primi od no name lika.karanana wrote: ↑08/08/2022 23:27 ni ja to ne kontam, evo na dvije teme na vise stranica se raspravlja o tome sta je ovaj, vjerovatno narkoman, rekao i izjavio. pa nije biden. ako slusate i ako ste fan njegove muzike ne znaci da je frajer bog neuzubilah ili da je bitan faktor na medjunarnoj vojno politickoj sceni. ako ste razocarani u njega kao osobu jer ste fan njenog lika i djela, eno vam druga tema.
Dapace je vise vazno sta on kaze nego npr. Orban.
-
mishic
#104080 Re: Ukrajina
Izvjesno je da je na bojnom polju Ukrajina preuzela inicijativu. Da diktira događaje.
Posebno je bitni da sve veći broj partizana djeluje na PZT što ruse čini nesigurni. Do sada je Rusija koristila svoje špijune na PZT ali ih je sve manje.
Međutim Rusija pojačava svoj psihološko-propagandni rat. A to može biti veoma opasno u ovoj fazi. Rusi su tu nenadmašni. Laži, podmetanja, falsifikati i bezbroj botova koji onda elektronski šire tu propagandu mogu ozbiljno poljuljati moral boraca Ukrajine ali stvoriti i afere, trzavice i sukobe u samoj Ukrajini ali i u svijetu.
Evo to se primijeti i na ovom forumu. Sve su glasniji i hrabriji oni koji pod krinkom neutralnosti i objektivnosti razvodnjavaju diskusiju, ubacuju spinove i u najmanju ruku stvaraju dileme i bacaju sumnju na istinitost pojedinih podataka. A to djelovanje botova nije zanemarivo. Ima ih ogroman broj, koriste patnju umornih ukrajinskih građana, ubacuju crve sumnje i tako mic po mic rade ono za što su zaduženi.
Ova taktika ukrajinaca postaje predmetom njihova bavljenja upravo s ciljem izazivanja nezadovoljstva učinkom ukrajinske armije kako bi se iz tog nezadovoljstva počela tražiti odgovornost, greške, nepovjerenje i počelo srljati da se ljudstvo i tehnika izloži ruskoj artiljeriji. Postalo je očito da vrijeme radi za Ukrajinu, topi Ruse i njihovu moć i da je jedini mogući ishod ovoga sukoba oslobađanje PZT i totalni krah Rusije.
Ove najave da iz ovoga sukoba ne smije biti pobjednika samo su naručeni EPP i ništa drugo.
Posebno je bitni da sve veći broj partizana djeluje na PZT što ruse čini nesigurni. Do sada je Rusija koristila svoje špijune na PZT ali ih je sve manje.
Međutim Rusija pojačava svoj psihološko-propagandni rat. A to može biti veoma opasno u ovoj fazi. Rusi su tu nenadmašni. Laži, podmetanja, falsifikati i bezbroj botova koji onda elektronski šire tu propagandu mogu ozbiljno poljuljati moral boraca Ukrajine ali stvoriti i afere, trzavice i sukobe u samoj Ukrajini ali i u svijetu.
Evo to se primijeti i na ovom forumu. Sve su glasniji i hrabriji oni koji pod krinkom neutralnosti i objektivnosti razvodnjavaju diskusiju, ubacuju spinove i u najmanju ruku stvaraju dileme i bacaju sumnju na istinitost pojedinih podataka. A to djelovanje botova nije zanemarivo. Ima ih ogroman broj, koriste patnju umornih ukrajinskih građana, ubacuju crve sumnje i tako mic po mic rade ono za što su zaduženi.
Ova taktika ukrajinaca postaje predmetom njihova bavljenja upravo s ciljem izazivanja nezadovoljstva učinkom ukrajinske armije kako bi se iz tog nezadovoljstva počela tražiti odgovornost, greške, nepovjerenje i počelo srljati da se ljudstvo i tehnika izloži ruskoj artiljeriji. Postalo je očito da vrijeme radi za Ukrajinu, topi Ruse i njihovu moć i da je jedini mogući ishod ovoga sukoba oslobađanje PZT i totalni krah Rusije.
Ove najave da iz ovoga sukoba ne smije biti pobjednika samo su naručeni EPP i ništa drugo.
-
guruguru95
#104081 Re: Ukrajina
Opet kažem, ako je ova tema predviđena isključivo za zbrajanje olupina i postavljanje fotki uništenih tenkova na frontu, i rezervisana samo za forumske vojne analitičare, stratege i magove modernog ratovanja, onda bi bilo lijepo da se to nekako naglasikaranana wrote: ↑08/08/2022 23:27 ni ja to ne kontam, evo na dvije teme na vise stranica se raspravlja o tome sta je ovaj, vjerovatno narkoman, rekao i izjavio. pa nije biden. ako slusate i ako ste fan njegove muzike ne znaci da je frajer bog neuzubilah ili da je bitan faktor na medjunarnoj vojno politickoj sceni. ako ste razocarani u njega kao osobu jer ste fan njenog lika i djela, eno vam druga tema.
- karanana
#104082 Re: Ukrajina
pa to je tema uglavnom bila, stanje na ratistu i slike, videa desavanja.guruguru95 wrote: ↑08/08/2022 23:35Opet kažem, ako je ova tema predviđena isključivo za zbrajanje olupina i postavljanje fotki uništenih tenkova na frontu, i rezervisana samo za forumske vojne analitičare, stratege i magove modernog ratovanja, onda bi bilo lijepo da se to nekako naglasikaranana wrote: ↑08/08/2022 23:27 ni ja to ne kontam, evo na dvije teme na vise stranica se raspravlja o tome sta je ovaj, vjerovatno narkoman, rekao i izjavio. pa nije biden. ako slusate i ako ste fan njegove muzike ne znaci da je frajer bog neuzubilah ili da je bitan faktor na medjunarnoj vojno politickoj sceni. ako ste razocarani u njega kao osobu jer ste fan njenog lika i djela, eno vam druga tema.Čim postoji ovoliko komentara, to valjda znači da smo na pravom mjestu i da je diskusija vrlo relevantna.
ali zaista usporilo sa slikama i videima pa se raspravlja o ovom frajeru. vjerovatno je na temu, ali nije bitno ni toliko koliko jedan unisten ruski bmp ili tenk.
-
zilog
#104083 Re: Ukrajina
Tipican primjer izroda, koji su svoju mrznju prema nekom, pretvorili u gazenje vlastitih principa. Svakodnevno imamo priliku, da to gledamo na forumu.guruguru95 wrote: ↑08/08/2022 23:24Baš me zanima da li je bio "disgusted" četverogodišnjom opsadom Sarajeva, etničkim čišćenjem i na kraju, genocidom koji je počinjen u Bosni i Hercegovini. Nešto se ne sjećam da je tad bio ovako vokalan i ostrašćen, ili da je održao neki humanitarni koncertguruguru95 wrote: ↑08/08/2022 22:05 "I was disgusted by the gangsters Obama and Clinton ordering NATO’s illegal bombings of both Libya and Serbia."![]()
To je dizanje onog "neprijatelj moga neprijatelja, je moj prijatelj", na sasvim novi, bolesniji, nivo.
BTW, Obama naredio NATO-u da napadne Libiju? WTF? I on nekom kaze da cita...
A "ilegalno" bombardovanje Srbije, je tek poseban nonsens...
Ne znam, ima li razloga ista objasnjavati ovakvim ljudima? Toliko su daleko odmakli u propagiranju tudjih lazi, da bi im vlastita sujeta jako tesko, ako ikako, dozvolila da priznaju koliki su glupani ispali.
-
guruguru95
#104084 Re: Ukrajina
karanana wrote: ↑08/08/2022 23:39pa to je tema uglavnom bila, stanje na ratistu i slike, videa desavanja.guruguru95 wrote: ↑08/08/2022 23:35
Opet kažem, ako je ova tema predviđena isključivo za zbrajanje olupina i postavljanje fotki uništenih tenkova na frontu, i rezervisana samo za forumske vojne analitičare, stratege i magove modernog ratovanja, onda bi bilo lijepo da se to nekako naglasiČim postoji ovoliko komentara, to valjda znači da smo na pravom mjestu i da je diskusija vrlo relevantna.
ali zaista usporilo sa slikama i videima pa se raspravlja o ovom frajeru. vjerovatno je na temu, ali nije bitno ni toliko koliko jedan unisten ruski bmp ili tenk.
Last edited by guruguru95 on 09/08/2022 04:33, edited 2 times in total.
- Optimus09
#104085 Re: Ukrajina
U USA je bitnije misljenje muzicara ili kojekakvih starleta nego knjizevnika ili uopste obrazovanih ljudi
-
zilog
-
Spit_fire
#104087 Re: Ukrajina
Nego sta je sa Bjelorusijom onaj njihov slobo mi je nesto tih u zadnje vrijeme...a prijetio je maltene da ce washington gadjat
- Blixen
- drug_profi
#104089 Re: Ukrajina
Ne znam treba li prevod. Niste smotani, znate i sami.
- drug_profi
#104090 Re: Ukrajina
Dva nepovezana twita, ali lakse je ovako. Prva vijest da su se rusi negdje povukli, ali meni cisti nonsens jer su oba mjesta u Rusiji. Mozda neko moze prevesti sta je pisac mislio rijeti.
Valjda je mislio da su se ruske koncentracije snaga povukle iza Belgoroda radi straha od Himarsa.
A ovo drugo je poenta. Na kruznom toku je putokaz za Bukurest.
10 Himarsa i 2 komandna vozila na snimku, odose prema Bukurestu. Gdje ce dalje, ne zna se, ali saznace se.
Vrlo moguce da nije snimljena cijela kolona jer je glupo da je predvodi borbeno vozilo. Također i na zacelju bi trebala biti pratnja, a ovje je jos ne vidimo, tako da je upitno koliko ih je ovdje zaista.
Dakle sudnji dan se nekom sprema. Imaju li rumuni ovo u arsenalu?
Valjda je mislio da su se ruske koncentracije snaga povukle iza Belgoroda radi straha od Himarsa.
A ovo drugo je poenta. Na kruznom toku je putokaz za Bukurest.
10 Himarsa i 2 komandna vozila na snimku, odose prema Bukurestu. Gdje ce dalje, ne zna se, ali saznace se.
Vrlo moguce da nije snimljena cijela kolona jer je glupo da je predvodi borbeno vozilo. Također i na zacelju bi trebala biti pratnja, a ovje je jos ne vidimo, tako da je upitno koliko ih je ovdje zaista.
Dakle sudnji dan se nekom sprema. Imaju li rumuni ovo u arsenalu?
-
guruguru95
#104091 Re: Ukrajina
zilog wrote: ↑08/08/2022 23:42Tipican primjer izroda, koji su svoju mrznju prema nekom, pretvorili u gazenje vlastitih principa. Svakodnevno imamo priliku, da to gledamo na forumu.guruguru95 wrote: ↑08/08/2022 23:24
Baš me zanima da li je bio "disgusted" četverogodišnjom opsadom Sarajeva, etničkim čišćenjem i na kraju, genocidom koji je počinjen u Bosni i Hercegovini. Nešto se ne sjećam da je tad bio ovako vokalan i ostrašćen, ili da je održao neki humanitarni koncert![]()
To je dizanje onog "neprijatelj moga neprijatelja, je moj prijatelj", na sasvim novi, bolesniji, nivo.
BTW, Obama naredio NATO-u da napadne Libiju? WTF? I on nekom kaze da cita...![]()
A "ilegalno" bombardovanje Srbije, je tek poseban nonsens...![]()
Ne znam, ima li razloga ista objasnjavati ovakvim ljudima? Toliko su daleko odmakli u propagiranju tudjih lazi, da bi im vlastita sujeta jako tesko, ako ikako, dozvolila da priznaju koliki su glupani ispali.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#104092 Re: Ukrajina
Pa ja sam vec nekoliko puta napisao da ce biti "ugodnih iznenadjenja", a koja su vec dopremljenja u Ukrajinu. Ima ih jos i uskoro ce se pisati i o njima.lajkujMe wrote: ↑08/08/2022 20:27 Uh uh uh
HAHAHAHA dokaz da se nesto i ispod stola daje.SpoilerShowSpoilerShowPotvrda da je Ukrajina dobila HARM rakete.
One su gamechanger ogromni, Rusi nemaju nista sto moze presretnuti ili negirati taj projektil.
Puno puno puno je bolji od Ruskih verzija koje su jos s pocetka 80tih godina.
On kaze u ovom postu da su za 2 dana unistili cak 12 PVO sistema ili bolje receno Radara.
Vjerovatno onaj S300 od neki dan je unisten s ovim.
Ne cudi me Rusi do sada nisu imali razlog da koriste taktike protiv HARM projektila a to je da kratko upalis radar provjeris ima li sta i onda gasi i bjezi.
To znaci da ce Rusima PVO mreza od sada biti puno puno losija s puno rupa i bez realtime nadzora neba.
Bayraktari ce moci opet da dejstvuju avioni i helikopteri ce moci preci s MLRS paljbe na direktnu paljbu.
Veliki veliki gamechanger mozda i veci od Himarsa sve zavisi kako ce ih Ukrajinci koristiti i koliko su Rusi glupi.
Edit: samo zelim da napomenem narod, famozni S400... Ovaj rat je prouzrokovao unistenje 2 baterije vec![]()
Prvi rat gdje se koriste i dokazali se kao... Smece
-
toska
#104093 Re: Ukrajina
Vjerovatno preventivni i uobičajeni pokreti jedne od mogućih vojski rumunske, američke ili francuske.drug_profi wrote: ↑09/08/2022 01:03
Dakle sudnji dan se nekom sprema. Imaju li rumuni ovo u arsenalu?SpoilerShow
Rumunija je zbog položaja i gostoprimstva brzo postala bitna članica Nato:
Raketni štit vrijedan 800 miliona dolara operativan u Rumuniji
12 May 2016 Ažurirano: 13 Mar 2017
"Američki raketni štit u Rumunjskoj, kojemu je svrha zaštititi Europu od prijetnje balističkih projektila, postaje u četvrtak operativan, što je ogorčilo Rusiju koja se protivi postavljanju tuđih vojnih sustava u svojoj nekadašnjoj zoni utjecaja.
...
Rumunjski predsjednik Klaus Iohannis izjavio je, nakon sastanka sa Stoltenbergom u Bukureštu, kako Rumunjska želi da NATO “ima stalno pomorsko prisustvo” u Crnom moru i pozvao na jačanje sigurnosti za članice NATO-a na jugu i istoku, granicama s Rusijom i Bliskim istokom."
https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... u-rumuniji
U Rumuniju stigli američki vojnici
08 Feb 2022
"SAD šalje blizu 3.000 dodatnih vojnika u Poljsku i Rumuniju kako bi zaštitile istočnu Evropu od potencijalnog prelijevanja ukrajinske krize.
Pentagon je rekao da će premjestiti eskadrilu Stryker od oko 1.000 američkih vojnika iz Vilsecka u Njemačkoj u Rumuniju."
https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... ki-vojnici
od ranije je prisutno 900 američkih vojnika, a dolaze i Francuzi
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
-
lajkujMe
#104096 Re: Ukrajina
Slobodno nastavite sta je jedan polumrtvi muzicar rekao za Ukrajinu a ja cu nastaviti postavljati ovo
Sinoc bilo dolazaka u Melitpol
Ps. Ne fali materijala na twitteru o bupovima.... Ima ih dosta ali ne postavlja ih niko (ni ja
)
Sinoc bilo dolazaka u Melitpol
Ps. Ne fali materijala na twitteru o bupovima.... Ima ih dosta ali ne postavlja ih niko (ni ja
-
lajkujMe
#104097 Re: Ukrajina
Ukrajinski partizanski pokret je veoma aktivan, zanimljiva je direktiva iz Kijeva za njih.
Ubijate saradnike, i gdje god mozete Ruse
-
lajkujMe
#104098 Re: Ukrajina
Vasquez se vraca u fight btw
Ne bitno za njegove motive ma da mislim da su vodjene ideoloskim razumom ocuvanja slobode nevjerujem da je lik psihopata
Ne bitno za njegove motive ma da mislim da su vodjene ideoloskim razumom ocuvanja slobode nevjerujem da je lik psihopata
-
lajkujMe
#104099 Re: Ukrajina
Nikopol pogodjen s 120 grad raketa
Moje pitanje Rusiji i zapadu je sta mislite do kada ce Ukrajinci suzdrzavati da bupaju Ruse kod nuklearke.
-
lajkujMe
#104100 Re: Ukrajina
Meni Turska i Erdogan nisu jasni nikako
U jednu ruku pomazu Ukrajini uveliko
Bayraktari i municija
Zatvaranje Bosfora
I sad 200 komada modernih APC vozila za Ukrajinu
+ Ogromni anganzman na pregovorima za deblokadu luka
A u drugu ruku suruje s Putinom
Sta je endgame Erdogana?
U jednu ruku pomazu Ukrajini uveliko