Dešavanja u Srbiji

costacurta

#58401 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

toska wrote: 06/08/2022 22:35 Sad je i zvanično, to što je pobio Srba u Srbiji kolko i nacisti izgleda nije ni bitno,
šta rade od svoje historije da i potvrđene kvislinge uzdižu, sad će vjerovatno i spomenici pa udžbenici...

Srbija: Ponovo rehabilitovan četnički vojvoda Nikola Kalabić
https://www.klix.ba/vijesti/regija/srbi ... /220806097

iz izvještaja njegovog saradnika Draži M.:
"Narod (op. Srbi) kada čuje da četnici dolaze u selo, više se plaše nego kada dolaze Nijemci, Bugari, Arnauti i svaka druga vjera."

svu stvarnost i činjenice okreću za potrebe novije politike i uspješno prodaju većini Srba, istina tu nije bitna.
Kad ih gledaš sa kakvim oduševljenjem pričaju o rehabilitaciji ovih zlotvora koji su, između ostalog, odgovorni i za smrt hiljada Srba onda ne bi trebalo nikoga da iznenađuje što nas omalovažavaju i ponižavaju naše žrtve. Pitaj porodice ubijenih šta misle o Nikoli i Draži. Ta sreća na licima ovih što se bore za njihove rehabilitacije je za proučavanje u kakvim institucijama.
Okreneš Prva Tv priča o Draži i Nikoli. Okreneš Pink idu zločini ustaša, Oluja, Jasenovac, PTPC vazda neke komemoracije, Happy opet za sebe priča...... psihopatologija i to po
Nek' nam je svima Bog na pomoći
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#58402 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Srbija je odavno u sunovratskom bezdanu.Jopet ce vas bombardovat.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#58403 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by japin_mutapi »

Nece Srbi i Srbija ostati mirni u ovom previranju. Moraju dici kakvu bunu al pravu bunu, oruzanu. Kako i dolikuje.

Malo ih zezaju Ukrajinci, pobise ruske VDV i specijalce koji su trebali doci u pomoc braci. Umjesto toga gnoje ukrajinske ravnice i izrastaju u suncokrete. Ipak, ne sumnjam da ce se Srbi pobuniti i krenuti u ,,denacifikaciju" Balkana i stvaranje srpskog sveta.
Ommadawn

#58404 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ommadawn »

japin_mutapi wrote: 08/08/2022 15:57 Nece Srbi i Srbija ostati mirni u ovom previranju. Moraju dici kakvu bunu al pravu bunu, oruzanu. Kako i dolikuje.

Malo ih zezaju Ukrajinci, pobise ruske VDV i specijalce koji su trebali doci u pomoc braci. Umjesto toga gnoje ukrajinske ravnice i izrastaju u suncokrete. Ipak, ne sumnjam da ce se Srbi pobuniti i krenuti u ,,denacifikaciju" Balkana i stvaranje srpskog sveta.
Toliko ludi i nisu.
Znaju kako su prošli sa ratovima devedesetih, kad su imali skoro svo naoružanje SFRJ, plus svoje ljude u republikama koje su napali.
DonieBrasco

#58405 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Racunaju oni idalje da dođu neke ruske jedinice pa da oni zajedno krecu u specijalne operacije po regionu, samo ne znam da li misle da ce to neko mirno posmatrati tipa NATO ili EU.
oldtajmer

#58406 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by oldtajmer »

uvijek mi je bilo fascinantno kakav trebas imati um da ovako samouvjereno iznosis bljuvotine :-)

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#58407 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by japin_mutapi »

Po ruskom velikom planu NATO i EU se raspadaju a neke od dojucerasnjih clanica otvoreno staju na stranu Rusije. Madzarska, Bugarska, Grcka, Crna Gora uz Srbiju bi cinile vrlo jak proruski blok. Rusija, Bjelorusija i Ukrajina postaju jedna drzava. Ostali se suzdrzavaju bilo kakvih akcija i provokacija u strahu od ruske reakcije.
Nakon toga okupacija baltickih drzava.
USA i GB su daleko i nemaju mogucnosti da uticu na dogadjaje i pomognu napadnutim drzavama i narodima.

U takvoj situaciji ruska pomoc Srbiji i stvaranju ,,srpskog sveta" bi bila vrlo brza, velika i efikasna. Znamo svi sta bi to znacilo. Muslimani Balkana bi bili istrijebljeni vrlo brzo. Tu i tamo bi ostala poneka enklava i geto.
Ommadawn

#58408 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ommadawn »

oldtajmer wrote: 08/08/2022 17:15 uvijek mi je bilo fascinantno kakav trebas imati um da ovako samouvjereno iznosis bljuvotine :-)

Joj ovo je budala al na kvadrat.
To je kapetan Dragan rasturao kurcom svojevremeno.
Bloo
Globalna šefica

#58409 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

oldtajmer wrote: 08/08/2022 17:15 uvijek mi je bilo fascinantno kakav trebas imati um da ovako samouvjereno iznosis bljuvotine
Zasto dijelis ovo?
Koja je svrha? poenta?

“Nikad ne potcenjuj ludake. Određeni simptomi mogu da budu zabavni i zanimljivi, ponekad odaju utisak bezazlenosti. Pre ili kasnije, taj utisak će demantovati praktični postupci, uglavnom agresivni i nekontrolisani”, upozorava dr Đura Veljin.
Ommadawn

#58410 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ommadawn »

Žena je baš psihopata. Vidi se to na njenom govoru tijela, riječniku, načinom na kojem izgovara svoje tvrdnje, uvjerena i sama u svoju “istinu”.
Bloo
Globalna šefica

#58411 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

Ommadawn wrote: 08/08/2022 17:55 Žena je baš psihopata. Vidi se to na njenom govoru tijela, riječniku, načinom na kojem izgovara svoje tvrdnje, uvjerena i sama u svoju “istinu”.
Žena je odavno prepoznata kao poremećena i može da gostuje (jer mislim da nigdje više ne radi) samo u talogu i mulju tipa Kurir, Blic, BI itd... ali eto, neko i to gleda pa podijeli sa nama.
toska

#58412 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by toska »

@Bloo tvoja stalna upozorenja da se na stavljaju izjave svake budale, misleći na njihove političke stavove koji su ili čista laž ili fašizam, ne drži vodu kada se radi o poznatim ljudima i samim tim imaju publiku.

Da postoji reciprocitet takvih budala, raspoređen po narodima, onda bi trebalo uvažiti savjet,
problem je što ne postoji i sa bosanske strane nema poznatih "budala" koji su javno fašisiti.

Previše je svega toga u javnom životu Srbije da bi se pripisalo samo luđacima.
Bloo
Globalna šefica

#58413 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

toska wrote: 08/08/2022 18:07 @Bloo tvoja stalna upozorenja da se na stavljaju izjave svake budale, misleći na njihove političke stavove koji su ili čista laž ili fašizam, ne drži vodu kada se radi o poznatim ljudima i samim tim imaju publiku.

Da postoji reciprocitet takvih budala, raspoređen po narodima, onda bi trebalo uvažiti savjet,
problem je što ne postoji i sa bosanske stra

Osim Fatmira Alispahica, Latica..SAFF i Faktor novinari (bezimeni)....nema nema...

Naravno, svi su oni poremeceni. Skontala.
toska

#58414 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by toska »

Bloo wrote: 08/08/2022 18:20
toska wrote: 08/08/2022 18:07 @Bloo tvoja stalna upozorenja da se na stavljaju izjave svake budale, misleći na njihove političke stavove koji su ili čista laž ili fašizam, ne drži vodu kada se radi o poznatim ljudima i samim tim imaju publiku.

problem je što ne postoji i sa bosanske stra

Osim Fatmira Alispahica, Latica..SAFF i Faktor novinari (bezimeni)....nema nema...

stvarno ne pratim njihove radove pa ne mogu ništa reći, ali činjenica je da njihovi stavovi nisu široko dostupni javnosti,
nema ih u mas medijima i obični čovjek neće ni naletiti na njihovu pamet za razliku od Srbije gdje ih prate u najcitanijoj štampi i najgledanijim televizijama.
Ommadawn

#58415 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ommadawn »

Taman htjedoh spomenuti Alispahića i Latića, kad Bloo bi brža.
Ommadawn

#58416 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ommadawn »

toska wrote: 08/08/2022 18:28
Bloo wrote: 08/08/2022 18:20

stvarno ne pratim njihove radove pa ne mogu ništa reći, ali činjenica je da njihovi stavovi nisu široko dostupni javnosti,
nema ih u mas medijima i obični čovjek neće ni naletiti na njihovu pamet za razliku od Srbije gdje ih prate u najcitanijoj štampi i najgledanijim televizijama.
Osim Happy i Balkan Info - u nekim drugim tv-kanalima Milijane Baletić nema.

Ljudi koji ozbiljno shvaćaju Alispahića, također prate Happy. Ljudi koji ozbiljno shvaćaju Baletićku, također prate Alispahića.
Sve je isto, simboli su drugačiji.
Bloo
Globalna šefica

#58417 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

toska wrote: 08/08/2022 18:28 stvarno ne pratim njihove radove pa ne mogu ništa reći, ali činjenica je da njihovi stavovi nisu široko dostupni javnosti,
SAFF i Faktor su veoma čitani u BiH.
F.A. se bome oglašavao i pismeno i audiovizuelno...
Hayat nam je isto oličenje "nefašizma". Jel da?

To sto ti ne pratis, nije nikakav izgovor.

I neki Pero iz Srbije moze reci da ne prati Kurir i Informer.
Bloo
Globalna šefica

#58418 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

Da sumiramo agendu iza postavljanja ovakvih videa: Postaš video sa mentalno poremećenom osobom, zadovoljan što će široke narodne mase doći do zaključka da su stanovnici Srbije takođe poremećeni. Osjećaš blago hroktajuČe zadovoljstvo, u glavi mi je slika jednoj stripovskog lika, mislim Slobodna Dalmacija izdanje..
Da, većina TV kanala i skoro većina novina u Srbiji je odvratno nacionalističko smeće.
To se znalo, to se zna... btw gospođa je ovu izjavu davala i ranije, tako da nejasno zašto se danas neko ibreti sa jednorečeničnim upisom i videom.

Mislim jasno mi je, al hajd da se i ja pravim budalom. :D
animus

#58419 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animus »

Smiješno kad se forum pokušava usmjeriti na filozofsku odnosno naučnu raspravu. Sad treba objašnjavati što prikazuješ kako razmišlja dobar dio građana te države. Imao sam neke kontakte i uvijek se iznenadio tim mentalnim skopom koji tamo vlada.
Ne znam što se ovdje uvodi neka cenzura i stvara lažna slika o Srbiji. Ne znam koji je cilj toga. Niko nije slijep i jasno je da tamo odavno vlada fašizam gdje su normalni ljudi u ilegali. Skrivanje te istine nam neće pomoći. Nema relativizacije i izjednačavanja. Nismo isti ni kao narod ni kao država.
nota1969

#58420 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by nota1969 »

...
nota1969

#58421 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by nota1969 »

animus wrote: 08/08/2022 18:50 Smiješno kad se forum pokušava usmjeriti na filozofsku odnosno naučnu raspravu. Sad treba objašnjavati što prikazuješ kako razmišlja dobar dio građana te države. Imao sam neke kontakte i uvijek se iznenadio tim mentalnim skopom koji tamo vlada.
Ne znam što se ovdje uvodi neka cenzura i stvara lažna slika o Srbiji. Ne znam koji je cilj toga. Niko nije slijep i jasno je da tamo odavno vlada fašizam gdje su normalni ljudi u ilegali. Skrivanje te istine nam neće pomoći. Nema relativizacije i izjednačavanja. Nismo isti ni kao narod ni kao država.
klasika
ko nas zavadi guslanje
Bloo
Globalna šefica

#58422 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

Zna se, HDZ :D
oldtajmer

#58423 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by oldtajmer »

Bloo wrote: 08/08/2022 17:45
oldtajmer wrote: 08/08/2022 17:15 uvijek mi je bilo fascinantno kakav trebas imati um da ovako samouvjereno iznosis bljuvotine
Zasto dijelis ovo?
Koja je svrha? poenta?

“Nikad ne potcenjuj ludake. Određeni simptomi mogu da budu zabavni i zanimljivi, ponekad odaju utisak bezazlenosti. Pre ili kasnije, taj utisak će demantovati praktični postupci, uglavnom agresivni i nekontrolisani”, upozorava dr Đura Veljin.
tema se zove "desavanja u srbiji" ukoliko me oci ne varaju,a ovo je misljenje vecinske srbije nazalost,ne bi rekao da je misljenje ludjaka vec vise misljenje ljudi zadojenih mrznjom koji bi isto ovako opravdavali sve i da su nas do zadnjeg potamanili ko zeceve,tako da ne vidim razlog zasto je problem da se podsjetimo ko su nam komsije
toska

#58424 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by toska »

Da nastavimo, sta reci za ovoga, još jedan luđak kojeg podržava još jedan luđak, došao na odmor i:

"Filip Rodić, kolumnist Večernjih novosti i urednik magazina Pečat, koji otvoreno podržava Aleksandra Vučića, posjetio je Hrvatsku, gdje je na grobu Olivera Dragojevića ostavio knjigu "Godine raspleta" Slobodana Miloševića."
...
" Historičar Nemanja Dević, koji je učestvovao u procesu rehabilitovanja zločinca Draže Mihailovića, stavio je YouTube snimak pod nazivom "Morem plove četnici"."
https://www.klix.ba/magazin/vucicev-pro ... /220808075

Dosta benigno šta se sve moze vidjeti, ali..
Nisu anonimusi, ko bi bio bosanski pandan ovim likovima?
Ommadawn

#58425 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ommadawn »

Mjesto da tražimo neke normalne ljude u našem toru, trebamo tražiti idiote poput Devića i Rodića?
To kao neki pandan ili “i mi kretena za trku imamo”?
Post Reply