Stranka za BiH

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1 Stranka za BiH

Post by JoseMujica »

Sve stranke imaju svoju temu, a ova haman umrla odlaskom Lepog Hareta i sada vaskrsnuta dolaskom Semira Rumenog Efendića, nema. Pa reko da je otvorimo :D

Privukli su pažnju na sebe, nakon godina mrtvila, kandidaturom za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Nermina Šehovića. Otkud sad ovaj kandidat i zašto u zadnji čas?

Zanimljivo se pozicioniraju između SDA i NiP-a, negdje u političkom centru. Moja je neka prognoza da bi mogli imati nekog lokalnog uspjeha u Sarajevu. Haj kad se svi peru ovdje na forumu da demokracki uključimo i ove...opletite :D

https://ba.n1info.com/vijesti/efendic-s ... i-ostavku/
Efendić: Šehović se nije protivio kandidaturi, znali smo da mora dati ostavku

Lider Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić kazao je kako je na listi za kandidata za člana Predsjedništva BiH ispred SBiH ime Nermina Šehovića. Naveo je kako mu je bilo poznato da Šehović mora podnijeti ostavku na poziciju u FUP-u.

“Ali to je bilo u zadnji čas pa je bilo malo vremena da Šehović donese odluku o napuštanju svoga posla. Apsurdan je situacija da neko ko je javni službenik, 30 godina radi za državu, otići na biro da bi bio kandidat za javnu funkciju”, rekao je Efendić.

Istakao je kako su svjesni da izjava Šehovića nije bila neophodna te da će im CIK dati dodatno vrijeme da se ta izjava podnese, ukoliko Šehović odluči da da ostavku.

“Ovo ukazuje na oblik diskriminacije da se naši policijski službenici ne mogu kandidovati”, rekao je Efendić.

Na pitanje zašto je Šehović rekao da ga niko iz SBiH nije kandidirao i da nije kandidat SBiH, Efendić je rekao da se Šehović nije protivio da ga podrže u onome u čemu ga podržava veliki broj građana BiH.

“Nije bio protiv toga da prijavimo kandidaturu”, rekao je Efendić.

“Šehović zbog ovoga sada nije dobrodošao u FUP, prate mu svaki korak”
Na pitanje zašto su ga uopće razmatrali ako ne mogu očekivati njegovu ostavku, rekao je kako postoji vrsta dileme da li napušta funkciju izborom ili kandidaturom.

“Mi ćemo dobiti rok od CIK-a najmanje pet dana u kojima će biti prilika da donese odluku. Da nije te administrativne prepreke, ne bi bilo nikakve sumnje da Šehović prihvati kandidaturu, ne kao član stranke već građanin BiH”, rekao je Efendić.

Ističe kako nije čuo da je Šehović rekao da nisu razgovarali.

“Zbog vijesti nije dobrodošao ni u FUP-u i vrlo oprezno mora dati izjave koje ne smiju biti političke”, rekao je Efendić dodajući kako ga desetine hiljada građana podržava.

“On kada bi govori stvari koje se mogu dovesti u politički kontekst, automatski pravi prekršaj u svom poslu, podložan je prijavi, disciplinskom postupku i dr. Treba ga razumjeti”, rekao je Efendić.

“Šehović može pobijediti Bakira Izetbegovića”
Naveo je kako Šehović može pobijediti i donijeti dugoočekivanu promjenu.

“Mi smo otvorili vrata njegovoj kandidaturi, ukoliko on to želi, da otvori ta vrata”, rekao je Efendić.

Dodao je kako poznavajući njegov karakter, postoji mogućnost da prihvati kandidaturu i potpiše izjavu.

“On ima sasvim izgledne šanse. Ova priča oko Denis Bećirovića, uz svo poštovanje, nisam vidio sebe ni SBiH u takvoj vrsti političke organizacije gdje bi novi član Predsjedništva trebao osigurati svim starim političarima da ostanu tamo gdje su bili. Preuzimanje duga prema Radončiću, Kukiću, Konakoviću koji su mu sada dali podršku, onemogućava ga da bude slobodna i samostalna u tom Predsjedništvu BiH. Taj scenario nije ništa novo što se nudi građanima. Bilo bi im bolje da su našli nestranačkog kandidata poput Nermina Šehovića pa da mu svi daju podršku. Bećirović ako nije siguran da može pobijediti Bakira Izetbegovića, nije se trebao kandidovati. Mi smo sigurni da Nermin Šehović može pobijediti Bakira Izetbegovića”, rekao je Efendić.

Na komentare Elmedina Konakovića da sarađuje sa SDA i da su zloupotrijebili federalnog inspektora, kazao je:

“Nismo ništa zloupotrijebili. Konaković je neko koga je proizveo bračni par Izetbegović. Ja dok sam bio u SDA nisam bio njihov favorit. Objavio sam snimak gdje se vidi da je nalogodavac Asim Sarajlić, i meni sada pripisivati da sarađujem s njima?”, naveo je Efendić.

Podsjetio da je napustio stranku SDA zbog toga što je sve bilo podređenu opstanku Izetbegovića.

N1: Nedostaje li vam SDA?

Efendić:Ni najmanje. Imamo ljepšu i bolju infrastrukturu. Bolja je atmosfera.

N1: Da li ćete biti zastupnik Skupštine?

Efendić: Ja sam prošli put pobijedio, onda je napravljena Šestorka. SDA nije ništa uradila da bude drugačije. Moja namjera nije ni sada da budem zastupnik. Ja mogu vršiti završnu funkciju, ali ne bih ponovo bio zastupnik. Ja radim izvršno-operativne poslove.

O izgradnji terminala za kerozin
“Kada će biti završeno, to ovisi od investitora. Općina je izdala dozvolu. Dosta toga je završeno, nije još započet hotel. Volio bih da započne brzo. Vidio sam projekat, izgleda jako lijepo i u sastavu aerodroma. Vidjeli sm oda je aerodrom oborio rekord u historiji. To će sve više biti. Dolaze turisti. Moramo kapacitet aerodroma pripremiti da opslužuje avione, vjerujem da će i on biti mali za potrebe koje će biti. Mnogo institucija je bilo uključeno u izdavanje dozvola i ne vjerujem da bi se igrali i dali nešto što ne stoj. Stojim iza toga”, rekao je Efendić.

Naveo je kako to nije grupa građana, već finansirana grupa.

“Radi se o desetinama hiljada KM izvana. Vidio sam na desetine billboarda”, rekao je Efendić.
JoseMujica

#2 Re: Stranka za BiH

Post by JoseMujica »

šta je ba ovo :? zar niko ovog malog Rumenog ne smatra relevantnim :?

ja nešto kontam da bi on mogao otkinuti pomalo i od SDA, a i od Trojke
cyprus

#3 Re: Stranka za BiH

Post by cyprus »

JoseMujica wrote: 09/07/2022 23:08ja nešto kontam da bi on mogao otkinuti pomalo i od SDA, a i od Trojke
Cijel bit 'revitalizacije' ove stranke je da pokupi razočarane SDA glasače, odnosno da smanji odljev prema NiP-u i drugim opozicionim strankama... Valjda je to svakom jasno...

Ono što nije jasno, koji q je bilo ovo sa Šehovićem :?
Styling

#4 Re: Stranka za BiH

Post by Styling »

JoseMujica wrote: 09/07/2022 23:08 šta je ba ovo :? zar niko ovog malog Rumenog ne smatra relevantnim :?

Otkinuce u KS najmanje dva, a mozda cak tri mandata, sto u slucaju da SDA bude imala zadovoljavajuci rezultat uz opoziciju moze dovesti do toga sa mu u KS daju premijersku funkciju. SDA nece zaliti da odrijesi kesu i da se to desi. Jedini nacin da se to sprijeci je da NIP uzme najmanje 8 mandata a da SDP i NS uzmu po 5 kako ima vecina ne bi zavisila od Fahre i ostalih priljepaka.
mayab

#5 Re: Stranka za BiH

Post by mayab »

Ja to gledam ovako, kandidirati Šehovića za tog nekog člana Predsjedništva , u momentima kad on najavljuje da želi da bude glavni državni tužitelj , smatram udarom na državu i sve građane , a povlađivanje kriminalcima, mafiji i ovim kleronacistima na vlasti !

Dakle,
skloniš čovjeka koji je kompetentan znanjem i ima hrabrosti (barem je tako davao izjave) da proganja i procesuira sve kriminalce ove države ,
i postaviš ga ( hipotetski) da mlati praznu slamu u Predsjedništvu!
Pa gdje ćeš boljeg poklona mafiji i kriminalcima , a posebno ovima na vlasti !
Stranka za bih, produžena ruka kriminala i lopovskih struktura naci stranki na vlasti :bih:
Styling

#6 Re: Stranka za BiH

Post by Styling »

mayab wrote: 10/07/2022 06:43 Ja to gledam ovako, kandidirati Šehovića za tog nekog člana Predsjedništva , u momentima kad on najavljuje da želi da bude glavni državni tužitelj , smatram udarom na državu i sve građane , a povlađivanje kriminalcima, mafiji i ovim kleronacistima na vlasti !

Dakle,
skloniš čovjeka koji je kompetentan znanjem i ima hrabrosti (barem je tako davao izjave) da proganja i procesuira sve kriminalce ove države ,
i postaviš ga ( hipotetski) da mlati praznu slamu u Predsjedništvu!
Pa gdje ćeš boljeg poklona mafiji i kriminalcima , a posebno ovima na vlasti !
Stranka za bih, produžena ruka kriminala i lopovskih struktura naci stranki na vlasti :bih:
Naravno. Nagovoris Sehovica da se kandiduje, kao bi otkinuo odredjeni broj glasova Becirevicu, obecas njemu zauzvrat da ces ga pogurati kao kandidata za tuzitelja, a Efendicu premijersku funkciju. Matematika je jasna :run:
putokaz1

#7 Re: Stranka za BiH

Post by putokaz1 »

Styling wrote: 10/07/2022 06:27
JoseMujica wrote: 09/07/2022 23:08 šta je ba ovo :? zar niko ovog malog Rumenog ne smatra relevantnim :?

Otkinuce u KS najmanje dva, a mozda cak tri mandata, sto u slucaju da SDA bude imala zadovoljavajuci rezultat uz opoziciju moze dovesti do toga sa mu u KS daju premijersku funkciju. SDA nece zaliti da odrijesi kesu i da se to desi. Jedini nacin da se to sprijeci je da NIP uzme najmanje 8 mandata a da SDP i NS uzmu po 5 kako ima vecina ne bi zavisila od Fahre i ostalih priljepaka.
SBIH u KS ce dobiti samo u NG,svoje ucjenjene birace,oko 2 manata to je jasno
VladaFBiH

#8 Re: Stranka za BiH

Post by VladaFBiH »

Evo izašla nova serija Resident Evil - moram je pogledati da vidim ima li neki glumac iz ove "zombi" stranke :)
Haris.ba

#9 Re: Stranka za BiH

Post by Haris.ba »

Zamislja Efendica kako se zrtvuje za drzavu i grli neku novinarku...ne ide, zar ne? :D

https://avaz.ba/vijesti/bih/759700/sama ... o-zagrliti

Kada sam stigla u hotelsku sobu u koju me uputio jedan premijerov saradnik, očekivala sam da će me dočekati neko iz njegove pratnje. Umjesto toga, na vratima sobe me dočekao lično premijer i to skoro potpuno neodjeven. Bila sam toliko šokirana da sam, umjesto da smjesta pobjegnem kao što sam trebala učiniti, kao na auto-pilotu prekoračila prag njegove hotelske sobe.

Narednih petnaestak minuta sam provela izbjegavajući njegove stalne nasrtaje i pokušaje da me zagrli, dok sam ga istovremeno, uzaludno, nagovarala da započnemo naš zakazani intervju. Nakon što mi je rekao da mu nije previše zanimljivo da ga se ispituje o ratu koji je pogodio njegov narod, spremila sam se i otišla - piše Pauer u knjizi.
Novak20

#10 Re: Stranka za BiH

Post by Novak20 »

Ovaj detalj o osnivaču stranke izašao je na vidjelo u knjizi Samanthe Power.

Kod nas se kaže samo zavodnik ili zavodnik na glasu, a ne ozloglašeni zavodnik. :D

https://hms.ba/samanta-power-bosanski-p ... o-na-mene/
“Zaustavljene smo i uhićene zbog kršenja policijskog sata i pritvorene u ćeliju sarajevskog zatvora. Nakon što mi je dozvoljeno da telefoniram, umjesto da pozovem američkog veleposlanika u Sarajevu, ja sam nazvala bosanskog premijera kojeg sam do tada često intervjuirala i koji je bio ozloglašen kao zavodnik.”

Samanta Power ne navodi ime “bosanskog premijera”, mada je iole upućenom čitatelju jasno da je riječ o Harisu Silajdžiću, ratnom ministru vanjskih poslova a kasnije i predsjedniku Vlade Bosne i Hercegovine, piše Slobodna Bosna.

“Činilo se da on uživa u korištenju svojih veza kako bi osigurao naše oslobađanje, tako da smo kroz nekoliko sati mogle krenuti kući”, piše u knjizi Samanthe Power.

Zagrljaji umjesto intervjua

“Nekoliko mjeseci kasnije”, piše dalje u knjizi, “prihvatila sam se naći s (već spomenutim) premijerom na intervjuu u jednom hotelu u Zagrebu, dok se on spremao na put u SAD za lobiranje kod Clintonove administracije u Washingtonu. Kada sam stigla u hotelsku sobu u koju me uputio jedan premijerov suradnik, očekivala sam da će me dočekati netko iz njegove pratnje. Umjesto toga, na vratima sobe me dočekao osobno premijer i to skoro potpuno neodjeven. Bila sam toliko šokirana da sam, umjesto da smjesta pobjegnem kao što sam trebala učiniti, kao na auto-pilotu prekoračila prag njegove hotelske sobe. Narednih petnaestak minuta sam provela izbjegavajući njegove stalne nasrtaje i pokušaje da me zagrli, dok sam ga istovremeno, uzaludno, nagovarala da započnemo naš zakazani intervju. Nakon što mi je rekao da mu nije previše zanimljivo da ga se ispituje o ratu koji je pogodio njegov narod, spremila sam se i otišla”.
Bloo
Globalna šefica

#11 Re: Stranka za BiH

Post by Bloo »

Novak20 wrote: 21/07/2022 23:30 Samanta Power ne navodi ime “bosanskog premijera”, mada je iole upućenom čitatelju jasno da je riječ o Harisu Silajdžiću, ratnom ministru vanjskih poslova a kasnije i predsjedniku Vlade Bosne i Hercegovine, piše Slobodna Bosna.
Da nije Sacirbegovic? :D
Novak20

#12 Re: Stranka za BiH

Post by Novak20 »

Bloo wrote: 21/07/2022 23:37
Novak20 wrote: 21/07/2022 23:30 Samanta Power ne navodi ime “bosanskog premijera”, mada je iole upućenom čitatelju jasno da je riječ o Harisu Silajdžiću, ratnom ministru vanjskih poslova a kasnije i predsjedniku Vlade Bosne i Hercegovine, piše Slobodna Bosna.

Nije. On je ozloglašeni kockar. :lol:
JoseMujica

#13 Re: Stranka za BiH

Post by JoseMujica »

Bloo wrote: 21/07/2022 23:37
nije Šaćir nikad bio premijer...ovo samo može biti naš najpoznatiji svirač violine :D
Droog

#14 Re: Stranka za BiH

Post by Droog »

Novak20 wrote: 21/07/2022 23:30 Ovaj detalj o osnivaču stranke izašao je na vidjelo u knjizi Samanthe Power.

Kod nas se kaže samo zavodnik ili zavodnik na glasu, a ne ozloglašeni zavodnik. :D

https://hms.ba/samanta-power-bosanski-p ... o-na-mene/
“Zaustavljene smo i uhićene zbog kršenja policijskog sata i pritvorene u ćeliju sarajevskog zatvora. Nakon što mi je dozvoljeno da telefoniram, umjesto da pozovem američkog veleposlanika u Sarajevu, ja sam nazvala bosanskog premijera kojeg sam do tada često intervjuirala i koji je bio ozloglašen kao zavodnik.”

Samanta Power ne navodi ime “bosanskog premijera”, mada je iole upućenom čitatelju jasno da je riječ o Harisu Silajdžiću, ratnom ministru vanjskih poslova a kasnije i predsjedniku Vlade Bosne i Hercegovine, piše Slobodna Bosna.

“Činilo se da on uživa u korištenju svojih veza kako bi osigurao naše oslobađanje, tako da smo kroz nekoliko sati mogle krenuti kući”, piše u knjizi Samanthe Power.

Zagrljaji umjesto intervjua

“Nekoliko mjeseci kasnije”, piše dalje u knjizi, “prihvatila sam se naći s (već spomenutim) premijerom na intervjuu u jednom hotelu u Zagrebu, dok se on spremao na put u SAD za lobiranje kod Clintonove administracije u Washingtonu. Kada sam stigla u hotelsku sobu u koju me uputio jedan premijerov suradnik, očekivala sam da će me dočekati netko iz njegove pratnje. Umjesto toga, na vratima sobe me dočekao osobno premijer i to skoro potpuno neodjeven. Bila sam toliko šokirana da sam, umjesto da smjesta pobjegnem kao što sam trebala učiniti, kao na auto-pilotu prekoračila prag njegove hotelske sobe. Narednih petnaestak minuta sam provela izbjegavajući njegove stalne nasrtaje i pokušaje da me zagrli, dok sam ga istovremeno, uzaludno, nagovarala da započnemo naš zakazani intervju. Nakon što mi je rekao da mu nije previše zanimljivo da ga se ispituje o ratu koji je pogodio njegov narod, spremila sam se i otišla”.
Kod nas se kaze yebach.
Mada, znamo kako je ženski rod u to vrijeme gledao na Hareta. :mrgreen:
giannibelif

#15 Re: Stranka za BiH

Post by giannibelif »

Ostao zapamćen kao izrazito loš političar okružen još gorim kokošarima oko sebe i veliki zavodnik.
Droog

#16 Re: Stranka za BiH

Post by Droog »

giannibelif wrote: 23/07/2022 01:32 Ostao zapamćen kao izrazito loš političar okružen još gorim kokošarima oko sebe i veliki zavodnik.
I tada omiljeno lice CNNa
Dobar je bio Hari za vrijeme rata. Jel moglo bolje? Normalno da jeste.
putokaz1

#17 Re: Stranka za BiH

Post by putokaz1 »

Dobar je i nacelnik NG,2 ruke mozda pomognu SDA 9 da postane vlast nakon izbora u KS
Mozda,ali Nedo Bog
mishic

#18 Re: Stranka za BiH

Post by mishic »

Ovo su oni za BiH

"DRŽAVNI FUNKCIONERI SE "OPARILI": Na račun legle plate veće za 500 KM"

Ostali su za nebih
JoseMujica

#19 Re: Stranka za BiH

Post by JoseMujica »

"Ako dobijemo dovoljno podrške, a vjerujem da bi mogli dobiti u Skupštini Kantona Sarajevo, dovoljan broj mandata, onda bih bio spreman izvršnu vlast raditi na nivou kantona i to bih naravno podrazumijevalo i povlačenje sa pozicije načelnika, ali samo u slučaju kada bih sa pozicije premijera nastavio raditi i za Novi Grad i za sve druge opštine, onako kako sam radio u proteklih deset godina"
bome mali Rumeni baca rukavicu u lice i Don Neonku i Kifli :D
putokaz1

#20 Re: Stranka za BiH

Post by putokaz1 »

Nekoloko prepetaca preslo u SBIH i Novom Gradu Buzimu Teocaku i sl mozda se vrate na nivo FBIH
doktor78

#21 Re: Stranka za BiH

Post by doktor78 »

Vjerni koalicioni partneri SDA u TK.
putokaz1

#22 Re: Stranka za BiH

Post by putokaz1 »

doktor78 wrote: 18/08/2022 09:35 Vjerni koalicioni partneri SDA u TK.
Na svim nivoima
GandalfSivi

#23 Re: Stranka za BiH

Post by GandalfSivi »

Haris.ba wrote: 21/07/2022 23:27 Zamislja Efendica kako se zrtvuje za drzavu i grli neku novinarku...ne ide, zar ne? :D

https://avaz.ba/vijesti/bih/759700/sama ... o-zagrliti

Kada sam stigla u hotelsku sobu u koju me uputio jedan premijerov saradnik, očekivala sam da će me dočekati neko iz njegove pratnje. Umjesto toga, na vratima sobe me dočekao lično premijer i to skoro potpuno neodjeven. Bila sam toliko šokirana da sam, umjesto da smjesta pobjegnem kao što sam trebala učiniti, kao na auto-pilotu prekoračila prag njegove hotelske sobe.

Narednih petnaestak minuta sam provela izbjegavajući njegove stalne nasrtaje i pokušaje da me zagrli, dok sam ga istovremeno, uzaludno, nagovarala da započnemo naš zakazani intervju. Nakon što mi je rekao da mu nije previše zanimljivo da ga se ispituje o ratu koji je pogodio njegov narod, spremila sam se i otišla - piše Pauer u knjizi.
Ima jedno pitanje koje me dugi niz godina progoni. Jedan od nasih novinara je nekada pisao u Danima o tome da je izasao sa Samanthom Power, izmedju ostalog da mu je ispricala ovu pricu, da su on (novinar, ne premijer) i Samantha finu noc proveli, jox negdje na plazi zapalili i na kraju, ako se dobro sjecam i zaglavili.

U sustini je jako zanimljivo pitanje, jer moze biti jedan od dva lika, od kojih ako je jedan, to bi povlacilo totalno drugi niz pitanja…

Znam da je totalno random, ali ako se iko sjeca texta, znace zasto pitam…
El_comadante

#24 Re: Stranka za BiH

Post by El_comadante »

JoseMujica wrote: 07/08/2022 22:29
"Ako dobijemo dovoljno podrške, a vjerujem da bi mogli dobiti u Skupštini Kantona Sarajevo, dovoljan broj mandata, onda bih bio spreman izvršnu vlast raditi na nivou kantona i to bih naravno podrazumijevalo i povlačenje sa pozicije načelnika, ali samo u slučaju kada bih sa pozicije premijera nastavio raditi i za Novi Grad i za sve druge opštine, onako kako sam radio u proteklih deset godina"
bome mali Rumeni baca rukavicu u lice i Don Neonku i Kifli :D
Izgleda nećemo ga drugačije skinuti sa mjesta načelnika.
putokaz1

#25 Re: Stranka za BiH

Post by putokaz1 »

nacelnicka fotelja je vjecna
Post Reply