Ukrajina
-
sumirprimus
#103826 Re: Ukrajina
And this is the second time in a week that Amnesty International have been caught spreading pro-Russian propaganda - something is terribly, terribly wrong inside that organisation.
-
giannibelif
#103827 Re: Ukrajina
Stvarno misliš da je ovo oružja što Srbija ima dovoljno za nešto što se zove napad? Hrvatska, članica NATO-a za svaki metak mora podnijeti izvještaj u sjedište organizacije gdje je kupljen, gdje stoji i ako je potrošen gdje je potrošen. Nisu ni jedni ni drugi snažni, nego mi nemamo nikakvu vojsku, ali nismo ni ja ni ti potpisivali te akte integracije u jedinstvenu oružanu silu koja je ovakva kakva je. Jedine dvije vojne, hajde da kažemo, sile na Balkanu su Rumunija i Grčka. Bivša Jugoslavija, ljudi masovno bježe iz službe, vojske su katastrofalni poslodavci.Jordan1961 wrote: ↑06/08/2022 19:45Pratis li ti koliko su se i Srbija i Hrvatska naoruzale od Daytona ovamo? Zasto? Et' 'nako? Cujes li ti sta pricaju drzavni vrhovi tih zemalja? Samo se ceka povoljan trenutak a u medjuvremenu se pronalaze formalni razlozi da sutra opet probaju podijeliti BiH (izborni zakon, oduzimanje nadleznosti itd.).giannibelif wrote: ↑06/08/2022 18:26 Da li se to stvarno drvi ovdje još uvijek o nekim ratovima koje bi vodila Srbija? Kakva Velika Srbija i penis? Kako? Sa čim? Gdje? Sanjati nije zabranjeno, ali realnost je takva da bi temeljem bilo kakvog napada na bilo koga, Srbija bila svedena na nekih hiljadu hektara površine za nepunih mjesec dana intervencije. Zna to ovaj krvolok njihov, zato i pušta Vulina i ostale psihijatrijske slučajeve da oni govore to što govore. Stalno neka paralela Ukrajina/Srbija, a Rusija se zakopala ovim ratom nit' stat' ni nastaviti, ne mogu sebe izvaditi iz rata koji su prouzrokovali.
U medjuvremenu domaci kvislinzi onemogucavaju i nabavku konzervi za OS BiH. O oruzju da i ne govorimo. Cime bi se sutra BiH branila?
Koliko bi naroda opet moralo biti pobijeno dok se neko ne sjeti da se Srbiju svede "na nekih hiljadu hektara povrsine"? Ko ce intervenirati?
Bolje da se ta pitanja sada pokrenu nego da opet svoje trazimo po masovnim grobnicama.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#103828 Re: Ukrajina
Pa dobro i sa 30 % od svega lupaju Ruse, sta bi tek bilo da je 100 %
?Ma u Ukrajini ima brat bratu 1000 US operativaca, da je to tako ne bi oni i dalje slali
s druge strane ipak je rat, to je u doemni vojne tajne podatak gdje oruzje ide tako da ne vjerujem da ovi novinarčići mogu to istražiti, krije se to maximalno zbog ruske špijunske mreže a i da je tako, koga briga za te njihove objave.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#103830 Re: Ukrajina
Ajmo realno posalju ameri sto raketa za himars,i 70 nestane?
Posalju 100 oklopnih vozila i 70 nestane
10 aviona i 7 nestane
100 haubica i 70 nestane
10 radara 7 nestane
10 helikoptera 7 nestane
1000 javelina 700 nestane
1000 stingera 700 nestane
100000 granata za habuicu 70k nestane
1 000 000 municije sitne 700k nestane
Itd etc...
Suluda prica i znaci samo jedno ruje boli zapadna tehnika itekako
Posalju 100 oklopnih vozila i 70 nestane
10 aviona i 7 nestane
100 haubica i 70 nestane
10 radara 7 nestane
10 helikoptera 7 nestane
1000 javelina 700 nestane
1000 stingera 700 nestane
100000 granata za habuicu 70k nestane
1 000 000 municije sitne 700k nestane
Itd etc...
Suluda prica i znaci samo jedno ruje boli zapadna tehnika itekako
-
sumirprimus
#103831 Re: Ukrajina
Znaci od 4 tri nestanu
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#103832 Re: Ukrajina
jel to neka ruska propaganda, to nestajanje mito korupcija kradja medju ukrajincima i slicno
nisam upratio
nisam upratio
- RunnerX
#103833 Re: Ukrajina
Koliko su se naoružali? Mislim konkretno na Srbiju, Hrvatska me ne zanima, oni su NATO i ne smiju pr'nuti.Jordan1961 wrote: ↑06/08/2022 19:45 Pratis li ti koliko su se i Srbija i Hrvatska naoruzale od Daytona ovamo? Zasto? Et' 'nako? Cujes li ti sta pricaju drzavni vrhovi tih zemalja? Samo se ceka povoljan trenutak a u medjuvremenu se pronalaze formalni razlozi da sutra opet probaju podijeliti BiH (izborni zakon, oduzimanje nadleznosti itd.).
Srbija koliko god da ima naoružanja, to nije ni 10% JNA naoružanja koje su imali devedesetih. To što Rusija čisti lager na njima i proda im par neispravnih aviona, pa Vučić od toga napravi spektakl, to mogu okačiti mačku o rep.
Ovdje nema rata još zadugo, a nepovoljna situacija u kojoj se nalazimo je isključivo naša krivica, niko drugi nam nije kriv za to. Nije nam Dodik kriv što smo mi u Federaciji smeće i ološ, što krademo na svakom koraku, što kupujemo neispravne respiratore i što nam se pitaju kriminalci poput Asima i kompanije, što ne možemo izgraditi stabilne institucije.
Država BiH je jaka onoliko koliko je jaka Federacija BiH, ali kad je perjanica najjače stranke u državi - Haris Zahiragić, pa to je samo poziv neprijateljima da još jače napadnu.
Za sve, ali apsolutno sve, smo mi krivi, niko drugi nam nije kriv.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#103834 Re: Ukrajina
Znaci 70% nestane pomoci i sa 30% ih ukri lupaju.Jesul ovi ruski botovi normalni.Jel citaju oni i vide sta pisu.Gluperde.
-
Jordan1961
#103835 Re: Ukrajina
Da se Ukrajinci nisu oduprijeli i Rusi obavili sta su planirali za 7 dana, vidio bi tek tada kako "ovdje nema rata jos zadugo". Isto tako koliko Hrvatska ne smije "ni pr'nuti" od NATO. I opet ponavljam, oruzani balans izmedju 3 zemlje dogovoren Daytonom je debelo narusen - i nikom nista.RunnerX wrote: ↑06/08/2022 20:42Koliko su se naoružali? Mislim konkretno na Srbiju, Hrvatska me ne zanima, oni su NATO i ne smiju pr'nuti.Jordan1961 wrote: ↑06/08/2022 19:45 Pratis li ti koliko su se i Srbija i Hrvatska naoruzale od Daytona ovamo? Zasto? Et' 'nako? Cujes li ti sta pricaju drzavni vrhovi tih zemalja? Samo se ceka povoljan trenutak a u medjuvremenu se pronalaze formalni razlozi da sutra opet probaju podijeliti BiH (izborni zakon, oduzimanje nadleznosti itd.).
Srbija koliko god da ima naoružanja, to nije ni 10% JNA naoružanja koje su imali devedesetih. To što Rusija čisti lager na njima i proda im par neispravnih aviona, pa Vučić od toga napravi spektakl, to mogu okačiti mačku o rep.
Ovdje nema rata još zadugo, a nepovoljna situacija u kojoj se nalazimo je isključivo naša krivica, niko drugi nam nije kriv za to. Nije nam Dodik kriv što smo mi u Federaciji smeće i ološ, što krademo na svakom koraku, što kupujemo neispravne respiratore i što nam se pitaju kriminalci poput Asima i kompanije, što ne možemo izgraditi stabilne institucije.
Država BiH je jaka onoliko koliko je jaka Federacija BiH, ali kad je perjanica najjače stranke u državi - Haris Zahiragić, pa to je samo poziv neprijateljima da još jače napadnu.
Za sve, ali apsolutno sve, smo mi krivi, niko drugi nam nije kriv.
Ovo sto se tice stanja u FBiH se slazem. Nasi politicari sav svoj nerad i svu svoju nesposobnost i kriminal izgovaraju na Dodika i Covica. Ali opet narod takve bira, i nije da nema izbora.
- RunnerX
#103836 Re: Ukrajina
Rat u Ukrajini može potrajati još veoma dugo jer Rusi ako nešto imaju, onda je to neograničena količina artiljerijske municije kojom mogu rokati do besvijesti. Samo je pitanje do kad to ekonomski mogu podnijeti. Da rat danas stane, trebaće im godine i godine da krenu sa oporavkom ekonomije, a kad će se oporaviti to je pod velikim znakom pitanja.
Trgovinske veze Rusije sa zapadom su prekinute, a zapad je uvijek najbolji kupac i najbolji platiša. Kad Njemačka riješi pitanje gasa i pronađe novog dobavljača, a pronaći će, Rusija se nema čemu nadati.
Trgovinske veze Rusije sa zapadom su prekinute, a zapad je uvijek najbolji kupac i najbolji platiša. Kad Njemačka riješi pitanje gasa i pronađe novog dobavljača, a pronaći će, Rusija se nema čemu nadati.
-
Jordan1961
#103837 Re: Ukrajina
Ja ako imam kuburu a ti ako nemas nista, to je dovoljno da ostvarim sta sam naumio. Oruzani balans dogovoren Daytonom je debelo narusen u korist Hrvatske i Srbije. I niko ni rijeci da spomene. Svi o dugu Daytona a evo slovo Daytona u tom dijelu se ne postuje i nikom nista. A o glavi se ovdje radi.giannibelif wrote: ↑06/08/2022 20:03Stvarno misliš da je ovo oružja što Srbija ima dovoljno za nešto što se zove napad? Hrvatska, članica NATO-a za svaki metak mora podnijeti izvještaj u sjedište organizacije gdje je kupljen, gdje stoji i ako je potrošen gdje je potrošen. Nisu ni jedni ni drugi snažni, nego mi nemamo nikakvu vojsku, ali nismo ni ja ni ti potpisivali te akte integracije u jedinstvenu oružanu silu koja je ovakva kakva je. Jedine dvije vojne, hajde da kažemo, sile na Balkanu su Rumunija i Grčka. Bivša Jugoslavija, ljudi masovno bježe iz službe, vojske su katastrofalni poslodavci.Jordan1961 wrote: ↑06/08/2022 19:45
Pratis li ti koliko su se i Srbija i Hrvatska naoruzale od Daytona ovamo? Zasto? Et' 'nako? Cujes li ti sta pricaju drzavni vrhovi tih zemalja? Samo se ceka povoljan trenutak a u medjuvremenu se pronalaze formalni razlozi da sutra opet probaju podijeliti BiH (izborni zakon, oduzimanje nadleznosti itd.).
U medjuvremenu domaci kvislinzi onemogucavaju i nabavku konzervi za OS BiH. O oruzju da i ne govorimo. Cime bi se sutra BiH branila?
Koliko bi naroda opet moralo biti pobijeno dok se neko ne sjeti da se Srbiju svede "na nekih hiljadu hektara povrsine"? Ko ce intervenirati?
Bolje da se ta pitanja sada pokrenu nego da opet svoje trazimo po masovnim grobnicama.
-
sumirprimus
#103839 Re: Ukrajina
Zanimljiv tred. Znaci ipak je bilo i odbijanje maredjemja u lisicnjaku.
Slava Ukrjaini, al najveca slava Armiji BIh care moj,
-
sumirprimus
#103840 Re: Ukrajina
Risto djogo propaganda iz najgorih dana
Sta žuka objektivni?
-
sumirprimus
#103841 Re: Ukrajina
Jos malo risto djogo propagande, bitno je i tice se teme. Kako putin drzi kljuceve erdoganovih izbora hehe.
- drug_profi
#103842 Re: Ukrajina
Ko misli da u lancu logistike na svakom kljucnom mjestu nema bar jedan americki oficir, ili cak jos i UA covjek koji radi za NSA, CIA, sta vec, taj je naivan.Bobi wrote: ↑06/08/2022 20:06 Pa dobro i sa 30 % od svega lupaju Ruse, sta bi tek bilo da je 100 %?Ma u Ukrajini ima brat bratu 1000 US operativaca, da je to tako ne bi oni i dalje slali
s druge strane ipak je rat, to je u doemni vojne tajne podatak gdje oruzje ide tako da ne vjerujem da ovi novinarčići mogu to istražiti, krije se to maximalno zbog ruske špijunske mreže a i da je tako, koga briga za te njihove objave.
-
sumirprimus
#103843 Re: Ukrajina
Ne mora znaciti. Postuju okvirni dogovor tj ne bombarduju rusiju i ostalo je na njima. Mirna bosna.
Ne bi bilo ni prvi put amerima mo.
- drug_profi
#103844 Re: Ukrajina
Ukrajina moze upravo zauzeti to mjesto. Ogromne rezerve gasa na Istoku, na teritoriji koju UAF jos uvijek drzi.RunnerX wrote: ↑06/08/2022 20:54 Rat u Ukrajini može potrajati još veoma dugo jer Rusi ako nešto imaju, onda je to neograničena količina artiljerijske municije kojom mogu rokati do besvijesti. Samo je pitanje do kad to ekonomski mogu podnijeti. Da rat danas stane, trebaće im godine i godine da krenu sa oporavkom ekonomije, a kad će se oporaviti to je pod velikim znakom pitanja.
-
sumirprimus
#103845 Re: Ukrajina
Mozebitna i ofanziva orka ka zaporozju?
-
toska
- drug_profi
#103847 Re: Ukrajina
Nije ovo samo slanje naoruzanja. Ovo je veliko ulaganje u veliki plan sada. Nema mjesta za prepustanje stvari slucaju.sumirprimus wrote: ↑06/08/2022 21:49 Ne mora znaciti. Postuju okvirni dogovor tj ne bombarduju rusiju i ostalo je na njima. Mirna bosna.
- drug_profi
#103848 Re: Ukrajina
Pa ne znam sta ocekuje da bude u unutrasnjosti BMP-a nakon sto u njemu eksplodira npr. rucna bomba.
Manja steta na tehnici, mozda neka opravka potrebna, ali ako je bilo ljudi, morace se slaufom isprati.
-
Zumbul2
#103849 Re: Ukrajina
Vidi se tačno mjesto gdje je pogođen, a ona drop bombica mi je veličine kumulativnog tromblona. U pravu si, fakat da je onesposobljen tj izbačen iz upotrebe.
Probijen oklop, zapaljeno unutra oko motora....
- madner
#103850 Re: Ukrajina
Los znak za Bahmut, digli su pjesacki most u zrak UA. Dakle borbe su blizu i Wagnerovci napreduju. Gdje tacno nije jasno.