Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Trappist wrote: ↑28/07/2022 09:53
Ovaj novi forumas me podsjeca na onog momka-covjeka sto je ovdje pa haman insajderske informacije imao o fcb, moze li se ko sjetiti kako se zvao?
Znam da je samo odjednom prestao pisati i godinama ga vec nema, a super lik bio, pomogao mi oko kupovine karata za tekmu nekad 2014. godine.
Trappist wrote: ↑28/07/2022 09:53
Ovaj novi forumas me podsjeca na onog momka-covjeka sto je ovdje pa haman insajderske informacije imao o fcb, moze li se ko sjetiti kako se zvao?
Znam da je samo odjednom prestao pisati i godinama ga vec nema, a super lik bio, pomogao mi oko kupovine karata za tekmu nekad 2014. godine.
@skenderija04
Jesi li na njega mislio?
ee taj taj, hvala ti. Bas me zanima sta se tu desilo
Real Madrid je 2006. godine prodao svih 100% svojih TV prava na period od 8 godina za svotu od 1,4 milijarde dolara, bez prava otkupa. Pored toga, Florentino Pérez je još 2001. godine prodao trening centar Real Madrida za 245 miliona dolara kako bi izmirio dugovanja Kraljevskog kluba.
Uprava Barçe je prodala 25% TV prava na period od 25 godina, s pravom otkupa, za svotu od oko 500 miliona eura. Pored toga, potpisan je sponzorski ugovor sa Spotifyjem, smanjene su plate igračima i ukupan dug. Kao što je Joan Laporta i lično potvrdio, Barça je za otprilike mjesec dana uspjela uknjižiti oko 600 miliona eura prihoda. Oko Barçine prodaje TV prava se diže ogromna pompa i raznorazni "stručnjaci" daju sebi za pravo da komentarišu stvari koje ne razumiju.
Charuga wrote: ↑28/07/2022 13:56
Samo prenosim ...
Real Madrid je 2006. godine prodao svih 100% svojih TV prava na period od 8 godina za svotu od 1,4 milijarde dolara, bez prava otkupa. Pored toga, Florentino Pérez je još 2001. godine prodao trening centar Real Madrida za 245 miliona dolara kako bi izmirio dugovanja Kraljevskog kluba.
Uprava Barçe je prodala 25% TV prava na period od 25 godina, s pravom otkupa, za svotu od oko 500 miliona eura. Pored toga, potpisan je sponzorski ugovor sa Spotifyjem, smanjene su plate igračima i ukupan dug. Kao što je Joan Laporta i lično potvrdio, Barça je za otprilike mjesec dana uspjela uknjižiti oko 600 miliona eura prihoda. Oko Barçine prodaje TV prava se diže ogromna pompa i raznorazni "stručnjaci" daju sebi za pravo da komentarišu stvari koje ne razumiju.
Ko to kaže, ko to laže da Barsa nema para, bit će para, bit će para dok je tv prava. Odakle prenosiš?
Ne znam,ja ovu informaciju nigdje nisam pročitao. Ako neko ima neka postavi ovdje, priznajem, nisam stručnjak ali bih volio pogledati. Nekako mi nema logike da ti neko posudi 520 miliona eura (10% + 15%) a onda da se isti taj ugovor može otkupiti i poništiti za 20 miliona eura manje . Druga stvar, istina Real jeste prodao tv prava na sedam godina, ali koliko me sjećanje služi, neka neko ispravi ako griješim, tada je i Barcelona isto tako prodala 100% svojih tv prava Mediaprou. I Real nije prodao nakon tih sedam godina četvrtinu novca trećoj strani ispod tržišne vrijednosti na 25 jebenih i dugih godina. Mi ovdje govorimo o postulatima i načelima vremenske vrijednosti novca na dugi period jer i ako se ništa ne bude mijenjalo, a mora i hoće, Barsa će minimalno izgubiti milijardu eura sigurnog profita u narednih 25 godina .
Alba je jos uvijek top, ako bude zdrav on ce svakako biti starter a Alonso zamjena.
Azpilicueta bi tamam dobro dosao da Desta nauci nekim stvarima i od njega napravi Dani Alvesa za sirotinju kad su vec odlucili da Dest ostaje.
Sid the sloth wrote: ↑28/07/2022 20:11
Alba je jos uvijek top, ako bude zdrav on ce svakako biti starter a Alonso zamjena.
Azpilicueta bi tamam dobro dosao da Desta nauci nekim stvarima i od njega napravi Dani Alvesa za sirotinju kad su vec odlucili da Dest ostaje.
Alonso i Azpilicueta su bezveznjakovići i škart Chelsea, kojeg se ovi žele riješiti. Nešto slično su u Barci Umtiti, Mingueza, Lenglet itd.
Barca treba dovesti ozbiljnije bekove, ne treba štediti na tim pozicijama. U današnjem fudbalu su bekovi vrlo bitni. Ako vec istresaju pare na krila i stopere, onda bi bilo glupo da na bekovske pozicije dovode islužene veterane za male pare.
Alonso i Azpilicueta su bezveznjakovići i škart Chelsea, kojeg se ovi žele riješiti. Nešto slično su u Barci Umtiti, Mingueza, Lenglet itd.
Barca treba dovesti ozbiljnije bekove, ne treba štediti na tim pozicijama. U današnjem fudbalu su bekovi vrlo bitni. Ako vec istresaju pare na krila i stopere, onda bi bilo glupo da na bekovske pozicije dovode islužene veterane za male pare.
Obicno se slazem s tobom ali oko Azpilicuete bas i ne. Xavi zna da je desna strana tanka u odbrani da se mora ojacati. U ovoj situaciji kad su dovedena ozbiljna pojacanja i dalo se para, moraju se naci i neka jeftinija rjesenja. Ja mislim da je Azpilicueta idealno pojacanje za desnog beka (za male pare) i moze sigurno odigrat 2 dobre sezone. Ja bih ga cak forsirao kao startera jer je Dest odbrambeno tanak a Barci je sad fokus da se dovede u red odbrana jer su napad rijesili.
Sa Koundeom i Araujom (obojici 23 godine) su dobili stoperski par za narednih 10 godina. Pique nakon ove sezone moze u penziju.
Velike zasluge idu Xaviju koji je ubjedio da ne ide u Chelsea za vece pare nego u Barcu i ne samo Koundea.
Taj Mojica iz Elchea je solidan igrac za back up lijevo Albi.
Ako sam dobro upratio Azpilicueta je i jedina opcija koja se spominje na desnoj strani.
Lijeva strana je druga priča tu ima više opcija : Alonso, Galán, Reguilón, Caio Henrique, od danas i Mojica. Pošto se tu spominju neke ogromne cifre realno je očekivati da će dovesti low budget opciju a tome najviše odgovora Mojica koji ima otkupnu klauzu 5,5 miliona ili eventualno neka posudba Reguilóna.
Idealno bi bilo kada bi doveli Mojicu ili Reguilóna na posudbu a odmah započeli pregovore sa Gayom, Grimaldom i Bensebainijem kojima ističu ugovori naredno ljeto.
Sve ovo izgleda fino ali je problem da li ekipu uigravati sa De Jongom ili bez njega.Ako ga ne prodaju hoce li ga drzati kao i Dembelea na tribinama kao kaznu..Kada zavrsava prelazni rok
Charuga wrote: ↑28/07/2022 13:56
Samo prenosim ...
Ko to kaže, ko to laže da Barsa nema para, bit će para, bit će para dok je tv prava. Odakle prenosiš?
Ne znam,ja ovu informaciju nigdje nisam pročitao. Ako neko ima neka postavi ovdje, priznajem, nisam stručnjak ali bih volio pogledati. Nekako mi nema logike da ti neko posudi 520 miliona eura (10% + 15%) a onda da se isti taj ugovor može otkupiti i poništiti za 20 miliona eura manje . Druga stvar, istina Real jeste prodao tv prava na sedam godina, ali koliko me sjećanje služi, neka neko ispravi ako griješim, tada je i Barcelona isto tako prodala 100% svojih tv prava Mediaprou. I Real nije prodao nakon tih sedam godina četvrtinu novca trećoj strani ispod tržišne vrijednosti na 25 jebenih i dugih godina. Mi ovdje govorimo o postulatima i načelima vremenske vrijednosti novca na dugi period jer i ako se ništa ne bude mijenjalo, a mora i hoće, Barsa će minimalno izgubiti milijardu eura sigurnog profita u narednih 25 godina .
Nemam pojma, negdje sam naletio. Vidio sam da se ovde piše o tome, pa rekoh da postavim, možda neko zna nešto više.
Ja samo gledam stranjski fudbal, nisam nešto za analizu njihovih finansija ...
P.S. Imam u komšiluku jedan klub za čije sam finansije više zainteresovan/zabrinut, ali to nije za ove teme ...
Obojica su vrh za pare za koje se mogu dovesti i za trenutnu situaciju u Barceloni. Poprilicno sam siguran da bi oni sad doveli pojacanja i na bekove ali mislim da vise nemaju para za to. Ova dvojica su rjesenje za narednih godinu - dvije maksimalno i onda se moze dati fina para ponovo za neke nove Dani Alvesa i Albu.
Imaju dvije opcije, De Jong ili prodaja jos 25% Barca Studio's. Nadaju se odlasku De Jonga i Depaya i onda nece biti problema. Ali holandska mraka je to, ne bih ja polagao nade u njih.
Nije mi jasan taj De Jong, oni ga tjeraju i plus vjerovatno nece ni biti prva opcija i dalje je tu. Ono, nije sad da ce ostati bez hljeba ako napusti taj klub.
Karikaturist wrote: ↑06/08/2022 17:49
Nije mi jasan taj De Jong, oni ga tjeraju i plus vjerovatno nece ni biti prva opcija i dalje je tu. Ono, nije sad da ce ostati bez hljeba ako napusti taj klub.