Koliko ima austroguarskih zidanih tunela u BiH u funkciji, gdje se nalaze i koliko su dugi?
Hajde objasni onda kako su trebali rekonstruisati te tunele kod Vranduka i Crnaje?
Moderator: anex
Koliko ima austroguarskih zidanih tunela u BiH u funkciji, gdje se nalaze i koliko su dugi?
I ti stvarno mislis da su sve ovi idioti sto se zale, ustvari ocekuju da ce se kruznu tok spustiti sam na bradinu?So What! wrote: ↑06/08/2022 12:01
Osnovni problem ovog svega je što ovi radovi nisu blagovremeno najavljeni i što se ne izvode u primjerenijem terminu zbog turističke sezone i generalno zbog temperatura.
Ostalo, apsolutno smatram idiotom svakog ko misli da će se kružni tok sam spustiti na Bradinu i spojiti na ovu buduću dionicu.
U suštini da, Bosancu sve dok ne diraš njegovu rutinu, njemu puca neka stvar hoće li se išta raditi ili neće.izvrsni direktor wrote: ↑06/08/2022 12:12I ti stvarno mislis da su sve ovi idioti sto se zale, ustvari ocekuju da ce se kruznu tok spustiti sam na bradinu?So What! wrote: ↑06/08/2022 12:01
Osnovni problem ovog svega je što ovi radovi nisu blagovremeno najavljeni i što se ne izvode u primjerenijem terminu zbog turističke sezone i generalno zbog temperatura.
Ostalo, apsolutno smatram idiotom svakog ko misli da će se kružni tok sam spustiti na Bradinu i spojiti na ovu buduću dionicu.
Ah da... blagovremena najava da ce biti u spici sezone blokirati najoptereceniju magistralu i vezu sa morem vecine bosanaca bi rijesili problem. Tacno je blagovremena najava rjesenje problema..
Da su barem završili 01.05.2022. kada je bio rok pa da se pohvale da je u roku završeno. Ipak mislim da je i to malo značajno. Sada će se iz Konjica moći jako brzo do Sarajeva. Praktično od Podorašca su dvije trake skoro do KT, a onda autoput. Naravno, ovdje će najveći projekat biti tunel Prenj a to teško da ćemo dočekati u ovoj deceniji pogotovo ako ovi ostanu na vlasti.mistek wrote: ↑06/08/2022 12:11 Ma završetak autoceste ima nikakav ili mizeran utecaj na izbore, kada je riječ o ovakvim dionicama. Ljude ovo ne tangira previše direktno i može ga samo kontra strana koristiti u smislu "e nisu završili", ali i kad završe, ne postoje oni koji će zbog toga glasati za njih (ili nevažno koga, ko to radi). Ljude zanima samo ono što svakodnevno koriste (mislim na šire narodne mase, ne 0,01% koji i autoput gledaju tako).
Ova dionica je svakako premala za bilo šta.
Ok da li bilo u koloni na bradini vise idiota koji su robovi navike u augustu ili u oktobru npr ?So What! wrote: ↑06/08/2022 12:18U suštini da, Bosancu sve dok ne diraš njegovu rutinu, njemu puca neka stvar hoće li se išta raditi ili neće.izvrsni direktor wrote: ↑06/08/2022 12:12
I ti stvarno mislis da su sve ovi idioti sto se zale, ustvari ocekuju da ce se kruznu tok spustiti sam na bradinu?
Ah da... blagovremena najava da ce biti u spici sezone blokirati najoptereceniju magistralu i vezu sa morem vecine bosanaca bi rijesili problem. Tacno je blagovremena najava rjesenje problema..
Naveo sam i blagovremenu najavu i loš tajming za radove, također.
A koliko su naši ljudi robovi navika dovoljno govori gužva kod Doljana svake godine, iako isti imaju čak i bolje alternative.
Bilo kakvi radovi ili usporavanja generalno ljudima smetaju i razlog su da psuju sve od reda, bez obzira kako se situacija rješavala.
A koliko prosječnom Bosancu znači autoput, dovoljno govori i činjenica da možda najbolja vlada koju je FBiH ikada imala i koja je izgradila najviše autoputa je hladno ispušila izbore.
Do oktobra bi se ovom dionicom autoputa trebalo voziti druže, trebalo je i ranije, ali eto reći ćemo u oktobru/novembru da bi mogla biti operativna.izvrsni direktor wrote: ↑06/08/2022 12:24Ok da li bilo u koloni na bradini vise idiota koji su robovi navike u augustu ili u oktobru npr ?
Da, sad nije pravo vrijeme za to, ljudi idu prema Jadranu, više je auta po cesti, velike su vrućine, radnicima nije lako... Baš loš tajming.
Halali što smo robovi navika pa na more idemo ljeti, umjesto u novembru ili februaru.So What! wrote: ↑06/08/2022 12:18
U suštini da, Bosancu sve dok ne diraš njegovu rutinu, njemu puca neka stvar hoće li se išta raditi ili neće.
A koliko su naši ljudi robovi navika dovoljno govori gužva kod Doljana svake godine, iako isti imaju čak i bolje alternative.
Bilo kakvi radovi ili usporavanja generalno ljudima smetaju i razlog su da psuju sve od reda, bez obzira kako se situacija rješavala.
A koliko prosječnom Bosancu znači autoput, dovoljno govori i činjenica da možda najbolja vlada koju je FBiH ikada imala i koja je izgradila najviše autoputa je hladno ispušila izbore.
Haha,idioti su oni koji se bune, a nije idiot onaj ko je nenajvljeno sjebao hiljade ljudi i izazvao kvarove na automobilima. Nekad si komičan u pokušaju branjenja neodbranjivog. Zar toliki eksprti, među kojima si vjerovatno i ti, iz AC i EA nisu mogli "pretpostaviti" šta će se desiti na trenutno najfrekventnijoj trasi u državi. Imaju brojače saobraćaja svako malo. Nije se neki pametnjaković sjetio uporediti te podatke prije nego je stavio ušljivi semafor. U normalnim zemljama se stavljaju alternative. Kod nas je sve svedeno da se blokira i stavi semfor. Bez noćnih radova. Posao se treba napasti, baš kao što su sad napali. Ovakvim intezitetom uopce nisu radili prethodne dvije i vise godina. U tome je problem, a ne da se ljudi ogorčeni obruše na društvenim mrezama i portalima da bi neki degerik koji je ovo odredio kazao:Eto izvinite,jbg, dešava se. Halo,o čemu mi govorimo? Za ove što su im se desili kvarovi imam savjet,pokrenite tužbe protiv AC.izvrsni direktor wrote: ↑06/08/2022 12:12I ti stvarno mislis da su sve ovi idioti sto se zale, ustvari ocekuju da ce se kruznu tok spustiti sam na bradinu?So What! wrote: ↑06/08/2022 12:01
Dobro, da li bi bilo manje idiota robova navika koji se na radove zale, da se kruzni u aprilu ili maju radio? Manje nego u augustu?So What! wrote: ↑06/08/2022 12:28Do oktobra bi se ovom dionicom autoputa trebalo voziti druže, trebalo je i ranije, ali eto reći ćemo u oktobru/novembru da bi mogla biti operativna.izvrsni direktor wrote: ↑06/08/2022 12:24Ok da li bilo u koloni na bradini vise idiota koji su robovi navike u augustu ili u oktobru npr ?
U Bihacu se više Ripča, gdje je puna traka gradi treca traka, prilično se ulazi u Nacionalni park, ali se pravi da se ubrza protok tu kad kamioni zakrče. Ali sam dok Fadil riješi Lašvu, povezat ce se Krajina.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑06/08/2022 14:03Mogli napraviti citav profil magistrale do postojeće... i to poprilicno jednostavno.
Ma ne krivim, nisam izgorio po glavu,iako je zega. Ali da su debilnom odlukom to pospješili, sigurno jesu. I nisu to sve loša auta. Lani sam se zadesio, itekako je tu bilo dobrih i skupih auta.Karikaturist wrote: ↑06/08/2022 14:21 Stani, ti krivis AP sto ljudo voze losa auta?
De ljudi prestanite se tripovati.
Ap je kriv sto nemamo logicno autoputa, nemojte praviti cirkus od teme nismo djeca.
. Činjenica da su prvi vikend avgusta odabrali za zatvaranje saobraćaja na jebenoj Bradini nam govori sasvim dovoljno o profesionalnim, a bome i mentalnim, kapacitetima rukovodećeg kadra u JPAC. U pitanju su likovi koji bi 80tih teško upisali osnovnu školu za djecu s posebnim potrebama, a danas su direktori, magistri, doktori nauka...
Vidi ovako, ovdje je svako živ sklon staviti ti riječi u usta, samo zato što ako se konstatuje da su ljudi koji organizuju ove radove stoka, ali dolaze iz naroda koji u svom debelom prosjeku stoka također.Alfons Kauders wrote: ↑06/08/2022 13:25Halali što smo robovi navika pa na more idemo ljeti, umjesto u novembru ili februaru.So What! wrote: ↑06/08/2022 12:18
U suštini da, Bosancu sve dok ne diraš njegovu rutinu, njemu puca neka stvar hoće li se išta raditi ili neće.
A koliko prosječnom Bosancu znači autoput, dovoljno govori i činjenica da možda najbolja vlada koju je FBiH ikada imala i koja je izgradila najviše autoputa je hladno ispušila izbore.Uostalom, alternativnih pravaca ovdje baš i nema, pa ne znam koju alternativu zagovaraš - rado bih čuo kako bi ti putovao do Mostara, Ploča ili Neuma mimo Bradine.
Za Doljane se donekle slažem, no ipak treba imati u vidu masu ljudi kojim su Doljani i Gabela najbliža i najbrža opcija. Ako neko ide na Korčulu, Mljet, Lastovo ili Pelješac, kuda bi išao? Preko Bijače i Neuma? Na Kamensko ili Čepikuće?
I ne radi se o "bilo kakvim" već o debilnim zastojima. Naveo si maloprije Vranduk, a upravo je on po meni najbolji dokaz kretenluka i izostanka strateškog planiranja. Fino su mogli forsirati tu dionicu autoputa, pa onda do mile volje zatvarati i renovirati Vranduk kad se otvori autoput, ali jok, dvije godine su maltretirali narod i pričinili ogromne štete privredi upravo zbog lošeg planiranja.
Činjenica da su prvi vikend avgusta odabrali za zatvaranje saobraćaja na jebenoj Bradini nam govori sasvim dovoljno o profesionalnim, a bome i mentalnim, kapacitetima rukovodećeg kadra u JPAC. U pitanju su likovi koji bi 80tih teško upisali osnovnu školu za djecu s posebnim potrebama, a danas su direktori, magistri, doktori nauka...