ja sam samo iskren
Rekonstrukcija tramvajske pruge
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
konami666
#6227 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Šta ću ja u Londonu? Znaci da sam naveo Pariz kao primjer bio bih Parižanin?bitanga_sa_otesa wrote: ↑05/08/2022 14:56kako nije pametovanje londonac?? sarajevo nije ni blizu londona ni po cemu.poredis grad koji su uglavnom planski napravili viktorijanci i u kom su stvoreni svi preduslovi da se tako nesto uradi,sa kasabom u kojoj je sve neplanski i nazor,koja kaska 200 godina za londonom.kad zatvoris 1 traku glavne ulice ,nastane kolaps u gradu.ja sam niko i nista al jos jednom ti kazem ufati se s benjom pod ruku i drz se londona i ne pametuj nama koji zivimo ovdje .konami666 wrote: ↑05/08/2022 14:44
Nije pametovanje ako je istina. Nisu na zapadu uveli te stvari tek tako nego da poboljšaju kvalitet života svakome pojedincu. Nije ni London postao čist grad preko noći, i Temza je bila prljava a i zrak nije bio ništa bolji. Uostalom, ko si ti da mi kažeš šta smijem pisati a šta ne.
-
BadBoy
#6228 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma apsolutna zabrana automobila je prestroga i prebrza mjera. Treba raditi na dugoročnoj destimulaciji upotrebne privatnih vozila, pa tek onda kroz X godina razmišljati o ovome o čemu ti pričaš.konami666 wrote: ↑05/08/2022 15:50Šta ću ja u Londonu? Znaci da sam naveo Pariz kao primjer bio bih Parižanin?bitanga_sa_otesa wrote: ↑05/08/2022 14:56
kako nije pametovanje londonac?? sarajevo nije ni blizu londona ni po cemu.poredis grad koji su uglavnom planski napravili viktorijanci i u kom su stvoreni svi preduslovi da se tako nesto uradi,sa kasabom u kojoj je sve neplanski i nazor,koja kaska 200 godina za londonom.kad zatvoris 1 traku glavne ulice ,nastane kolaps u gradu.ja sam niko i nista al jos jednom ti kazem ufati se s benjom pod ruku i drz se londona i ne pametuj nama koji zivimo ovdje .Nisam poredio London i Sarajevo nego sam London naveo kao primjer gdje je dugoročno kvalitet zraka bio los pored mnogih ostalih problema. To sto bi ti da se svi problemi riješe sami od sebe a da ništa ne moraš uraditi ili zrtvovati je priča za pdf psihologija/edukacija.
- bitanga_sa_otesa
#6229 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ja sam rijesio sve svoje probleme,tudji me ne zanimaju..
meni ne smeta zagadjen zrak,umrijecu svakako,udisao sam 70-ih i 80-ih zagadjeniji,najeo se i napio govana 1992.-1996.pa evo jos sam ziv.
auto imam da bi se kretao ,jer necu da se guzvam sa smrdljivom stokom i cekam pola zivota hoce li doci tramvaj/trolejbus/autobus.
ne zanima me da li ce biti uopste gradskog prevoza,to zanima takve kao sto si ti sto kenjaju iz daljine,imaju sliku grete u hodniku ,nemaju auto,zive u nekim blagodetima i seru sigurno s tudjeg neta(s posla)-citaj besposleni.
pozzzić
-
RJ57
#6230 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
konami to malo previše gleda iz londonskog ugla, i naravno nije istina da se ulaz u jezgre većine gradova plaća.
@bitanga, u jednoj si stvari u krivu, javni saobraćaj je iznimno važan, bez obzira na lokaciju, čak i za nas koji skoro više ne ulaze u isti
@bitanga, u jednoj si stvari u krivu, javni saobraćaj je iznimno važan, bez obzira na lokaciju, čak i za nas koji skoro više ne ulaze u isti
-
konami666
#6231 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nisam ni rekao apsolutna zabrana, samo sam naveo naplatu ulaska sa automobilima u užu gradsku jezgru kao primjer i dodatnu naplatu za starija vozila sto je sasvim normalna stvar svugdje u normalnom svijetu.BadBoy wrote: ↑05/08/2022 17:17Ma apsolutna zabrana automobila je prestroga i prebrza mjera. Treba raditi na dugoročnoj destimulaciji upotrebne privatnih vozila, pa tek onda kroz X godina razmišljati o ovome o čemu ti pričaš.konami666 wrote: ↑05/08/2022 15:50
Šta ću ja u Londonu? Znaci da sam naveo Pariz kao primjer bio bih Parižanin?Nisam poredio London i Sarajevo nego sam London naveo kao primjer gdje je dugoročno kvalitet zraka bio los pored mnogih ostalih problema. To sto bi ti da se svi problemi riješe sami od sebe a da ništa ne moraš uraditi ili zrtvovati je priča za pdf psihologija/edukacija.
Nakon toga, treba povećati broj autobusnih linija, trolejbusa, Itd i vremenski ih sinhronizirati sa ostalim titlovima gradskog prijevoza. U isto vrijeme izgraditi vise garaža sa naplatom i onda povećavati broj kontrola za nepropisno parkiranje (možda umjesto sto bi to policija radila da se otvori nova funkcija gdje bi se ti uposlenici samo bavili provjerama nepropisnog parkiranja). Ništa se neće preko noći promijeniti ali neće se ni svijest stanovništva promijeniti ako sve ostane kako je i trenutno.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑05/08/2022 17:28ja sam rijesio sve svoje probleme,tudji me ne zanimaju..
meni ne smeta zagadjen zrak,umrijecu svakako,udisao sam 70-ih i 80-ih zagadjeniji,najeo se i napio govana 1992.-1996.pa evo jos sam ziv.
auto imam da bi se kretao ,jer necu da se guzvam sa smrdljivom stokom i cekam pola zivota hoce li doci tramvaj/trolejbus/autobus.
ne zanima me da li ce biti uopste gradskog prevoza,to zanima takve kao sto si ti sto kenjaju iz daljine,imaju sliku grete u hodniku ,nemaju auto,zive u nekim blagodetima i seru sigurno s tudjeg neta(s posla)-citaj besposleni.
pozzzić![]()
Svašta si napisao a u suštini ništa pametno nisi rekao, čak staviše. Sa svojim komentarom si bukvalno opisao ponašanje primitivnog čovjeka. A ako te zanimaju moji licni podaci tipa šta imam a šta ne, slobodno mi se javi na pp.
-
Naslovnica
#6232 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja sam baš zbog ovih woke kupio romobil, ali benzinski.bitanga_sa_otesa wrote: ↑05/08/2022 17:28ja sam rijesio sve svoje probleme,tudji me ne zanimaju..
pozzzić![]()

- bitanga_sa_otesa
#6233 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
sto me predje ko papir dupe
tvoje misljenje iz londona mi je jako bitno .svi smo mi ovdje primitivni,al zato si ti tamo napredovao ,postao urbani graDŽanin.
neka te tamo rekoh ti vec,pusti nas primitivce ovdje da se patimo .ne radi mi pp ,a vidim da imas slobodnog vremena da se bavis stvarima koje te ne doticu u zivotu ...dobar standard jbga,a malo se radi
- bitanga_sa_otesa
#6234 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
doDŽi sutra da ga naĆipujemo da mores ic šeset
-
konami666
#6235 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Opet ti na London zapeobitanga_sa_otesa wrote: ↑05/08/2022 18:19sto me predje ko papir dupe
tvoje misljenje iz londona mi je jako bitno .svi smo mi ovdje primitivni,al zato si ti tamo napredovao ,postao urbani graDŽanin.
neka te tamo rekoh ti vec,pusti nas primitivce ovdje da se patimo .ne radi mi pp ,a vidim da imas slobodnog vremena da se bavis stvarima koje te ne doticu u zivotu ...dobar standard jbga,a malo se radi![]()
-
bitangeIprinceze
- bitanga_sa_otesa
-
laik1981
#6238 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Mora se ovo malo pozuriti.. Pocetak proslog mjeseca je bio dosta intenzivniji kada su radovi u pitanju..
-
BadBoy
#6239 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kako nije apsolutna zabrana kad si naveo: " Automobili na dizel ne bi smjeli nikako ulaziti u grad. "konami666 wrote: ↑05/08/2022 18:01Nisam ni rekao apsolutna zabrana, samo sam naveo naplatu ulaska sa automobilima u užu gradsku jezgru kao primjer i dodatnu naplatu za starija vozila sto je sasvim normalna stvar svugdje u normalnom svijetu.
Nakon toga, treba povećati broj autobusnih linija, trolejbusa, Itd i vremenski ih sinhronizirati sa ostalim titlovima gradskog prijevoza. U isto vrijeme izgraditi vise garaža sa naplatom i onda povećavati broj kontrola za nepropisno parkiranje (možda umjesto sto bi to policija radila da se otvori nova funkcija gdje bi se ti uposlenici samo bavili provjerama nepropisnog parkiranja). Ništa se neće preko noći promijeniti ali neće se ni svijest stanovništva promijeniti ako sve ostane kako je i trenutno.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑05/08/2022 17:28
ja sam rijesio sve svoje probleme,tudji me ne zanimaju..
pozzzić![]()
Svašta si napisao a u suštini ništa pametno nisi rekao, čak staviše. Sa svojim komentarom si bukvalno opisao ponašanje primitivnog čovjeka. A ako te zanimaju moji licni podaci tipa šta imam a šta ne, slobodno mi se javi na pp.
To ti je kod nas apsolutna većina vozila. Plus naš čovjek je alergičan na plaćanje bilo čega tako da se efektivno svodi na apsolutnu zabranu.
Sto posto. Dobar javni prevoz uvelike pomaže u smanjenju gužvi na cestama i olakšava život i onima koji ga ne koriste direktno.
- bitanga_sa_otesa
#6240 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
vidjecemo kad prorade tramvaji i trolejbusi planiranim kapacitetom koliko ce se smanjiti guzve 
-
konami666
#6241 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ok, ne mora zabrana, neka se povećaju kazne za nepropisno parkiranje i neka se povećaju cijene parkinga u zoni I i II za početak. Ne mogu se stvari okrenuti na bolje a da sve ostane kako i je. Obnova pruge je super stvar kao i novi trolejbusi ali treba nastaviti tu ekspanziju. Ako će lola sa golfom dvicom na lož ulje i dalje vozati se po gradu i parkirati na trotoar bez ikakve kazne dzaba su krečili onda 
-
Hakiz
#6242 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Naravno da je važan. Što više raje u javnom prevozu, to manje gužve elitistima u privatnim vozilima
-
Hakiz
#6243 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Treba uraditi nekoliko stvari sada kada trojka napravi savršen gradski prevoz:
Parking minimalno 5 KM sat. Policija na ulici koja šeta i kada naiđe na nepropisno parkiran automobil, pauk odvozi. Kazna 1.000 KM i 5 kaznenih poena.
Stvari bi malo drugačije izgledale u tom slučaju.
Parking minimalno 5 KM sat. Policija na ulici koja šeta i kada naiđe na nepropisno parkiran automobil, pauk odvozi. Kazna 1.000 KM i 5 kaznenih poena.
Stvari bi malo drugačije izgledale u tom slučaju.
- rajv0sa
#6244 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
E da mi je vidjet gdje žive ovi stručnjaci što bi pet maraka parking uveli, i do kad više ta priča da se samo krtnije nepropisno parkiraju, fakat ste vi ljudi operisani od života u ovom gradu, kakve golf dvice jednu u mjesec dana vidim. Najčešće su nepropisno parkirani razni suv-ovi od 20k+ i ovi jadni dostavljači. A priča da su auta glavni zagađivaći u gradu je presmiješna, ja ne znam ko sa imalo mozga može u to povjerovati. Ćumur u švrakinom zagadi više nego sva auta u sarajevu zajedno.
-
Hakiz
#6245 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
U pravu si, ne 5. Bolje 15.rajv0sa wrote: ↑05/08/2022 21:09 E da mi je vidjet gdje žive ovi stručnjaci što bi pet maraka parking uveli, i do kad više ta priča da se samo krtnije nepropisno parkiraju, fakat ste vi ljudi operisani od života u ovom gradu, kakve golf dvice jednu u mjesec dana vidim. Najčešće su nepropisno parkirani razni suv-ovi od 20k+ i ovi jadni dostavljači. A priča da su auta glavni zagađivaći u gradu je presmiješna, ja ne znam ko sa imalo mozga može u to povjerovati. Ćumur u švrakinom zagadi više nego sva auta u sarajevu zajedno.
Hvala na sugestiji
- bitanga_sa_otesa
-
Hakiz
#6247 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Prenose iskustva boljeg svijeta, kojem težimo, ali neće da nas prihvati
- bitanga_sa_otesa
-
Hakiz
#6249 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
I najduži put počinje prvim korakom (smajli starca koji drži u zrak podignut skvrčeni prst)
- p206
#6250 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
prevoz treba da bude 90 feninga, da ne kasni i da se plaća karticom zbog brzine naplate i onda će ga većina koristiti...ne može vožnja biti skuplja od marke na naš standard ako će se ganjati kvantitet, a to nam je cilj valjda...