AliceInChains wrote: ↑04/08/2022 22:44
japin_mutapi wrote: ↑04/08/2022 22:36
Koga boli briga?
Ima drugih foruma i stranica gdje se pise(samo) o ukrajinskim gubicima. Ko voli nek izvoli.
E pa mene, i sigurno nisam jedini. Dobra stvar šta se tiče detaljnih objava oko dešavanja, iako vlada navijačko stanje
Niti me zanima, koliko je na jednoj ili drugoj strani poginulo na danu, nego općenito stanje snaga i moguća daljnja dešavanja, taktike, Itd. Sreca, pa još nisu svi na ovoj temi rezignirali. Ne smijem se nazalost dotičnim zahvaliti, jer sam već etiketiran
Možeš li biti više kontradiktoran?
Znaš da i jedni i drugi šire propagandu, ali ismijavaš Twitter postove koji dolaze od trećih ljudi i koji su uglavnom video i foto. Zašto?
Pa ako Rus kaže da je oborio 300 Bayraktara a ima tri slike, od kojih se analizom utvrdi da je ista krhotina koju nosaju okolo i slikaju, znaš da lažu.
Ako Ukrajinci kažu da su roknuli skladište negdje, pa pedeset ljudi objavi video vatrometa, znaš da ne lažu.
Zato je većina izvještaja sa Twittera i Telegrama, jer je teško slagati uz video i foto dokaze.
Zanima te stanje, ali te ne zanimaju gubici? Šta, suza krene na deranje guzova Rusima?
Ako te zanima startegija i ispunjenje ciljeva, pitaš Ruse koji su im. Denacifikacija, demilitarizacija Ukrajine i smjena vlasti. Dokle su? Nidokle.
Ukrajinski ciljevi: uspješna odbrana i odbrana od okupatora. Ispunjenje nije loše.
Šta će biti?
Rusi izgubili 5000 komada tehnike (svaki komad uslikan i potvrđen, dakle nije propaganda), iskopavaju T62 i prastare pretače Grad lansera. Gađaju zemljane objekte protubrodskim raketama. Ne smiju preći Dnjepar avionima. Dva mjeseca uzimali teritoriju veličine 20*20 km.
Ukrajina dobila stotine zapadnih haubica, raznih vrsta. Himarsi deru dan noć. Oko 500 tenkova stiglo. Vojska vježba na zapadnim avionima i PVO, koje možemo očekivati uskoro.
I šta ti misliš šta će biti i gdje ide rat?
Samo mi nemoj priče, jeste, ali Rusi polako uzimaju... pa po tome će na Dnjepar izaći 2024. ali hidžretske.
Rusi su se višestruko precijenili. Nisu toliko jaki, oprema im je govno, a ono što valja, ne znaju kako (avioni). Svijet nije toliko ovisan o njihovoj nafti i plinu.
I kako će biti na kraju?