konoplja wrote: ↑01/08/2022 19:25
John Cleese wrote: ↑01/08/2022 15:38

Greskica, nisam boomer
A ti si najvjerojatnije milenijalac, samo nisi znao ko ovdje pripada kojoj generaciji - otud i gaf sa normama i fosilima.
I ne bih rekao da mozemo bas "zaboraviti" govor mrznje, zbog lose odgojenih individua koje, izmedju ostalog, nisu sposobne ni opaziti kad njihova "sloboda izrazavanja" ugrozava tudju slobodu.
Ta alatka je stoga potrebna i korisna - treba je, doduse, primjenjivati cum grano salis, sto se nazalost ne desava uvijek.

Ne pratis metu, boomer si i tacka
Sjooo
Mozda. Gen Y.1 ili Y.2?
Uh gaf... Mamma mia! Sta cemo sad?
Mlade generacije su rodno ravnopravnije u ucestvovanju i raspodjeli neplacenog kucanskog rada. Da?
Mislim, ako te toliko kopka to, mogu ja post promijeniti.
Ne znam o cemu pricas...

Moja raja i ja obavljamo kucanske poslove. Isto vidam kod svoje generacije. Al' oki, razumijem, razlicite realnosti. Ja nisam okruzen ljudima sa fosilskim normama.
We happy?
Hm. Mozes li objasniti kako je ova satira govor mrznje koji ugrozava tudu slobodu i da zbog toga zasluzuje ban sa drustvene mreze?
Komedija je opasno oružje.
Zato.
Samo, mene čudi da ljudi koji vide da medij, društvena mreža itd cenzurišu sadržaj koji nije trenutno popularan (koji propituje ekologiju, trans, cancel itd) i to im se ne sviđa, nastavljaju koristiti taj medij. Moć da Instagram, Twitter, Facebook, Youtube itd odlučuju šta će moći biti na njima prikazano dolazi od broja korisnika. Hoću reći, ako neki medij podržava transrodne osobe, kada bi svi koji se sa tim ne slažu napustili taj medij, pozicija transrodih osoba na tom mediju bi izgubila smisao. Njima ne treba da se među sobom podržavaju, treba im prihvatanje onih "drugih". A ako drugih na toj mreži nema, sve gubi smisao.
To je razlog zbog čega su žene prije 100 godina umjesto da osnuju svoje klubove toliko upinjale da dobiju članstvo u "Gentlemans" klubovima. Zapišavanje teritorije.
Ako ti se ne sviđa to što na nekoj mreži nije dopušten sadržaj sa tvojim vrijednostima, sadržaj koji propituje i ismijava trenutnu modu, napusti je. Ima i drugih.