Pa tebe pitam da objasnis ovo oko gadjenja u vezi SDP-a ne za koga cu glasati.Hank Paldum wrote: ↑01/08/2022 21:07Zašto druge pitaš za koga ćeš glasati? Valjda ti najbolje znaš za sebe.
SDA-All about
- alijagoro
#75826 Re: SDA-All about
-
Hakiz
#75827 Re: SDA-All about
Kvalitet svega je globalno opao.Hank Paldum wrote: ↑01/08/2022 21:06Nisam to rekao već da su oni ljevičari i anti-SDAovci prije 20 godina koji su bili definicija kulture i borbe za promjenom negdje nestali.
Ili su se adaptirali u društvo protiv kojeg su se borili ili su otišli, nema treće opcije jer 20 godina nije toliko dugo da su svi umrli od starosti.
Znači gdje su jer ovi danas se ne razlikuju od SDAovaca i još su ponosni na to.
Prije 20 godina bi svaki ljevičar uništio 90% SDAovaca sa argumentima, danas im je domet umjesto argumenata zvati svakog neistomišljenika SDAovcem i botom kao što su SDAovci svakog neistomišljenika zvali komunjarom ili botom.
Pa ovdje ima lik na forumu koji svršava od dragosti jer je kreiran crtež SDA bot alert (napravljen na jeftinom Paintu) na ovom forumu, ako se dobro sjećam to je bio onaj Tramvajtrojka. Poredi to sa opozicijom početkom 2000ih. Žalost na šta su spali.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#75828 Re: SDA-All about
koje jebeno licemjerje.Hank Paldum wrote: ↑01/08/2022 21:06Nisam to rekao već da su oni ljevičari i anti-SDAovci prije 20 godina koji su bili definicija kulture i borbe za promjenom negdje nestali.
uvijek su SDAovci žalili za neprijateljima kojih više nema. oni su kao bolji bili. Duraković je bio Ćetnik, alkos, jugić ili simpatičan dok nije otkidao puno glasova. Zlatko din dušmanin koji isporučuje ljude u Gvantanamo, a sad je ugledni profesor i ostao žal za njim. a bio svinjojed.
neprijatelji koji više nisu neprijatelji, odjednom više nisu alkosi i FGR, nego istinske patriote.
da Adžija uđe u koaliciju sa SDA u KS, nastavili bi sa glabanjem njegovog kurca tačno tamo gdje su stali kada je izašao iz SDA.
- drug_profi
#75829 Re: SDA-All about
Majku vam izdajnicku ... nema vecih izdajica od balijestina iz SDA.
I jos ce neko da kaze dobri dedo...
- alijagoro
#75830 Re: SDA-All about
Sumnjam da je bilo do safova,vise do nesposobnosti.
-
putokaz1
#75831 Re: SDA-All about
Ne govorim o glasačima opozicije, govorim o glasačima SDA. O onima koji, uprkos svemu, nikada nisu promijenili glas. Sama promjena glasa pokazuje minimum kritičkog razmišljanja, tako da nisi postigao poentu koju si mislio postići.
[/quote]
Vec godinama SDA ima kontinuitet u broju i glasova i mandata , jedan manji dio ode u nove stranke pa se vrati.
Oko 2000 SDA otislo u SD radi interesa,oko 10000 u PDA radi interesa,oko 2000 u NIP radi interesa,kad interes nestaje vracaju se u SDA.
[/quote]
Vec godinama SDA ima kontinuitet u broju i glasova i mandata , jedan manji dio ode u nove stranke pa se vrati.
Oko 2000 SDA otislo u SD radi interesa,oko 10000 u PDA radi interesa,oko 2000 u NIP radi interesa,kad interes nestaje vracaju se u SDA.
-
konami666
#75832 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bisera- ... /220802036
Debela krava se hvali a otkad je spustila guzicetinu u fotelju nisu ukinute vize niti za jednu zemlju za nosioce pasoša BiH, čak staviše, pasos BiH je najgore rangiran pasos od svih ex yu zemalja:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Henley_Passport_Index
Njen jedini i najuspješniji diplomatski uspjeh je isprositi hurme i skoknuti do Katara i obići sina. A to sto joj građani ne mogu ni u Egipat bez vize (a da ne spominjem Ujedinjeno Kraljevstvo) je nebitno. Šta imaju putovati jelde, razmažena stoka:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/turkovi ... /220120032
I prije nego sto se jave botovi sa spikom: “ko ima nije mu problem izvaditi vizu”, nabijem vam tu priču na neku stvar kada niste makli iz rodnog sela. Znam kako je bilo putovati sa Varta pasosem, prvo ti treba viza a ako ideš na poslovno putovanje onda moraš reci poslodavcu da si iz Bosne tako da ne možeš tek tako samo krenuti na put. Onda apliciras i čekaš iduću priliku jer si ovu vec fulao. I onda i kada dobiješ vizu onda kreneš sa kolegama ali ideš u poseban red i onda dok te vani čekaju, ti opet moraš se driblati sa graničarom i opet mu objasniti koji je razlog tvoje posjete iako sve imaju o tebi. Bude čovjeku nelagodno. Ali ne može se to objasniti nekome ko nije izašao ni iz svog kantona, inostranstvo su mokri snovi.
Debela krava se hvali a otkad je spustila guzicetinu u fotelju nisu ukinute vize niti za jednu zemlju za nosioce pasoša BiH, čak staviše, pasos BiH je najgore rangiran pasos od svih ex yu zemalja:
Njen jedini i najuspješniji diplomatski uspjeh je isprositi hurme i skoknuti do Katara i obići sina. A to sto joj građani ne mogu ni u Egipat bez vize (a da ne spominjem Ujedinjeno Kraljevstvo) je nebitno. Šta imaju putovati jelde, razmažena stoka:
I prije nego sto se jave botovi sa spikom: “ko ima nije mu problem izvaditi vizu”, nabijem vam tu priču na neku stvar kada niste makli iz rodnog sela. Znam kako je bilo putovati sa Varta pasosem, prvo ti treba viza a ako ideš na poslovno putovanje onda moraš reci poslodavcu da si iz Bosne tako da ne možeš tek tako samo krenuti na put. Onda apliciras i čekaš iduću priliku jer si ovu vec fulao. I onda i kada dobiješ vizu onda kreneš sa kolegama ali ideš u poseban red i onda dok te vani čekaju, ti opet moraš se driblati sa graničarom i opet mu objasniti koji je razlog tvoje posjete iako sve imaju o tebi. Bude čovjeku nelagodno. Ali ne može se to objasniti nekome ko nije izašao ni iz svog kantona, inostranstvo su mokri snovi.
- Hank Paldum
#75833 Re: SDA-All about
Ne, licemjerno bi bilo da ja ovdje prodajem šuplju da sam prije bio SDPovac pa da da me je pad kvaliteta kao natjerao da više ne glasam! za njih.Chmoljo wrote: ↑01/08/2022 21:11koje jebeno licemjerje.Hank Paldum wrote: ↑01/08/2022 21:06
Nisam to rekao već da su oni ljevičari i anti-SDAovci prije 20 godina koji su bili definicija kulture i borbe za promjenom negdje nestali.
uvijek su SDAovci žalili za neprijateljima kojih više nema. oni su kao bolji bili. Duraković je bio Ćetnik, alkos, jugić ili simpatičan dok nije otkidao puno glasova. Zlatko din dušmanin koji isporučuje ljude u Gvantanamo, a sad je ugledni profesor i ostao žal za njim. a bio svinjojed.
neprijatelji koji više nisu neprijatelji, odjednom više nisu alkosi i FGR, nego istinske patriote.
da Adžija uđe u koaliciju sa SDA u KS, nastavili bi sa glabanjem njegovog kurca tačno tamo gdje su stali kada je izašao iz SDA.
Nisam nikada glasao za SDP osim za Željka Komšića i uvijek sam glasao za SDA i ostale bošnjačke stranke ali bez obzira bio neko pro ili kontra SDP ili neutralan ne mora puno biti upućen da primjeti da je SDP od tipa članova Nijaza Durakovića spao na članove tipe Damira Nikšića.
Kao što druga strana sada glaba kurac Dini a čim stupi u koaliciju sa SDA nastavit će tamo gdje su stali kada je bio u SDA.
Kao što su se ovdje prije pola godine postavljali članci iz Avaza gdje je se pljuvala SDA kada je Fahro bio u raspoloženju 100% podrške opoziciji iako su te novine poznate po lažima i spinovanju a prije toga su se te novine ti isti zvali tariguz
Kao što Senada Hadžifejzovića otkad je krenuo u privatni rat sa Sebijom nisu zvali više šmrkalom a da se pomiri sa Izetbegovićevima i poćnu mu opet dolaziti u goste će ga opet zvati narkomanom.
Time si samo potvrdio šta pišem, da se današnja ljevica ne razlikuje od prosječnog SDAovca.
- Hank Paldum
#75834 Re: SDA-All about
99% onih kojima se time obraćaš su radili ili rade u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Švedskoj, Americi, Kanadi, Australiji, Danskoj ili Norveškoj.konami666 wrote: ↑02/08/2022 12:27 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bisera- ... /220802036
Prošlo je vaše vrijeme liječenja kompleksa kako neko nije izašao iz svog sela.
- Hank Paldum
#75835 Re: SDA-All about
Pa ja ti teško mogu pomoći jer ja ionako glasam za SDA i slične stranke (osim člana predsjedništva).alijagoro wrote: ↑01/08/2022 21:11Pa tebe pitam da objasnis ovo oko gadjenja u vezi SDP-a ne za koga cu glasati.Hank Paldum wrote: ↑01/08/2022 21:07
Zašto druge pitaš za koga ćeš glasati? Valjda ti najbolje znaš za sebe.
I to je problem, ne ja lično ili što glasam za SDA, niti što predstavljam većinu jer to nije baš tolika većina.
Pravi problem je opozicija, ili su nesposobni ili su kao SDA (neki su takvi postali a neki su to uvijek bili) pa time ne privlače onaj dio građana koji ne glasaju i time SDA indirektno postaje većina
Ako su SDA tako zli a skoro 50% ne glasa za alternativu, kako bi se onda nazvala alternativa?
-
konami666
#75837 Re: SDA-All about
Mislio sam prvenstveno na one sa visokim obrazovanjem koji putuju po svijetu, ne vozače viljuškara i baustelce (da mi oproste izuzetci). Ti nisi izuzetak.Hank Paldum wrote: ↑02/08/2022 12:3499% onih kojima se time obraćaš su radili ili rade u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Švedskoj, Americi, Kanadi, Australiji, Danskoj ili Norveškoj.konami666 wrote: ↑02/08/2022 12:27 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bisera- ... /220802036
- Hank Paldum
#75838 Re: SDA-All about
Kosi se sa onim šta si napisao.konami666 wrote: ↑02/08/2022 13:21Mislio sam prvenstveno na one sa visokim obrazovanjem koji putuju po svijetu, ne vozače viljuškara i baustelce (da mi oproste izuzetci). Ti nisi izuzetak.Hank Paldum wrote: ↑02/08/2022 12:34
99% onih kojima se time obraćaš su radili ili rade u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Švedskoj, Americi, Kanadi, Australiji, Danskoj ili Norveškoj.
"Botovi, koji nisu makeli iz rodnog SELA", nisi sigurno time mislio na visoko obrazovane.
Da ponovim, bilo nekad u onom sistemu, davno je prošlo ono vaše ko je iz sela, da ste vi mještani, starosjedioci, ko ima poznatog djeda, prezime, od kojeg je ko koljena u Sarajevu i drugim gradovima, sve prošlo, ostaje vam samo kmečanje i činjenica da može svako doći u bilo koji grad i zaposliti se umjesto vas.
Neko jer je obrazovaniji a neko kroz životnu školu.
Ostaju vam samo ad homimem komentari i činjenica da u današnjem vremenu neko danas može sa osnovnom školom više viditi svijeta nego mnogi visoko obrazovani
-
konami666
#75839 Re: SDA-All about
A ti niti obrazovanja, niti prezimena, niti životne škole. A niti svijeta vidio nisi. Putovanje sa jednog kraja na drugi u lageru/depou u njemackoj se ne računa kao “vidio svijeta”.Hank Paldum wrote: ↑02/08/2022 13:57Kosi se sa onim šta si napisao.
"Botovi, koji nisu makeli iz rodnog SELA", nisi sigurno time mislio na visoko obrazovane.
Da ponovim, bilo nekad u onom sistemu, davno je prošlo ono vaše ko je iz sela, da ste vi mještani, starosjedioci, ko ima poznatog djeda, prezime, od kojeg je ko koljena u Sarajevu i drugim gradovima, sve prošlo, ostaje vam samo kmečanje i činjenica da može svako doći u bilo koji grad i zaposliti se umjesto vas.
Ostaju vam samo ad homimem komentari i činjenica da u današnjem vremenu neko danas može sa osnovnom školom više viditi svijeta nego mnogi visoko obrazovani
- Login77777
#75840 Re: SDA-All about
Sta ce podnjeti jedina drzavotvorna stranka BiH u vezi ovoga?
- Hank Paldum
#75841 Re: SDA-All about
konami666 wrote: ↑02/08/2022 14:26A ti niti obrazovanja, niti prezimena, niti životne škole. A niti svijeta vidio nisi. Putovanje sa jednog kraja na drugi u lageru/depou u njemackoj se ne računa kao “vidio svijeta”.Hank Paldum wrote: ↑02/08/2022 13:57
Kosi se sa onim šta si napisao.
Zvuči kao u filmovima, kao da su mi navukli masku i transportovali me iz jednog magacina u drugi.
Samo piši ad homimem, to vam je jedino i ostalo.
Džaba ti i prezime i što si mještan jer to danas ništa ne znači, šaka jada koja sjedi u kafiću kojeg posjećujete zadnjih 40 godina (a nije se od početka ni renovirao) gdje kmečite kako vaše prezime i loza nesto znači a neki šljegli pa vam uzeli sve, kako su Fočaci i Sandžaklije zavladali i kako ste prave Sarajlije a ostale u Sarajevu ustvari boli qrac za tim, kao i u svakom drugom gradu, svako živi svoj život.
Ne možete više glumiti ni nadrasu i nekoga impresionirati sa pričama BH velegrada kada je neko iz najveće zabiti bar jednom bio u Beču, Berlinu, Parizu ili Štokholmu.
Izađi malo iz svoje selendre zvane ćaršijski sokak ili mahala, 2022. te zove, pa ćeš shvatiti da je se "Nisi izaša iz svog sela" zadnji put koristilo 1996. godine.
Tako je to kada nisi 40 godina makeo iz svoje selendre zvane ćaršijska mahala pa misliš jos da imaš isti status kao 1991. pa smatraš da si šta impresivno izjavio sa "izašao iz svog sela" a ti kojima je to upućeno ti se smiju iz BH i ostalih europskih GRADOVA.
-
konami666
#75842 Re: SDA-All about
Prije 40 godina nisam bio ni u planu a vani sam već 12 godina. A sto se tebe tiče, opet si se ispalio i glasaš za sda sto me podsjeti na onu staru izreku: “seljak može iz sela ali selo nikad iz seljaka”.Hank Paldum wrote: ↑02/08/2022 14:59![]()
Zvuči kao u filmovima, kao da su mi navukli masku i transportovali me iz jednog magacina u drugi.
Samo piši ad homimem, to vam je jedino i ostalo.
Džaba ti i prezime i što si mještan jer to danas ništa ne znači, šaka jada koja sjedi u kafiću kojeg posjećujete zadnjih 40 godina (a nije se od početka ni renovirao) gdje kmečite kako vaše prezime i loza nesto znači a neki šljegli pa vam uzeli sve, kako su Fočaci i Sandžaklije zavladali i kako ste prave Sarajlije a ostale u Sarajevu ustvari boli qrac za tim, kao i u svakom drugom gradu, svako živi svoj život.
Ne možete više glumiti ni nadrasu i nekoga impresionirati sa pričama BH velegrada kada je neko iz najveće zabiti bar jednom bio u Beču, Berlinu, Parizu ili Štokholmu.
Izađi malo iz svoje selendre zvane ćaršijski sokak ili mahala, 2022. te zove, pa ćeš shvatiti da je se "Nisi izaša iz svog sela" zadnji put koristilo 1996. godine.
Tako je to kada nisi 40 godina makeo iz svoje selendre zvane ćaršijska mahala pa misliš jos da imaš isti status kao 1991. pa smatraš da si šta impresivno izjavio sa "izašao iz svog sela" a ti kojima je to upućeno ti se smiju iz BH i ostalih europskih GRADOVA.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#75843 Re: SDA-All about
to što se neko povija kako vjetar puše, ne čini ga ljevičarem, nego suncokretom. to ko Dini glaba kurac si se malo slago, jer vjerovo ili ne, nije u koaliciji sve tako bajno i krasno, kao u Mehmeda Spahe. što je i normalno, da se ne može imati isti stav oko svega, ali se negdje smije to izgovoriti, a negdje ne smije.Hank Paldum wrote: ↑02/08/2022 12:30 Ne, licemjerno bi bilo da ja ovdje prodajem šuplju da sam prije bio SDPovac pa da da me je pad kvaliteta kao natjerao da više ne glasam! za njih.
Nisam nikada glasao za SDP osim za Željka Komšića i uvijek sam glasao za SDA i ostale bošnjačke stranke ali bez obzira bio neko pro ili kontra SDP ili neutralan ne mora puno biti upućen da primjeti da je SDP od tipa članova Nijaza Durakovića spao na članove tipe Damira Nikšića.
Kao što druga strana sada glaba kurac Dini a čim stupi u koaliciju sa SDA nastavit će tamo gdje su stali kada je bio u SDA.
Kao što su se ovdje prije pola godine postavljali članci iz Avaza gdje je se pljuvala SDA kada je Fahro bio u raspoloženju 100% podrške opoziciji iako su te novine poznate po lažima i spinovanju a prije toga su se te novine ti isti zvali tariguz
Kao što Senada Hadžifejzovića otkad je krenuo u privatni rat sa Sebijom nisu zvali više šmrkalom a da se pomiri sa Izetbegovićevima i poćnu mu opet dolaziti u goste će ga opet zvati narkomanom.
Time si samo potvrdio šta pišem, da se današnja ljevica ne razlikuje od prosječnog SDAovca.
a da recimo pređeš preko nekih postova, pogotovo mojih, vidio bi da oni koji nisu nikad glasali za SDA ni danas ne vjeruju Dini, niti ga idoliziraju, niti se slažu sa njegovim svjetonazorima. ali to ne znači da ako kaže neku istinu, ili ako uradi neku dobru stvar da to treba negirati kako to radi zelena falanga.
Niti je Fahro postao ugledni medijski mogul.
to što pišeš su vlastite projekcije, da kada si sa nekim u savezu, da ga se ne smije kritikovati i da mu se sve zaboravlja.
žao mi je, ipak su SDAovci SDAovci, kad si sa njima, u rangu si ashaba koliko god loš bio, kad nisi onda si Ćetnik koliko god dobar bio. tuđi glasači, a pogotovo oni građanskih stranaka su ipak malo šlifovaniji i više cijene svoj glas.
- Billy The Pljuc
#75844 Re: SDA-All about
Jbga, znam da sam ekstreman, nekad me i emocije ponesu pa ono ružno izađe iz mene i psujem a lot, hvala moderaciji što ima sluha pa ti moji "izleti" ne završe trajnim banovanjem. Helem, sklon sam i etiketiranju spodoba po forumu i na moju žalost vrlo rijetko i pogriješim, naravno da izvinjenja izostanu jer fakat ne osjećam potrebu da se izvinjavam nekome ko uopšte može agitovati za ovo zlo zvano SDA.
Rekoše da je postariji vic al' ja danas čuo ovu verziju.
"Takmičili se Rus, Amer i Bosanac ko ima veću planinu.
Rus: Ja kad se popnem na Kavkaz pa dreknem Vladimir Putin, ono "in" odzvanja dvije sedmice nakon toga.
Amer: Ja kad se popnem na Rocky Mountain pa dreknem Joe Biden, ono "en" odzvanja još mjesec dana.
Bosanac: Ja kad odem na Majevicu pa dreknem Fadil Novalić, tri mjeseca iz Tuzle odzvanja "Jebo ti on mater"."
Rus: Ja kad se popnem na Kavkaz pa dreknem Vladimir Putin, ono "in" odzvanja dvije sedmice nakon toga.
Amer: Ja kad se popnem na Rocky Mountain pa dreknem Joe Biden, ono "en" odzvanja još mjesec dana.
Bosanac: Ja kad odem na Majevicu pa dreknem Fadil Novalić, tri mjeseca iz Tuzle odzvanja "Jebo ti on mater"."
- Hank Paldum
#75845 Re: SDA-All about
Jedino zašto te treba banovati je što postavljaš viceve stare 40 godina i koji se danas mogu naći samo na Vicoteki. Zamjeniti imena sa aktuelnim ne čine vic novim.Billy The Pljuc wrote: ↑02/08/2022 20:23 Jbga, znam da sam ekstreman, nekad me i emocije ponesu pa ono ružno izađe iz mene i psujem a lot, hvala moderaciji što ima sluha pa ti moji "izleti" ne završe trajnim banovanjem. Helem, sklon sam i etiketiranju spodoba po forumu i na moju žalost vrlo rijetko i pogriješim, naravno da izvinjenja izostanu jer fakat ne osjećam potrebu da se izvinjavam nekome ko uopšte može agitovati za ovo zlo zvano SDA.
A kako te emocije nose nije ništa kako će te nositi nakon izbora i koliko ružnog će tada iz tebe tek izlaziti.
-
Seyfo
#75846 Re: SDA-All about
Nakon izbora SDA ce postojati samo na nivou poneke mjesne zajednice. Bas me zanima sta ce botine tada, hoce li se njihova povracotina valjati po forumima i komentarima kada ne bude vise bajatog sendvica ? Ili ce brze bolje naci novog sponzora pa za isti takav bajat sendvic hvaliti nekog drugog....
- RunnerX
#75847 Re: SDA-All about
Neko normalan, sa trunkom obraza, bi nakon ovog infrastrukturnog procvata Sarajeva sam rekao, dajte ljudi nećemo više, pusti ih neka vladaju, za dvije godine su uradili više nego mi za 30.
Naravno, ovo iznad je fikcija jer će se zeleni do posljednjeg atoma snage boriti za Kanton Sarajevo. U nekim realnim i normalnim uslovima bi spali na 10% osvojenih glasova, ali zahvaljujući obroncima grada će ponovo biti blizu.
To je paradoks u kojem živimo, jer moraš biti 10 puta bolji od njih da bi uopšte došao u šansu da ih pobijediš, sve pod plaštom lažnog bošnjaštva, uz standardne ucjene i izborne krađe.
Naravno, ovo iznad je fikcija jer će se zeleni do posljednjeg atoma snage boriti za Kanton Sarajevo. U nekim realnim i normalnim uslovima bi spali na 10% osvojenih glasova, ali zahvaljujući obroncima grada će ponovo biti blizu.
To je paradoks u kojem živimo, jer moraš biti 10 puta bolji od njih da bi uopšte došao u šansu da ih pobijediš, sve pod plaštom lažnog bošnjaštva, uz standardne ucjene i izborne krađe.
- drug_profi
#75848 Re: SDA-All about
Ne bih ja bio siguran da će izgubiti sela, i da će zakazati bugarski vozovi, izborne komisije i sl.Seyfo wrote: ↑02/08/2022 23:09 Nakon izbora SDA ce postojati samo na nivou poneke mjesne zajednice. Bas me zanima sta ce botine tada, hoce li se njihova povracotina valjati po forumima i komentarima kada ne bude vise bajatog sendvica ? Ili ce brze bolje naci novog sponzora pa za isti takav bajat sendvic hvaliti nekog drugog....
Tek kada integritet izbora bude nedodirljiv, onda ce se zaista moci maknuti SDA.
-
made_in_sarajevo
#75849 Re: SDA-All about
Ode vani i zivi godinama vec, porodicu osnovao. Dodju izbori u toj drzavi logicno trazi prava na zivot, glasa za demokratiju, hoce da mu je sve taman. Dodju izbori u bosni, on glasa za sda zato sto su to bosnjaci i on brani drzavu. Ustvari to je vise ja sam pobjego sad vam evo sda da crknete sto vise. Kad bi mi prodisali kako ce onda doci sa bmw, mercedesom, teslom sa rente u zavicaj i hvaliti se. Da mu prebacis sda u drzavu gdje je pobjegao gledao bi sve nacine u zatvor da ih posalje. Dok u bosni treba da su na vlasti, bosnjaci su najbitniji. I tako zabrinuta dijaspora kao ovi sa foruma i onaj vehabija iz luksemburga iz dalekih sigurnih zemalja EU nama hoce da sole pamet i kroje zivot jer bosnjaci su najbitniji. Drze predavanja da je bakir posten, sebija postena, da se pruga u Sarajevu ustvari ne radi, da je novalic najbolji ikad, itd. U istom trenutku jebu hansu majku jer je hans samo pomislio da uradi nesto u rangu novalica, traze javno da se objesi hans jer dira im zivot, slobodu,itd.
Eee ja imamo glavnu da dijaspore nema crkli bi od gladi. Evo ne saljite vise pare, mi cemo da crknemo, a vi ce te biti bogati i svi sretni.
Eee ja imamo glavnu da dijaspore nema crkli bi od gladi. Evo ne saljite vise pare, mi cemo da crknemo, a vi ce te biti bogati i svi sretni.
-
mali_balon
#75850 Re: SDA-All about
kroz ovaj poso srecem mnogo dijaspore I strasno je sto cujem, pogotovou dijaspore iz RSa koji se nikad nisu vratili, oni su ubijedjeni da samo bakir moze sacuvati BH, da samo sda moze odbraniti Bosnu, kad im kazem da ih je bakir prodo I da je on najveci krivac sto je njih strah u RSu nece da pricaju.....I samo pricaju o ratu kao da ce se sutra zaratiti......ja ih razumijem 1992 protjerano pobijeno opljacakano, I mozemo mo pricat sta hocemo, ali nije svejedno njima otici na godisnji ne neko selo u nekoj pripizdini punoj razularene I nalozene srbadije,
ja ne znam ko tim ljudima izapire mozak, ali pokazuje zabrinjavajucu cinjenjcu, pored silne tehnologije oni I dalje na gledaju svojim ocima dzaba, to pokazuje kakav smo narod, e sad zamisli kad diaspora ovako razmislja, kako li razmislja neko u gluhoj bukovici ili nekoj drugoj vukojebini
ja ne znam ko tim ljudima izapire mozak, ali pokazuje zabrinjavajucu cinjenjcu, pored silne tehnologije oni I dalje na gledaju svojim ocima dzaba, to pokazuje kakav smo narod, e sad zamisli kad diaspora ovako razmislja, kako li razmislja neko u gluhoj bukovici ili nekoj drugoj vukojebini