Mozes li dati primjer te bosnjacke mrznje? Mozes li postaviti ovdje barem jedno slovo ili jednu recenicu a da ne gopvorim o tekstu gdje se desila ta ocekivana reakcija? Ja to nisam vidio nikad i nigdje. Daj link ili bilo koji dokaz, ako nije problem, gdje se moze procitati ta ,,sasvim ocekivana rekacija,,duh_sa_sjekirom wrote: ↑01/08/2022 19:55Pa o tome sam i govorio, o sistematskom sijanju mržnje prema Bošnjacima i sasvim očekivanoj reakcijiJordan1961 wrote: ↑01/08/2022 19:28
Nije isto kada na twitteru drvi Reuf, bez aktivnog politickog angazmana i podrske i kada na Dnevnicima izjave daju predsjednik drzave, predsjednik vlade ili clanovi sabora ("unitaristicka rulja", "grozni i odvratni prosvjedi", "plunarod", da se posluzim samo nekim atributima iz inace bogatog arsenala kolektivnih uvreda). Svakao se u ovom drugom slucaju radi o koletivnoj dehumanizaciji i ja sam duzan ovdje primjetiti slicnost sa onim sto je u pocetku radjeno u nazi Njemackoj i njenoj dehumanizaciji Jevreja. Slicnu praksu smo vidjeli i kod Smiljka Sagolja 90-ih i nacin na koji je kolektivna mrznja stvarana putem medija. Kako je to okoncano znamo svi ali ova atmosfera sada me vraca u ne bas tako daleku proslost.
Ja to nisam nikad u zivotu vidio ni cuo!