Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

patriot_bih

#39351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by patriot_bih »

Najviše mi smetaju primati što sijeku krivine i ulaze u moju traku iz suprotnog smijera i neće da se vrate skroz nazad ili voze po liniji kad se mimoilazimo.

Čovjek mora smanjiti brzinu i otići u stranu skroz da takav primat prođe, ali nekom će neked puknuti film i sve će dođavola otići. :lol:

Mislim da je masovna pandemija tog ponašanja. Kao da su neke kategorije koje nikad nisu u porodici imale auto sada dobile šansu da voze.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#39352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

patriot_bih wrote: 31/07/2022 19:44

Kao da su neke kategorije koje nikad nisu u porodici imale auto sada dobile šansu da voze.
ne kao,vec jesu...
sto je najgore i gdje je pravac tako voze ,sredinom...
Naslovnica

#39353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

patriot_bih wrote: 31/07/2022 19:44 Najviše mi smetaju primati što sijeku krivine i ulaze u moju traku iz suprotnog smijera i neće da se vrate skroz nazad ili voze po liniji kad se mimoilazimo.

Čovjek mora smanjiti brzinu i otići u stranu skroz da takav primat prođe, ali nekom će neked puknuti film i sve će dođavola otići. :lol:

Mislim da je masovna pandemija tog ponašanja. Kao da su neke kategorije koje nikad nisu u porodici imale auto sada dobile šansu da voze.
Kada nisam sa porodicom, namjerno i ja krenem direkt u njega, naravno, kontrolisano, da me izazovem sudar.
Neki dan je levat toliko trzno desni kada je skontao da ga ne jebem ni 5% i da se ne sklanjam, mislim da su mu se popalile sve lampice, od ABS do ESP, i sve što ima između. Zamalo debil da ne završi u odbojnoj koliko je trzno.
Najviše volim tako izlevatiti ove brude što svi isto izgledaju, glavuša, bradurina, sunčane, kurčenje, niko ko on, kakva maloumna Instagram pušačica qrtza za tag iz Pineta, a pogotovu kada vide slabijeg od sebe.
Možda jesam poprilično normalan, ali imam i ja svojih momenata.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#39354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Optimist wrote: 31/07/2022 18:35 Ima li neko iz Kaknja ili okolice da poznaje ovu raskrsnicu?
Isao sam preko mosta, pored Skore, i htio skrenuti lijevo.
Medjutim, iz suprotnog smjera (po mapi naselje Pope) je isao kombi koji ide pravo. Da nisam zakocio, udario bi me.

Zanima me ko ovdje ima prednost? Nisam vidio nikakav znak ni sa jedne strane.
Zar nije put koji vodi preko mosta i onda ulijevo glavni, tj R445 dio regionale?

Ja sam se kretao zelenom putanjom a kombi crvenom.

Image
Image

sa ove strane ima stop, ali crveni nema

i znam za onu narednu raskrsnicu prema donjem kaknju ima znak prvenstva, za ovu se ne sjećam
patriot_bih

#39355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by patriot_bih »

Naslovnica wrote: 31/07/2022 19:54
patriot_bih wrote: 31/07/2022 19:44 Najviše mi smetaju primati što sijeku krivine i ulaze u moju traku iz suprotnog smijera i neće da se vrate skroz nazad ili voze po liniji kad se mimoilazimo.

Kada nisam sa porodicom, namjerno i ja krenem direkt u njega, naravno, kontrolisano, da me izazovem sudar.
Neki dan je levat toliko trzno desni kada je skontao da ga ne jebem ni 5% i da se ne sklanjam, mislim da su mu se popalile sve lampice, od ABS do ESP, i sve što ima između. Zamalo debil da ne završi u odbojnoj koliko je trzno.
Najviše volim tako izlevatiti ove brude što svi isto izgledaju, glavuša, bradurina, sunčane, kurčenje, niko ko on, kakva maloumna Instagram pušačica qrtza za tag iz Pineta, a pogotovu kada vide slabijeg od sebe.
:lol: :thumbup:

Ti si heroj običnih ljudi, ali ne isplati ti se udarat sa levatom. :)
Naslovnica

#39356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Ma ja sam karina ba, samo ne volim da se kurče debili na moju štetu.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#39357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

Naslovnica wrote: 31/07/2022 20:13 Ma ja sam karina ba, samo ne volim da se kurče debili na moju štetu.
ulijecem i ja takvim, do sad su ceh platila 2ca, dal su iskrivili ili polomili felgu pitanje je, jebe mi se sta god da je :lol:
Optimist

#39358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

mk ultra wrote: 31/07/2022 19:59
Optimist wrote: 31/07/2022 18:35 Ima li neko iz Kaknja ili okolice da poznaje ovu raskrsnicu?
Medjutim, iz suprotnog smjera (po mapi naselje Pope) je isao kombi koji ide pravo. Da nisam zakocio, udario bi me.

Zar nije put koji vodi preko mosta i onda ulijevo glavni, tj R445 dio regionale?

Image
Image

i znam za onu narednu raskrsnicu prema donjem kaknju ima znak prvenstva, za ovu se ne sjećam
Bravo, to je ta raskrsnica. Znakova nema, e sad ne znam jel neko uklonio ili je fkt pravilo desne strane.
Naredna kao sto kazes fino ima znak, i oni sto idu iz Kaknja kraj rijeke imaju STOP.
Naslovnica

#39359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Evolution_IV wrote: 31/07/2022 20:18
Naslovnica wrote: 31/07/2022 20:13 Ma ja sam karina ba, samo ne volim da se kurče debili na moju štetu.
ulijecem i ja takvim, do sad su ceh platila 2ca, dal su iskrivili ili polomili felgu pitanje je, jebe mi se sta god da je :lol:
Pogotovo je gušt ove nafurane levate sa skupim premiumima, jbte, raširilo se kao da je cijela cesta njegova.
A ja u trulji od 5k KM (uz dodatni set mišelinki, naravno), BMK ako me i očeše, taman mi dobro dođe da šta pokrpim.
:lol:
Bloo
Globalna šefica

#39360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

Naslovnica wrote: 31/07/2022 19:54 Najviše volim tako izlevatiti ove brude što svi isto izgledaju, glavuša, bradurina, sunčane, kurčenje, niko ko on, kakva maloumna Instagram pušačica qrtza za tag iz Pineta, a pogotovu kada vide slabijeg od sebe.
Muška vjeshalica. <3
tap3ah75

#39361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tap3ah75 »

Image
Image

Jel' to ne moram ja sutra ići gledati?
:lol:
Naslovnica

#39362 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Bloo wrote: 31/07/2022 23:22
Naslovnica wrote: 31/07/2022 19:54 Najviše volim tako izlevatiti ove brude što svi isto izgledaju, glavuša, bradurina, sunčane, kurčenje, niko ko on, kakva maloumna Instagram pušačica qrtza za tag iz Pineta, a pogotovu kada vide slabijeg od sebe.
Muška vjeshalica. <3
Jesam li šta slagao rahmeta ti dedinog?
Laplace

#39363 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 31/07/2022 17:25
Laplace wrote: 31/07/2022 16:47

Neki nisu sposobni ni naštrebati testove. Uče napamet odgovore, ovi im izmiksaju odgovore na testu (pa je na isto pitanje tačan odgovor sa b prebačen na a ili c, ovi zaokruže b jer su napamet naučili da je na to pitanje tačan odgovor b). Takvi danas voze.

Još ekstremniji primjer je lik koji u osnovnoj školi nije bio u stanju ni prepisati na kontrolnom jer je doslovno bio nepismen, nije znao slova. Kasnije sam čuo da vozi kamion. Nema šanse da je poslije srednje škole postao pismen. Taj ne zna ni čitati znakove jer ne razlikuje brojeve 40 i 60 - ali bukvalno ih ne razlikuje.
To ko u onom filmu kad je pilot kojem je oslabio vid prolazio test tako sto je naucio ona slova na pamet, neko skontao pa mu izmijesao. :D
Svasta tako ljudi prodju i zavrse na takve nacine.
Ja sam se na testovima slatko smijao. Ljudi okrenuli raskrsnicu (sliku) naopako i tako me mislili zbuniti. :D
Laplace

#39364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Image
Koliko ja znam,ti ovdjeimaš prednost (ako sam dobro skontao koja je raskrsnica u pitanju). Ovi iz pravca označenog crvenom linijom mi uvijek stanu (tu sam inače oprezan jer signalizacija nije baš najjasnija),čak sam i pred policijom prošao prije vozila iz tog smjera ako je to neka referenca (nije baš da policija uvijek reaguje na oduzimanje prvenstva). Možda iz tog smjera ima znak STOP ili "izlazak na cestu sa prvenstvom prolaza".
Laplace

#39365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Znači, nisam jedini kome to smeta.

Neki dan sam na nepreglednoj krivini morao doslovno da stanem, prije toga sam se sklonio doslovno uz brdo pored ceste toliko da sam skoro udario u njega. Lik je skoro metar bio na mojoj strani. Ništa, samo je produžio dlaje kao da ništa pogrešno nije uradio.

Tačno bi takvima trebalo poništavati vozačke dozvole i natjerati ih da ponovo prolaze kompletnu obuku i polaganje, od testova do vožnje, ako misle opet voziti. I tako svaki put kad ih neko snimi dash kamerom kako sijeku krivine sve dok se jednom ne nauče.
Laplace

#39366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

bitanga_sa_otesa wrote: 31/07/2022 19:49
patriot_bih wrote: 31/07/2022 19:44

Kao da su neke kategorije koje nikad nisu u porodici imale auto sada dobile šansu da voze.
ne kao,vec jesu...
sto je najgore i gdje je pravac tako voze ,sredinom...
Što je još gore, i ja sam od onih koji u porodici nisu imali auto (ni otac ni majka mi nikad nisu imali auto niti su ikad polagali vozački) ali opet ne siječem krivini niti imam potrebe to raditi.

Neki dan vozim iza auta za klasu ili dvije iznad mog (i nekih desetak godina mlađi auto). On siječe skoro svaku krivinu, ja nijednu a vozimo istom brzinom.
lacrima

#39367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lacrima »

Ako nema znaka crveni ima prednost. Kategorizacija ceste nema veze nikakve, samo znakovi, ako nema znakova onda pravilo desne strane. Nisam ja duzan da pamtim kategorizaciju svake ceste u drzavi.
Laplace

#39368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 31/07/2022 19:54

Problem je što ljudi naprosto ne gledaju kuda voze. Gledaju negdje u stranu i nisu svjesni da su prešli na suprotnu traku. Lako bi se moglo desiti da te i ne vide dok ne udare u tebe.
Laplace

#39369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Image
Image

Da,to je to. Činilo mi se da iz tog smjera ima znak STOP ali nisam bio siguran. Krivina ima prvenstvo prolaza ovdje.
bitanga_sa_otesa

#39370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

bitanga_sa_otesa

#39371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Laplace wrote: 01/08/2022 09:38

Neki dan vozim iza auta za klasu ili dvije iznad mog (i nekih desetak godina mlađi auto). On siječe skoro svaku krivinu, ja nijednu a vozimo istom brzinom.
manje se predje kilometara tako ,trebas pocet i ti ...
Laplace

#39372 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

2022. godište? Ljudi i dalje furaju tradicionalni dizajn.
Optimist

#39373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

lacrima wrote: 01/08/2022 09:39 Ako nema znaka crveni ima prednost. Kategorizacija ceste nema veze nikakve, samo znakovi, ako nema znakova onda pravilo desne strane. Nisam ja duzan da pamtim kategorizaciju svake ceste u drzavi.
Jasno je meni pravilo desne strane te da bi u tom slucaju crveni imao prednost. Ovdje se radi o tome da je zelena putanja sa prvenstvom, ali nisam vidio znak.

Sta se desava u ovakvim situacijama u slucaju nezgode, ako je bio znak i neko ga uklonio? Koja strana je kriva?
bitanga_sa_otesa

#39374 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Laplace wrote: 01/08/2022 09:48
2022. godište? Ljudi i dalje furaju tradicionalni dizajn.
pa taj je za sjekaĆe krivina ,za one sto hvataju lukove da skrenu na raskrsnicama,takodjer i za one sto se parkiraju u traci ili pola traka pola trotoar,samo krhnes i produzis dalje kao da nista nije bilo :D
Laplace

#39375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Optimist wrote: 01/08/2022 09:53
lacrima wrote: 01/08/2022 09:39 Ako nema znaka crveni ima prednost. Kategorizacija ceste nema veze nikakve, samo znakovi, ako nema znakova onda pravilo desne strane. Nisam ja duzan da pamtim kategorizaciju svake ceste u drzavi.
Jasno je meni pravilo desne strane te da bi u tom slucaju crveni imao prednost. Ovdje se radi o tome da je zelena putanja sa prvenstvom, ali nisam vidio znak.

Sta se desava u ovakvim situacijama u slucaju nezgode, ako je bio znak i neko ga uklonio? Koja strana je kriva?
Kriv je onaj koji nije poštovao pravilo desne strane. Nema koristi od toga što je znak uklonjen jer ne znaš zašto je uklonjen.

U Visokom tako ima sporedna cesta sa znakom STOP na izlasku na glavnu. Povremeno neko ukloni taj znak (vjerovatno udari autom ili ga iščupaju huligani), znali su se dešavati sudari i kriv bude onaj koji se kretao glavnom. Koliko god to glupo bilo (i koliko god očigledno bilo da je jedna ulica glavna a druga sporedna), džabe ti.
Post Reply