Ukrajina

Zumbul2

#103176 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

geralt wrote: 30/07/2022 21:55
jednonogi_Jack wrote: 30/07/2022 20:34
Spoiler
Show
30 000 visoko motiviranih Orka se sprema za Ukrajinu.
Obecas im po milion rublji, posaljes ih sve u smrt kao topovsko meso, na kraju nikom nista ne isplatis. Genijalan plan.
Slika sa početka rata, šprdali smo se sa gumenim čizmama.... Kako su mladi momci ko kap....
Zumbul2

#103177 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Bossona

#103178 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

General War wrote: 30/07/2022 22:24
Bossona wrote: 30/07/2022 18:46 Prema novim informacijama, ukrajinski vojnik kojeg je kastrirao ruski ratni zločinac naknadno je upucan u glavu, a njegovo tijelo vučeno za automobilom.

Cijeli svijet trebao bi vidjeti ratne zločine koje je počinila ruska vojska u Olenivki kod Mariupolja. Rusi su tokom noći granatirali ukrajinske ratne zarobljenike iz pukovnije Azov i ukrajinske marince, ubivši desetke njih u konc logoru.

Pozor grafika

Malo gledam okolo ove strasne scene...ovi su jadnici vecinom umrli od pozara, da je neka eksplozija bila u neposrednoj blizini pa i termobaricne bombe ovi kreveti bi bili svi zguzvani i pobacani po prostoriji a ovdje to nimalo ne lici, drugo oni mladici mi ne izgledaju da su od tremobaricne bobme umrli opet jer tjelo se napuse...vise mi se cini da ih je neko dokusurio kad su nasli nacina izaci iz gorece zgrade...ima tu i tamo po zgradi na zidovima rupe koje podsjecaju na gelere...ali nebih se ja kladio u to, vise mi izgleda da je neko namjerno zapalio zgradu...a ovi efekti su od naknadnog gorenja i propadanja krova od temperature...
Oštećenja zatvora s ratnim zarobljenicima u Olenivka ukazuje na likvidaciju ukrajinskih zarobljnika na spavanju i na unutrašnju paljevinu, najvjerovatnije napalmom, napalm bacačima. Da je korišteno jače razornije oružje ova zgrada u kojoj su spavali zarobljnici bi bila razorena a kreveti razneseni od eksplozije

General War

#103179 Re: Ukrajina

Post by General War »

Bossona wrote: 30/07/2022 23:33
Malo gledam okolo ove strasne scene...ovi su jadnici vecinom umrli od pozara, da je neka eksplozija bila u neposrednoj blizini pa i termobaricne bombe ovi kreveti bi bili svi zguzvani i pobacani po prostoriji a ovdje to nimalo ne lici, drugo oni mladici mi ne izgledaju da su od tremobaricne bobme umrli opet jer tjelo se napuse...vise mi se cini da ih je neko dokusurio kad su nasli nacina izaci iz gorece zgrade...ima tu i tamo po zgradi na zidovima rupe koje podsjecaju na gelere...ali nebih se ja kladio u to, vise mi izgleda da je neko namjerno zapalio zgradu...a ovi efekti su od naknadnog gorenja i propadanja krova od temperature...
Oštećenja zatvora s ratnim zarobljenicima u Olenivka ukazuje na likvidaciju ukrajinskih zarobljnika na spavanju i na unutrašnju paljevinu, najvjerovatnije napalmom, napalm bacačima. Da je korišteno jače razornije oružje ova zgrada u kojoj su spavali zarobljnici bi bila razorena a kreveti razneseni od eksplozije

Upravo sam to rekao bez da trazim po tviteru, preocigledno da sa ovom scenom nesto nije uredu. Uvjeren sam da AZOV jedinica tesko koji je zarobljen da ce ikad ziv izaci iz rusije (posebno Maripulja)...a ovo sto su uradili ne samo ratni zlocin vec sadisticko izivljavanje sto je novi level u svemu ovome.
Bloo
Globalna šefica

#103180 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

P.Starck wrote: 30/07/2022 23:13
Bloo wrote: 30/07/2022 17:19

Da, ljudi olako zaboravljaju da su na teritoriji Poljske bili Treblinka, Majdanek i Aušvic-Birkenau.
Da ne spominjemo kampove u kojima su ubijali zarobljene sovjetske vojnike.

Današnja mržnja prema Rusiji ne smije da utiče na činjenice koje znamo iz WWII.
Kakve to veze ima s ruskom agresijom na Ukrajinu. Aludiraš da poljaci nisu cvijećke jer je u WWII na njihovoj teritoriji bio konc logor?! WTF
Vidim opste cinjenice iz historije su nepoznate. I ciji su logori to bili.
Hajd svegati ne provaljuj se.
zilog

#103181 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Spoiler
Show

Da je tu eksplodirala bojeva glava od 91 kg, makar bi zidovi bili izbijeni, vidjeli smo sta HIMARS radi.
Osim toga POW logor 12 kilometara od prve linije, WTF? Da su Ukrajinci htjeli sami pobiti svoje, salva Grad-a, ili Tochka bi bili prikladniji, Ne bi mogli fuliti na toj udaljenosti.

Rusi po obicaju, debilski scenario podmetanja ostataka HIMARS-a, me podsjeca na one SIMS-e... :roll:
zilog

#103182 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Bloo wrote: 30/07/2022 17:19
Spoiler
Show
geralt wrote: 30/07/2022 14:58
Mislim da su im najveca trauma ipak nacisti koji su ih pokusali izbrisati sa lica Zemlje kao narod. 3 miliona ubijenih Poljaka je nezamislivo velik broj.
Da, ljudi olako zaboravljaju da su na teritoriji Poljske bili Treblinka, Majdanek i Aušvic-Birkenau.
Da ne spominjemo kampove u kojima su ubijali zarobljene sovjetske vojnike.

Današnja mržnja prema Rusiji ne smije da utiče na činjenice koje znamo iz WWII.
Slazem se, samo ne treba zaboraviti, da su za njemacke/nacisticke zlocine nad Poljacima (i ostalim) krivci procesuirani, a kompletna ideologija sistematski zatirana, dok za ruske (sovjetske) zlocine nad Poljacima, nikada niko nije odgovarao, a nalogodavci i egzekutori su decenijama slavljeni kao heroji, do dana danasnjeg! :roll:
toska

#103183 Re: Ukrajina

Post by toska »

TAZ na Wiki je:
Političko opredeljenje: Nova ljevica, Zeleno lijevo, Novi društveni pokreti, Antikapitalizam, Feminizam, Ljevica

Zapadni ljevičari nisu zlo kao desničari, ali isto uvrnut pogled na svijet, privlači mnoge intelektualce kojima je srednji put i umjerenost problem:

Bossona

#103184 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

zilog wrote: 31/07/2022 00:19
Spoiler
Show
Spoiler
Show

Da je tu eksplodirala bojeva glava od 91 kg, makar bi zidovi bili izbijeni, vidjeli smo sta HIMARS radi.
Osim toga POW logor 12 kilometara od prve linije, WTF? Da su Ukrajinci htjeli sami pobiti svoje, salva Grad-a, ili Tochka bi bili prikladniji, Ne bi mogli fuliti na toj udaljenosti.

Rusi po obicaju, debilski scenario podmetanja ostataka HIMARS-a, me podsjeca na one SIMS-e... :roll:
Spoiler
Show
Svako ko pogleda snimak će zaključuiti da su likvidirani na spavanju pa naknadno spaljeni, pa su to pokušali podmetnuti Ukrajincima kao i za ostale zločine koje su načinili pa su još jednom ispali lažovi.
Ova objava njihove ambasade u Londonu govori u prilog pravdanja likvidacije zarobljenika protivno pravilima ženevske konvencije postupanja prema ratnim zarobljenicima.
Oni ne poštuju međunarodne UN konvencije koje su potpisali a posebnu težinu imaju kao jedna od članica UN-a sa pravom veta, da ih poštuju ne bi napali članicu UN-a koju ne priznaju niti pravo na postojanje ukrajinske nacije.
drug_profi

#103185 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

toska

#103186 Re: Ukrajina

Post by toska »

Pa rusko-sovjetski odnos prema bilo kojem neprijatelju, vanjskom ili unutrašnjem, je uvijek isti,
to nisu ljudi i ne zaslužuju živjeti.

ovo saopštenje Ru ambasade, još u Londonu, to samo javno i zvanično potvrđuje pri punoj svijesti da time krše sve ratne konvencije, barem bi diplomati trebali birati riječi, ali čemu kad je to njima normalno.

nema se čemu dobru nadati od takvog mentaliteta.
drug_profi

#103187 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Oni sami misle da su nedodirljivi. Da ih niko ni za jedan zlocin nece moci kazniti.
drug_profi

#103188 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Možeš bježati, ali ćeš samo umrijeti umoran.

Ovo kao scena iz crtanih Mirko S.Kojotovski... :mrgreen:

zilog

#103189 Re: Ukrajina

Post by zilog »

drug_profi wrote: 31/07/2022 02:08 Možeš bježati, ali ćeš samo umrijeti umoran.

Ovo kao scena iz crtanih Mirko S.Kojotovski... :mrgreen:
Spoiler
Show
- Jos malo pa smo u sumici
BUUUP
- Odoh ja pjehe u sumicu :mrgreen:
geralt

#103190 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Ukrajinsko napredovanje kod Izuma. Ovo zapadno je mislim staro, ali je juzno svjeze, djelo 93. mehanizovane:

Image
Jordan1961

#103191 Re: Ukrajina

Post by Jordan1961 »

Spoiler
Show

Stvarno debili. Kazu pobili ih Ukrajinci da sprijece da daju iskaze o svojim zlocinima. Pa sto ih nisu zatvorili izvan ratne zone ako su im trebali za tu namjenu a ne drzali ih maltene na frontu? Kako to da niti jedan strazar ili sluzbena osoba iz zatvora nije stradala nakon takve eksplozije?
Bossona

#103192 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

U Londonu ispred ruske ambasade, UK policija štiti ovaj transparent nakon poziva veleposlanika Andreja Kelina da se objese ukrajinski ratni zarobljenici jer "zaslužuju ponižavajuću smrt".
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#103193 Re: Ukrajina

Post by pici »

Sevastopolj pogodjen štab crnomorske flote, pet ranjenih, kazu rusi pokvari su im dan i praznik pa moraju otkazati slavlje.Jazuk.
trambusek88

#103194 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

Spoiler
Show

Ni ramovi na prozorima nisu izbijeni.
Zumbul2

#103195 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

pici wrote: 31/07/2022 08:07

Sevastopolj pogodjen štab crnomorske flote, pet ranjenih, kazu rusi pokvari su im dan i praznik pa moraju otkazati slavlje.Jazuk.
Sevastopolj, čekaj koliko je to kilometara od prve linije? Tochka to ne može dobaciti mislim.. A nemaju za sad ništa većag dometa
doox

#103196 Re: Ukrajina

Post by doox »

Napad dronom, gdje je slavna PVO :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#103197 Re: Ukrajina

Post by pici »

Nigdje vise nece biti sigurni, ruski PVO je mudo od ovce, jos u sovjetskoj eri im se po sred kremlja svaba spusti u cesni.
Bloo
Globalna šefica

#103198 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

zilog wrote: 31/07/2022 00:34 Slazem se, samo ne treba zaboraviti, da su za njemacke/nacisticke zlocine nad Poljacima (i ostalim) krivci procesuirani, a kompletna ideologija sistematski zatirana, dok za ruske (sovjetske) zlocine nad Poljacima, nikada niko nije odgovarao, a nalogodavci i egzekutori su decenijama slavljeni kao heroji, do dana danasnjeg!
Zapravo su ruske vlasti poslije zavrsetka WWII i poslije pokusale kao da ensto priznmaju ili da prebace krivicu na ljude na pozicijama moci prije njih.
1990. se nešto desilo, guglaj. A i tokom 2000tih ;-) Nije puno, možda nije do kraja iskreno, ali ipak je donekle priznato. Jadno i slabo, ali ne treba ni to negirati. Slicni momenti se mogu pronaci u skoro svim postratnim pokušajima nacionalnih vlada u utvrđivanju krivice za ratne zločine.
SVI krivci nisu procesuirani - ovako nesto izjaviti je, izvini, nebuloza.
Što se tice ruskih zlocina,.bilo je pokusaja, ali isti su neslavno propali, cak i uz pomoc samih prosovjetski orjentisanih Poljaka u vlasti.

Anyway, period 30tih, 40tih i posliratni, te sve do danas, jeste obiljezen sa jednim teretom - poljska strana (ovgdje ne govorimo o POLJACIMA kao narodu već o državi i politici - mada bi se mogla priča proširiti na to da je politika ogledalo naroda koji ga bira ali i o tome bi se moglo diskutovati uz element da sjećanje naroda decenijama poslije formira politika) ne zeli da prizna zlocine nad Jevrejima tj. svoju ulogu u tome, Rusi svoju ulogu u zlocinima na Poljacima itd...pritisci od strane historicara na politicare i dalje postoje da se odredene stvari priznaju i obiljeze. Politika i politicari su ti koji igraju ove igre, ne obicni ljudi, ali formiraju javnu svijest, te pokusavaju da formiraju kulturu sjecanja i sa jedne i sa druge strane.

Skretanje paznje da odredeni forumasi ili ne razumiju ili pak maliciozno koriste odredene historijske cinjenice za vlastitu ili tudu agendu nije svrstavanje na strane ruskog režima, već pokušaj da se činjenice ne koriste u propagandne svrhe.

Da sumiram, na ovoj temi koristiti odredene historijske cinjenice u svrhu generalizacije i potvrde vlastite agende, dok se ili ne poznaje sama materija ili se pak ista poznaje djelomicno, je neozbiljno. I opasno.
PM72

#103199 Re: Ukrajina

Post by PM72 »

Poljaci su pružili žilav otpor na početku rata ali sila udarila.Uglavnom,krpili su se bolje nego vojska Francuske ili Kraljevine Jugoslavije.Poljski piloti su odigrali značajnu ulogu kao dobrovoljci RAF u odbrani Britanije,dosta poljskih oficira su pobili rusi u Katinskoj šumi,poljaci (jevreji) digoše ustanak u Varšavi u nadi da će im pomoć Crvena armija koja je bila blizu...nisu metak ispalili.
Poljaci su pomagali u holokaustu na jevrejima jer im je bilo u interesu da se kutarišu značajne,bogate i školovane jevrejske zajednice u većinskoj katoličkoj zemlji.
Isto kao što se Beograd,prvi u Europi,očistio od Jevreja jer su Srbi kao narod- isto kukuruz koji ne trpi bilo koju biljku/komšiju pored sebe.
Naravno,ni jedni ni drugi neće to priznati ali je neko dao švabama adrese i spiskove jevreja...a to su komšije.
Ironmen

#103200 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Avdivka kapija Ukrajine nema prolaza. :D
Post Reply