Škrti Sony je ukinuo backup save file na usb stick tako da sad moraš imati psplus da sačuvaš save filesMicah wrote: ↑28/07/2022 14:26 Da li mi se isplati dati 46£ za UK PS plus 1god. pošto mi je to glavni račun na kojem igram ili 32£ za američki na CD Keysu ali onda gubim game save upload na cloud? Velika je ušteda ali znam da se može desiti da neki save file bude corrupted i onda sam zaribao.
P.S. Ko hoće kod za betu nek mi pošalje PM
PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
-
NecuVise
#6976 Re: PlayStation 5 - all about
- dzeko1
#6977 Re: PlayStation 5 - all about
Sve Yakuza igre stižu na PS Plus Extra od sredine osmog mjeseca.
- arnes_king
#6978 Re: PlayStation 5 - all about
Tesko za reci, to trebas sam skontati bas zbog tih okolnosti. Ja sam pri nabavci PS5 napravio odmah US account, Oregon, i rahat. Evo upravo nadopunio wallet sa 25$ za manje od 36 KM.Micah wrote: ↑28/07/2022 14:26 Da li mi se isplati dati 46£ za UK PS plus 1god. pošto mi je to glavni račun na kojem igram ili 32£ za američki na CD Keysu ali onda gubim game save upload na cloud? Velika je ušteda ali znam da se može desiti da neki save file bude corrupted i onda sam zaribao.
EDIT: Pun ti je inbox na forumu cim mi privatna poruka stoji i dalje pod "Odlazno".
- Micah
#6979 Re: PlayStation 5 - all about
Dopunio sam za 2 i nešto funte na PS+ extru i sad imam dvaes dana za odigrati nekoliko igara koje su mi zanimljive kao Stray, Marvel GotG, Desperados 3, Outer Wilds….neću stići ali eto. Poslije toga mi je zaista previše dati 80 i kusur funti za ono što preostane. Ostaću na essential. Yakuza sad stiže na obični, nikad nisam igrao pa ću vidjeti kako je to.
-
djama
#6980 Re: PlayStation 5 - all about
gdje nadje tako jeftino obzirom da je dolar sad gotovo 2 KMarnes_king wrote: ↑28/07/2022 16:50Tesko za reci, to trebas sam skontati bas zbog tih okolnosti. Ja sam pri nabavci PS5 napravio odmah US account, Oregon, i rahat. Evo upravo nadopunio wallet sa 25$ za manje od 36 KM.Micah wrote: ↑28/07/2022 14:26 Da li mi se isplati dati 46£ za UK PS plus 1god. pošto mi je to glavni račun na kojem igram ili 32£ za američki na CD Keysu ali onda gubim game save upload na cloud? Velika je ušteda ali znam da se može desiti da neki save file bude corrupted i onda sam zaribao.
EDIT: Pun ti je inbox na forumu cim mi privatna poruka stoji i dalje pod "Odlazno".
- arnes_king
#6981 Re: PlayStation 5 - all about
Gamivo, bio kod za ispod 20$, bez takse, ali ima jos dodatni discount kod za 10% popusta. Ovo kako je dolar blizu eura skontao sam da na gamivo bude jeftinije platiti u eurima, pa sad uvijek na kraju provjerim koliko je u dolarima i u eurima i vidim gdje me manje dodje. U eurima bude nesto nize nego u dolarima trenutno.djama wrote: ↑29/07/2022 08:59gdje nadje tako jeftino obzirom da je dolar sad gotovo 2 KMarnes_king wrote: ↑28/07/2022 16:50
Tesko za reci, to trebas sam skontati bas zbog tih okolnosti. Ja sam pri nabavci PS5 napravio odmah US account, Oregon, i rahat. Evo upravo nadopunio wallet sa 25$ za manje od 36 KM.
Tako uvijek pratim gamivo pa kad je dobra cijena koda i jos imaju neke discount kodove tad iskoristim i dopunim.
Dobio sam i ja beta kod na e-mail tako da imam i ja 4 za podijeliti jer se moze aktivirati na 5 konzola. US Regija.
-
djama
#6982 Re: PlayStation 5 - all about
e dobro mi to objasni da pogledam, gledao na g2a i offgamers a gamivo mi nije palo napametarnes_king wrote: ↑29/07/2022 09:12Gamivo, bio kod za ispod 20$, bez takse, ali ima jos dodatni discount kod za 10% popusta. Ovo kako je dolar blizu eura skontao sam da na gamivo bude jeftinije platiti u eurima, pa sad uvijek na kraju provjerim koliko je u dolarima i u eurima i vidim gdje me manje dodje. U eurima bude nesto nize nego u dolarima trenutno.
Tako uvijek pratim gamivo pa kad je dobra cijena koda i jos imaju neke discount kodove tad iskoristim i dopunim.
Dobio sam i ja beta kod na e-mail tako da imam i ja 4 za podijeliti jer se moze aktivirati na 5 konzola. US Regija.
za sta imas betu ?
- arnes_king
#6983 Re: PlayStation 5 - all about
Za novi Beta firmware na PS5, isto ovo sto je Micah pisao, taman i meni poslao kod, ja pogleda svoj mail kad dobio i jadjama wrote: ↑29/07/2022 09:25e dobro mi to objasni da pogledam, gledao na g2a i offgamers a gamivo mi nije palo napametarnes_king wrote: ↑29/07/2022 09:12
Gamivo, bio kod za ispod 20$, bez takse, ali ima jos dodatni discount kod za 10% popusta. Ovo kako je dolar blizu eura skontao sam da na gamivo bude jeftinije platiti u eurima, pa sad uvijek na kraju provjerim koliko je u dolarima i u eurima i vidim gdje me manje dodje. U eurima bude nesto nize nego u dolarima trenutno.
za sta imas betu ?![]()
![]()
- mc-twin
#6984 Re: PlayStation 5 - all about
Ja ne vidjeh te kodove jos sam "pratio". Pih. Evo sad ima kode za 8% off.arnes_king wrote: ↑29/07/2022 09:12Gamivo, bio kod za ispod 20$, bez takse, ali ima jos dodatni discount kod za 10% popusta. Ovo kako je dolar blizu eura skontao sam da na gamivo bude jeftinije platiti u eurima, pa sad uvijek na kraju provjerim koliko je u dolarima i u eurima i vidim gdje me manje dodje. U eurima bude nesto nize nego u dolarima trenutno.
- arnes_king
#6985 Re: PlayStation 5 - all about
Meni dolaze redovno na e-mail, a bude im i na stranici skoro uvijek obavijest a dodatne kodove mozete dobiti ako im se pridruzite discord serveru u kanalu "Promotions". Takodjer cesto daju automatski kod od 3% ako nesto ostavite u kosarici par sati a ako i dalje stoji iduci dan daju 5%. Bitno je stalno i pratiti cijene jer jedan dan kod od 25$ npr. moze biti 22-23$ a drugi dan vec da ga ima za ispod 20$.mc-twin wrote: ↑29/07/2022 12:43Ja ne vidjeh te kodove jos sam "pratio". Pih. Evo sad ima kode za 8% off.arnes_king wrote: ↑29/07/2022 09:12
Gamivo, bio kod za ispod 20$, bez takse, ali ima jos dodatni discount kod za 10% popusta. Ovo kako je dolar blizu eura skontao sam da na gamivo bude jeftinije platiti u eurima, pa sad uvijek na kraju provjerim koliko je u dolarima i u eurima i vidim gdje me manje dodje. U eurima bude nesto nize nego u dolarima trenutno.
-
NecuVise
#6986 Re: PlayStation 5 - all about
Kako ostvariti onaj gamivo smart popust? Je li prvo kupiti gamivo pa onda kupiti šta hoćemo? Jer kad onako sve dodam u korpu ne budu mi cijene a popustom. Kupio bih više stvari od jednom la bi mi se isplatilo to aktivirati.
- mc-twin
#6987 Re: PlayStation 5 - all about
I ako mi je cekiran newsletter mailove iz nekoga raloga ne dobivam. Pridruzio sam se na discordu. Ja sam skino app, pa tako pratim i tu ne dobivam obavijesti.arnes_king wrote: ↑29/07/2022 13:07Meni dolaze redovno na e-mail, a bude im i na stranici skoro uvijek obavijest a dodatne kodove mozete dobiti ako im se pridruzite discord serveru u kanalu "Promotions". Takodjer cesto daju automatski kod od 3% ako nesto ostavite u kosarici par sati a ako i dalje stoji iduci dan daju 5%. Bitno je stalno i pratiti cijene jer jedan dan kod od 25$ npr. moze biti 22-23$ a drugi dan vec da ga ima za ispod 20$.
@NecuVise samo pri kupovini odaberes i kliknes smart opciju/cijenu
-
NecuVise
#6988 Re: PlayStation 5 - all about
mc-twin wrote: ↑29/07/2022 23:16I ako mi je cekiran newsletter mailove iz nekoga raloga ne dobivam. Pridruzio sam se na discordu. Ja sam skino app, pa tako pratim i tu ne dobivam obavijesti.arnes_king wrote: ↑29/07/2022 13:07
Meni dolaze redovno na e-mail, a bude im i na stranici skoro uvijek obavijest a dodatne kodove mozete dobiti ako im se pridruzite discord serveru u kanalu "Promotions". Takodjer cesto daju automatski kod od 3% ako nesto ostavite u kosarici par sati a ako i dalje stoji iduci dan daju 5%. Bitno je stalno i pratiti cijene jer jedan dan kod od 25$ npr. moze biti 22-23$ a drugi dan vec da ga ima za ispod 20$.
@NecuVise samo pri kupovini odaberes i kliknes smart opciju/cijenu
Kako misliš kliknem smart opciju? Bude mi na checkout ista cijena.
Haman sam nasamaren pa da podjelom s drugima da ne nasjednete. Uplatim ovaj gamivo smart jer sam s računao da bi mi se trebalo isplatiti gledajući one cijene koje su bile istaknute. Međutim, kad sam ga aktivirao nestale su one smart cijene a ostale samo one standarde
- mc-twin
#6989 Re: PlayStation 5 - all about
Kad kupujes nudi se regularna i smart cijena dakle kliknes na drugu, isto tako pri finalizaciji kupovine nude tu smart pretplatu.NecuVise wrote: ↑29/07/2022 23:19
Haman sam nasamaren pa da podjelom s drugima da ne nasjednete. Uplatim ovaj gamivo smart jer sam s računao da bi mi se trebalo isplatiti gledajući one cijene koje su bile istaknute. Međutim, kad sam ga aktivirao nestale su one smart cijene a ostale samo one standardeDžaba sam bacio late na to pa eto da drugi ne bacaju.
@TMovac je spominjao da je kupovao s tom opcijom. Vjerujem da ce ti on moci pomoci s tim zajebom.
-
NecuVise
#6990 Re: PlayStation 5 - all about
Razumijem ja sta ti govoriš ali ne ide to tako. Ja sam također mislio da je to tako jednostavno ali nije. Nažalost.
- arnes_king
#6991 Re: PlayStation 5 - all about
Sacekaj TMovca, on vec dugo ima smart i zna tacno kako funkcionira. Mislim da ti ono uracuna popust ali ti i uracuna mjesecnu cijenu smarta, jer je to pretplata ali zato mjesecno dobijas garantovane kodove sa popustom, mislim oko 15ak % i imas jos benefite oko live support i slicno.
- TMovac
#6992 Re: PlayStation 5 - all about
Napravio si grešku. Nisi trebao aktivirati smart prvo. Trebao si kliknuti kupi code sa smart opcijom. Dobio bi taj code 5-6 dolara jeftinije i automatski bi aktivirao smart pretplatu ( koju možeš u svakom trenutku otkazati ). Smart pretplata uključuje:NecuVise wrote: ↑29/07/2022 23:19
Haman sam nasamaren pa da podjelom s drugima da ne nasjednete. Uplatim ovaj gamivo smart jer sam s računao da bi mi se trebalo isplatiti gledajući one cijene koje su bile istaknute. Međutim, kad sam ga aktivirao nestale su one smart cijene a ostale samo one standardeDžaba sam bacio late na to pa eto da drugi ne bacaju.
- prednost u supportu na rješavanje case-a i live chat sa agentom. Radnim danima case se riješi u roku od par minuta do max 24 sata. Vikendom max za 48 sati.
- svaki mjesec ti šalju na mail ( ja dobijam svakog 17 u mjesecu i vrijedi 10 dana ) popust code od 15% off za narudžbe do 60 eura. ( vrijedi za sve kupovine. wallet kodovi, pretplate, igre itd )
- pored tog code-a imaš na svom profilu svaki mjesec još tri koda od 10% off i tri koda od 20% off koje možeš iskoristiti za kupovinu igara i drugih stvari na gamivu.
- U slučaju case-a ovo važi za svu raju koja kupuje na gamivu, uvijek odaberite da vam vrate novac preko gamivo balance-a. Sa gamivo balance-om kada kupujete ne plaćate nikakav fee. Kao što je slučaj kada plaćate paypalom gdje vam uzima od 0,60 do 2 dolara ovisno od visine kupovine

Moje neko iskustvo smart se isplati ako kupite barem jednom nešto u 3 mjeseca u vrijednosti 60 eura.Za kupovinu od 60 eura sa kodom od 15% off popust je 9 eura. a mjesečno uzima za smart od 3 do 6KM za smart ovisno od kursa. A ja kupujem skoro svaki mjesec što sebi što drugim. tako da se meni itekako isplati
-
MarkoIvkovic
#6993 Re: PlayStation 5 - all about
A s obzirom da imam vec case otvoren 3 dana, da li mi vrijedi uzeti, da li ce mi se racunati za ovaj case da brze rijese?TMovac wrote: ↑30/07/2022 13:00Napravio si grešku. Nisi trebao aktivirati smart prvo. Trebao si kliknuti kupi code sa smart opcijom. Dobio bi taj code 5-6 dolara jeftinije i automatski bi aktivirao smart pretplatu ( koju možeš u svakom trenutku otkazati ). Smart pretplata uključuje:NecuVise wrote: ↑29/07/2022 23:19
- prednost u supportu na rješavanje case-a i live chat sa agentom. Radnim danima case se riješi u roku od par minuta do max 24 sata. Vikendom max za 48 sati.
- svaki mjesec ti šalju na mail ( ja dobijam svakog 17 u mjesecu i vrijedi 10 dana ) popust code od 15% off za narudžbe do 60 eura. ( vrijedi za sve kupovine. wallet kodovi, pretplate, igre itd )
- pored tog code-a imaš na svom profilu svaki mjesec još tri koda od 10% off i tri koda od 20% off koje možeš iskoristiti za kupovinu igara i drugih stvari na gamivu.
- U slučaju case-a ovo važi za svu raju koja kupuje na gamivu, uvijek odaberite da vam vrate novac preko gamivo balance-a. Sa gamivo balance-om kada kupujete ne plaćate nikakav fee. Kao što je slučaj kada plaćate paypalom gdje vam uzima od 0,60 do 2 dolara ovisno od visine kupovine
Moje neko iskustvo smart se isplati ako kupite barem jednom nešto u 3 mjeseca u vrijednosti 60 eura.Za kupovinu od 60 eura sa kodom od 15% off popust je 9 eura. a mjesečno uzima za smart od 3 do 6KM za smart ovisno od kursa. A ja kupujem skoro svaki mjesec što sebi što drugim. tako da se meni itekako isplati
- TMovac
#6994 Re: PlayStation 5 - all about
@MarkoIvkovic važit će ti za case, samo nakon aktivacije smarta otvoriš chat support, posalješ im broj case-a i kažeš u čemu je problem. Eh obzirom da je vikend ne znam da li će riješiti prije ponedjeljka. Jer oni kontaktiraju prodavača. Ako je on dostupan riješit će ti odmah. ako nije onda ćeš možda morati čekati do ponedjeljka. Meni su znali i nedjeljom rješiti case. Sad da li ti se isplati to ti moraš odlučiti. Smart košta od 3 do 7KM mjesečno. Ali imaš ove kodove koje možeš koristiti.Sad ako kupuješ jednom u 4-5 mjeseci onda ti se vjerojatno ne isplati.
-
patriot_bih
#6995 Re: PlayStation 5 - all about
gaming laptop ili ps5? 
-
MarkoIvkovic
#6996 Re: PlayStation 5 - all about
Pa laptop i nije bas za gaming po meni, iskreno bi radije ps5
-
MarkoIvkovic
#6997 Re: PlayStation 5 - all about
Pa s obzirom da je 50$ u pitanju vrijedi itekakoTMovac wrote: ↑30/07/2022 14:36 @MarkoIvkovic važit će ti za case, samo nakon aktivacije smarta otvoriš chat support, posalješ im broj case-a i kažeš u čemu je problem. Eh obzirom da je vikend ne znam da li će riješiti prije ponedjeljka. Jer oni kontaktiraju prodavača. Ako je on dostupan riješit će ti odmah. ako nije onda ćeš možda morati čekati do ponedjeljka. Meni su znali i nedjeljom rješiti case. Sad da li ti se isplati to ti moraš odlučiti. Smart košta od 3 do 7KM mjesečno. Ali imaš ove kodove koje možeš koristiti.Sad ako kupuješ jednom u 4-5 mjeseci onda ti se vjerojatno ne isplati.
- TMovac
#6998 Re: PlayStation 5 - all about
Rijesit ce ti oni svakako. jedino sa smartom ide malo brze. i svakako trazi da ti daju kakav popust code jer si cekao.MarkoIvkovic wrote: ↑30/07/2022 14:49Pa s obzirom da je 50$ u pitanju vrijedi itekakoTMovac wrote: ↑30/07/2022 14:36 @MarkoIvkovic važit će ti za case, samo nakon aktivacije smarta otvoriš chat support, posalješ im broj case-a i kažeš u čemu je problem. Eh obzirom da je vikend ne znam da li će riješiti prije ponedjeljka. Jer oni kontaktiraju prodavača. Ako je on dostupan riješit će ti odmah. ako nije onda ćeš možda morati čekati do ponedjeljka. Meni su znali i nedjeljom rješiti case. Sad da li ti se isplati to ti moraš odlučiti. Smart košta od 3 do 7KM mjesečno. Ali imaš ove kodove koje možeš koristiti.Sad ako kupuješ jednom u 4-5 mjeseci onda ti se vjerojatno ne isplati.![]()
- mc-twin
#6999 Re: PlayStation 5 - all about
Ko cesto kupuje fakat se isplati ta smart pretplata. Ja vise kupujem po potrebi odnono dobroj cijeni. Morat cu aktivirati jedan period tu pretplatu nakupovati i deaktivirati.
Mozda sad pred praznike...
- TMovac