Prije 10ak dana sam kod nas na autoputu sreo Turan kako vuce prikolicu sa 2 auta na njoj.
Brat bratu 5 tona u kompletu.
Moderators: _BataZiv_0809, anex

ne znam je li do mene, ali kao da ima ovih novih Mokka po graduBlack swan wrote: ↑28/07/2022 13:41 opel ne ide prodaja ni u robert herisovoj sf knjizi Otadzbina o alternativnoj povijesti da su nacisti pobijedili![]()
U principu danas samo VW, Škoda i Audi prodaju sve modele, ostali žive od dominantne prodaje jednog ili dva modela iz ponude. Hyundai - Tucson, Kia - Sportage, Peugeot - 208, 3008, Citroen - C3, Berlingo, Opel - Moka, Crossland, Toyota - Yaris, CHR, Renault - Clio, Capture...azdralovic wrote: ↑28/07/2022 15:23ne znam je li do mene, ali kao da ima ovih novih Mokka po graduBlack swan wrote: ↑28/07/2022 13:41 opel ne ide prodaja ni u robert herisovoj sf knjizi Otadzbina o alternativnoj povijesti da su nacisti pobijedili![]()
ElRe wrote: ↑28/07/2022 21:00U principu danas samo VW, Škoda i Audi prodaju sve modele, ostali žive od dominantne prodaje jednog ili dva modela iz ponude. Hyundai - Tucson, Kia - Sportage, Peugeot - 208, 3008, Citroen - C3, Berlingo, Opel - Moka, Crossland, Toyota - Yaris, CHR, Renault - Clio, Capture...
Razlog: cijena. Opel je puno podigao cijene što zbog Peugeot politike koji im je sad vlasnik, što zbog svjetske krize. Mada su oni podigli cijene i izbili mnoge akcijske modele čim su pali pod Peugeot. A naša raja nije navikla (s pravom) da plaća 35.000 KM na osrednju Corsu, a do juče kupovao odlicnu Astru za te pare. Sad Astra sa 1.2 motorom 50.000 KM. Mislim slicna je cijenovna politika sad sa skoro svim brendovima (osim azijaca, kod njih cini mi se da su realne cijene), svi su na drogama sa cijenama, samo se Opelu to teze prašta. Svima je prodaja loša, Audi u Tuzli neka auta prodaje po 2 godine. Naravno ne spuštaju cijene skoro nista. Dakle auto prije 2 god i sad haman isto košta. Cirkus.