BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ACG

#11376 Re: BHTelecom

Post by ACG »

planinar60 wrote: 26/07/2022 12:45 Ima li telecom opciju da se prikljuci samo televizija?
Naravno.
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... televizija
sencobih

#11377 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

bianconero87 wrote: 26/07/2022 12:35 Ja htio iznajmit jedan takav uređaj (Androidbox) dok je ova "akcija", i nazovem prvo momka koji radi u BHT kao monter i on mi kaze da je nezadovoljan s android boxom i da ne uzimam, da je spor, šteka. Pošto kupio, po to prodao.
taj možda radi kao monter u toplanama, jer je očito da te loži
bianconero87

#11378 Re: BHTelecom

Post by bianconero87 »

sencobih wrote: 26/07/2022 13:25
bianconero87 wrote: 26/07/2022 12:35 Ja htio iznajmit jedan takav uređaj (Androidbox) dok je ova "akcija", i nazovem prvo momka koji radi u BHT kao monter i on mi kaze da je nezadovoljan s android boxom i da ne uzimam, da je spor, šteka. Pošto kupio, po to prodao.
taj možda radi kao monter u toplanama, jer je očito da te loži
Tako mi je prenio, ne vidim razlog da bi mi slagao. Ali opet to je najbolje da neko da komentar ko je iznajmio BHT uređaj i koristio. Ja konkretno imam problem sa STB uređajem, trza mi stalno, zvao više puta, dođu pogledaju, ali nikad da se problem riješi. Zbog tog sam mislio uzet android box, pokušat s tim, ali nisam dobio dobru preporuku.
Hyperthalamus

#11379 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

Ja sam dao komentare i postavio slike interface-a, prelistaj par stranica prije...android box je za pohvalu.
bianconero87

#11381 Re: BHTelecom

Post by bianconero87 »

Hyperthalamus wrote: 26/07/2022 14:33 Ja sam dao komentare i postavio slike interface-a, prelistaj par stranica prije...android box je za pohvalu.
Jel se android box spaja na mrezu wi fi ili kablom (ili oboje)?
Ja bi iskreno vratio STB 2, a uzeo Android box - da li su isti kanali na mojoj tv, ili je na andoridu smanjen broj kanala?
123bih123

#11382 Re: BHTelecom

Post by 123bih123 »

Zna li neko kolko rata za telefon mogu platiti ranije prije isteka 24 mjeseca. U Bh telekom app stoji jos 5 rata. Platio bih odma preostale rate i uzeo drugi uređaj.
Del_Boy1

#11383 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

Možeš ti uzeti još jedan uređaj bez da stari otplatiš, ali nećeš imati popusta na njega, a ako želiš prijevremeno otplatiti sve rate onda ja mislim da idu penali, jer u bîti prekidaš ugovor i praviš novi.
bob_1921

#11384 Re: BHTelecom

Post by bob_1921 »

123bih123 wrote: 26/07/2022 20:13 Zna li neko kolko rata za telefon mogu platiti ranije prije isteka 24 mjeseca. U Bh telekom app stoji jos 5 rata. Platio bih odma preostale rate i uzeo drugi uređaj.
mislim da mozes koliko hoces, mogao si i nakon 12 i slicno, neku izjavu moras napisati i to je to vidi na salteru s njima ili ih nazovi... ako si mislio da ces dobiti drugi uredjaj jeftinije tj u skladu sa paketom prije isteka tih 24 jok ... ne ide tako tj moras cekati 24 mjeseca i onda mozes opet iskoristiti tu opciju ... naravno drugi uredjaj mozes uzeti i mimo tih rata al po full cijeni bez popusta :-D
Dzontra_Volta

#11385 Re: BHTelecom

Post by Dzontra_Volta »

123bih123 wrote: 26/07/2022 20:13 Zna li neko kolko rata za telefon mogu platiti ranije prije isteka 24 mjeseca. U Bh telekom app stoji jos 5 rata. Platio bih odma preostale rate i uzeo drugi uređaj.
Ne znam je li se šta promijenilo, ali znam da se ranije mogao uzeti novi uređaj s popustom, ako si ušao u zadnji kvartal otplate, s tim da taj ostatak platiš odjednom uz dodatak popusta za te mjesece koji preostali.
sencobih

#11386 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

Ne ispalti ti se to
nermin-z
Grijem se na: Pelet
Vozim: BMW E46
Horoskop: poma nemam

#11387 Re: BHTelecom

Post by nermin-z »

cicagorio wrote: 19/07/2022 20:02
nermin-z wrote: 19/07/2022 17:22

Nije dobro nekome savjetovati kupovinu rutera samo radi slabog signala ako ne znaš koji ruter ima i kakva je pozicija rutera i kompa. Kabal je svakako najbolje rješenje, ako postoji takva mogućnost. Ako ne, radije bih savjetovao da se pokuša promijeniti pozicija rutera ili računara ako je to izvodivo. Što čistiji prostor između antena, to bolji ping i manje timeauta. Ruter mijenjati samo ako je neophodno i ne kupuvati nabrzinu. Novi ruter može da ima i lošiji prijem signala nago što je postojeći.
Znači boldirao sam da će novi router VJEROVATNO popraviti problem a kabal SIGURNO. Naglasio sam takodje da je rješenje kupovina BOLJEG routera, što znači da je novi router bolji od starog (bolja pokrivenost signalom spada u ovo BOLJI). Takodje Ubiquiti ili mikrotik SIGURNO neće imati lošiji prijem nego neki od routera koje telecom daje ili jeftinih asus, tplink, te brda no name routera koji se kod nas uglavnom koriste, nude i prodaju. Čovjek je takođe naglasio da su problemi počeli kada mu je router zamijenjen i postavljen novi (Znaci router je telecomov).

Priznajem rješenje možda može biti i da se router postavi pored računara/laptopa. Ali činjenica da su problemi počeli kada je router zamijenjen, a sa starim nije bilo tih problema, ukazuje na to da je problem vrlo vjerojatno u novom routeru koji je vjerovatno lošiji od onog starog.
Za kabal sam, ako se ne varam, potvrdio. Bio bih preglup kada bih to osporio.
To što je ruter zamijenjen, može da znači da je do rutera, slažem se. Ali nema tog routera koji signalom neće pokriti stan i od 200kvm i mnogo više, kad nebi bilo prepreka. Ali znaš kako je po kućama, stvari svuda po kući svako malo se nešto pretura... Mnogo veće su šanse da su problem prepreke nego router. A ja nisam ni osporio to da može biti do routera, ali smatram i dalje da promjena routera nije dobar savjet.

Kad je u pitanju jačina signala, to "VJEROVATNO HOĆE" je isto kao i "VJEROVATNO NEĆE" , šanse su podjednake a onaj koji čita to ne zna.
Razlika je u izražavanju. "VJEROVATNO HOĆE" asocira na "kupi" iako vjerovatnaća da će popraviti signal nije ništa veća od vjerovatnoće da neće.
Mogao si napisati i "VJEROVATNO NEĆE" i podjednako bi bio i u pravu i u krivu samo bi asocijacija bila ne "NE KUPUJ".

Pojam "BOLJI ROUTER" je teško vezati za jačinu signala. "Tenda" (loš, jeftin ruter) ima znatno bolji signal nego "FritzBox" (jako dobar i ne baš jeftin router). Imam ih oba i to znam provjereno. Ne znam sad baš cijene ali za FritzBox sam mogao kupiti ba 2-3 Tende (vjerovatno i više komada).
Za Ubiquiti zaista ne znam, iskreno nisam nikad ni čuo. MikroTik sam nekad jako dobro poznavao, ali tada nije bilo kompletnih routera nego smo kupovali router boarde pa sklapali ili instalirari MikroTik na PC. Koristile su se eksterne antene.
Sad je možda drugačije, zaista nemam pojma.

Kako god, zamjena routera je svakako pogrešan savjet jer bez malo bolje provjere samo slučajno može biti koristan, a pare sigurno odnosi.
S druge strane, malo pomjeranje postojećeg routera bez ikakvih para daje velike šanse.
Last edited by nermin-z on 27/07/2022 04:32, edited 3 times in total.
Bosanac sa dna kace

#11388 Re: BHTelecom

Post by Bosanac sa dna kace »

Pozdrav svim.
Koji je paket bez obaveza najpogodniji da se uzme na pretplatu?
Ako predjem na pretplatu je'l one gige sto uzmem na 7 dana ili na mjesec ostaju ili se brisu?
Fala Vi, unaprijed.
Hyperthalamus

#11389 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

Novo u BH Telecomu – eSIM kartice

Ako želite imati:

–           poslovni i privatni broj u jednom uređaju

–           postpaid i prepaid u istom telefonu

–           postpaid i data paket u istom telefonu

–           koristiti usluge različitih operatera (npr. na putovanju)

–           mogućnost kupovine i korištenja eSIM Virtuelnih kartica putem interneta što je pogodno za turiste i dijasporu

onda je eSIM pravi izbor za vas.

eSim  je namijenjen svim korisnicima mobilnih uređaja koji podržavaju ovaj oblik kartica odnosno konfiguracije profila u uređajima.

Virtuelna eSIM kartica sadrži sve podatke kao i klasična SIM/USIM kartica, no puno je jednostavnija i sigurnija za korištenje. Za razliku od SIM/USIM kartice koju je potrebno fizički ubaciti u uređaj, eSIM je samo korisnički profil i dovoljno je u postavkama uređaja upisati pristupne podatke ili skenirati QR kod da bi mobilni broj bio povezan s uređajem.

Korisnik istovremeno može imati veći broj eSIM kartica instaliranih na svom uređaju koje može koristiti kao i obične fizičke SIM/USIM kartice, s tim da u jednom momentu može biti aktivan samo jedan eSIM.

eSIM karticu možete kupiti ili zamijeniti postojeću SIM/USIM karticu na svim prodajnim mjestima, info prodajnim pultovima kao i putem web shopa BH Telecoma po cijeni od 11,70 KM sa PDV.

Komercijalna primjena ove usluge počinje od 26.8.
Last edited by Hyperthalamus on 29/07/2022 06:17, edited 1 time in total.
123bih123

#11390 Re: BHTelecom

Post by 123bih123 »

Ovaj esim na web shopu gdje ima da se uzme ? Ja ne mogu da nađem.
Hyperthalamus

#11391 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

Mene interesuje zna li neko sta se desi sa regularnom usim karticom kad se aktivira ova esim kartica....jel ona postane neaktivna ?
123bih123

#11392 Re: BHTelecom

Post by 123bih123 »

Klasicni Bh telekom stave na stranicu za esim odes na D maltu ljudi pojma nemaju sta je esim.
P.Starck

#11393 Re: BHTelecom

Post by P.Starck »

123bih123 wrote: 27/07/2022 16:39 Klasicni Bh telekom stave na stranicu za esim odes na D maltu ljudi pojma nemaju sta je esim.
Ne trči pred rudu :)
123bih123

#11394 Re: BHTelecom

Post by 123bih123 »

P.Starck wrote: 27/07/2022 16:48
123bih123 wrote: 27/07/2022 16:39 Klasicni Bh telekom stave na stranicu za esim odes na D maltu ljudi pojma nemaju sta je esim.
Ne trči pred rudu :)
Ma jes do mene je. Trebam znati o kome se radi i da sto stoji na web stranici u praksi nista ne znaci.
cicagorio

#11395 Re: BHTelecom

Post by cicagorio »

123bih123 wrote: 27/07/2022 10:30 Ovaj esim na web shopu gdje ima da se uzme ? Ja ne mogu da nađem.
Ako sta znaci ni ja ga nisam uspio naci, ali sredit ce se to, bitno je da uvode novitete iskreno, bar po mom mišljenju. Treba par dana/sedmica da se to uhoda sve ali dešava se nesto. ESIM, sljedeći je VoLTE I tako. Korak po korak.
cicagorio

#11396 Re: BHTelecom

Post by cicagorio »

nermin-z wrote: 27/07/2022 04:13
cicagorio wrote: 19/07/2022 20:02

Znači boldirao sam da će novi router VJEROVATNO popraviti problem a kabal SIGURNO. Naglasio sam takodje da je rješenje kupovina BOLJEG routera, što znači da je novi router bolji od starog (bolja pokrivenost signalom spada u ovo BOLJI). Takodje Ubiquiti ili mikrotik SIGURNO neće imati lošiji prijem nego neki od routera koje telecom daje ili jeftinih asus, tplink, te brda no name routera koji se kod nas uglavnom koriste, nude i prodaju. Čovjek je takođe naglasio da su problemi počeli kada mu je router zamijenjen i postavljen novi (Znaci router je telecomov).

Priznajem rješenje možda može biti i da se router postavi pored računara/laptopa. Ali činjenica da su problemi počeli kada je router zamijenjen, a sa starim nije bilo tih problema, ukazuje na to da je problem vrlo vjerojatno u novom routeru koji je vjerovatno lošiji od onog starog.
Za kabal sam, ako se ne varam, potvrdio. Bio bih preglup kada bih to osporio.
To što je ruter zamijenjen, može da znači da je do rutera, slažem se. Ali nema tog routera koji signalom neće pokriti stan i od 200kvm i mnogo više, kad nebi bilo prepreka. Ali znaš kako je po kućama, stvari svuda po kući svako malo se nešto pretura... Mnogo veće su šanse da su problem prepreke nego router. A ja nisam ni osporio to da može biti do routera, ali smatram i dalje da promjena routera nije dobar savjet.

Kad je u pitanju jačina signala, to "VJEROVATNO HOĆE" je isto kao i "VJEROVATNO NEĆE" , šanse su podjednake a onaj koji čita to ne zna.
Razlika je u izražavanju. "VJEROVATNO HOĆE" asocira na "kupi" iako vjerovatnaća da će popraviti signal nije ništa veća od vjerovatnoće da neće.
Mogao si napisati i "VJEROVATNO NEĆE" i podjednako bi bio i u pravu i u krivu samo bi asocijacija bila ne "NE KUPUJ".

Pojam "BOLJI ROUTER" je teško vezati za jačinu signala. "Tenda" (loš, jeftin ruter) ima znatno bolji signal nego "FritzBox" (jako dobar i ne baš jeftin router). Imam ih oba i to znam provjereno. Ne znam sad baš cijene ali za FritzBox sam mogao kupiti ba 2-3 Tende (vjerovatno i više komada).
Za Ubiquiti zaista ne znam, iskreno nisam nikad ni čuo. MikroTik sam nekad jako dobro poznavao, ali tada nije bilo kompletnih routera nego smo kupovali router boarde pa sklapali ili instalirari MikroTik na PC. Koristile su se eksterne antene.
Sad je možda drugačije, zaista nemam pojma.

Kako god, zamjena routera je svakako pogrešan savjet jer bez malo bolje provjere samo slučajno može biti koristan, a pare sigurno odnosi.
S druge strane, malo pomjeranje postojećeg routera bez ikakvih para daje velike šanse.
U principu želiš da kažeš da kupovina BOLJEG routera, evo konkretno Mikrotik RB951G-2HnD npr koji ima 1000mW snagu WiFi predajnika,nece popraviti situaciju u usporedbi sa čak i toliko hvaljenim a meni ne bas toliko dragim FritzBox-om koji ima 100-200mW snagu predajnika?

Sama činjenica da nisi čuo za Ubiquiti upućuje me na to da je daljnja rasprava beskorisna. Ovo gore je retoričko pitanje bilo. Složimo se da se ne slažemo.

Svako dobro
Last edited by cicagorio on 28/07/2022 08:21, edited 1 time in total.
sasajev

#11397 Re: BHTelecom

Post by sasajev »

123bih123 wrote: 27/07/2022 10:30 Ovaj esim na web shopu gdje ima da se uzme ? Ja ne mogu da nađem.
Evo i ja gledam, nigdje nista.
mulderm

#11398 Re: BHTelecom

Post by mulderm »

sasajev wrote: 27/07/2022 21:33
Evo i ja gledam, nigdje nista.
Komercijalna primjena ove usluge počinje od 26.8.
m3rs3d

#11399 Re: BHTelecom

Post by m3rs3d »

Hyperthalamus wrote: 27/07/2022 09:38 Novo u BH Telecomu – eSIM kartice

Ako želite imati:

–           poslovni i privatni broj u jednom uređaju

–           postpaid i prepaid u istom telefonu

–           postpaid i data paket u istom telefonu

–           koristiti usluge različitih operatera (npr. na putovanju)

–           mogućnost kupovine i korištenja eSIM Virtuelnih kartica putem interneta što je pogodno za turiste i dijasporu

onda je eSIM pravi izbor za vas.

eSim  je namijenjen svim korisnicima mobilnih uređaja koji podržavaju ovaj oblik kartica odnosno konfiguracije profila u uređajima.

Virtuelna eSIM kartica sadrži sve podatke kao i klasična SIM/USIM kartica, no puno je jednostavnija i sigurnija za korištenje. Za razliku od SIM/USIM kartice koju je potrebno fizički ubaciti u uređaj, eSIM je samo korisnički profil i dovoljno je u postavkama uređaja upisati pristupne podatke ili skenirati QR kod da bi mobilni broj bio povezan s uređajem.

Korisnik istovremeno može imati veći broj eSIM kartica instaliranih na svom uređaju koje može koristiti kao i obične fizičke SIM/USIM kartice, s tim da u jednom momentu može biti aktivan samo jedan eSIM.

eSIM karticu možete kupiti ili zamijeniti postojeću SIM/USIM karticu na svim prodajnim mjestima, info prodajnim pultovima kao i putem web shopa BH Telecoma po cijeni od 11,70 KM sa PDV.
Konacno :bih: za mustuluka :)
Bosanac sa dna kace

#11400 Re: BHTelecom

Post by Bosanac sa dna kace »

Jutros gotovo pa da nije bilo signala na telefonu u Lukavici, do čega je, zna li se? 🙂
Post Reply