Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
snijeg_led

#4276 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by snijeg_led »

Svaki iole iskusan sposoban politicar bi se vec do sada oglasio nekim saopstenjem za javnost. Koga nam salju da nam kroji sudbinu 😩
channel10

#4277 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by channel10 »

geoxx wrote: 26/07/2022 18:40 S jedne strane Amerikanci

S druge strane https://www.klix.ba/vijesti/bih/cengic- ... /220726097

:lol: :lol:

Ovo su geopoliticke okolnosti kakve nisu bile 50 godina. Amerika nema nikakav luksuz da ovdje vodi bilo kakvu osim proturusku politiku. Kakvi su Rusi, znamo.
Kakva islamofobija, nerealno sta se pise. Zakon nije nikakav geto, nevjerovatne neistine. Uzmi procitaj sta pise sad, uzmi procitaj sta pise sta se uvodi. Pametnom dosta.
Ovo sad se.sjetili da.mogu odblokirati :run:
pemanapemani

#4278 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pemanapemani »

nles wrote: 26/07/2022 18:40
pemanapemani wrote: 26/07/2022 18:35 Uz svu nakaradnost naseg Ustava i uopce politickog sistema, on je super pogodan odredjenim podrucjima da pokazu kakvu drzavu zele.
Kantoni su bukvalno mini drzave, koje samo nemaju svoju vojsku.
Kakvu smo poruku poslali MZ, kroz vlast u kantonima, kakvu drzavu zelimo?

Ne mozes Dodiku i Covicu dati mogucnost blokada, govoriti kako se sa Dodikom moze suradjivati, otici na sabor HDZ i placuci govoriti kako ste bukvalno sestrinske stranke koje ce vjecno suradjivati, dogovoriti sa Dodikom pare MMF u kafani u I.Sarajevu, potpisati Mostarski sporazum, svadjati se sa Merkel zbog Erdogana..., i to samo u zadnje 3 godine. Da ne spominjem, reviziju, popis, povratak, smijanje dugogodisnjem lobiranju RH i SRB...

I onda dodjes i kazes zasto MZ ne sankcionise Dodika i Covica i ne naprave gradjansku BiH. :-)

Ako to ne uradite vi ste islamofobi i mrzite baklavu, kako bi to strucno rekao najveci borac za gradjansku drzavu Zeljko Komsic. Jest se izborio, svaka mu cast.

Bosanac
Katolik
Bosanski
Ne trudi se bezveze, znamo da su krivi Bosnjaci.
Dobro kako ti kazes.
Eto, ti sa zeljama o ruskoj bazi na Zeljavi zelis dobro Bosnjacima, ali iz Beca.

Ovaj negira genocid i Bosnjake kao narod, a za kaznu dobije DN i pare od MMF i onda trazis da ga MZ zaustavi.
nles

#4279 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

channel10 wrote: 26/07/2022 18:45
geoxx wrote: 26/07/2022 18:40 S jedne strane Amerikanci

S druge strane https://www.klix.ba/vijesti/bih/cengic- ... /220726097

:lol: :lol:

Ovo su geopoliticke okolnosti kakve nisu bile 50 godina. Amerika nema nikakav luksuz da ovdje vodi bilo kakvu osim proturusku politiku. Kakvi su Rusi, znamo.
Kakva islamofobija, nerealno sta se pise. Zakon nije nikakav geto, nevjerovatne neistine. Uzmi procitaj sta pise sad, uzmi procitaj sta pise sta se uvodi. Pametnom dosta.
Ovo sad se.sjetili da.mogu odblokirati :run:
Mislim da je ovo pokusaj (ne znam je li pametan) da se pokaze ko zapravo blokira FBiH.
Kao, iznosimo predlog za deblokadu, neka HDZ prihvati.
Samo, bojim se da je svejedno: kjafiri ce biti uz kjafire. Prosto.
palermo

#4280 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by palermo »

piupiu wrote: 26/07/2022 18:24
palermo wrote: 26/07/2022 18:09 Ne mislim ja da su protv nas zato što smo muslimani, ja jednostavno mislim da ne znaju šta će sa nama. Nažalost, ni mi još uvijek ne znamo šta sami hoćemo. Valjda uskoro otkrijemo
Bravo! Upravo to. Ja napisah ranije - MZ mora imati nešto (ideju, zahtjev, program) i nekoga (sofisticirane političare) od čega će početi i s kim će nešto raditi. Dodješ, lobiraš, kažeš im - hoćemo ovo, ono... upravo to radi HDZ zadnjih desetak godina. Ko lobira za BiH? Adis Ahmetović? Pa nije on specijalni izaslanik BiH u Bundestagu...
Moram sada malo opravdati ovu pro BiH stranu. To što tražiš nije jednostavno lako. Proces stvaranja nacionalnih elita koje suštinsku kreiraju sadržaj i politiku jednog društva je dugoročan. Ne možeš očekivati od jednog naroda koji po prvi puta postaje subjekat, kome su i začeci elita tjerani u zatvor ili su završavali po masovnim grobnicama, odjednom postane samosvijestan i dovoljno sposoban da kreira budućnost na ovim prostorima. Elite su one koje vode i kreiraju pravac jednog društva. Sazrijevanjem samosvijesti i protokom vremena i ovdašnja elita će se (barem se ja nadam) etablirati i postati dovoljno snažna da usmjeri društvo u određenom pravcu. Adis Ahmetović, Jasmila Žbanić,naša djeca koja studiraju na stranim univerzitetima (možda i djeca ratnih profitera) će najadmo se stvarati okvir u kojem će se znato vrijednosti za koje se boriš, znati granice ispod kojih ne smiješ ići, u kojem ćeš znati kao pojedinac šta je prihvatljivo a šta nije (sa stanovišta države). Drugim riječima, raditi ono što elite u svim prosperotetnim zemljama i rade.

Moram reći, najlakše je reći mi ne znamo. Tačno je, ne znamo (nismo ni mogli znati) ali ne može se zanemariti ta peta kolona koja postoji. Bio je jednom proboj fudbalske reprezenatcije Bosne i hercegovine, on je donio neviđenu euforiju i onaj pravi domovinski zanos......dovoljno upozorenje petoj koloni da se to više ne dopusti, došao je Vico....
nles

#4281 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

pemanapemani wrote: 26/07/2022 18:48

Dobro kako ti kazes.
Eto, ti sa zeljama o ruskoj bazi na Zeljavi zelis dobro Bosnjacima, ali iz Beca.

Ovaj negira genocid i Bosnjake kao narod, a za kaznu dobije DN i pare od MMF i onda trazis da ga MZ zaustavi.
I sta bi po tvom cijenjenom misljenju trebali uraditi Bosnjaci?
Samoubiti se? Iseliti u Anadoliju?
Ako od rata naovamo glumis finog momka, a susjedi i komsije ti podmecu nogu kako stignu, ako ti osporavaju naciju, jezik, ime... i opet budu nagradjeni, sta da radis?
Da se i dalje zavaravas ili da konacno shvatis da nece krst na krst (ili kriz, svejedno).
Jesu li nam mogli poslati jasniju poruku da smo nepozeljni, jer smo muslimani?
detroit-mercy

#4282 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by detroit-mercy »

channel10 wrote: 26/07/2022 15:38
detroit-mercy wrote: 26/07/2022 13:37
Ti stvarno mislis da je Baketu i mafiji oko njega cilj EU :skoljka:
Nije bolan bake drzava. Bake ce ga posaugati u Oktobru i koga cete onda prozivati?
Onda ce vam na tapeti biti Komsic i ostali...
Eki nije Bake drzava, pa Bake i Baketovci vec 30 godina suvereno vladaju svim politickim i financijskim tokovima, sto znaci oni su drzava.
A ti se nadaj drugacijim rezultatima na izborima :skoljka:.
Gargamel2

#4283 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Gargamel2 »

Dobro kako ti kazes.

Ruska baza na Željavi je suluda ideja. Ja sam recimo za Iranske i Pakistanske baze na Željavi.
Već u Krajini imamo dosta Pakistanaca i Iranaca koji trpe teror na Hrvatskoj granici pa bi bilo ljudski pozvati njihovu naoružanu braću da ih brane od divljaka.
Šta ti misliš?
Bloo
Globalna šefica

#4284 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Bloo »

channel10 wrote: 26/07/2022 18:34

Bravo! Upravo to. Ja napisah ranije - MZ mora imati nešto (ideju, zahtjev, program) i nekoga (sofisticirane političare) od čega će početi i s kim će nešto raditi. Dodješ, lobiraš, kažeš im - hoćemo ovo, ono... upravo to radi HDZ zadnjih desetak godina. Ko lobira za BiH? Adis Ahmetović? Pa nije on specijalni izaslanik BiH u Bundestagu...
Bravo pise hrvatica, ateista(da malo.olaksamo)..
2 sedmice
Dosta ti se tolerisalo prozivanje ljudi.
Sljedeći.
detroit-mercy

#4285 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 26/07/2022 18:52

Moram sada malo opravdati ovu pro BiH stranu. To što tražiš nije jednostavno lako. Proces stvaranja nacionalnih elita koje suštinsku kreiraju sadržaj i politiku jednog društva je dugoročan. Ne možeš očekivati od jednog naroda koji po prvi puta postaje subjekat, kome su i začeci elita tjerani u zatvor ili su završavali po masovnim grobnicama, odjednom postane samosvijestan i dovoljno sposoban da kreira budućnost na ovim prostorima. Elite su one koje vode i kreiraju pravac jednog društva. Sazrijevanjem samosvijesti i protokom vremena i ovdašnja elita će se (barem se ja nadam) etablirati i postati dovoljno snažna da usmjeri društvo u određenom pravcu. Adis Ahmetović, Jasmila Žbanić,naša djeca koja studiraju na stranim univerzitetima (možda i djeca ratnih profitera) će najadmo se stvarati okvir u kojem će se znato vrijednosti za koje se boriš, znati granice ispod kojih ne smiješ ići, u kojem ćeš znati kao pojedinac šta je prihvatljivo a šta nije (sa stanovišta države). Drugim riječima, raditi ono što elite u svim prosperotetnim zemljama i rade.

Moram reći, najlakše je reći mi ne znamo. Tačno je, ne znamo (nismo ni mogli znati) ali ne može se zanemariti ta peta kolona koja postoji. Bio je jednom proboj fudbalske reprezenatcije Bosne i hercegovine, on je donio neviđenu euforiju i onaj pravi domovinski zanos......dovoljno upozorenje petoj koloni da se to više ne dopusti, došao je Vico....
I onda Skaku (borca protiv antifasizma) posalju u Katar za ambasadora :mrgreen:. Ne treba nama Vico :skoljka:
nles

#4286 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

detroit-mercy wrote: 26/07/2022 19:01
palermo wrote: 26/07/2022 18:52

I onda Skaku (borca protiv antifasizma) posalju u Katar za ambasadora :mrgreen:. Ne treba nama Vico :skoljka:
Dakle, Bosnjaci imaju nesposobne politicare i time zasluzuju da budu jebena strana?
palermo

#4287 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by palermo »

nles wrote: 26/07/2022 18:32
palermo wrote: 26/07/2022 18:09

Ne mislim ja da su protv nas zato što smo muslimani, ja jednostavno mislim da ne znaju šta će sa nama. Nažalost, ni mi još uvijek ne znamo šta sami hoćemo. Valjda uskoro otkrijemo
Ali sta ce sa 300 000 Hrvata u BiH, to znaju?
A protiv nas su jer imamo mehko i tvrdo ch?
Pa briga nekog za 300 000 Hrvata u BiH. Posebno, amerikance i britance. Tih 300 00 Hrvata (barem ova većina iz hercegovine) danas živi u plemenskoj zajednici, sa kumom na čelu i nimalo im ja ne zavidim. Mogu tako dovijeka. Ovim izbornim zakonom (barem onako kako nam se prezentira) ne izlazi se u susret BH hrvatima, nego Republici Hrvatskoj i stavlja im se u zadatak smirivanja ovog područja. Zauzvrat, interesi Hrvatske će (kao kolonijalnog upravitelja) biti uvijek na prvom mjestu. Sutra , nek Bakir (ili ko će već biti) pristane da bude vazal Hrvatskoj, postat će veći Plenkijev prijatelj od stotinu Čovića. A ovih 300 000 Hrvata mogu večati kao jarac na to.
nles

#4288 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

palermo wrote: 26/07/2022 19:03
nles wrote: 26/07/2022 18:32

Ali sta ce sa 300 000 Hrvata u BiH, to znaju?
A protiv nas su jer imamo mehko i tvrdo ch?
Pa briga nekog za 300 000 Hrvata u BiH. Posebno, amerikance i britance. Tih 300 00 Hrvata (barem ova većina iz hercegovine) danas živi u plemenskoj zajednici, sa kumom na čelu i nimalo im ja ne zavidim. Mogu tako dovijeka. Ovim izbornim zakonom (barem onako kako nam se prezentira) ne izlazi se u susret BH hrvatima, nego Republici Hrvatskoj i stavlja im se u zadatak smirivanja ovog područja. Zauzvrat, interesi Hrvatske će (kao kolonijalnog upravitelja) biti uvijek na prvom mjestu. Sutra , nek Bakir (ili ko će već biti) pristane da bude vazal Hrvatskoj, postat će veći Plenkijev prijatelj od stotinu Čovića. A ovih 300 000 Hrvata mogu večati kao jarac na to.
Pa vodi li MZ Dzaferovic ili Skaka? Ovo ce samo proizvesti kontraefekt.
Hrvatska ne moze da uredi sama sebe, a Bosnjacima je manje-vise jasno poruceno da ih MZ gleda kao polunarod.
Pred nama je, vidjecemo. Bojim se da su ovim otvorena vrata pakla.
noviforumas

#4289 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by noviforumas »

Oni su sve ovo mogli glatko rijesiti samo da su se sjetili da ponude putovnice svim gradjanima BiH. :lol:
palermo

#4290 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 26/07/2022 19:01
pa jebo te, u toj tvojoj americi se filmovi pravili o Dicku Cheney koji je bio, zamisli ne nekakav gradonačelnik, nego potpredsjednik USA, a ti nađeš Skako kao nekakav izgovor. Skaka je bilo i bit će, ne samo u BiH, nego i u tvojoj americi, evropi, Hrvatskoj, Srbiji, pički materini....al eto, jedino kod nas Skaka je mjerilo vrijednosti društva
nles

#4291 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

Autosovinizam Bosnjaka je nevjerovatan.
palermo

#4292 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by palermo »

nles wrote: 26/07/2022 19:07
palermo wrote: 26/07/2022 19:03

Hrvatska ne moze da uredi sama sebe, a Bosnjacima je manje-vise jasno poruceno da ih MZ gleda kao polunarod.
Pa ja isto mislim da je pogrešan potez. Al ne mislim da je razlog antimuslimanska histerija
nles

#4293 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

palermo wrote: 26/07/2022 19:09
nles wrote: 26/07/2022 19:07

Pa ja isto mislim da je pogrešan potez. Al ne mislim da je razlog antimuslimanska histerija
Ni ja ne mislim da je histerija. Jednostavno, izmedju krscana i muslimana, vise su naklonjeni krscanima.
DonieBrasco

#4294 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

Dovoljno govori ova sutnja Covica, hrvata, da se nece nametnuti oni bi vec znali i sve bi gorilo u Hercegovini i Zagrebu.

Ovo podrzavaju SAD i VB i imat ce dalekosezne posljedice, stvar je jasna.
kamberovica polje

#4295 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by kamberovica polje »

nles wrote: 26/07/2022 19:11
palermo wrote: 26/07/2022 19:09

Ni ja ne mislim da je histerija. Jednostavno, izmedju krscana i muslimana, vise su naklonjeni krscanima.
Jes, zato su 90ih bombardovali Pristinu i Tiranu...Oh wait.
Interesi, samo interesi prijatelju.
SmokingMan

#4296 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by SmokingMan »

Jesu li ovo amerikanci digli ruke oko riješavanja sporova i prepustili nijemcima da manje više upravljaju procesima?
pemanapemani

#4297 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pemanapemani »

nles wrote: 26/07/2022 18:53

Dobro kako ti kazes.

I sta bi po tvom cijenjenom misljenju trebali uraditi Bosnjaci?
Samoubiti se? Iseliti u Anadoliju?
Ako od rata naovamo glumis finog momka, a susjedi i komsije ti podmecu nogu kako stignu, ako ti osporavaju naciju, jezik, ime... i opet budu nagradjeni, sta da radis?
Da se i dalje zavaravas ili da konacno shvatis da nece krst na krst (ili kriz, svejedno).
Jesu li nam mogli poslati jasniju poruku da smo nepozeljni, jer smo muslimani?
U tome i jeste problem, sto su bili fini momci.

Sljedece, borimo li se za Bosnjake ili BiH?

Ukratko, ako se borimo za BiH, graditi politiku koja ce okupiti sve kojima je BiH domovina cca. 65 do 70% gradjana BiH.

Sa negatorima genocida i uzp suradjivati samo koliko je potrebno da drzava nije pararlizirana. Poslati 200 osoba koje ce konstantno lobirati za BiH. Oformiti pravni tim koji ce se baviti samo kolektivnim i pojedinacnim tuzbama zrtavs. Suzbiti korupciju gdje god mozes....

Tako bi MZ pokazao da zelis gradjansku BiH.

E sad zamisli da se tako radilo od 1996. Mogu se kladiti da bi sa RH usli u EU.

Sad ti nastavi o islamofibiji i Anadoliji.
piupiu

#4298 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by piupiu »

channel10 wrote: 26/07/2022 18:42
piupiu wrote: 26/07/2022 18:38

Izvini, jesi ti ovdje da brojiš nekome krvna zrnca? Ima i za to pravilo na forumu. :wink:
Pa gospodjo/ice, takvi kao ti salijecu po portalu i ostavljaju slicne postove gdje drugi treba da sa radoscu prihvate zakon koji bi trebao donijeti VP, a dijelove tog IZ su svi mogli procitati. Vecina ih dolazi iz HDZ kuhinje, pa stoga je i povucena paralela koja je veoma bitna u ovom trenutku.

A taj smajli, prizivas moderatoricu da ucini nesto sto vec cinila na tvoj zahtjev :)..Je li tako ili i tu grijesim?

A taj smajli na mraju
Nema fajde od "prizivanja". Suština uspjeha nas HDZ-ovaca je aktivno lobiranje!

A za ono 'stoka sitnog zuba' ćeš drugi put dobiti lekciju o uljudbi.
nles

#4299 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

kamberovica polje wrote: 26/07/2022 19:13
nles wrote: 26/07/2022 19:11

Jes, zato su 90ih bombardovali Pristinu i Tiranu...Oh wait.
Interesi, samo interesi prijatelju.
Jah, i zato im je saveznik Saudijska Arabija... oh, wait.
Ne vjerujem vise kjafiru, pa kad bi klanjao devet sabaha.
nles

#4300 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

piupiu wrote: 26/07/2022 19:14
channel10 wrote: 26/07/2022 18:42

Pa gospodjo/ice, takvi kao ti salijecu po portalu i ostavljaju slicne postove gdje drugi treba da sa radoscu prihvate zakon koji bi trebao donijeti VP, a dijelove tog IZ su svi mogli procitati. Vecina ih dolazi iz HDZ kuhinje, pa stoga je i povucena paralela koja je veoma bitna u ovom trenutku.

A taj smajli, prizivas moderatoricu da ucini nesto sto vec cinila na tvoj zahtjev :)..Je li tako ili i tu grijesim?

A taj smajli na mraju
Nema fajde od "prizivanja". Suština uspjeha nas HDZ-ovaca je aktivno lobiranje!

A za ono 'stoka sitnog zuba' ćeš drugi put dobiti lekciju o uljudbi.
nemas potrebe dijeliti lekcije, prizivanje moderatorice ti je upalilo.
Vrhunaravni argument, svaka cast.
Locked