Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
channel10

#4226 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by channel10 »

plavi_E wrote: 26/07/2022 16:46
channel10 wrote: 26/07/2022 16:43
Spoiler
Show
Kako da bosnjaci naprave gradjansko drustvo? Vidis li ti sta pises?
E to trebas pitati one lidere kojima je su puna usta bila multietnicke gradjanske drzave u kojoj nije bitno ko je ko i tako te stvari.
Pa ti.lideri su se uzdali u te iste strance i raznorazne rezolucije bundestaga i ostalih piemova. Uzdali se u presude suda za ljudska prava i venecijansku komisiju i svi nas kulturno naguzise. I tebe i te iste stranke i zato ne mogu oni biti krivi sto ova govna misle o nama to sto misle.

Vidis da ti prodje u nista cijelih 30 godina.

Ali opet treba sacekati IZ ukoliko ga uopste donese.
Last edited by channel10 on 26/07/2022 17:32, edited 3 times in total.
Lex77

#4227 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Lex77 »

Evo i Britanci podržavaju fašistički zakon. Sve je istina. Nema iznenađenja.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/26 ... ohr_a.html

Sve to treba istjerati iz zemlje.
mirsek

#4228 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

Gandalf wrote: 26/07/2022 17:08
plavi_E wrote: 26/07/2022 16:44 Mozda vrijeme pokaze da je ovo sto Shmit (na)metne biti bolje od svega sto bi kloshari koji vode Bosnjake ikad uspijeli uraditi za svoj narod.
VP i da hoće, gore od SDA ne može zajebati BiH, šta god slunto da nametne, SDA bi prihvatila i 10 x goru svinjariju

međutim svaki VP je mogao da je naravno to i iskreno htio drastično poboljšati stanje u BiH uklanjanjem iz političkog života kršitelje DMS-a, pa i zabranom političkog djelovanja bilo kojoj političkoj opciji koja narušava DMS i koči ispunjenje svih uslova za euroatlantske integracije

naravno niti jedan VP to nije uradio osim nešto malo Ashdown i to je to, glavni zapadni operativac koji je trebao zavesti reda u tek formiranim institucijama, nijemo je posmatrao uništenje svih institucija BiH, sadio cvijeće i uzimao platu, pomalo su svi VP-ovci prosipali šuplju o Natu, EU i sl.

za to vrijeme separatisti su radili šta su htjeli, zapad mudro šutio, VP se pravio da ne postoji decenijama i baš sada se probudio iz hibernacije, željan da upotrijebi bonske ovlasti, danas i to za izborni zakon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kakva slučajnost

od malih milion nepravdi i krivdi u ovoj zemlji, VP svoj bijes pravednika okreće baš ka Sarajevu i to za izborni zakon, ma je li to moguće
:thumbup:
channel10

#4229 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by channel10 »

kamberovica polje wrote: 26/07/2022 16:51
nles wrote: 26/07/2022 16:28

Mi nikoga ne nteresujem, jer smo -sta?
Muslimani.
Ili, za cije babe zdravlje ih onda interesuje karina od drzave zvana Hrvatska?
Stalno se poteže ova teorija zavjere, a veze sa životom nema.
U Francuskoj, Njemačkoj i VB ima daleko više muslimana nego u BiH. Jedna Albanija, u kojoj živi skoro 90% muslimana, bliža je EU od nas i kad tad će ući. Kako to?
Prava istina je istina ružna i niko je ne želi vidjet.. Narod, koji tobože jedini voli ovu zemlju (čast izuzecima), sebi već 20 i kusur godina bira političare koji svjesno, aktivno i bez srama uništavaju istu tu zemlju i to u talu s razaračima iz druga dva naroda.
Ni posrnulom čovjeku ne možeš pomoći ukoliko on to ne želi.
Eo opet jedan neutralni, je li tako kamberovica cikma?

Otkud ti u bijelom svijetu i kako si se izjasnio na popisu 2013.?

Piupiu takodjer. Ovdje dosli da obmanjuju snjakaze. Eh..
channel10

#4230 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by channel10 »

mirsek wrote: 26/07/2022 17:01
plavi_E wrote: 26/07/2022 16:57 Pa slijepi klosari su na vrijeme trebali shvatiti da ta gradjanska drzava nije moguca i da se mora promijeniti politika. Posto oni to do danas nisu shvatili i cekali su Godoa da im to uradi doslo je do ovog hladnog tusiranja. Problem je sto ce ti isti klosari i dalje nastaviti sa multietnickim i gradjanskim narativom.
Moguca je bila a i sad je moguca, da su VP i medjunarodna zajednica odlucno nametala odluke koje vode u tom pravcu, vecina gradjana je svakako za tu opciju.
Ali ne zele. Zato treba progledati dok je vrijeme i shvatiti da nam niko ne zeli dobro i u skladu sa tim voditi politiku u buducnosti..
kamberovica polje

#4231 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by kamberovica polje »

channel10 wrote: 26/07/2022 17:16
U Francuskoj, Njemačkoj i VB ima daleko više muslimana nego u BiH. Jedna Albanija, u kojoj živi skoro 90% muslimana, bliža je EU od nas i kad tad će ući. Kako to?
Prava istina je istina ružna i niko je ne želi vidjet.. Narod, koji tobože jedini voli ovu zemlju (čast izuzecima), sebi već 20 i kusur godina bira političare koji svjesno, aktivno i bez srama uništavaju istu tu zemlju i to u talu s razaračima iz druga dva naroda.

Izjasnio sam se ko Hrvat-ateista.
Kao i svi drugi u sivom svijetu, u potrazi za boljim životom.
I da glavni mi je motiv, obmana i uništenje ove države. :roll:
Sovac

#4232 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Sovac »

mirsek wrote: 26/07/2022 17:08
plavi_E wrote: 26/07/2022 17:02 Ma samo vi vjerujte u te gradjanske nebuloze bit ce jos hladnog tusiranja.
Pa dobro imaju 2 opcije, gradjanska drzava ravnopravnih gradjana ili okretanje istoku i vidjeti sta oni nude. Za pocetak im dozvoliti da naprave vojne baze i da nam dopreme oruzje za potencijalne sukobe.
Mi svakako sa ovakvim uredjenjem i komsilukom nemamo puno fajde od sarenih laza zapada.
Priče o istočnim alternativama i udaljvanje od zapada su dosta naivne.

Prvo iz ekonomskih razloga, količina subencija, novca od dijaspore iz zapadnih zemalja, te trgovina sa zapadnim zemljama je tolika da bi ekonomija ove zemlje nestala istog momenta kad bi nam zavrnilu pipu kako su Rusiji uradili. Šta misliš šta bi se desilo sa, recimo na primjer, IT sektorom kad bi SAD sankcionisale svu trgovinu sa BiH?

A drugi razlog je geopolitički. Pogledaj na karti, okruženi smo NATO zemljama, uključujući Srbiju koja također ne smije ništa uraditi bez odobrenja NATO-a. Ko će graditi ikakve bazi u Bosni kad ne mogu doći do nas.

Manite se praznih priča, možda nije idealno nam sa zapadom ali druge opcije nemamo. Ko ker zavezan za kola u pokretu, il se možemo kretati sa kolima il će nas vući po zemlji.
Hakiz

#4233 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Hakiz »

Lex77 wrote: 26/07/2022 17:14 Evo i Britanci podržavaju fašistički zakon. Sve je istina. Nema iznenađenja.

I Ameri.
mirsek

#4234 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

Sovac wrote: 26/07/2022 17:25
Pa dobro imaju 2 opcije, gradjanska drzava ravnopravnih gradjana ili okretanje istoku i vidjeti sta oni nude. Za pocetak im dozvoliti da naprave vojne baze i da nam dopreme oruzje za potencijalne sukobe.
Mi svakako sa ovakvim uredjenjem i komsilukom nemamo puno fajde od sarenih laza zapada.

Prvo iz ekonomskih razloga, količina subencija, novca od dijaspore iz zapadnih zemalja, te trgovina sa zapadnim zemljama je tolika da bi ekonomija ove zemlje nestala istog momenta kad bi nam zavrnilu pipu kako su Rusiji uradili. Šta misliš šta bi se desilo sa, recimo na primjer, IT sektorom kad bi SAD sankcionisale svu trgovinu sa BiH?

A drugi razlog je geopolitički. Pogledaj na karti, okruženi smo NATO zemljama, uključujući Srbiju koja također ne smije ništa uraditi bez odobrenja NATO-a. Ko će graditi ikakve bazi u Bosni kad ne mogu doći do nas.

Manite se praznih priča, možda nije idealno nam sa zapadom ali druge opcije nemamo. Ko ker zavezan za kola u pokretu, il se možemo kretati sa kolima il će nas vući po zemlji.
Ja, mozda fatalisticki, mislim da ovakve odluke vode do egzistencijalne ugrozenosti, mozda "samo" kao jedne nacije, naroda, skupine a mozda i fizicke, tako da nam IT i ekonomsko blagostanje ne treba biti u vrhu prioriteta.
Ako je cijena ekonomskog blagostanja nestanak identiteta, ili lagani fizicki nestanak ja nisam za to blagostanje..
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#4235 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Sovac wrote: 26/07/2022 17:25

Jadan ne bio, pa Srbija od te iste EU dobiva za jednu godinu vise nego mi sve dosad zajedno.

Ne govorim da treba glumiti Bjelorusiju, ali pratiti ono sto rade Srbi.
channel10

#4236 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by channel10 »

kamberovica polje wrote: 26/07/2022 17:25

Svaka cast na iznosenju istine :thumbup:

Mnogi bi se pravili blesavi...
kamberovica polje

#4237 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by kamberovica polje »

channel10 wrote: 26/07/2022 17:34
kamberovica polje wrote: 26/07/2022 17:25

Dobro i sad kad smo pregrmili ovu formalnost, u kojem sam postu napisao neistinu? Osim ove boldane naravno. :D
ovo_malo_duse

#4238 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ovo_malo_duse »

Hakiz wrote: 26/07/2022 17:26
Lex77 wrote: 26/07/2022 17:14 Evo i Britanci podržavaju fašistički zakon. Sve je istina. Nema iznenađenja.

I Ameri.
Gdje pise da podrzavaju zakon. Sve bombasticni natpisi. State department kaze da podrzavaju ured visokog predstavnika i da on ima jedini ovlasti da donosi odluke. Nisu se izjsnili o zakonu.
Van Halen

#4239 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Van Halen »

Meni je smiješno uopste raspravljati vise o EU I NATO. Ljudi,probudite se,shvatite već jednom. Ljudi nas ne zele,isto kao sto i Tursku EU ne želi. Nije do nas,mi bi ,i ja bi bio najsretniji da uđemo i vučemo EU fondove ali haloooooo ne zele nas,nece zemlju u svom okrilju u kojoj su muslimani većina. To je teško za priznati ali je to tako. Mi imamo priliku okrenuti se zemljama koje su nam pomagale kad je bilo najteže i za tu pomoć nisu postavljali nikakve uslove kao sto to radi licemjerna EU. Imamo Indoneziju i Maleziju tržište od nekih 300 miliona,gdje bi mogli izvoziti svu robu,imamo Kinu koja bi mogla praviti auto puteve,i blok 7 u Tuzli. Imamo Tursku,imamo Iran za jeftinu naftu. I onda u takvom okruženju mozemo sa EU sarađivati.
merk030

#4240 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by merk030 »

ovo_malo_duse wrote: 26/07/2022 17:39
Hakiz wrote: 26/07/2022 17:26

I Ameri.
Gdje pise da podrzavaju zakon. Sve bombasticni natpisi. State department kaze da podrzavaju ured visokog predstavnika i da on ima jedini ovlasti da donosi odluke. Nisu se izjsnili o zakonu.
Upravo to
Trappist

#4241 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Trappist »

Van Halen wrote: 26/07/2022 17:42 Meni je smiješno uopste raspravljati vise o EU I NATO. Ljudi,probudite se,shvatite već jednom. Ljudi nas ne zele,isto kao sto i Tursku EU ne želi. Nije do nas,mi bi ,i ja bi bio najsretniji da uđemo i vučemo EU fondove ali haloooooo ne zele nas,nece zemlju u svom okrilju u kojoj su muslimani većina. To je teško za priznati ali je to tako. Mi imamo priliku okrenuti se zemljama koje su nam pomagale kad je bilo najteže i za tu pomoć nisu postavljali nikakve uslove kao sto to radi licemjerna EU. Imamo Indoneziju i Maleziju tržište od nekih 300 miliona,gdje bi mogli izvoziti svu robu,imamo Kinu koja bi mogla praviti auto puteve,i blok 7 u Tuzli. Imamo Tursku,imamo Iran za jeftinu naftu. I onda u takvom okruženju mozemo sa EU sarađivati.
jes jes, nece nas jer smo muslimani a ne medju najgorim zemljama po korupciji u europi. Muslimani (bosnjaci) jesu vecina ali ne mogu bez druga dva naroda donositi nikakve drzavne odluke, sto bi im onda bio problem takvu drzavu primiti, ako je do toga ?
Vazda neko drugi kriv :thumbup:
channel10

#4242 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by channel10 »

kamberovica polje wrote: 26/07/2022 17:39
channel10 wrote: 26/07/2022 17:34

Dobro i sad kad smo pregrmili ovu formalnost, u kojem sam postu napisao neistinu? Osim ove boldane naravno. :D
To sto spominjes ove zemlje jer nije isto imati 5 posto muslimana i 55-60 posto u jednoj drzavi.

Zato se i radi ovo sto se radi.

Ali treba ipak sacekati sta ce Smit uraditi.
video

#4243 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by video »

Van Halen wrote: 26/07/2022 17:42 Meni je smiješno uopste raspravljati vise o EU I NATO. Ljudi,probudite se,shvatite već jednom. Ljudi nas ne zele,isto kao sto i Tursku EU ne želi. Nije do nas,mi bi ,i ja bi bio najsretniji da uđemo i vučemo EU fondove ali haloooooo ne zele nas,nece zemlju u svom okrilju u kojoj su muslimani većina. To je teško za priznati ali je to tako. Mi imamo priliku okrenuti se zemljama koje su nam pomagale kad je bilo najteže i za tu pomoć nisu postavljali nikakve uslove kao sto to radi licemjerna EU. Imamo Indoneziju i Maleziju tržište od nekih 300 miliona,gdje bi mogli izvoziti svu robu,imamo Kinu koja bi mogla praviti auto puteve,i blok 7 u Tuzli. Imamo Tursku,imamo Iran za jeftinu naftu. I onda u takvom okruženju mozemo sa EU sarađivati.
NE MOZE TO!!!!!
Nemas drzave/entiteta JER su sve blokirali.
NE DOPUSTA TI DMS!
Zavisis o drugima.
A hoce jos da to i podebljaju jer su uvidjeli da smo se primakli granici gdje bi bar u entitetu skinuli te blokade.
nles

#4244 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

piupiu wrote: 26/07/2022 16:47
nles wrote: 26/07/2022 16:35

Da smo slucajno Jevreji, bi li nas isto ovako navukli?
Nemoj, ziva bila, povraca mi se od relativiziranja.
Relativiziranja čega? Probudi se. Bruto društveni proizvod Bosne i Hercegovine je niži od jednog kvartala zarade jedne američke multinacionalne kompanije. Problem Bosne i Bosanaca je upravo u tome što ne kontaju kako stvari funkcionišu u velikom svijetu. Bitne su samo a) pare i b) političke alijanse. Saudijska Arabija je jedan od najvažnijih američkih saveznika na planeti. Eto, oni nisu Jevreji. Šta to mi imamo njima ponuditi? Jedino NATO zaokruženje kao strateški američki interes.
Tebe bas nesto opasno puca...
ne govorim o jebenim kvartovima, parama, kurcima, palcima.
Govorim o jednoj evropskoj mikrokulturi, kojoj je vec jednom ucinjena nepravda i svijet se upravo sprema da tu nepravdu ponovi.
Nismo im avazni? Pa po cemu im je vazna Hrvatska? Imaju para? Nafte?
Da bi Charlize Theron mogla hladiti picku u Jadranu?
Daj, popusti me vise...
tataćusak

#4245 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by tataćusak »

piupiu wrote: 26/07/2022 15:07
tataćusak wrote: 26/07/2022 11:40

Jeste jeste, zajebo alija silajdzić bakir lagumdzija, svi zajebali osim naših otvorenih neprijatelja, srbije i hrvatske
Imali su 25 godina da lobiraju, rade, predlažu... umjesto da kradu iz očiju i skupljaju hurme i donacije za džamije za svaki parking koji im je zapao za oko. Odlična strategija. Svaka čast HDZ-u koji u Evropi neumorno lobira zadnjih 10 godina. Rad se očito isplati.

Porediš neuporedivo oni i srbi iza leđa imaju državu koja radi za njih a mi nemamo. Stvarno ne mogu razumjeti kako ljudi ne shvataju
channel10

#4246 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by channel10 »

Trappist wrote: 26/07/2022 17:44
jes jes, nece nas jer smo muslimani a ne medju najgorim zemljama po korupciji u europi. Muslimani (bosnjaci) jesu vecina ali ne mogu bez druga dva naroda donositi nikakve drzavne odluke, sto bi im onda bio problem takvu drzavu primiti, ako je do toga ?
Onda druze doneses zakon o korupciji i dovedes je u red, a ne donosis fasisticke izborne zakone, a zaboravis na presude suda za ljudska prava i zakone koji funkcionisu u njihovim zemljama, dok u nasoj ne mogu funkcionisati.
Sanjarko

#4247 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Sanjarko »

u Americi legalizovana korupcija tzv, lobiranje i po EU, ali mi kao narod smo najgori u Europi i svijetu, logicno
Sanjarko

#4248 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Sanjarko »

channel10 wrote: 26/07/2022 17:49

Onda druze doneses zakon o korupciji i dovedes je u red, a ne donosis fasisticke izborne zakone, a zaboravis na presude suda za ljudska prava i zakone koji funkcionisu u njihovim zemljama, dok u nasoj ne mogu funkcionisati.
ma jb to bitan taj IZ
mirsek

#4249 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

channel10 wrote: 26/07/2022 17:49

:thumbup:
Nametnes odluku/zakon, sprovedbu neka nadgledaju direktno stranci i nema problema.
Ali NECE.
piupiu

#4250 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by piupiu »

Što, ateisti i Bosanci nemaju pravo komentara? Ko bi rek'o da su Bosanci najstrašnijij neprijatelji države Bosne i Hercegovine. :lol:

Kol'ko plaćaju u Mehmeda Spahe za prokazivanje narodnih neprijatelja? Da i ja malo sletim niz Pruščakovu, vidim ubiste se od posla. :kiss:
Locked