Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
Novak20

#4051 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Novak20 »

prof. wrote: 26/07/2022 10:51
Novak20 wrote: 26/07/2022 10:28
:-)
Prošlost se ne da promijeniti, a meni džaba pričate priče o UZP jer nisam učestvovao u njemu.

Kao ni u paljenju tuđih kuća i etničkom čišćenju ovih krajeva.

Politička prava Hrvata jesu ukradena, možda će se još krasti ali ovih tridesetak godina je pokazalo da u tome nema sreće ni za koga.
Znači neko ti ubije roditelje, siluje sestru i zapali kuću a onda nikom ništa jer sutra je sve to već prošlost a prošlost se ne da promijeniti? Ne bih nikome poželio da doživi takvu sudbinu ali pitao bih te tad šta je prošlost.
M
Promijeniti se ne može ali se posljedice te prošlosti mogu ispraviti.

I Drina je kriva ali se može ispraviti.

Čudi me da to nitko do sada nije uradio.
skafiskafsnjak

#4052 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by skafiskafsnjak »

Novak20 wrote: 26/07/2022 10:57
prof. wrote: 26/07/2022 10:51

Znači neko ti ubije roditelje, siluje sestru i zapali kuću a onda nikom ništa jer sutra je sve to već prošlost a prošlost se ne da promijeniti? Ne bih nikome poželio da doživi takvu sudbinu ali pitao bih te tad šta je prošlost.
M
Promijeniti se ne može ali se posljedice te prošlosti mogu ispraviti.

I Drina je kriva ali se može ispraviti.

Čudi me da to nitko do sada nije uradio.
Znaci bas pogodan trenutak za koristenje sarkazma.... Ubistva roditelja silovanja palljenja....

Jadan si...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4053 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

Novak20 wrote: 26/07/2022 10:50
Chmoljo wrote: 26/07/2022 10:34

pa ja, ti samo uživaš u plodovima istih. i to ko da je to bilo prije 230 godina, a ne kada nas je većina lično prisustvovala tome svemu.

ali zato krađa tuđih života, imovine i identiteta se anulira jer "ja nisam bio tu" i nije pitanje kakva je sreća u tome.
Ja uživam godinama u onome što ste svi vi velikom većinom izglasali još 1990. Meni je dosta trideset godina rata, mirovnih pregovora, potpisanog mira, intervencija VP, pljačke naroda, ekonomskih i političkih kriza i svega ostalog. Pun mi q.rac netolerantnih glupana i nepomirljivih građana koji izvlače ove argumente kad nemaju drugih.

Lijepo reci, Hrvati, ne nadajte se miru sa Bošnjacima nikada jer je nekoliko vaših političara i generala počinilo UZP za koji su osuđeni. To što smo i mi vas ubijali, pljačkali i palili kuće nema veze. Ćeraćemo vas dok vam ne imenujemo kardinala.

To što su Srbi pravili jeste gore od UZP ali jbg, ne možemo im ništa sami. Ne trebaju Hrvati nego hrvatska politička prava za obračun sa Srbima.

E kome nije dosta trideset godina patnje, dabogda mu se unuci patili. I hoće.

:run:
tako je to kad se govore poluistine.

uživaš u onome što ti je kao drugi priredio, ali nemaš problem reći da su nekome ukradena prava koja je stekao nečim što je sud okarakterisao kao namjera stvaranja etnički čistog teritorija.

ne zamjera se hrvatima to što su kako ti reče pojedini počinili, nego što nastavljaju istu politiku a po čemu se vidi da to ipak nije stvar pojedinaca nego je sistem, odnosno parasistem u kojem ne učestvuju pojedinci, nego manje više sve što je organizovano. o Srbima bi svako ko puše u trećeentitetsku tikvu trebao šutjeti. jer su jedni i drugi uvijek bili najbolji pajdaši kada je plijen bio Bosna a žrtve bošnjački narod. i to je i dan danas tako.

ta lakonska priča o "izvlačenju argumenata" kao da je to nekad nešto davno bilo je paradoksalna za one koji na toj priči grade mantru o ugroženosti.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-tra ... /220726029
HDZ traži da Parlament FBiH usvoji Deklaraciju koja potvrđuje načela Washingtonskog sporazuma
sram me bilo kako imam obraza potezati u prošlost...

:lol:

kontam ja gadljivost na islam, muslimane, glupe bosance i tako to. jebeno je kad neko sa kim se do jučer šprdalo kaže hajd odjebite od mene. jer, što bi se išta davalo polunarodu, Ćaršiji, tim podlacima istočnjačke provenijencije...
Novak20

#4054 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Novak20 »

skafiskafsnjak wrote: 26/07/2022 10:51
Novak20 wrote: 26/07/2022 10:50

Ja uživam godinama u onome što ste svi vi velikom većinom izglasali još 1990. Meni je dosta trideset godina rata, mirovnih pregovora, potpisanog mira, intervencija VP, pljačke naroda, ekonomskih i političkih kriza i svega ostalog. Pun mi q.rac netolerantnih glupana i nepomirljivih građana koji izvlače ove argumente kad nemaju drugih.

Lijepo reci, Hrvati, ne nadajte se miru sa Bošnjacima nikada jer je nekoliko vaših političara i generala počinilo UZP za koji su osuđeni. To što smo i mi vas ubijali, pljačkali i palili kuće nema veze. Ćeraćemo vas dok vam ne imenujemo kardinala.

To što su Srbi pravili jeste gore od UZP ali jbg, ne možemo im ništa sami. Ne trebaju Hrvati nego hrvatska politička prava za obračun sa Srbima.

E kome nije dosta trideset godina patnje, dabogda mu se unuci patili. I hoće.

:run:
:lol: :lol:
Pa vi radite sa Srbima na raspadu drzave.... Znaci, radite sa GENOCIDASIMA. Tj vasi politicari rade, vi ne osudjujete.

Ne izjednacavaj strane....ne mozes nikako.
To je tvoje viđenje stvari. Ja vidim da se iz jednadžbe jedna država, dva entiteta i tri konstitutivna naroda hoće izbaciti Hrvati.

Tada više ništa ne stoji na puru srpskoj i bošnjačkoj politici da se ujedine ili raziđu. Tipujem na ovo drugo ako ih ne budu mirile Rusija i Turska.

I odosmo u off... Doklen je došao herr Schmidt ?
Chmoljo

#4055 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

Novak20 wrote: 26/07/2022 11:01

Pa vi radite sa Srbima na raspadu drzave.... Znaci, radite sa GENOCIDASIMA. Tj vasi politicari rade, vi ne osudjujete.

To je tvoje viđenje stvari. Ja vidim da se iz jednadžbe jedna država, dva entiteta i tri konstitutivna naroda hoće izbaciti Hrvati.

Tada više ništa ne stoji na puru srpskoj i bošnjačkoj politici da se ujedine ili raziđu. Tipujem na ovo drugo ako ih ne budu mirile Rusija i Turska.

a hrvatska politika zabrinuta, kanda, za Bosnu.

koga jebete bolan? je li shvatate da su Enis i Milan samo glumci?
lerdi

#4056 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by lerdi »

Potpuno je pogrešno SDA i njihove jučerašnje poteze stavljati u prvi plan jer od istih se nije ništa drugo moglo ni očekivati. Jednostavno to je takav mentalitet i valja nam živjeti sa tim. Za mene lično su potpuno irelevantni u ovoj priči. Najbitnije je da se jučer pojavio dovoljan broj ljudi kako bi iskazao nezadovoljstvo najavljenim potezima OHR-a i kako bi se pokazalo da u ovoj državi i u ovom gradu postoji kritična masa koja ipak može da se okupi i iskaže neki svoj stav za ili protiv nečega. Po meni je ovo potonje najbitnije jer realno postali smo jako letargično društvo koje je sluđeno do te mjere da smo zaboravili da možemo izaći i iskazati svoj stav javnim okupljanjem.

Što se tiče priče kako probih strana ovim činom okreće leđa OHR-u, SAD-u i VB-i to je po meni totalno infantilan način razmišljanja. Ljudi koji su se jučer okupili ispred OHR su ovim gore navedenim iskazali svoj stav i to je najbitnije u ovoj kompletnoj priči. Dokazali smo da imamo neki stav i da bez obzira što su sa druge strane prijateljske države nismo se poklopili po ušima već ih upozorili da to što rade nije dobro. Smiješne su ove priče kako se treba okrenuti Rusiji/Iranu i ostalim demokratskim utopijama jer politika nije vrtić pa da se duriš jer je neko uradio nešto što nije po tvojoj volji. Ovo je po meni samo znak da trebamo dodatno raditi, jačati odnose i lobirati kod naših partnera u SAD-u i VB-i prije svega.
Nespin

#4057 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 13:46, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#4058 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by skafiskafsnjak »

To nije moje vidjenje nego su cinjenice koje slijep ne vidi i onaj ko ne zeli da vidi. Ja kao obican gradjanin nisam protiv promjena.... Ali ovo sada je promjena ka podjeli i zato nisam za.

Sta spinujes bezze? Kakvo ujedinjenje sa Srbima? Ne lupaj....

X puta sam rekao, treba stvoriti zadovoljstvo svima. Ali se bojim da je zadovoljstvo Hrvata samo HZHB i otcjepljenje.
Lex77

#4059 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Lex77 »

lerdi wrote: 26/07/2022 11:04 Potpuno je pogrešno SDA i njihove jučerašnje poteze stavljati u prvi plan jer od istih se nije ništa drugo moglo ni očekivati. Jednostavno to je takav mentalitet i valja nam živjeti sa tim. Za mene lično su potpuno irelevantni u ovoj priči. Najbitnije je da se jučer pojavio dovoljan broj ljudi kako bi iskazao nezadovoljstvo najavljenim potezima OHR-a i kako bi se pokazalo da u ovoj državi i u ovom gradu postoji kritična masa koja ipak može da se okupi i iskaže neki svoj stav za ili protiv nečega. Po meni je ovo potonje najbitnije jer realno postali smo jako letargično društvo koje je sluđeno do te mjere da smo zaboravili da možemo izaći i iskazati svoj stav javnim okupljanjem.

Što se tiče priče kako probih strana ovim činom okreće leđa OHR-u, SAD-u i VB-i to je po meni totalno infantilan način razmišljanja. Ljudi koji su se jučer okupili ispred OHR su ovim gore navedenim iskazali svoj stav i to je najbitnije u ovoj kompletnoj priči. Dokazali smo da imamo neki stav i da bez obzira što su sa druge strane prijateljske države nismo se poklopili po ušima već ih upozorili da to što rade nije dobro. Smiješne su ove priče kako se treba okrenuti Rusiji/Iranu i ostalim demokratskim utopijama jer politika nije vrtić pa da se duriš jer je neko uradio nešto što nije po tvojoj volji. Ovo je po meni samo znak da trebamo dodatno raditi, jačati odnose i lobirati kod naših partnera u SAD-u i VB-i prije svega.
Dodatno jačati odnose sa onima koji su ti zabili nož u leđa i spremaju ti sudbinu Palestinaca?
To se zove Stockhlom sindrom.
Novak20

#4060 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Novak20 »

Chmoljo wrote: 26/07/2022 11:02

a hrvatska politika zabrinuta, kanda, za Bosnu.

koga jebete bolan? je li shvatate da su Enis i Milan samo glumci?
Glumci su nam još dobri.

Svi su drugi u svemu podbacili. Zato i jeste ovaj exodus iz BiH.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4061 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Bobi »

Zaguzicalo se pravo :D. Narod se ćupa a oni na jesen opet ce podijeliti fotelje :D.
Novak20

#4062 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Novak20 »

Kao da gledam, za koji dan će kmečati Hrvati.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/schmidt- ... ra-2638883
Schmidt se danas sastaje s veleposlanicima Kvinte, odluku ipak objavljuje sutra?

Prijedlog visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovini danas bi se trebao naći pred veleposlanicima Kvinte, javlja portal Radiosarajevo.ba.

Pored šefa Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i posebnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini Johanna Sattlera, sastanku bi trebali prisustvovati akreditirani veleposlanici Kvinte u BiH iz Republike Francuske, Republike Italije, Savezne Republike Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

„Bit će to prvi put da veleposlanici vide navedeni prijedlog. Do jučer on nije bio uopće završen“, tvrdi izvor portala Radiosarajevo.ba iz visokih diplomatskih krugova.

Prema neslužbenim informacijama, još uvijek nepotvrđenim, visoki predstavnik vjerojatno danas neće objaviti odluku, iako se o tome jučer uvelike spekuliralo.

Odluka bi trebala biti objavljena ovog tjedna, vjerojatno sutra.
Maliodmene

#4063 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Maliodmene »

Ma bit ce ovde nesto iz keca u dvojku, jebo rahat patnju vise
Osim_13

#4064 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Osim_13 »

Dokle će ovaj hinjavac šutiti? Il ga nametni il ga nabij više.
Milenkov buraz

#4065 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Milenkov buraz »

Kvinta danas zasjeda pa da vidimo šta imaju reći o prijedlogu.
Milenkov buraz

#4066 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Milenkov buraz »

Aha...evo nove vijesti koja mislim ima veze i sa ovim dešavanjima.
Recep Tayyip Erdogan uskoro dolazi u Bosnu i Hercegovinu
Lex77

#4067 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Lex77 »

Novak20 wrote: 26/07/2022 11:11 Kao da gledam, za koji dan će kmečati Hrvati.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/schmidt- ... ra-2638883
Schmidt se danas sastaje s veleposlanicima Kvinte, odluku ipak objavljuje sutra?

Prijedlog visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovini danas bi se trebao naći pred veleposlanicima Kvinte, javlja portal Radiosarajevo.ba.

Pored šefa Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i posebnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini Johanna Sattlera, sastanku bi trebali prisustvovati akreditirani veleposlanici Kvinte u BiH iz Republike Francuske, Republike Italije, Savezne Republike Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

„Bit će to prvi put da veleposlanici vide navedeni prijedlog. Do jučer on nije bio uopće završen“, tvrdi izvor portala Radiosarajevo.ba iz visokih diplomatskih krugova.

Prema neslužbenim informacijama, još uvijek nepotvrđenim, visoki predstavnik vjerojatno danas neće objaviti odluku, iako se o tome jučer uvelike spekuliralo.

Odluka bi trebala biti objavljena ovog tjedna, vjerojatno sutra.
Toliko o Juratovićevim deluzijama o sastanku nekakvih experata.
Lex77

#4068 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Lex77 »

Milenkov buraz wrote: 26/07/2022 11:21 Aha...evo nove vijesti koja mislim ima veze i sa ovim dešavanjima.
Recep Tayyip Erdogan uskoro dolazi u Bosnu i Hercegovinu
Još jedan prijatelj pokraj kojeg ne trebaš neprijatelje.
DonieBrasco

#4069 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

Evo jedan dokaz kako su hrvarti preko Šmita htjeli ovo na brzinu da proguraju, ovi drugi nisu ni vidjeli finalni prijedlog.

Ovo ne smije da prođe i nece proci, jer se kosi sa zdravim razumom i svim mogucim pravilima da ih ne nabrajamo, samo cemo reci "vrijednostima EU" - nn sta se sam Covic poziva.
Last edited by DonieBrasco on 26/07/2022 11:25, edited 2 times in total.
dulekrele

#4070 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dulekrele »

lerdi wrote: 26/07/2022 11:04 Potpuno je pogrešno SDA i njihove jučerašnje poteze stavljati u prvi plan jer od istih se nije ništa drugo moglo ni očekivati. Jednostavno to je takav mentalitet i valja nam živjeti sa tim. Za mene lično su potpuno irelevantni u ovoj priči. Najbitnije je da se jučer pojavio dovoljan broj ljudi kako bi iskazao nezadovoljstvo najavljenim potezima OHR-a i kako bi se pokazalo da u ovoj državi i u ovom gradu postoji kritična masa koja ipak može da se okupi i iskaže neki svoj stav za ili protiv nečega. Po meni je ovo potonje najbitnije jer realno postali smo jako letargično društvo koje je sluđeno do te mjere da smo zaboravili da možemo izaći i iskazati svoj stav javnim okupljanjem.

Da Smit nema podrsku USA i VB qurac bi ista smio da uradi. Najveci problem je to.
Chmoljo

#4071 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

dulekrele wrote: 26/07/2022 11:23

Da Smit nema podrsku USA i VB qurac bi ista smio da uradi. Najveci problem je to.
ne vjerujem u zlonamjernost USA i VB, već više u to da je probano na prepad neke stvari završiti da bi se moglo reći da se postigao nekakav uspjeh, a k tomu jedna članica EU bi bila zadovoljna urađenim. moguće da se nekome nešto i dalo na kafu, ali ne vjerujem da će USA insistirati na ovome, jer ovo ipak nije "Aprilski paket".

iz tog razloga je dobro da je skup održan iako je miniran od strane SDA. pokazalo se da to baš i nije tako čisto, pokazalo se da neće proći tek tako, šaptom.

i dalo se vremena da se prijatelji ove države iz raznih evropskih stranaka oglase i kažu kako to nije to.

najveći problem u svemu leži što skoro niko od naših predstavnika ne nudi i negura na sva zvona neka konkretna rješenja.

jedan dječak u Parlamentu Federacije je morao doći da kaže: halo ljudi Poslovnik ste stavili iznad Ustava i na osnovu toga blokirate državu i njene institucije. mislim na Čengića.
Milenkov buraz

#4072 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Milenkov buraz »

Tek sada se vidi koliko je stvar zajeb'o Silajdžić sa odbijanjem Aprilskog :roll:
Osim_13

#4073 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Osim_13 »

Kupio je Hare stan u Turskoj, što je sigurno sigurno je...
breuer

#4074 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by breuer »

Milenkov buraz wrote: 26/07/2022 11:27 Tek sada se vidi koliko je stvar zajeb'o Silajdžić sa odbijanjem Aprilskog :roll:
bitno je da je Samantha Power vidjela hašimagu :D
Bosanski_kralj

#4075 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Bosanski_kralj »

Milenkov buraz wrote: 26/07/2022 11:27 Tek sada se vidi koliko je stvar zajeb'o Silajdžić sa odbijanjem Aprilskog :roll:
U nas nije zajebo samo ko nije bio na poziciji da zajebe.

Ne mogu se sjetiti dobrog nekog poteza naše politike, od rata na ovamo.
Locked