Novak20 wrote: ↑26/07/2022 10:50
Chmoljo wrote: ↑26/07/2022 10:34
pa ja, ti samo uživaš u plodovima istih. i to ko da je to bilo prije 230 godina, a ne kada nas je većina lično prisustvovala tome svemu.
ali zato krađa tuđih života, imovine i identiteta se anulira jer "ja nisam bio tu" i nije pitanje kakva je sreća u tome.
Ja uživam godinama u onome što ste svi vi velikom većinom izglasali još 1990. Meni je dosta trideset godina rata, mirovnih pregovora, potpisanog mira, intervencija VP, pljačke naroda, ekonomskih i političkih kriza i svega ostalog. Pun mi q.rac netolerantnih glupana i nepomirljivih građana koji izvlače ove argumente kad nemaju drugih.
Lijepo reci, Hrvati, ne nadajte se miru sa Bošnjacima nikada jer je nekoliko vaših političara i generala počinilo UZP za koji su osuđeni. To što smo i mi vas ubijali, pljačkali i palili kuće nema veze. Ćeraćemo vas dok vam ne imenujemo kardinala.
To što su Srbi pravili jeste gore od UZP ali jbg, ne možemo im ništa sami. Ne trebaju Hrvati nego hrvatska politička prava za obračun sa Srbima.
E kome nije dosta trideset godina patnje, dabogda mu se unuci patili. I hoće.
tako je to kad se govore poluistine.
uživaš u onome što ti je kao drugi priredio, ali nemaš problem reći da su nekome ukradena prava koja je stekao nečim što je sud okarakterisao kao namjera stvaranja etnički čistog teritorija.
ne zamjera se hrvatima to što su kako ti reče pojedini počinili, nego što nastavljaju istu politiku a po čemu se vidi da to ipak nije stvar pojedinaca nego je sistem, odnosno parasistem u kojem ne učestvuju pojedinci, nego manje više sve što je organizovano. o Srbima bi svako ko puše u trećeentitetsku tikvu trebao šutjeti. jer su jedni i drugi uvijek bili najbolji pajdaši kada je plijen bio Bosna a žrtve bošnjački narod. i to je i dan danas tako.
ta lakonska priča o "izvlačenju argumenata" kao da je to nekad nešto davno bilo je paradoksalna za one koji na toj priči grade mantru o ugroženosti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-tra ... /220726029
HDZ traži da Parlament FBiH usvoji Deklaraciju koja potvrđuje načela Washingtonskog sporazuma
sram me bilo kako imam obraza potezati u prošlost...
kontam ja gadljivost na islam, muslimane, glupe bosance i tako to. jebeno je kad neko sa kim se do jučer šprdalo kaže hajd odjebite od mene. jer, što bi se išta davalo polunarodu, Ćaršiji, tim podlacima istočnjačke provenijencije...