Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Hajvan

#56301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

Novak20 wrote: 25/07/2022 14:50 Meni dosta 6. 4. 1992. Jedva se živ vratih kući.

Ne pada mi na pamet da prosvjedujem u ime Izetbegovića, Komšića, Nikšića i drugih dugogodišnjih političkih parazita, ratnih profitera robovlasničkog karaktera i dijaspore.

Neka oni protestiraju sa svojom djecom pred praznom zgradom.
zanimljiv je izbor polirickih prezimena i prozivnje..
dok se najgori od njih izostavlja- ubica, robovlasnik,parzit, ratni zlocinac, konvertit (jugosloven pa rvat)
Novak20

#56302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

donnie_darko wrote: 25/07/2022 14:53
Novak20 wrote: 25/07/2022 14:50 Meni dosta 6. 4. 1992. Jedva se živ vratih kući.

Ne pada mi na pamet da prosvjedujem u ime Izetbegovića, Komšića, Nikšića i drugih dugogodišnjih političkih parazita, ratnih profitera robovlasničkog karaktera i dijaspore.

Neka oni protestiraju sa svojom djecom pred praznom zgradom.
A ko kaze da se protestujemo u ime politickih parazita?

Kao i te 92-e mi izlazimo da protestujemo ZA BiH, nezavisnu suverenu i cjelovitu drzavu svih njenih GRADJANA.
A ti i dalje slusaj sta ti Covic govori, dok struje ne nestane.
Jeste '92 jedno, a '95. potpisuj Alija da je k'o avlija.

Nabrojani paraziti u Sarajevu će ti držati govore, a ti ćeš oduševljeno vikati: "Tako jeeeee". Osim ako i sam nisi iz ovih kategorija gore.
Last edited by Novak20 on 25/07/2022 15:00, edited 1 time in total.
Pandakonda

#56303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

jagugu wrote: 25/07/2022 14:53 Izetbegović: Razgovarao sam danas sa Schmidtom, bolje da nas ne prisiljavaju da radimo ono što nikad nismo

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... oEc5vODPxQ
"Pravni tim SDA je napravio veoma temeljitu analizu, na bazi onoga čime smo raspolagali. Elementi te analize su ta famozna 3 posto. Po nama ne bi bili predstavljeni Bošnjaci iz Posavskog ili Livanjskog kantona a vjerovatno i iz BPK-a koji ne bi popunjavao Dom naroda uopšte. Federacija je federacija kantona i to je protivno i Konvenciji o ljudskim pravima. Klub poslanika HDZ-a bi dobio ekskluzivitet zauvijek za predstavljanje Hrvata u Federaciji čime bi se pojačale šanse da SNSD dobije kontrolni paket u Domu naroda. Ovakva rješenja pojačavaju asimetriju", naglasio je Izetbegović.
Upravo ono sto sam ranije govorio, ako se bude islo onim sto je za sada objavljeno BPK ostaje bez bilo kakvog zastupnika u DN. A to nema sanse da OHR dopusti, nisu glupi da to urade, a ako Smit jeste, onda nije tih 30 pravnika koji sa njim smisljaju ovo. Zato hajmo sacekati prvo tekst zakona pa da sudimo
Sierra club

#56304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

Pandakonda wrote: 25/07/2022 15:00 Upravo ono sto sam ranije govorio, ako se bude islo onim sto je za sada objavljeno BPK ostaje bez bilo kakvog zastupnika u DN. A to nema sanse da OHR dopusti, nisu glupi da to urade, a ako Smit jeste, onda nije tih 30 pravnika koji sa njim smisljaju ovo. Zato hajmo sacekati prvo tekst zakona pa da sudimo
Pa dobro onda, šta ako popuste da BPK ipak može popunit Don Naroda sa jednim bošnajkom. Onda si na istom. HDZ i SNSD dobiva kontrolni paket u federaciji kroz Dom Naroda.

Taj 3% je svakako kritičan porblem.
Novak20

#56305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

jagugu wrote: 25/07/2022 14:53 Izetbegović: Razgovarao sam danas sa Schmidtom, bolje da nas ne prisiljavaju da radimo ono što nikad nismo

Hmmm.

Izetbegović prijeti turskim veleposlanikom i islamskim zemljama zbog samo jedne od 10 stvari koje bi Hrvatima mogle ići na ruku u smislu političkog opstanka.
Anquilla

#56306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Anquilla »

metal wrote: 25/07/2022 14:49
Anquilla wrote: 25/07/2022 13:59

Vjerujem ja da ima vjernika koji se mole i za duše poginulih ustaša.

Ali, kao što rekoh, neukusno je i bezobrazno javno pozivati na misu za poginule dželate u gradu u kojem su napravili zlo.
Ne znam gdje živiš, pretpostavljam da si slab na vukovarske žrtve...
Evo zamisli da se sutra u Vukovaru organizuje parastos za Arkana, Mrkšića i Miloševića... Koja reakcija je očekivana, s mirom da se to održi bez riječi protiv?
Samo onako, ljudski pogledati, baš je neuskusno.
Živim u Sarajevu i jasno mi je o čemu pričaš. Ali činjenica je da nije crkva pozivala Sarajlije da dođu na misu za ustaše, nego su mediji brujali o tome.

U crkvi se ljudi mole za duše umrlih i ko smo ti i ja da to zabranimo? Znaš li za koga se mole danas? Ili za koga se moli neko u džamiji? Ne znaš dok te o tome ne obavijesti Klix ili drugi mediji.

Misa je obred za vjernike. Šta ti ili ja imamo sa tim ako ne idemo u crkvu ili na tu određenu misu?

Na misi se prvenstveno moli za oprost grijeha. Ko smo ti ili ja da nekome zabranimo da moli za oprost grijeha bilo kome?

Misa nije veličanje niti Nobelova nagrada. Ali da bi se to znalo, treba znati nešto o katoličkoj vjeri.

Uglavnom, činjenica je da je tada u Sarajevu malobrojniji katolicima pokazano da će im zapjenjeni pravednička većina određivati za koga će se moliti bogu. Ti očito nisi svjesna koliko je ta poruka pogubna za ono normalno Sarajevo za koje se k'o fol zalažemo.

Ti si meni spomenula Vukovar. Evo da ja tebi sad spomenem Cacu. Zašto se silni gnjevni pravednici ne okupe na Kovačima i rastjeraju one koji mu dođu proučiti molitvu?

Znamo i ja i ti zašto. Zato što bi vjerovatno dobili po nosu. Ali je zato lako katolike utjerivati u suru, nema ih puno u Sarajevu.

Ali niko nije zabranio misu u Sarajevu, ljudi su izašli na ulicu zbog ustaša za čije se duše molilo.
Hrvatski sabor pokrovitelj mise za ustaše u Sarajevu :-)

Da, slažem se, onaj koji moli na mezaru Cacinom ili grobu Šarićevom, treba da ima jednak tretman.

Također, ako se ikad organizuje kakva molitva u džamiji u Grabovici za duše onih koji su zločin činili, ili u crkvi za zločince u Ahmićima - apsolutno treba da imaju jednak tretman kao misa za poginule na Bleiburgu.
Svaki javni poziv na molitvu za zločince je neprihvatljiv.
geoxx

#56307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geoxx »

Pandakonda wrote: 25/07/2022 15:00

"Pravni tim SDA je napravio veoma temeljitu analizu, na bazi onoga čime smo raspolagali. Elementi te analize su ta famozna 3 posto. Po nama ne bi bili predstavljeni Bošnjaci iz Posavskog ili Livanjskog kantona a vjerovatno i iz BPK-a koji ne bi popunjavao Dom naroda uopšte. Federacija je federacija kantona i to je protivno i Konvenciji o ljudskim pravima. Klub poslanika HDZ-a bi dobio ekskluzivitet zauvijek za predstavljanje Hrvata u Federaciji čime bi se pojačale šanse da SNSD dobije kontrolni paket u Domu naroda. Ovakva rješenja pojačavaju asimetriju", naglasio je Izetbegović.
Upravo ono sto sam ranije govorio, ako se bude islo onim sto je za sada objavljeno BPK ostaje bez bilo kakvog zastupnika u DN. A to nema sanse da OHR dopusti, nisu glupi da to urade, a ako Smit jeste, onda nije tih 30 pravnika koji sa njim smisljaju ovo. Zato hajmo sacekati prvo tekst zakona pa da sudimo
“Pravni tim SDA napravio TEMLEJITU ANALIZU. “

“POJACANE blokade imenovanja Vlade Federacije. “

Bokte jebo :lol: :lol:

Odavno sam odbacio pricu da politicari nesto pricaju zbog naroda, izbora, te da je problem kriminal i korupcija. Politicari su jednostavno glupi. I da zele, ne znaju kako.
Lex77

#56308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Ma zna on sve, samo glumi
made_in_sarajevo

#56309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Kazao je Izetbegović kako mu je drago što se brojne političke stranke večeras u 19 sati okupljaju ispred zgrade OHR-a što vidi kao zajedničko djelovanje koje je veoma potrebno.

"Ja sam Komšiću predložio u petak ovakvu stvar, ali možemo i ovako. Ići ćemo zajednički da se ova stvar zaustavi. Mislim da će nas prisiliti da radimo neke stvari koje nikada nismo radili. Ne mora zauvijek biti Hrvat predsjednik Federacije niti će zauvijek biti prvi čovjek FBiH Bošnjak. Volio bi da nas ne guraju u tom smjeru. Kada napravite mehanizme koje nisu fer koji rade još jednu luđačku košulju, nadam se da nećemo biti dovedeni u tu poziciju", objasnio je Izetbegović.

prvo pravni tim sda... :lol: :lol: :lol: :lol: drugo nakon 25 godina kad je doslo da se guzica ljulja odjednom se zabrino za gradjansku drzavu i ovih ce dana krenuti pricati kako se treba okupiti oko sda, eto mi cemo povuci ali ne moramo biti glavni ali da smo tu da spasimo federaciju. na taj nacin da se razvodni prica oko izbora, a sda dosla tema ko kec na desetku da opet vicu "eto ih niz vraca". sve ovo sto Smit hoce je da legalizuje sto SDA i HDZ rade vec 25 godina. rastale se po funkcijama bratski sad odjednom eto ne mora vazda hrvat biti predsjednik i bosnja premijer. nakon 25 godina se ono sjetilo da ne mora.

bakire jednostavo usuti one tvoje ti heroine i pusti druge ljude da se bore, pricaju, svadjaju. jednostavno si glup za ovog
Pandakonda

#56310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Sierra club wrote: 25/07/2022 15:05
Pandakonda wrote: 25/07/2022 15:00 Upravo ono sto sam ranije govorio, ako se bude islo onim sto je za sada objavljeno BPK ostaje bez bilo kakvog zastupnika u DN. A to nema sanse da OHR dopusti, nisu glupi da to urade, a ako Smit jeste, onda nije tih 30 pravnika koji sa njim smisljaju ovo. Zato hajmo sacekati prvo tekst zakona pa da sudimo
Pa dobro onda, šta ako popuste da BPK ipak može popunit Don Naroda sa jednim bošnajkom. Onda si na istom. HDZ i SNSD dobiva kontrolni paket u federaciji kroz Dom Naroda.

Onda to ne bi bilo ok da ostave manjine u kantonima bez bilo kakve reprezentacije. Prvi cu onda doci na protest ako je to istina. A za kontrolni paket se necu sloziti jer evo ti sadasnja lista srba u DN:

Image

Nema teoretske sanse da SNSD moze dobiti vecinu u ovom domu. Jedva su i ovo 3 nagurali a kamoli da naguraju 8 delegata koliko im je potrebno za ucjene. I ovo racunajuci ovu jedinu HDZ sprkinju
Sierra club

#56311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

Pandakonda wrote: 25/07/2022 15:18 Onda to ne bi bilo ok da ostave manjine u kantonima bez bilo kakve reprezentacije. Prvi cu onda doci na protest ako je to istina.
eto onda, u 19 sati. To im je plan.
Sierra club

#56312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

Pandakonda wrote: 25/07/2022 15:18
Sierra club wrote: 25/07/2022 15:05

Image

Nema teoretske sanse da SNSD moze dobiti vecinu u ovom domu. Jedva su i ovo 3 nagurali a kamoli da naguraju 8 delegata koliko im je potrebno za ucjene. I ovo racunajuci ovu jedinu HDZ sprkinju
Ko iz kojeg akntona dolaze ovi ovdje nabrojani?
metal

#56313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by metal »

skafiskafsnjak wrote: 25/07/2022 14:16
Novak20 wrote: 25/07/2022 14:10
:lol:

Nije ba. Drži na zidu Tita i Blaža Kraljevića. :D
Slozna topla HDZ braca :lol:
Ne budi bezobrazan. Nisam ti ja kriv što ti je nivo rasuđivanja na nivou djeteta. Vrijeđanjem ne ispadaš ništa pametniji.
metal

#56314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by metal »

Vazna1 wrote: 25/07/2022 14:25
metal wrote: 25/07/2022 13:47

Ne zagovaram ja ništa osim toga da svako, pa i katolik, ima pravo da se moli za koga hoće. To što ja ne bih išao na takvu molitvu ne znači da ću njemu braniti.

U suprotnom, doći ćemo u situaciju da uvodimo kontrole misa i sličnih molitvi, što bi bila vanserijska budalaština.

Pokušaj malo predstaviti sebi kako bi izgledalo da neka vrsta "političkog komesara" stoji pored svakog vjernika i kontroliše za koga se moli. Nekad je stvarno potrebno stvari dovesti do apsurda da bi ljudi shvatili kuda ih vodi njihova "pravednička borba".
Možeš ti to okretati koliko hoćeš ali poenta se neće izgubiti. Niko neće i ne može kontrolisati za šta se pojedinac u sebi moli, ali dopustiti da se u gradu u kojem su ustaše klale građane tog istog grada i vršile najgore zločine održi takva misa to možeš sanjati. Ustvari pošto ste vi poznati kao napredni, održite par misa po pravoslavnim crkvama širom Hrvatske ako je takvih još ostalo, za stradale četnike pa da se za par godina i mi ugledamo na vas.
Poenta je da se niko od vas moralnih vertikala ne smije zaputiti na Kovače i spriječiti molitvu za njega. Tu vam se odmah izgube principi.
LSD

#56315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

Šta ovaj bulazni o nekom spriječavaju molitve na kovačima :lol: :lol: svega se dovuklo na ovoj forum
General War

#56316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

made_in_sarajevo wrote: 25/07/2022 15:17

Kazao je Izetbegović kako mu je drago što se brojne političke stranke večeras u 19 sati okupljaju ispred zgrade OHR-a što vidi kao zajedničko djelovanje koje je veoma potrebno.

"Ja sam Komšiću predložio u petak ovakvu stvar, ali možemo i ovako. Ići ćemo zajednički da se ova stvar zaustavi. Mislim da će nas prisiliti da radimo neke stvari koje nikada nismo radili. Ne mora zauvijek biti Hrvat predsjednik Federacije niti će zauvijek biti prvi čovjek FBiH Bošnjak. Volio bi da nas ne guraju u tom smjeru. Kada napravite mehanizme koje nisu fer koji rade još jednu luđačku košulju, nadam se da nećemo biti dovedeni u tu poziciju", objasnio je Izetbegović.

prvo pravni tim sda... :lol: :lol: :lol: :lol: drugo nakon 25 godina kad je doslo da se guzica ljulja odjednom se zabrino za gradjansku drzavu i ovih ce dana krenuti pricati kako se treba okupiti oko sda, eto mi cemo povuci ali ne moramo biti glavni ali da smo tu da spasimo federaciju. na taj nacin da se razvodni prica oko izbora, a sda dosla tema ko kec na desetku da opet vicu "eto ih niz vraca". sve ovo sto Smit hoce je da legalizuje sto SDA i HDZ rade vec 25 godina. rastale se po funkcijama bratski sad odjednom eto ne mora vazda hrvat biti predsjednik i bosnja premijer. nakon 25 godina se ono sjetilo da ne mora.

bakire jednostavo usuti one tvoje ti heroine i pusti druge ljude da se bore, pricaju, svadjaju. jednostavno si glup za ovog
:thumbup: :thumbup:
sitni svercer

#56317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sitni svercer »

Novak20 wrote: 25/07/2022 15:06

Hmmm.

Izetbegović prijeti turskim veleposlanikom i islamskim zemljama zbog samo jedne od 10 stvari koje bi Hrvatima mogle ići na ruku u smislu političkog opstanka.
prijeti ostavkom 8-) dosta mu je svega e i nama je vala :lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#56318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Bosnjaci bi zakon o negiranju genocida.
Zakon da imovina pripada drzavi, a ne entitetima.
Ali nemoj da ista mi damo.
Dobice treci entitet? Pa ljudi zive treci entitet, jeste li bili u Sirokom, Posusju, Grudama?
Otcjepiti ce se? Gdje? Sto se RS ne odcjepi?
detroit-mercy

#56319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

made_in_sarajevo wrote: 25/07/2022 15:17

prvo pravni tim sda
... :lol: :lol: :lol: :lol: drugo nakon 25 godina kad je doslo da se guzica ljulja odjednom se zabrino za gradjansku drzavu i ovih ce dana krenuti pricati kako se treba okupiti oko sda, eto mi cemo povuci ali ne moramo biti glavni ali da smo tu da spasimo federaciju. na taj nacin da se razvodni prica oko izbora, a sda dosla tema ko kec na desetku da opet vicu "eto ih niz vraca". sve ovo sto Smit hoce je da legalizuje sto SDA i HDZ rade vec 25 godina. rastale se po funkcijama bratski sad odjednom eto ne mora vazda hrvat biti predsjednik i bosnja premijer. nakon 25 godina se ono sjetilo da ne mora.

Zahiraga :srce: :srce: :srce: :srce:
Hajvan

#56320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

sime_cipol wrote: 25/07/2022 16:39 Bosnjaci bi zakon o negiranju genocida.
Zakon da imovina pripada drzavi, a ne entitetima.
Ali nemoj da ista mi damo.
Dobice treci entitet? Pa ljudi zive treci entitet, jeste li bili u Sirokom, Posusju, Grudama?
Otcjepiti ce se? Gdje? Sto se RS ne odcjepi?
nisu ni "spanci' za dva desetljeca preuzeli Kalifat Kordobu.
skafiskafsnjak

#56321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

metal wrote: 25/07/2022 16:13
skafiskafsnjak wrote: 25/07/2022 14:16
Slozna topla HDZ braca :lol:
Ne budi bezobrazan. Nisam ti ja kriv što ti je nivo rasuđivanja na nivou djeteta. Vrijeđanjem ne ispadaš ništa pametniji.
Pa lijepo ti odgovorim, ti kazes logika ne valja. Eto nek tvoja valja.
Kakva osoba mozes biti pa opravdavati zlocinca npr?
Et moja logika ne valja. Objasni mi.
Lex77

#56322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/26 ... a_ste.html
OGLASILE SE I ZELENE BERETKE: "Večeras u 19 sati zaustavite svoja vozila ma gdje da ste"
General War

#56323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

Lex77 wrote: 25/07/2022 16:56 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/26 ... a_ste.html
OGLASILE SE I ZELENE BERETKE: "Večeras u 19 sati zaustavite svoja vozila ma gdje da ste"
Potpisuj Shmitu, ne zali :D
Wtf_do_i_know

#56324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Wtf_do_i_know »

Samo se nadam da necemo niti jednom politicaru dozvoliti da drzi govor na protestima jer bi to totalno obesmislilo svrhu zbog cega se protestuje. Najodgovorniji su sto je do ovoga doslo decenijama se baveci politikom otimanja od svog naroda dok su drugi lobirali da dovrse sto su poceli 90tih.
Locked