Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Novak20

#56226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Evo i Schmidta. Poručuje građanima da slobodno i koliko god hoće mogu protestirati pred OHR nakon njegovog radnog vremena.

https://avaz.ba/vijesti/bih/760491/iz-o ... otestiraju
Pravo građana da protestiraju i sloboda izražavanja su osnovna prava, sve dok se ona uživaju na miran način i u skladu sa zakonom, rečeno je iz OHR-a
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

svirajte k**** to je rekao :D
metal

#56228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by metal »

l33t wrote: 25/07/2022 13:20
metal wrote: 25/07/2022 12:59

Naravno da trebaju svi birati sve. Osim u slučajevima koji se odnose na zastupanje naroda. Tu bi ipak bilo malo glupo da npr Srbi biraju nekoga ko će zastupati bošnjačke interese ili slične opcije.
Izvrnuo si opet, ne treba postojati zastupanje naroda već zastupanje građana. Svi biraju sve, svi zastupaju sve. Hajd sad se izvuci iz ovoga
Pa ako napravimo neku drugačiju državu sa nekim drugim ustavom, onda možemo pričati o tome što ti zagovarao. A dotle, Ustav u ruke i čitaj. Nemoj previše slušati one kojima plata zavisi od toga koliko tebe uspiju nahuškati.
metal

#56229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by metal »

skafiskafsnjak wrote: 25/07/2022 13:26
metal wrote: 25/07/2022 13:20

Ti stvarno imaš problem sa logičkim zaključivanjem. Znači li da sam homoseksualac ako podržavam Paradu ponosa, ili da sam musliman ako podržavam obnovu Ferhadije u Banjaluci?
Biti homoseksualac nije zlocin, biti musliman nije zlocin.

Biti ratni zlocinac jeste.

Ti si taj koji ima problem.
Već sam ti rekao, logika nula bodova.
nles

#56230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nles »

metal wrote: 25/07/2022 11:56
tramvajtrojka wrote: 25/07/2022 11:18

kako lijepo i uvijeno pisete krvolocne bosnje ne daju djeci cvijeca hrvatima da zive normalno, i onda se ode na vase fb portale opskurne forume pa vidis nazive od muygura , glupih bosnja , mujo vrtac cevapa itd itd a o prizivanjima klanja , logora i ostalih sredstava koje su koristili predstavnici evropskih vrijednosti o tome mozemo nadugo i naširoko
Molim, bez projiciranja. Ja piscem na ovom forumu i slobodno neka se javi bilo ko koga sam ikad uvrijedio ili nazivao pogrdno.

A sad, kad smo to rascistili, ponovo procitaj moj prethodni post pa ga komentarišem ako imaš šta.
Ti si se registrirao 2013.
Od tada si napisao ca. 200 postova.
Od toga 90% su u svrhu provodjenja agende "Banovina Hrvatska".
I ako nesto izgleda kao bot, smrdi kao bot... onda je bot, bez obzira koliko lijepo pricao.
Kao sto je je Plenkovic ustasa, bez obzira na svu europejsku ugladjenost.
l33t

#56231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by l33t »

metal wrote: 25/07/2022 13:30
l33t wrote: 25/07/2022 13:20

Izvrnuo si opet, ne treba postojati zastupanje naroda već zastupanje građana. Svi biraju sve, svi zastupaju sve. Hajd sad se izvuci iz ovoga
Pa ako napravimo neku drugačiju državu sa nekim drugim ustavom, onda možemo pričati o tome što ti zagovarao. A dotle, Ustav u ruke i čitaj. Nemoj previše slušati one kojima plata zavisi od toga koliko tebe uspiju nahuškati.
Jah a eto Ustav se ovaj trenutno ne krši. De bgti. Mene neko huška što ja hoću da živim u građanskoj državi :lol: Imaš foe i mahanje :bih:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#56232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Dr. Kuca wrote: 25/07/2022 13:15 Tako i treba balijicama. Svadjajte se oko sitnih interesa i foteljica.
Kad bi neko podvukao liniju, vjerujem da su nas nakon rata balije vise zajebale nego Hrvati i Srbi.
SmokingMan

#56233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Radno vrijeme OHR.a je do 18:00, sigurno osoblje neće ostati duže radi okupljenih. Fijasko. :mrgreen:
metal

#56234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by metal »

palermo wrote: 25/07/2022 13:25
metal wrote: 25/07/2022 13:15
Mada se ne slažem sa izjavom o političkim elitama. Ja mislim da bi trebalo ubijediti obični hrvatski narod, koji jedini ima moć da bez rata skloni te hrvatske političke elite.

A da li ti misliš da je dobar put u ubjeđivanje o neophodnosti prijateljskih odnosa Hrvata i Bošnjaka (sa tim se slažem 100%) ovo što se dešava s izborom Komšića, ova najava protesta zbog fotelje Edima Fejzića, priče o manjini i skorom nestanku Hrvata...?
Nažalost (al zaista nažalost, jer se to već trebalo prije dogoditi) forumaš Prpa je u gore navedenom psotu rekao istinu. Treba pokazhati hrvatskim političkim elitama (ili Zagrebu, da budem precizniji) da Bošnjaci jesu politički narod i da kako on reče, odmaknu se od stereotipa o Muji iz vica. Uvijek govorim o Zagrebu jer nažalost, bosanskohercegovački Hrvati, zbog niza okolnosti (a prije svega demografije) nemaju demokratski potencijal da sami promijene stvari.

Ova zadnja rečenica, ja ne mislim da su Bošnjaci zlatni, štaviše, pitanje većine i manjine je osnovni problem ovog drupštva, odnosno pokazuje njegovu nezrelost....tako da, jeste, i Bošnjaci pokazuju tendenciju da se kada su većina pokazuju silu i što se mene tiče, ja sam uvijek spreman na takve stvari i ukazati i boriti se protiv njih.

Al opet kažem, ovdje se trenutno radi o tome da se država i jedan narod koji pretenduje da bude politički stavi u kolonijalni položaj.
Šta se mijenja ovim zakonom (o kojem svi nagađamo), u odnosu na postojeći, pa da Bošnjake stavlja u kolonijalni položaj?
pemanapemani

#56235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

palermo wrote: 25/07/2022 13:25
metal wrote: 25/07/2022 13:15
Mada se ne slažem sa izjavom o političkim elitama. Ja mislim da bi trebalo ubijediti obični hrvatski narod, koji jedini ima moć da bez rata skloni te hrvatske političke elite.

A da li ti misliš da je dobar put u ubjeđivanje o neophodnosti prijateljskih odnosa Hrvata i Bošnjaka (sa tim se slažem 100%) ovo što se dešava s izborom Komšića, ova najava protesta zbog fotelje Edima Fejzića, priče o manjini i skorom nestanku Hrvata...?
Nažalost (al zaista nažalost, jer se to već trebalo prije dogoditi) forumaš Prpa je u gore navedenom psotu rekao istinu. Treba pokazhati hrvatskim političkim elitama (ili Zagrebu, da budem precizniji) da Bošnjaci jesu politički narod i da kako on reče, odmaknu se od stereotipa o Muji iz vica. Uvijek govorim o Zagrebu jer nažalost, bosanskohercegovački Hrvati, zbog niza okolnosti (a prije svega demografije) nemaju demokratski potencijal da sami promijene stvari.

Ova zadnja rečenica, ja ne mislim da su Bošnjaci zlatni, štaviše, pitanje većine i manjine je osnovni problem ovog drupštva, odnosno pokazuje njegovu nezrelost....tako da, jeste, i Bošnjaci pokazuju tendenciju da se kada su većina pokazuju silu i što se mene tiče, ja sam uvijek spreman na takve stvari i ukazati i boriti se protiv njih.

Al opet kažem, ovdje se trenutno radi o tome da se država i jedan narod koji pretenduje da bude politički stavi u kolonijalni položaj.
Dobro, jesu li ovi protesti organizovani da se pokaže da su Bošnjaci politički narod ili se organizuju da građani BiH izraze svoje nezadovoljstvo mogućim nametanjem izmjena IZ i Ustava FBiH, kojim bi se još više obespravili građani BiH?

Ako je ovo prvo navedeno, moja malenkost nema šta tražiti na protestu, jer nisam Bošnjak. I takav protest bih podržao, ali ne bih dolazio pred OHR.

Danas mi je pravo težak dan, mislim inače ovaj datum svake godine, ali sam se mislio natjerati da dođem, ali kad vidim šta pojedinci pišu, onda nemam tu šta tražiti. Jebi ga, ispada da je ovo protest Bošnjaka protiv mogućih nametanja OHR, koji štete Bošnjacima. Kako sam već rekao, podržavam i takav protest, ali ću ga podržati verbalno bez dolaska pred OHR.
Pandakonda

#56236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Sierra club wrote: 25/07/2022 12:49
Pandakonda wrote: 25/07/2022 09:55 Znaci svaki kanton ce imati mogucnost davati delegata u DN, niko nece biti zakinut. Ajmo sacekati finalni tekst pa da onda komentarisemo
BPK neće moći dati ni Hrvatskog ni Srpskog delegata, ali će moći dati Bošnjačkog. Ko će moći dati sprskog kandidata? Kanton 10, gdje su svi SNSD ili četnici. I takvi će nam birati sudije i tužioce i popunjivati dom naroda na državnom nivou.
BPK po toj logici isto nece moci dati bosnjaka niti bilo kojeg drugog naroda. 3% od ukupne populacije bosnjaka u FBiH je 42.707 hiljada ljudi. A citav BPK ima 25,336 hiljada stanovnika kada se svi narodi saberu. Tako da bi BPK ostao bez bilo kakvih delegata u DN i zbog toga ne vjerujem da ce zakon ici u tom smjeru. Pronaci ce se rjesenje da svi narodi mogu biti u DN iz kojeg god da su kantona
skafiskafsnjak

#56237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

metal wrote: 25/07/2022 13:33
skafiskafsnjak wrote: 25/07/2022 13:26

Biti homoseksualac nije zlocin, biti musliman nije zlocin.

Biti ratni zlocinac jeste.

Ti si taj koji ima problem.
Već sam ti rekao, logika nula bodova.
:thumbup:
Anquilla

#56238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Anquilla »

Black swan wrote: 25/07/2022 13:11
Anquilla wrote: 25/07/2022 13:05

Napisao si da smo našli za shodno da zabranimo misu. Ispade da je bila zabranjena.

Image

Nisi ti slagao, samo si prigodno izostavio pravi razlog protesta.
Misa u Sarajevu je bilo i biće, nema narod ništa protiv toga.
A da li će opet biti za ustaše? Vjerovatno neće. Ali ako bude, opet se Sarajlije neće slagati sa molitvom za duše ubica sarajevskih građana.
Da si ziv i zdrav minimalno je jednom goidsnje u svakoj crkvi u hrvata
A ova je bila posebna jer kardinal nije mogao preko granice...inace ne bi ni znali za nju da je mogao na udbinu ili u austriju
Ja sam navela za Sarajevo, to kako građani u Austriji ili Hrvatskoj to doživljavaju je njihova stvar.
Činjenica se da su ustaše nanijele zla ovom gradu i da je, malo je reći, neukusno održavati ovdje misu za njihove duše.
metal wrote: 25/07/2022 13:26 A kako će se to raditi? Hoće li možda katolički svećenici slati nacrt mise nekom "građanskom" tijelu na odobrenje ili šta? Jeste li vi uopće svjesni koliko ste zabrazdili u svom filmu?
Jesi li ti uopšte svjestan da zagovaraš da je ok držati bilo kakve molitve u Sarajevu za duše krvinika Sarajlija?

Daj bolan, popusti malo politikanstvo, pogledaj kao čovjek...

U kakom si ti filmu da mi je znati, još bi izgleda samo trebalo da Sarajlije plate misu za Luburića :-)
Sierra club

#56239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

metal wrote: 25/07/2022 13:35 mijenja ovim zakonom (o kojem svi nagađamo), u odnosu na postojeći, pa da Bošnjake stavlja u kolonijalni položaj?
najvažnije odluke o sudijama i tužilaštvu i sastojom državnog doma naroda se daje u ruke SNSD-a iz kantona 10 i HDZ-a u ZHK.
metal

#56240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by metal »

nles wrote: 25/07/2022 13:33
metal wrote: 25/07/2022 11:56

Molim, bez projiciranja. Ja piscem na ovom forumu i slobodno neka se javi bilo ko koga sam ikad uvrijedio ili nazivao pogrdno.

A sad, kad smo to rascistili, ponovo procitaj moj prethodni post pa ga komentarišem ako imaš šta.
Ti si se registrirao 2013.
Od tada si napisao ca. 200 postova.
Od toga 90% su u svrhu provodjenja agende "Banovina Hrvatska".
I ako nesto izgleda kao bot, smrdi kao bot... onda je bot, bez obzira koliko lijepo pricao.
Kao sto je je Plenkovic ustasa, bez obzira na svu europejsku ugladjenost.
Nemam baš volje da diskutujem sa onima kojima se svi argumenti svode na mržnju. Što se mene tiče, ti si izgubljen slučaj i nikakvi argumenti te ne mogu dohavizati. Zato, samo ti uživaj u Austriji.
harisl

#56241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by harisl »

SmokingMan wrote: 25/07/2022 13:34 Radno vrijeme OHR.a je do 18:00, sigurno osoblje neće ostati duže radi okupljenih. Fijasko. :mrgreen:
Ljudi koji sjede tamo ne donose odluke. Saznace ovi sto donose odluke, imaju TV, ne ocekuje se valjda da narod provali u zgradu i zapali OHR...
duh_sa_sjekirom

#56242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Eno se i Nikšić pita kako smo došli u ovu situaciju.. :-)
Pa lijepo, Nerko pošteni...Dok ste vi krhali janjetinu kod Gojka i raspoređivali rodbinu, komšije i kumove po državnom aparatu, drugi su vrijedno radili i lobirali
sitni svercer

#56243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sitni svercer »

SmokingMan wrote: 25/07/2022 13:34 Radno vrijeme OHR.a je do 18:00, sigurno osoblje neće ostati duže radi okupljenih. Fijasko. :mrgreen:
Lex77

#56244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Novak20 wrote: 25/07/2022 13:27 Evo i Schmidta. Poručuje građanima da slobodno i koliko god hoće mogu protestirati pred OHR nakon njegovog radnog vremena.

https://avaz.ba/vijesti/bih/760491/iz-o ... otestiraju
Pravo građana da protestiraju i sloboda izražavanja su osnovna prava, sve dok se ona uživaju na miran način i u skladu sa zakonom, rečeno je iz OHR-a
Šokirani smo da se udostojio obratiti nama polu ljudima.
I to je nešto.
Jučer je sletio u Tuzlu da ne bi morao razgovarai sa nižom rasom
Sierra club

#56245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

Pandakonda wrote: 25/07/2022 13:36 BPK po toj logici isto nece moci dati bosnjaka niti bilo kojeg drugog naroda. 3% od ukupne populacije bosnjaka u FBiH je 42.707 hiljada ljudi. A citav BPK ima 25,336 hiljada stanovnika kada se svi narodi saberu. Tako da bi BPK ostao bez bilo kakvih delegata u DN i zbog toga ne vjerujem da ce zakon ici u tom smjeru. Pronaci ce se rjesenje da svi narodi mogu biti u DN iz kojeg god da su kantona
Da, BPK će dati Bošnjačkog delegata jer je omogućeno da svaki kanton da po jednog delegata. Taj delegat iz BPK će morati biti bošnjak. Tu je diskriminacija i Apratheid ovog zakona.
palermo

#56246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

pemanapemani wrote: 25/07/2022 13:35

Dobro, jesu li ovi protesti organizovani da se pokaže da su Bošnjaci politički narod ili se organizuju da građani BiH izraze svoje nezadovoljstvo mogućim nametanjem izmjena IZ i Ustava FBiH, kojim bi se još više obespravili građani BiH?

Ako je ovo prvo navedeno, moja malenkost nema šta tražiti na protestu, jer nisam Bošnjak. I takav protest bih podržao, ali ne bih dolazio pred OHR.

Danas mi je pravo težak dan, mislim inače ovaj datum svake godine, ali sam se mislio natjerati da dođem, ali kad vidim šta pojedinci pišu, onda nemam tu šta tražiti. Jebi ga, ispada da je ovo protest Bošnjaka protiv mogućih nametanja OHR, koji štete Bošnjacima. Kako sam već rekao, podržavam i takav protest, ali ću ga podržati verbalno bez dolaska pred OHR.
e, jebi ga, pitaš me jedno nefer pitanje. Mislim, na to pitanje, doći ili ne doći, jedino ti možeš odgovoriti.

Što se mene tiče ovo je protest za Bosnu i Hercegovinu, a koja je uloga Bošnjaka u toj priči.....pa nažalost, činjenica je da većina onih koji ovu zemlju doživljaju kao svoju dolazi iz redova tog naroda i da propast ili opstanak Bosne i Hercegovine direktno korelira sa opstojnošću ili propašću Bošnjaka kao političkog naroda.
donnie_darko

#56247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by donnie_darko »

sitni svercer wrote: 25/07/2022 13:39
Kakvi mucki provokatori ste vi ujke...

Eto zaskocice ljudi Smita i natjerat ga da pred njima podere papir gdje donosi odluku.
Ne budite glupi ako ste vec zlobni.
metal

#56248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by metal »

Anquilla wrote: 25/07/2022 13:37
Black swan wrote: 25/07/2022 13:11

Da si ziv i zdrav minimalno je jednom goidsnje u svakoj crkvi u hrvata
A ova je bila posebna jer kardinal nije mogao preko granice...inace ne bi ni znali za nju da je mogao na udbinu ili u austriju
Ja sam navela za Sarajevo, to kako građani u Austriji ili Hrvatskoj to doživljavaju je njihova stvar.
Činjenica se da su ustaše nanijele zla ovom gradu i da je, malo je reći, neukusno održavati ovdje misu za njihove duše.
metal wrote: 25/07/2022 13:26 A kako će se to raditi? Hoće li možda katolički svećenici slati nacrt mise nekom "građanskom" tijelu na odobrenje ili šta? Jeste li vi uopće svjesni koliko ste zabrazdili u svom filmu?
Jesi li ti uopšte svjestan da zagovaraš da je ok držati bilo kakve molitve u Sarajevu za duše krvinika Sarajlija?

Daj bolan, popusti malo politikanstvo, pogledaj kao čovjek...

U kakom si ti filmu da mi je znati, još bi izgleda samo trebalo da Sarajlije plate misu za Luburića :-)
Ne zagovaram ja ništa osim toga da svako, pa i katolik, ima pravo da se moli za koga hoće. To što ja ne bih išao na takvu molitvu ne znači da ću njemu braniti.

U suprotnom, doći ćemo u situaciju da uvodimo kontrole misa i sličnih molitvi, što bi bila vanserijska budalaština.

Pokušaj malo predstaviti sebi kako bi izgledalo da neka vrsta "političkog komesara" stoji pored svakog vjernika i kontroliše za koga se moli. Nekad je stvarno potrebno stvari dovesti do apsurda da bi ljudi shvatili kuda ih vodi njihova "pravednička borba".
SmokingMan

#56249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

harisl wrote: 25/07/2022 13:38
Ljudi koji sjede tamo ne donose odluke. Saznace ovi sto donose odluke, imaju TV, ne ocekuje se valjda da narod provali u zgradu i zapali OHR...
Ne znam šta to neko očekuje od ovih besmislenih protesta. Umjesto da naši političari budu odlučni i dikretno kroz sastanke izvrše pritisak na međunarodne zvaničnike koji su okupljeni oko OHR.a, oni pozivaju narod da stane ispred njih i rade posao za koji su oni veoma dobro plaćeni.

Bezidejnost naših političara haman svaki dan pokazuje koliko je ova zemlja u političkom smislu atrofirala, u tolikoj mjeri da se blamantne mahalske prepirke, koje su za neke umišljene političare i krajnji doseg ozbiljne politike, završavaju preko lokalnih portala i medija.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#56250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Svako zlo za neko dobro.
A Bosne ce biti. A boga mi i Hercegovine :bih:
Locked