https://avaz.ba/vijesti/bih/760491/iz-o ... otestiraju
Pravo građana da protestiraju i sloboda izražavanja su osnovna prava, sve dok se ona uživaju na miran način i u skladu sa zakonom, rečeno je iz OHR-a
Pravo građana da protestiraju i sloboda izražavanja su osnovna prava, sve dok se ona uživaju na miran način i u skladu sa zakonom, rečeno je iz OHR-a
Pa ako napravimo neku drugačiju državu sa nekim drugim ustavom, onda možemo pričati o tome što ti zagovarao. A dotle, Ustav u ruke i čitaj. Nemoj previše slušati one kojima plata zavisi od toga koliko tebe uspiju nahuškati.
Već sam ti rekao, logika nula bodova.skafiskafsnjak wrote: ↑25/07/2022 13:26Biti homoseksualac nije zlocin, biti musliman nije zlocin.
Biti ratni zlocinac jeste.
Ti si taj koji ima problem.
Ti si se registrirao 2013.metal wrote: ↑25/07/2022 11:56Molim, bez projiciranja. Ja piscem na ovom forumu i slobodno neka se javi bilo ko koga sam ikad uvrijedio ili nazivao pogrdno.tramvajtrojka wrote: ↑25/07/2022 11:18
kako lijepo i uvijeno pisete krvolocne bosnje ne daju djeci cvijeca hrvatima da zive normalno, i onda se ode na vase fb portale opskurne forume pa vidis nazive od muygura , glupih bosnja , mujo vrtac cevapa itd itd a o prizivanjima klanja , logora i ostalih sredstava koje su koristili predstavnici evropskih vrijednosti o tome mozemo nadugo i naširoko
A sad, kad smo to rascistili, ponovo procitaj moj prethodni post pa ga komentarišem ako imaš šta.
Jah a eto Ustav se ovaj trenutno ne krši. De bgti. Mene neko huška što ja hoću da živim u građanskoj državi
Šta se mijenja ovim zakonom (o kojem svi nagađamo), u odnosu na postojeći, pa da Bošnjake stavlja u kolonijalni položaj?palermo wrote: ↑25/07/2022 13:25Nažalost (al zaista nažalost, jer se to već trebalo prije dogoditi) forumaš Prpa je u gore navedenom psotu rekao istinu. Treba pokazhati hrvatskim političkim elitama (ili Zagrebu, da budem precizniji) da Bošnjaci jesu politički narod i da kako on reče, odmaknu se od stereotipa o Muji iz vica. Uvijek govorim o Zagrebu jer nažalost, bosanskohercegovački Hrvati, zbog niza okolnosti (a prije svega demografije) nemaju demokratski potencijal da sami promijene stvari.metal wrote: ↑25/07/2022 13:15
Mada se ne slažem sa izjavom o političkim elitama. Ja mislim da bi trebalo ubijediti obični hrvatski narod, koji jedini ima moć da bez rata skloni te hrvatske političke elite.
A da li ti misliš da je dobar put u ubjeđivanje o neophodnosti prijateljskih odnosa Hrvata i Bošnjaka (sa tim se slažem 100%) ovo što se dešava s izborom Komšića, ova najava protesta zbog fotelje Edima Fejzića, priče o manjini i skorom nestanku Hrvata...?
Ova zadnja rečenica, ja ne mislim da su Bošnjaci zlatni, štaviše, pitanje većine i manjine je osnovni problem ovog drupštva, odnosno pokazuje njegovu nezrelost....tako da, jeste, i Bošnjaci pokazuju tendenciju da se kada su većina pokazuju silu i što se mene tiče, ja sam uvijek spreman na takve stvari i ukazati i boriti se protiv njih.
Al opet kažem, ovdje se trenutno radi o tome da se država i jedan narod koji pretenduje da bude politički stavi u kolonijalni položaj.
Dobro, jesu li ovi protesti organizovani da se pokaže da su Bošnjaci politički narod ili se organizuju da građani BiH izraze svoje nezadovoljstvo mogućim nametanjem izmjena IZ i Ustava FBiH, kojim bi se još više obespravili građani BiH?palermo wrote: ↑25/07/2022 13:25Nažalost (al zaista nažalost, jer se to već trebalo prije dogoditi) forumaš Prpa je u gore navedenom psotu rekao istinu. Treba pokazhati hrvatskim političkim elitama (ili Zagrebu, da budem precizniji) da Bošnjaci jesu politički narod i da kako on reče, odmaknu se od stereotipa o Muji iz vica. Uvijek govorim o Zagrebu jer nažalost, bosanskohercegovački Hrvati, zbog niza okolnosti (a prije svega demografije) nemaju demokratski potencijal da sami promijene stvari.metal wrote: ↑25/07/2022 13:15
Mada se ne slažem sa izjavom o političkim elitama. Ja mislim da bi trebalo ubijediti obični hrvatski narod, koji jedini ima moć da bez rata skloni te hrvatske političke elite.
A da li ti misliš da je dobar put u ubjeđivanje o neophodnosti prijateljskih odnosa Hrvata i Bošnjaka (sa tim se slažem 100%) ovo što se dešava s izborom Komšića, ova najava protesta zbog fotelje Edima Fejzića, priče o manjini i skorom nestanku Hrvata...?
Ova zadnja rečenica, ja ne mislim da su Bošnjaci zlatni, štaviše, pitanje većine i manjine je osnovni problem ovog drupštva, odnosno pokazuje njegovu nezrelost....tako da, jeste, i Bošnjaci pokazuju tendenciju da se kada su većina pokazuju silu i što se mene tiče, ja sam uvijek spreman na takve stvari i ukazati i boriti se protiv njih.
Al opet kažem, ovdje se trenutno radi o tome da se država i jedan narod koji pretenduje da bude politički stavi u kolonijalni položaj.
BPK po toj logici isto nece moci dati bosnjaka niti bilo kojeg drugog naroda. 3% od ukupne populacije bosnjaka u FBiH je 42.707 hiljada ljudi. A citav BPK ima 25,336 hiljada stanovnika kada se svi narodi saberu. Tako da bi BPK ostao bez bilo kakvih delegata u DN i zbog toga ne vjerujem da ce zakon ici u tom smjeru. Pronaci ce se rjesenje da svi narodi mogu biti u DN iz kojeg god da su kantonaSierra club wrote: ↑25/07/2022 12:49BPK neće moći dati ni Hrvatskog ni Srpskog delegata, ali će moći dati Bošnjačkog. Ko će moći dati sprskog kandidata? Kanton 10, gdje su svi SNSD ili četnici. I takvi će nam birati sudije i tužioce i popunjivati dom naroda na državnom nivou.Pandakonda wrote: ↑25/07/2022 09:55 Znaci svaki kanton ce imati mogucnost davati delegata u DN, niko nece biti zakinut. Ajmo sacekati finalni tekst pa da onda komentarisemo
metal wrote: ↑25/07/2022 13:33Već sam ti rekao, logika nula bodova.skafiskafsnjak wrote: ↑25/07/2022 13:26
Biti homoseksualac nije zlocin, biti musliman nije zlocin.
Biti ratni zlocinac jeste.
Ti si taj koji ima problem.
Ja sam navela za Sarajevo, to kako građani u Austriji ili Hrvatskoj to doživljavaju je njihova stvar.Black swan wrote: ↑25/07/2022 13:11Da si ziv i zdrav minimalno je jednom goidsnje u svakoj crkvi u hrvataAnquilla wrote: ↑25/07/2022 13:05
Napisao si da smo našli za shodno da zabranimo misu. Ispade da je bila zabranjena.
Nisi ti slagao, samo si prigodno izostavio pravi razlog protesta.
Misa u Sarajevu je bilo i biće, nema narod ništa protiv toga.
A da li će opet biti za ustaše? Vjerovatno neće. Ali ako bude, opet se Sarajlije neće slagati sa molitvom za duše ubica sarajevskih građana.
A ova je bila posebna jer kardinal nije mogao preko granice...inace ne bi ni znali za nju da je mogao na udbinu ili u austriju
Jesi li ti uopšte svjestan da zagovaraš da je ok držati bilo kakve molitve u Sarajevu za duše krvinika Sarajlija?
Nemam baš volje da diskutujem sa onima kojima se svi argumenti svode na mržnju. Što se mene tiče, ti si izgubljen slučaj i nikakvi argumenti te ne mogu dohavizati. Zato, samo ti uživaj u Austriji.nles wrote: ↑25/07/2022 13:33Ti si se registrirao 2013.
Od tada si napisao ca. 200 postova.
Od toga 90% su u svrhu provodjenja agende "Banovina Hrvatska".
I ako nesto izgleda kao bot, smrdi kao bot... onda je bot, bez obzira koliko lijepo pricao.
Kao sto je je Plenkovic ustasa, bez obzira na svu europejsku ugladjenost.
Ljudi koji sjede tamo ne donose odluke. Saznace ovi sto donose odluke, imaju TV, ne ocekuje se valjda da narod provali u zgradu i zapali OHR...SmokingMan wrote: ↑25/07/2022 13:34 Radno vrijeme OHR.a je do 18:00, sigurno osoblje neće ostati duže radi okupljenih. Fijasko.![]()
SmokingMan wrote: ↑25/07/2022 13:34 Radno vrijeme OHR.a je do 18:00, sigurno osoblje neće ostati duže radi okupljenih. Fijasko.![]()
Šokirani smo da se udostojio obratiti nama polu ljudima.Novak20 wrote: ↑25/07/2022 13:27 Evo i Schmidta. Poručuje građanima da slobodno i koliko god hoće mogu protestirati pred OHR nakon njegovog radnog vremena.
https://avaz.ba/vijesti/bih/760491/iz-o ... otestiraju
Da, BPK će dati Bošnjačkog delegata jer je omogućeno da svaki kanton da po jednog delegata. Taj delegat iz BPK će morati biti bošnjak. Tu je diskriminacija i Apratheid ovog zakona.Pandakonda wrote: ↑25/07/2022 13:36 BPK po toj logici isto nece moci dati bosnjaka niti bilo kojeg drugog naroda. 3% od ukupne populacije bosnjaka u FBiH je 42.707 hiljada ljudi. A citav BPK ima 25,336 hiljada stanovnika kada se svi narodi saberu. Tako da bi BPK ostao bez bilo kakvih delegata u DN i zbog toga ne vjerujem da ce zakon ici u tom smjeru. Pronaci ce se rjesenje da svi narodi mogu biti u DN iz kojeg god da su kantona
e, jebi ga, pitaš me jedno nefer pitanje. Mislim, na to pitanje, doći ili ne doći, jedino ti možeš odgovoriti.pemanapemani wrote: ↑25/07/2022 13:35
Dobro, jesu li ovi protesti organizovani da se pokaže da su Bošnjaci politički narod ili se organizuju da građani BiH izraze svoje nezadovoljstvo mogućim nametanjem izmjena IZ i Ustava FBiH, kojim bi se još više obespravili građani BiH?
Ako je ovo prvo navedeno, moja malenkost nema šta tražiti na protestu, jer nisam Bošnjak. I takav protest bih podržao, ali ne bih dolazio pred OHR.
Danas mi je pravo težak dan, mislim inače ovaj datum svake godine, ali sam se mislio natjerati da dođem, ali kad vidim šta pojedinci pišu, onda nemam tu šta tražiti. Jebi ga, ispada da je ovo protest Bošnjaka protiv mogućih nametanja OHR, koji štete Bošnjacima. Kako sam već rekao, podržavam i takav protest, ali ću ga podržati verbalno bez dolaska pred OHR.
Kakvi mucki provokatori ste vi ujke...sitni svercer wrote: ↑25/07/2022 13:39SmokingMan wrote: ↑25/07/2022 13:34 Radno vrijeme OHR.a je do 18:00, sigurno osoblje neće ostati duže radi okupljenih. Fijasko.![]()
Ne zagovaram ja ništa osim toga da svako, pa i katolik, ima pravo da se moli za koga hoće. To što ja ne bih išao na takvu molitvu ne znači da ću njemu braniti.Anquilla wrote: ↑25/07/2022 13:37Ja sam navela za Sarajevo, to kako građani u Austriji ili Hrvatskoj to doživljavaju je njihova stvar.Black swan wrote: ↑25/07/2022 13:11
Da si ziv i zdrav minimalno je jednom goidsnje u svakoj crkvi u hrvata
A ova je bila posebna jer kardinal nije mogao preko granice...inace ne bi ni znali za nju da je mogao na udbinu ili u austriju
Činjenica se da su ustaše nanijele zla ovom gradu i da je, malo je reći, neukusno održavati ovdje misu za njihove duše.
Jesi li ti uopšte svjestan da zagovaraš da je ok držati bilo kakve molitve u Sarajevu za duše krvinika Sarajlija?
Daj bolan, popusti malo politikanstvo, pogledaj kao čovjek...
U kakom si ti filmu da mi je znati, još bi izgleda samo trebalo da Sarajlije plate misu za Luburića![]()
Ne znam šta to neko očekuje od ovih besmislenih protesta. Umjesto da naši političari budu odlučni i dikretno kroz sastanke izvrše pritisak na međunarodne zvaničnike koji su okupljeni oko OHR.a, oni pozivaju narod da stane ispred njih i rade posao za koji su oni veoma dobro plaćeni.harisl wrote: ↑25/07/2022 13:38Ljudi koji sjede tamo ne donose odluke. Saznace ovi sto donose odluke, imaju TV, ne ocekuje se valjda da narod provali u zgradu i zapali OHR...SmokingMan wrote: ↑25/07/2022 13:34 Radno vrijeme OHR.a je do 18:00, sigurno osoblje neće ostati duže radi okupljenih. Fijasko.![]()