A zbog čega je bio?skafiskafsnjak wrote: ↑25/07/2022 12:03Nemojte da izvrcete stvari.... Nije protest bio zbog mise same. Nemoj da lazes...metal wrote: ↑25/07/2022 12:00
Koliko ti poznaješ katoličku vjeru? Koliko znaš o misama? Nemaš pojma, ali znaš da si "jači" od šačice katolika u Sarajevu, pa si našao za shodno da im zabraniš molitvu.
Isto tako i sada. Nemaš baš pojma zašto protestvuješ, ali zakon mase je jači. Samo naprijed. Veljaće nam to pravo.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
metal
#56151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- skafiskafsnjak
#56152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa napisao je covjek iznad. Samo se ti mahnit pravis....metal wrote: ↑25/07/2022 12:05A zbog čega je bio?skafiskafsnjak wrote: ↑25/07/2022 12:03
Nemojte da izvrcete stvari.... Nije protest bio zbog mise same. Nemoj da lazes...
Edit: jbt cuj Sarajevo protiv mise...
To je isto da se u pravoslavnoj crkvi mole za Ratka.Mladica heroja i za one sto su poginuli u odbrani Srebrenice
Last edited by skafiskafsnjak on 25/07/2022 12:09, edited 1 time in total.
-
palermo
#56153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa to HDZ u vlasti ili ne je jedan običan spin kojim se zapravio zamagljuje osnovna suština.
A to je da će Republika Hrvatska uvijek biti u mogućnosti da upravlja procesima unutar Federacije Bosne i Hercegovine. Da li će to biti preko HDZ-a ili neke druge hrvatske političke opcije je sasvim nebitno. Naravno da je HDZ dosada uvijek bio u vlasti, ali ovim zakonom ti pečatiš da si kolonija Repubike Hrvatske.
-
Anquilla
#56154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko ti poznaješ zločine NDH u Sarajevu?metal wrote: ↑25/07/2022 12:00Koliko ti poznaješ katoličku vjeru? Koliko znaš o misama? Nemaš pojma, ali znaš da si "jači" od šačice katolika u Sarajevu, pa si našao za shodno da im zabraniš molitvu.
Isto tako i sada. Nemaš baš pojma zašto protestvuješ, ali zakon mase je jači. Samo naprijed. Veljaće nam to pravo.
Niko nije zabranio molitvu katolicima u Sarajevu, pa ni taj dan.
Jedine zabrane koje se sjećam je zabrana biskupije u Klagenfurtu za misu 2019. godine, ali eto, ti si relevantniji i više i od njih znaš...
Last edited by Anquilla on 25/07/2022 12:10, edited 1 time in total.
-
metal
#56155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Previše se vi razbacujete tim pojmom fašizma. Moglo bi se, npr., reci i da je fašizam protestvovati zbog toga što bi narod koji živi zajedno sa nama mogao imati ista prava kao mi. Svašta se u ovoj Bosni može nazvati fašizmom. A nekad je dovoljno uzeti ogledalo, ti veliki antifašisto.Nebozemlja wrote: ↑25/07/2022 12:03Jedina gora stvar od fašiste je licemjerni fašista. Sramota da te bude.metal wrote: ↑25/07/2022 12:00
Koliko ti poznaješ katoličku vjeru? Koliko znaš o misama? Nemaš pojma, ali znaš da si "jači" od šačice katolika u Sarajevu, pa si našao za shodno da im zabraniš molitvu.
- skafiskafsnjak
#56156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Starim zakonom je mogao teoretski neko drugi biti na vlasti.palermo wrote: ↑25/07/2022 12:08Pa to HDZ u vlasti ili ne je jedan običan spin kojim se zapravio zamagljuje osnovna suština.
A to je da će Republika Hrvatska uvijek biti u mogućnosti da upravlja procesima unutar Federacije Bosne i Hercegovine. Da li će to biti preko HDZ-a ili neke druge hrvatske političke opcije je sasvim nebitno. Naravno da je HDZ dosada uvijek bio u vlasti, ali ovim zakonom ti pečatiš da si kolonija Repubike Hrvatske.
A ovako.je to HDZ zagarantovan. Nisi Hrvat ako nisi HDZ.
-
Nebozemlja
#56157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mani me se patetike ujkane.metal wrote: ↑25/07/2022 12:09Previše se vi razbacujete tim pojmom fašizma. Moglo bi se, npr., reci i da je fašizam protestvovati zbog toga što bi narod koji živi zajedno sa nama mogao imati ista prava kao mi. Svašta se u ovoj Bosni može nazvati fašizmom. A nekad je dovoljno uzeti ogledalo, ti veliki antifašisto.Nebozemlja wrote: ↑25/07/2022 12:03
Jedina gora stvar od fašiste je licemjerni fašista. Sramota da te bude.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#56158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A do sada nisu mogli upravljati?palermo wrote: ↑25/07/2022 12:08Pa to HDZ u vlasti ili ne je jedan običan spin kojim se zapravio zamagljuje osnovna suština.
Koliko smo im mi dopustili? Koliko smo sami krivi?
Vazniji je tal oko gradnje puteva, tendera, bolnickih centara.
A narod neka se kolje izmedju sebe.
- Login77777
#56159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta ces vidio narod da ustupci idu kada se ponasas drsko i kada blokiras drzavu i entitet. Zasto se sada neko cudi da i treca strana trazi svoja prava na taj nacin?metal wrote: ↑25/07/2022 12:00Koliko ti poznaješ katoličku vjeru? Koliko znaš o misama? Nemaš pojma, ali znaš da si "jači" od šačice katolika u Sarajevu, pa si našao za shodno da im zabraniš molitvu.
Mislim druge strane kontam. One su naucile da Bosnjaci cute i kad im zlo cinis. Tako da razumijem da im je cudno kad i Bosnjaci dignu glas.
-
metal
#56160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet te pitam, zbog čega je bio. I ne prepisuj od "čovjeka iznad" nego reci vlastitim riječima.skafiskafsnjak wrote: ↑25/07/2022 12:06Pa napisao je covjek iznad. Samo se ti mahnit pravis....
To je isto da se u pravoslavnoj crkvi mole za Ratka.Mladica heroja i za one sto su poginuli u odbrani Srebrenice![]()
Sjećaš li se kad je u džamijama u Sarajevu održana molitva za vojnu akciju Turske u Siriji? Zamisli da su se "građani" Sarajeva okupili da protestvuju, spominjali familiju reisu i sl. Kako bi to nazvao?
-
palermo
#56161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jesu, ali očito ne koliko bi oni htjeli.sime_cipol wrote: ↑25/07/2022 12:13A do sada nisu mogli upravljati?palermo wrote: ↑25/07/2022 12:08
Pa to HDZ u vlasti ili ne je jedan običan spin kojim se zapravio zamagljuje osnovna suština.
A talovi oko tendera, bolničkih centara i slično su samo dio priče funkcionisanja nesređenog društva. Zapravo i u sređenim društvima se to dešava. Uostalom, Hrvatska je puna afera pa ja ne vidim da opet ne mogu odlučivati sami o sebi.
Mislim priča o tenderima,kriminalu i slično je jedno, a ovo sasvim drugo.
- Login77777
#56162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa Federaciju si mogao upravljati bez HDZ. Zajedno sa pro bh Srbima i Hrvatima. To je do sada jedino SDA sprijecila koja je koalicije pravila sa HDZ a ne sa bh strankama.sime_cipol wrote: ↑25/07/2022 12:13A do sada nisu mogli upravljati?palermo wrote: ↑25/07/2022 12:08
- sime_cipol
#56163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hajmo hipotetski pogledati. Mozda se Hrvati u Bosni sada sami obracunaju sa HDZ i glasaju za druge hrvatske stranke, kao sto smo i mi trebali sa SDA.palermo wrote: ↑25/07/2022 12:17Jesu, ali očito ne koliko bi oni htjeli.sime_cipol wrote: ↑25/07/2022 12:13
A do sada nisu mogli upravljati?
A talovi oko tendera, bolničkih centara i slično su samo dio priče funkcionisanja nesređenog društva. Zapravo i u sređenim društvima se to dešava. Uostalom, Hrvatska je puna afera pa ja ne vidim da opet ne mogu odlučivati sami o sebi.
Ovako su se samo okupljali oko HNS gdje je HDZ vodio glavnu rijec
- Login77777
#56164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mogli su jer im je SDA delegate isporucivala i bila koalicija s HDZ.palermo wrote: ↑25/07/2022 12:17Jesu, ali očito ne koliko bi oni htjeli.sime_cipol wrote: ↑25/07/2022 12:13
A do sada nisu mogli upravljati?
-
metal
#56165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači, sudeći po onome što pišeš, jedina sigurna opcija jeste da obespravimo Hrvate jer je bilo kakav njihov uticaj na odlučivanje u BiH i FBiH automatski podjela države.palermo wrote: ↑25/07/2022 12:08Pa to HDZ u vlasti ili ne je jedan običan spin kojim se zapravio zamagljuje osnovna suština.
Jednostavnije rečeno, Hrvati su poželjni kao dekoracija u drugim strankama da bismo mogli glumiti multietničku državu. Ali bilo kakva mogućnost da stvarno utiču na procese unutra BiH i FBiH je opšta propast. Ako ništa drugo, cijenim tvoju iskrenost i to što se ne zaklanjaš iza bombastičnih parola.
- skafiskafsnjak
#56166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Molba za duse poginulih Ustasa. Kao sto rekoh, to je isto kao da se odrzi misa za dusu Ratka.Mladica , heroja.metal wrote: ↑25/07/2022 12:15Opet te pitam, zbog čega je bio. I ne prepisuj od "čovjeka iznad" nego reci vlastitim riječima.skafiskafsnjak wrote: ↑25/07/2022 12:06
Pa napisao je covjek iznad. Samo se ti mahnit pravis....
To je isto da se u pravoslavnoj crkvi mole za Ratka.Mladica heroja i za one sto su poginuli u odbrani Srebrenice![]()
Sjećaš li se kad je u džamijama u Sarajevu održana molitva za vojnu akciju Turske u Siriji? Zamisli da su se "građani" Sarajeva okupili da protestvuju, spominjali familiju reisu i sl. Kako bi to nazvao?
Da, sjecam, bio sam protiv toga i sada sam. To je politizacija vjere. Da je bilo protesta, podrzao bih.
- Login77777
#56167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve sad zavisi koje su procedure kod blokada. Ako i dalje mogu sve blokirati onda nema nikakve korist od ovog sto se namece.sime_cipol wrote: ↑25/07/2022 12:21Hajmo hipotetski pogledati. Mozda se Hrvati u Bosni sada sami obracunaju sa HDZ i glasaju za druge hrvatske stranke, kao sto smo i mi trebali sa SDA.palermo wrote: ↑25/07/2022 12:17
Jesu, ali očito ne koliko bi oni htjeli.
- Login77777
#56168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A jel vama tesko shvatiti da ce Bosnjaci i svi drugi pro BiH ljudi prije izabrati sebi Srbina i Hrvata koji je branio sa njima BiH nego Hrvata i Srbina koji je ravnao ovu zemlju?metal wrote: ↑25/07/2022 12:22Znači, sudeći po onome što pišeš, jedina sigurna opcija jeste da obespravimo Hrvate jer je bilo kakav njihov uticaj na odlučivanje u BiH i FBiH automatski podjela države.palermo wrote: ↑25/07/2022 12:08
Jednostavnije rečeno, Hrvati su poželjni kao dekoracija u drugim strankama da bismo mogli glumiti multietničku državu. Ali bilo kakva mogućnost da stvarno utiču na procese unutra BiH i FBiH je opšta propast. Ako ništa drugo, cijenim tvoju iskrenost i to što se ne zaklanjaš iza bombastičnih parola.
- sime_cipol
#56169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako oni mogu blokirati, mozemo i mi. Opet se sve na kraju svede ti meni, ja tebi, kao i sve drugo u politici.Login77777 wrote: ↑25/07/2022 12:24Sve sad zavisi koje su procedure kod blokada. Ako i dalje mogu sve blokirati onda nema nikakve korist od ovog sto se namece.sime_cipol wrote: ↑25/07/2022 12:21
Hajmo hipotetski pogledati. Mozda se Hrvati u Bosni sada sami obracunaju sa HDZ i glasaju za druge hrvatske stranke, kao sto smo i mi trebali sa SDA.
-
metal
#56170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Veća je šansa da ti imaš veze sa ujkanima nego ja. Ali nema veze. Samo ti nastavi. Argumenti su ti baš antifašistički.Nebozemlja wrote: ↑25/07/2022 12:10Mani me se patetike ujkane.metal wrote: ↑25/07/2022 12:09
Previše se vi razbacujete tim pojmom fašizma. Moglo bi se, npr., reci i da je fašizam protestvovati zbog toga što bi narod koji živi zajedno sa nama mogao imati ista prava kao mi. Svašta se u ovoj Bosni može nazvati fašizmom. A nekad je dovoljno uzeti ogledalo, ti veliki antifašisto.
- Login77777
#56171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta je svrha ako mogu svi blokirati? Jedino sto se mjenja je da ce neki hdzovac primati pare za nerad s ne vise Edim Fejzic. Sve drugo ostaje isto.sime_cipol wrote: ↑25/07/2022 12:28Ako oni mogu blokirati, mozemo i mi. Opet se sve na kraju svede ti meni, ja tebi, kao i sve drugo u politici.Login77777 wrote: ↑25/07/2022 12:24
Sve sad zavisi koje su procedure kod blokada. Ako i dalje mogu sve blokirati onda nema nikakve korist od ovog sto se namece.
-
palermo
#56172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, ni govora.metal wrote: ↑25/07/2022 12:22Znači, sudeći po onome što pišeš, jedina sigurna opcija jeste da obespravimo Hrvate jer je bilo kakav njihov uticaj na odlučivanje u BiH i FBiH automatski podjela države.palermo wrote: ↑25/07/2022 12:08
Nego treba republiku Hrvatsku naprosto ubijediti da je njoj u interesu da postoji Bosna i Hercegovina kao država sa svojim punim asuverenitetom koja može da odlučuje sama o sebi. Sve drugo je ulazak u zonu sumraka u kojoj ni Hrvatska ne može biti bezbjedna. A Hrvatska treba da utiče na život u Bosni i Hercegovini, ali ne kroz miješanja u političke procese, nego uspustvaljajuči odnosno prenoseći evropske standarde i bivajući model koji -će slijediti Bosna i Hercegovina. Nažalost hrvatske političke elite su u ovom trenutku još uvijek na poziciji da im je probitačnije gurati opciju dekontituiranj države Bosne i Hercegovine nego joj istinski pomagati da postane država u punom smislu riječi.
- Bosanski_kralj
#56173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo što je nama u interesu (ili bi tako trebalo da bude) da stvari ferceraju kako treba, a ovima drugima baš paše da je sve blokirano i da pokazuju kako od ove države nema ništa.sime_cipol wrote: ↑25/07/2022 12:28Ako oni mogu blokirati, mozemo i mi. Opet se sve na kraju svede ti meni, ja tebi, kao i sve drugo u politici.Login77777 wrote: ↑25/07/2022 12:24
Sve sad zavisi koje su procedure kod blokada. Ako i dalje mogu sve blokirati onda nema nikakve korist od ovog sto se namece.
-
metal
#56174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znam dovoljno i, što se mene tiče, sve ustaše je trebalo povješati na Marijin dvoru (na on vješala koja su oni koristili).Anquilla wrote: ↑25/07/2022 12:09Koliko ti poznaješ zločine NDH u Sarajevu?metal wrote: ↑25/07/2022 12:00
Niko nije zabranio molitvu katolicima u Sarajevu, pa ni taj dan.
Jedine zabrane koje se sjećam je zabrana biskupije u Klagenfurtu za misu 2019. godine, ali eto, ti si relevantniji i više i od njih znaš...
Ali to ne znači da ću se baviti time ko se za čiju dušu moli. Pogotovo što to radi u vjerskom objektu koji je namijenjen molitvi, a ne na gradskom trgu.
- sime_cipol
#56175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treba napraviti da se ne moze zbog gluposti potezati "vitalni interes" tipa kladionica i sl.Login77777 wrote: ↑25/07/2022 12:32Sta je svrha ako mogu svi blokirati? Jedino sto se mjenja je da ce neki hdzovac primati pare za nerad s ne vise Edim Fejzic. Sve drugo ostaje isto.sime_cipol wrote: ↑25/07/2022 12:28
Ako oni mogu blokirati, mozemo i mi. Opet se sve na kraju svede ti meni, ja tebi, kao i sve drugo u politici.
Da se tacno precizira gdje, kada i zasto ide vitalni interes.