Ako se ne varam djetinjstvo si privela na mrskom imoerijalnom zapadu, ili "down under" pto je, zapravo, isto?no_sikiriki wrote: ↑24/07/2022 17:50Interesting.Hakiz wrote: ↑24/07/2022 17:43
Rodica udana za Britanca, novinara. Kada god sa njim razgovaram imam osjećaj da je špijun. Vrlo ljubazan, ali meni je u njegovom prisustvu neprijatno. Mislio sam da je profesija razlog, ali poznavajući nekoliko anglosaksonaca, UK i SAD, ne, to je takva kultura. Prisniji, topliji, su mi bili Skandinavci koje sm upoznao. Možda je anglosaksonce strah, naučili da ako nisu politički korektni, neutralni i kažu nešto kritički da će biti tuženi, optuženi za zlostavljanje itd![]()
Nisu ni stranci bolji, samo su drugi ekstrem. Držanja distance.
Imao sam šeficu koja je sa svima bila na Vi. Ne zbog poštovanja, nego zbog (emotivne, empatijske) distance.
Ne vjeruj čovjeku kojeg je strah napiti se, izgubiti kontrolu, ili ispasti budala u tvom prisustvu.
Ti si bukvalno sve ono što ja nisam.
Nemam ja džaba ovaj avatar.![]()
Na poslu nisam nikad ni sa kakvim šefovima/šeficama bila na "ti." Ne bih se nikad napila/gubila kontrolu pred ljudima koji mi nisu najbliskiji.
Davno si ti indoktrinirana i izgubljena