Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
made_in_sarajevo
#32351 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hakizu je bitna kontra pa makar crko. Sad da se kaze ljeto je gori zemlja on ce reci da je to laz, da on nema nista od toga i da je sad snijeg ustvari. Jedino kod hakiza i sandzaklija (mozda je i on) samo ja,ja, i ja i opet ja pa onda svi ostali, vecina, drzava i tako dalje. Njemu zivot nije bolji i sad treba vladu ostavku podnijeti. Kad za godinu se bude vozao tramvajem i ne bude morao 2h ranije krenuti onda ce govoriti da su tramvaji preglasni pa ne moze ni to.
Kod hakiza je sve ne,necu i kontra svega. Samo zato sto je hakiz tako rekao. Evo pol godine frajer kontrira ali ni jednom jos da napise direktno sa argumentima. Sve se vrti ja,ja i samo ja i opet ja.
Bravo hakize evo keks zasluzio si. Samo ja i nek svi ostali umru
Kod hakiza je sve ne,necu i kontra svega. Samo zato sto je hakiz tako rekao. Evo pol godine frajer kontrira ali ni jednom jos da napise direktno sa argumentima. Sve se vrti ja,ja i samo ja i opet ja.
Bravo hakize evo keks zasluzio si. Samo ja i nek svi ostali umru
-
kakotisesvidja
#32352 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
hakiz je dobar kakvih ima
mislim da je jedini ovdje napisao da gleda napredak jedino gdje i on profitira
jebo to sto porodilje dobiju 1000 kad se on ne moze poroditi
-
Hakiz
#32353 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa, ne vjerujem da se vama trojka sviđa jer su lijepi, nego očekujete da profitirate od njenog rada.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 14:57 hakiz je dobar kakvih ima
Misliš da porodilju zaboli da li neki borac ima od trojke neku naknadu? Naravno da ne, nju i oca tog djeteta interesuje samo da su oni dobili 1.000, ostali ih ne interesuju.
Zašto bi u obrnutom slučaju bilo drugačije?
Zašto mrzite SDA? Zato što lično niste imali koristi. Da jeste, bili biste sigurni glasači
-
kakotisesvidja
#32354 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
tebi je izgleda tesko prihvatiti da je nekima cjelokupno korist zadovoljstvo a ne samo daj meniHakiz wrote: ↑24/07/2022 15:49Pa, ne vjerujem da se vama trojka sviđa jer su lijepi, nego očekujete da profitirate od njenog rada.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 14:57 hakiz je dobar kakvih ima
Misliš da porodilju zaboli da li neki borac ima od trojke neku naknadu? Naravno da ne, nju i oca tog djeteta interesuje samo da su oni dobili 1.000, ostali ih ne interesuju.
Zašto mrzite SDA? Zato što lično niste imali koristi. Da jeste, bili biste sigurni glasači![]()
meni se trojka svidja zato jer cjelokupno napredujemo i imamo koristi a ne samo odredjena grupa ljudi i zato ih podrzavam i glasam za jednu od stranki trojke
ovo je nemoguca situacija u sda
zato ljudi prvenstveno mrze sda a ne zato sto nema licne koristi i sl (doduse vjerujem da ima i tih sto ti kazes ljubomora sto ne mogu krasti)
evo ja bih mozda i vise imao koristi od sda kad bih se upustio u nelegalne radnje koje mogu raditi u mom poslu al mi to nije cilj
u tome je razlika izmedju glasaca trojke i sda
to samo pokazuje jednostavno drugaciji mentalni sklop u startu
-
Hakiz
#32355 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Svi hoće korist.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 16:00tebi je izgleda tesko prihvatiti da je nekima cjelokupno korist zadovoljstvo a ne samo daj meniHakiz wrote: ↑24/07/2022 15:49
Pa, ne vjerujem da se vama trojka sviđa jer su lijepi, nego očekujete da profitirate od njenog rada.
Zašto mrzite SDA? Zato što lično niste imali koristi. Da jeste, bili biste sigurni glasači![]()
meni se trojka svidja zato jer cjelokupno napredujemo i imamo koristi a ne samo odredjena grupa ljudi i zato ih podrzavam i glasam za jednu od stranki trojke
zato ljudi prvenstveno mrze sda a ne zato sto nema licne koristi i sl (doduse vjerujem da ima i tih sto ti kazes ljubomora sto ne mogu krasti)
evo ja bih mozda i vise imao koristi od sda kad bih se upustio u nelegalne radnje koje mogu raditi u mom poslu al mi to nije cilj
Ko kaže da neće, laže.
Dobro izgleda na forumu, doduše, ali nije istina
-
kakotisesvidja
#32356 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
to je zato sto svijet ravnas po sebiHakiz wrote: ↑24/07/2022 16:04Svi hoće korist.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 16:00
tebi je izgleda tesko prihvatiti da je nekima cjelokupno korist zadovoljstvo a ne samo daj meni
Ko kaže da neće, laže.
Dobro izgleda na forumu, doduše, ali nije istina![]()
jesi li procitao sta pise?
hocu sveukupnu korist ne samo za sebe
jer ako ti kao komsija napredujes i svi ostali oko mene i ja cu korist imati od toga a ne da mi seljacina prosipa silu zato sto je profiter a onaj drugi mi obija stan zato sto je propalica upravo jer nema ama bas nikakve koristi od drzave
-
Hakiz
#32357 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Upravo tako.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 16:07to je zato sto svijet ravnas po sebi
jer ako ti kao komsija napredujes i svi ostali oko mene i ja cu korist imati od toga a ne da mi seljacina prosipa silu zato sto je profiter a onaj drugi mi obija stan zato sto je propalica upravo jer nema ama bas nikakve koristi od drzave
Ti se nadaš da će sa trojkom koristi imati svi oko tebe, ali i ti.
Kada bi bio siguran da će svi oko tebe imati koristi, ali ti 100 % nećeš, ne bi navijao za trojku. Bilo bi ti, u najboljem slučaju, svejedno.
Tako meni, po ovome šta vidim da trojka radi, bila trojka, bila SDA, meni će biti manje - više isto. E sad, ako će mi biti isto, zašto onda ne bih glasao za trojku, dosadio SDA 30 godina?
Možda i glasam i sada ću glasati, a možda i neću. Ali volim se prepucavati sa forumašima koji se ponašaju tako da ako im ne aminuješ šta kažu o opciji od koje oni imaju koristi, automatski si "za onu bandu".
-
kakotisesvidja
#32358 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
da i ja al ne u smislu daj meni boracku penziju iako sam bio u minhenu a hakiza ko jebe a hakiz 4 gdoine jeo blato po brdima oko sarajevaHakiz wrote: ↑24/07/2022 16:19Upravo tako.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 16:07
to je zato sto svijet ravnas po sebi
Kada bi bio siguran da će svi oko tebe imati koristi, ali ti 100 % nećeš, ne bi navijao za trojku. Bilo bi ti, u najboljem slučaju, svejedno.
Tako meni, po ovome šta vidim da trojka radi, bila trojka, bila SDA, meni će biti manje - više isto. E sad, ako će mi biti isto, zašto onda ne bih glasao za trojku, dosadio SDA 30 godina?
Možda i glasam i sada ću glasati, a možda i neću. Ali volim se prepucavati sa forumašima koji se ponašaju tako da ako im ne aminuješ šta kažu o opciji od koje oni imaju koristi, automatski si "za onu bandu".
nemoguce je da svi imaju korist a da ti nemas osim naravno ako gledas korist samo u smislu novca koji dobijes
koliko sam pohvatao ti si na c vili jel tako
ok manje vazno al evo samo orijentacije radi bili volio da na c vili zive normalni ljudi koji su uspjesni posao normalan bez koruptivnih afera i sl ili da su ti komsije skorojevici kriminalci i sl?
ok ovo zadnje te razumijem i ako si upratio nekoliko puta sam te "branio" bas iz tog razloga al "brate" ne znam da li stvarno mislis ili se zezas kad prozivas neke stvari koje nemaju ama bas nikakve veze
-
Hakiz
#32359 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa, blizu mene je prije desetak dana počeo raditi klub koji ima dozvolu za rad do 2 ujutru. Otvore prozore i puste muziku. Radnim ljudima i građanima treba spavati, a kako će sa tom bukom pod prozorima?kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 16:31da i ja al ne u smislu daj meni boracku penziju iako sam bio u minhenu a hakiza ko jebe a hakiz 4 gdoine jeo blato po brdima oko sarajevaHakiz wrote: ↑24/07/2022 16:19
Upravo tako.
nemoguce je da svi imaju korist a da ti nemas osim naravno ako gledas korist samo u smislu novca koji dobijes
ok manje vazno al evo samo orijentacije radi bili volio da na c vili zive normalni ljudi koji su uspjesni posao normalan bez koruptivnih afera i sl ili da su ti komsije skorojevici kriminalci i sl?
ok ovo zadnje te razumijem i ako si upratio nekoliko puta sam te "branio" bas iz tog razloga al "brate" ne znam da li stvarno mislis ili se zezas kad prozivas neke stvari koje nemaju ama bas nikakve veze
Ko im je dao dozvolu za noćni klub do 2 ujutro u naselju od skoro 10.000 stanovnika, samo u jednom neboderu, neposredno uz klub, živi oko 2.000 ljudi? Općina (Novo Sarajevo). Ko kontroliše općinu? Trojka kroz vijeće i načelnika. Nisu mislili na građane kada su davali dozvolu, računali su koliko će hajrovati radom tog kluba. Kao općina, a ko zna, možda je neko i kovertu kakvu u džep stavio.
I tako, općini, vlasniku, uposlenicima kluba, posjetiocima iz drugih dijelova grada je trojka tom dozvolom učinila odličnu stvar. Građanima naselja baš i nije. Štaviše, pokvarila im je kvalitet života, spavanja.
Valja trojka ili ne valja?
Kada vidiš taj dio, od kafane Parlament do tog kluba je niz kafana. Pretvorili su naselje u veliku kafanu. SDA je to uradio. A ovom dozvolom trojka je nastavila praksu.
Meni su isti.
-
kakotisesvidja
#32360 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
bas sam sinoc vidio tresku da je to nesto sada klub dudlaona sta li jeHakiz wrote: ↑24/07/2022 16:48Pa, blizu mene je prije desetak dana počeo raditi klub koji ima dozvolu za rad do 2 ujutru. Otvore prozore i puste muziku. Radnim ljudima i građanima treba spavati, a kako će sa tom bukom pod prozorima?kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 16:31
da i ja al ne u smislu daj meni boracku penziju iako sam bio u minhenu a hakiza ko jebe a hakiz 4 gdoine jeo blato po brdima oko sarajeva
Ko im je dao dozvolu za noćni klub do 2 ujutro u naselju od skoro 10.000 stanovnika, samo u jednom neboderu, neposredno uz klub, živi oko 2.000 ljudi? Općina (Novo Sarajevo). Ko kontroliše općinu? Trojka kroz vijeće i načelnika. Nisu mislili na građane kada su davali dozvolu, računali su koliko će hajrovati radom tog kluba. Kao općina, a ko zna, možda je neko i kovertu kakvu u džep stavio.
I tako, općini, vlasniku, uposlenicima kluba, posjetiocima iz drugih dijelova grada je trojka tom dozvolom učinila odličnu stvar. Građanima naselja baš i nije. Štaviše, pokvarila im je kvalitet života, spavanja.
Kada vidiš taj dio, od kafane Parlament do tog kluba je niz kafana. Pretvorili su naselje u veliku kafanu. SDA je to uradio. A ovom dozvolom trojka je nastavila praksu.
Meni su isti.
novo sarajevo je deklerativno trojka al koliko znam onaj doktor nije clan niti ispred i jedne stranke tako da vrlo lako da je on upravo taj kao ti o kojem govorimo
on je dosao na mjesto nacelnika ocito samo da se on obogati a ko jebe hakiza i 10000 ljudi koji sada ispastaju zbog kluba (doduse mozda je nekima i dobro al nebitno)
isti slucaj je i sa hadzibajricem i sa brojnim preletacima tipa one enise u nasoj stranci tipa ovih iz df-a itd
to nije razlog da se ne bori i protiv sljama i medju svojim redovima a ne samo protiv opozicije
naravno da ces imati takvih stvari jer su ovi 25 godina usadjivali taj mentalni sklop tako da ja na to gledam kao usputne probleme a ne kao pravilo
razlika izmedju mene i tebe konkretno je da ja vidim razliku gdje trojka uz minimalan napor napravi toliko mnogo za razliku od proslih dok ti i na najmanje nezadovoljstvo ih izjednacavas samo zato jer ti nemas koristi
i nisi mi odgovorio da li bi vise volio da u vranicinim neboderima pored sebe imas normalne ljude kao komsije ili keljemendije spahovice malinare i sl?
-
Hakiz
#32361 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A kakvo ti je to pitanje? Hoćeš reći da pod trojkom neće biti njihove verzije, ili tim uslovima prilagođenim, keljmendija, malinara itd.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 16:56bas sam sinoc vidio tresku da je to nesto sada klub dudlaona sta li jeHakiz wrote: ↑24/07/2022 16:48
Pa, blizu mene je prije desetak dana počeo raditi klub koji ima dozvolu za rad do 2 ujutru. Otvore prozore i puste muziku. Radnim ljudima i građanima treba spavati, a kako će sa tom bukom pod prozorima?
Meni su isti.
novo sarajevo je deklerativno trojka al koliko znam onaj doktor nije clan niti ispred i jedne stranke tako da vrlo lako da je on upravo taj kao ti o kojem govorimo
on je dosao na mjesto nacelnika ocito samo da se on obogati a ko jebe hakiza i 10000 ljudi koji sada ispastaju zbog kluba (doduse mozda je nekima i dobro al nebitno)
isti slucaj je i sa hadzibajricem i sa brojnim preletacima tipa one enise u nasoj stranci tipa ovih iz df-a itd
to nije razlog da se ne bori i protiv sljama i medju svojim redovima a ne samo protiv opozicije
naravno da ces imati takvih stvari jer su ovi 25 godina usadjivali taj mentalni sklop tako da ja na to gledam kao usputne probleme a ne kao pravilo
razlika izmedju mene i tebe konkretno je da ja vidim razliku gdje trojka uz minimalan napor napravi toliko mnogo za razliku od proslih dok ti i na najmanje nezadovoljstvo ih izjednacavas samo zato jer ti nemas koristi
i nisi mi odgovorio da li bi vise volio da u vranicinim neboderima pored sebe imas normalne ljude kao komsije ili keljemendije spahovice malinare i sl?
P. S. Žuti (Žuti taksi) je iz Vranica nebodera. Ali je i Srđan Vuletić, a Mimo Šahinpašić je iz zgrade pored nebodera.
Svugdje imaš svega.
-
kakotisesvidja
#32362 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pitanje je odlicnoHakiz wrote: ↑24/07/2022 17:01A kakvo ti je to pitanje? Hoćeš reći da pod trojkom neće biti njihove verzije, ili tim uslovima prilagođenim, keljmendija, malinara itd.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 16:56
bas sam sinoc vidio tresku da je to nesto sada klub dudlaona sta li je
P. S. Žuti (Žuti taksi) je iz Vranica nebodera. Ali je i Srđan Vuletić, a Mimo Šahinpašić je iz zgrade pored nebodera.
Svugdje imaš svega.
da li ce biti takvih sigurno hoce all u puno manjoj mjeri jer trojkasi sigurno manje suruju sa kriminalcima nego zeleni npr
prisjetimo se saje i crnca
evo najnoviji slucaj je ovaj hatic
za mene je samo sda meni je to svetinja i sl
mislis da ove dilere i sl ne podrzava vrhuska stranke tipa smrk i sl?
nije bezveze onaj jala buba bio na listi sda
kad zagrebes ispod povrsine itekakva je razlika izmedju trojkasa i zelene gamadi i njihovih satelita
dovoljno je cuti snimak asima koji se hvali da dolazi kao u kumu
sto naravno ne znaci da nema kriminalaca vjerovatno i koji su priklonjeni trojci al to nije ni priblizno
- drag_gost
#32363 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dobro, posteno, uzeli su ga i meni, ali hajde da vidimo sta ce ovi uraditi. Makar su pokrenuli neke stvari. Ne znam zasto pises ovo iznad o tome da nisi duzan, nisam ni pomislio na to. Vidim da te drugi prozivaju tako, ja bas mislim da nije to slucaj. Ne znam sto se bave tobom toliko.Hakiz wrote: ↑24/07/2022 14:16Kome sam ja dao vremena? Uzeli ga sami, ja od njih ništa ne dobih da bih im morao platiti vremenom koje im se dalo.
Nisam ja ostao dužan ni SDA iz razloga što me je uhljebio, niti trojci jer sam poslije tog uhljebljenja izdao SDA i sada botujem za trojku zato što mi je dala 10.000 za stan.
Tim kombinacijama su se neki drugi dadašnji poštovaoci trojke bavili.
Ja sam se snalazio mimo tih pragmatičnih tokova.
Ja pisem kao neko ko se odselio iz Sa i BiH zbog SDA i njihovog (ne)rada, a rat sam proveo u BiH. I tako, povremeno kada dodjem, vidim neke pomake. Mozda je to malo, ali eto meni znaci.
-
Hakiz
#32364 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno da ima pomaka. Kada sam rekao da nema?drag_gost wrote: ↑24/07/2022 17:16Dobro, posteno, uzeli su ga i meni, ali hajde da vidimo sta ce ovi uraditi. Makar su pokrenuli neke stvari. Ne znam zasto pises ovo iznad o tome da nisi duzan, nisam ni pomislio na to. Vidim da te drugi prozivaju tako, ja bas mislim da nije to slucaj. Ne znam sto se bave tobom toliko.Hakiz wrote: ↑24/07/2022 14:16
Kome sam ja dao vremena? Uzeli ga sami, ja od njih ništa ne dobih da bih im morao platiti vremenom koje im se dalo.
Nisam ja ostao dužan ni SDA iz razloga što me je uhljebio, niti trojci jer sam poslije tog uhljebljenja izdao SDA i sada botujem za trojku zato što mi je dala 10.000 za stan.
Tim kombinacijama su se neki drugi dadašnji poštovaoci trojke bavili.
Ja sam se snalazio mimo tih pragmatičnih tokova.
Ja pisem kao neko ko se odselio iz Sa i BiH zbog SDA i njihovog (ne)rada, a rat sam proveo u BiH. I tako, povremeno kada dodjem, vidim neke pomake. Mozda je to malo, ali eto meni znaci.
A što se bave toliko sa mnom? Nerviram ih, nema drugog razloga.
-
made_in_sarajevo
#32365 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pustite ba hakiza. Jeste hakize trojka je ista kao sda, ne rade nista za dobrobit gradjana i uzmu pare da daju dozvolu kaficima. Svi su isti i to je to. Nikakvih pomaka u kantonu nema i sve je lazno
- tramvajtrojka
#32366 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
mojne ba biti ters idi kod komsija u novi objekatHakiz wrote: ↑24/07/2022 17:32Naravno da ima pomaka. Kada sam rekao da nema?drag_gost wrote: ↑24/07/2022 17:16
Dobro, posteno, uzeli su ga i meni, ali hajde da vidimo sta ce ovi uraditi. Makar su pokrenuli neke stvari. Ne znam zasto pises ovo iznad o tome da nisi duzan, nisam ni pomislio na to. Vidim da te drugi prozivaju tako, ja bas mislim da nije to slucaj. Ne znam sto se bave tobom toliko.

malo se sredis fine veceri su ovih dana , izadjes na koje pice i vidis hoce li ijedna dama diskutirati o porodiljskim naknadama
ha ja iskoristi nesto novo u komsiluku mojne mosa kukati
-
kakotisesvidja
#32367 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
znaci dobro sam primjetio jos jedna dudlaona sudeci po slici br 9
- tramvajtrojka
#32368 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ma ja kombinacija svega ,kluba , dudlaone i lounge bara stas kad to ide dns u Sarajevu kao halva mi pivopije iz pubova smo manjina nažalostkakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 17:44 znaci dobro sam primjetio jos jedna dudlaona sudeci po slici br 9
- drag_gost
#32369 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kada sam rekao da si rekao da nema? Onda se slazemo.Hakiz wrote: ↑24/07/2022 17:32Naravno da ima pomaka. Kada sam rekao da nema?drag_gost wrote: ↑24/07/2022 17:16
Dobro, posteno, uzeli su ga i meni, ali hajde da vidimo sta ce ovi uraditi. Makar su pokrenuli neke stvari. Ne znam zasto pises ovo iznad o tome da nisi duzan, nisam ni pomislio na to. Vidim da te drugi prozivaju tako, ja bas mislim da nije to slucaj. Ne znam sto se bave tobom toliko.
Forum je, nece piskaranje nista promjeniti...
-
Hakiz
#32370 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jeste, dudlaona.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 17:44 znaci dobro sam primjetio jos jedna dudlaona sudeci po slici br 9
-
Hakiz
#32371 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Samo ne takve. Uspješno ih izbjegavam decenijama.tramvajtrojka wrote: ↑24/07/2022 17:41 vidis hoce li ijedna dama diskutirati o porodiljskim naknadama
-
Hakiz
-
Hakiz
#32373 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Rade oni za dobrobit građana. Nekih.made_in_sarajevo wrote: ↑24/07/2022 17:35 Pustite ba hakiza. Jeste hakize trojka je ista kao sda, ne rade nista za dobrobit gradjana i uzmu pare da daju dozvolu kaficima. Svi su isti i to je to. Nikakvih pomaka u kantonu nema i sve je lazno
- Qler
#32374 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Za razliku od SDA, sjajno nam je svih ovih godina, eno Singapur zove da traže savjet...
-
made_in_sarajevo
#32375 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A za koje ne rade, za tebe licno nisu te zakitili parama sta, prosao zivot pa odakle pravo mladim da dobiju pare, porodiljama, borcima... Jedino kome trojka nije za dobrobit je sda i hakiz. Jos da nam hakiz jednom bar argumentovano objasni kako trojka ne valja i da umremo svi kolektivno rahat u hakizovu castHakiz wrote: ↑24/07/2022 17:59Rade oni za dobrobit građana. Nekih.made_in_sarajevo wrote: ↑24/07/2022 17:35 Pustite ba hakiza. Jeste hakize trojka je ista kao sda, ne rade nista za dobrobit gradjana i uzmu pare da daju dozvolu kaficima. Svi su isti i to je to. Nikakvih pomaka u kantonu nema i sve je lazno