Ma, Ramzes je bajker pa je ljubomoran što se više piše o biciklima nego o motorimaHajvan wrote: ↑22/07/2022 12:48sa ovakvim stanjem (ne)svijesti (nas) vozaca, mislim da je ta odluka (a koju podrzavam, da ne budem krivo shvacen), poziv na katastrofu:nivla wrote: ↑21/07/2022 18:01
tacno onako kako odavno stoji u zobsu koji se nije postovao,i stari zobs je zabranjivao biciklistima da se voze po trotoaru, sad su dodali i romobile
apsolutna podrska samo po dzepu pa ce se nauciti pjesaci, biciklisti i romobilisti da postuju zobs i voze/hodaju po ps-u
Quote s teme o biciklima.
A sta je jezgra grada? O tome nema govora dok se ne uradi zaobilaznica. To sa zatvaranjem jezgra se vec pokusalo ali japanski program je predvidio totalni kolaps saobracaja i od te price nije bilo nista. A kad se uradi, biciklo ce se kroz jezgru moci samo gurati pored sebe jer ce jezgra biti predvidjena za pjesake. Biciklo je prevozno sredstvo za sirotinju bilo i ostat ce. I tramvajska karta. Uvijek ce auta imati prednost u prostoru. Za rekreativnu voznju postoji Vrelo Bosne, Stojcevac ... malo oko zgrade ...![]()
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
Hakiz
#32326 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- tramvajtrojka
#32327 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Forto gdje ce ti dusa da obnavljas fasade , znas li da su studenti 30 godina gurali deke ispod prozora i nista im nije falilo
odlicno izgleda prvi zavrsen paviljon
-
mishic
#32328 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ko god nije vjerovao da će Fortitudo stati u kraj sivoj ekonomiji, švercu i korupciji sada sam može da se uvjeri. Inspekcija je oduzela i Vlada prodaje vunene ručno pletene čarape!!! Tih desetak pari čarapa po cijeni od 3-4 KM definitivno mogu stabilizirati budžet kantona. Pa neka opet neko priča o sivoj ekonomiji, švercu i mitu i korupciji.
Ovoliki stepen efikasnosti Vlade, njenih mjera i inspekcije odavno nije viđen. Slobodno se može reći da je ova "priglavak vlada" po efikasnosti daleko iznad svjetskog prosjeka pod uvjetom da zanemarimo organizirani kriminal, narko i duhansko crno tržište, te korupciju i mito uz lažne diplome kojima nema broja i kojima se više niko i ne bavi.
Aferim za "priglavak" vladu i njenu efikasnost. Krenuli su od siće a dokle će dogurati ostaje da vidimo.
Ovoliki stepen efikasnosti Vlade, njenih mjera i inspekcije odavno nije viđen. Slobodno se može reći da je ova "priglavak vlada" po efikasnosti daleko iznad svjetskog prosjeka pod uvjetom da zanemarimo organizirani kriminal, narko i duhansko crno tržište, te korupciju i mito uz lažne diplome kojima nema broja i kojima se više niko i ne bavi.
Aferim za "priglavak" vladu i njenu efikasnost. Krenuli su od siće a dokle će dogurati ostaje da vidimo.
- Login77777
#32329 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A sta Vlada KS ima s tim? 
- tramvajtrojka
#32330 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
https://www.klix.ba/biznis/uprava-za-in ... /220723055mishic wrote: ↑24/07/2022 12:40 Ko god nije vjerovao da će Fortitudo stati u kraj sivoj ekonomiji, švercu i korupciji sada sam može da se uvjeri. Inspekcija je oduzela i Vlada prodaje vunene ručno pletene čarape!!! Tih desetak pari čarapa po cijeni od 3-4 KM definitivno mogu stabilizirati budžet kantona. Pa neka opet neko priča o sivoj ekonomiji, švercu i mitu i korupciji.
znas li ti razliku izmedju vlade kantona i drzavne uprave za indirektno oporezivanje
al jah neka si se ti potrudio da napises da je fortitudo vlada nesposobna i da su svi isti
lose ti je krecenje al bas
Last edited by tramvajtrojka on 24/07/2022 12:50, edited 1 time in total.
- Login77777
#32331 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hakiz dva, hakiz dva… 
-
Horcrux
#32332 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Samobanuj se sa ovog foruma.mishic wrote: ↑24/07/2022 12:40 Ko god nije vjerovao da će Fortitudo stati u kraj sivoj ekonomiji, švercu i korupciji sada sam može da se uvjeri. Inspekcija je oduzela i Vlada prodaje vunene ručno pletene čarape!!! Tih desetak pari čarapa po cijeni od 3-4 KM definitivno mogu stabilizirati budžet kantona. Pa neka opet neko priča o sivoj ekonomiji, švercu i mitu i korupciji.
-
mishic
-
Hakiz
#32334 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ti mene sanjaš, kako se čini, vidiš me gdje god pogledaš.
Mora da je ljubav.
- hare_1989
#32335 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Počeli radovi na tunelu Kobilja Glava u Sarajevu.
Prva transverzala uveliko se realizuje.
Projekat o kojem se pričalo godinama, asfalt je već na prvoj dionici.
Tramvajska pruga se rekonstruiše.
Decenijama se nije rekonstruisala, a pričalo se godinama da treba.
Novi trolejbusi, autobusi, minubusi, novi tramvaji uskoro, niskopodni.
Stojčevac sija, nije više zapušteno okupljalište narkomana.
Na Stojčevcu se igraju naša djeca, trče i bicikla voze mladi i malo stariji, pjeva se i veseli, koncerti postaju navika.
Ratni put na Igman se radi, uskoro počinje izgradnja škole na Stupu, dvorana u Hrasnici, sportske plohe i igrališta na Ilidži samo niču, uskoro i pruga prema Hrasnici.
Sva djeca idu u vrtiće, subvencije će biti plaćene svima, a uvodi se red u dijelu upisa u sve ustanove za najmladje.
Školarci imaju plaćene udžbenike, srednjoškolci stipendije za deficitarna zanimanja, IT sektor besplatan studij za sve zainteresovane.
Porodilje već uredno primaju svoje naknade, sva davanja za zaštitu porodice su uvećana, posebne naknade za porodice sa više djece.
Projekat zapošljavanja porodica šehida i palih boraca se uveliko realizuje, najveći broj stanova za boračku populaciju ikad, naknada za borce uredno se isplaćuje, uvedena su i nova prava za ovu populaciju.
Naknade za sva socijalna davanja su uvećane.
Kolektivni ugovori potpisani, učitelji, nastavnici, zdravstveni radnici, policajci, vatrogasci, državni službenici, socijalni radnici i svi ostali primaju veće plate.
Nekoliko puta su građani zaštićeni subvencijama od poskupljenja energenata.
Stanova za mlade više nego ikad, uvodi se i isplata kirija za mlade koji ne mogu kupiti stan.
Komunalna policija će ubrzo na ulice glavnog grada.
Poticaji privredi veći nego ikad, potpuno transparentni.
Poticaji poljoprivredi veći nego ikad, potpuno transparentni.
Podrška projektima na Bjelašnici i Igmanu, infrastruktura se gradi.
Turista više nego ikad, podrška turizmu veća nego ikad.
Prijem policajaca transparentan, primaju se najbolji, uskoro kamere na unformama policajaca, nabavka opreme i sredstava za policiju u toku.
Političari u Sarajevu već nekoliko godina prijavljuju svoju imovinu, vrše se provjere.
Registar uposlenih, registar javnih nabavki, registar poticaja i još nekoliko registara koji procese čine transparentnim.
Zapošljavanja uz prisustvo javnih supervizora, a tamo gdje je direktore predlagao NiP i supervizora iz nevladinog sektora.
Nema primjera namještenih tendera i zaposlenih članova porodica.
Ne kažem da u ovom novom sistemu nema grešaka, potrebno je vrijeme da sistem funkcioniše onako kako treba.
Tvrdim da je ovaj sistem koji gradimo NEUPOREDIV sa sistemom koji je režim uspostavio.
Trojka je na vlasti tek 18 mjeseci u Kantonu Sarajevo, istina je i da su neki procesi počeli dolaskom Šestorke.
Nisam sve nabrojao, treba mi mnogo vremena i prostora, nabrajaću opet.
Promjene su MOGUĆE i vidljive.
Promjene su započete IZ TEMELJA.
Najvažnija od svega je da su ljudi počeli vjerovati u promjene, u sistem.
Vraćamo POVJERENJE u institucije i ljude koji su na čelu istih.
Posao je težak, al’ užitak nakon obavljenog posla je neprocjenjiv!
Narod i Pravda
#iztemelja
#povjerenje
- Haris.ba
#32336 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Steta sto nisu balkone ljudima napravili.
- tramvajtrojka
#32337 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
haj sto se jednom provalis al sto se nastavljas provaljivatimishic wrote: ↑24/07/2022 12:58 https://www.klix.ba/biznis/uprava-za-in ... /220723055
Dobri priglavci...
-
kakotisesvidja
#32338 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Forto ostavka zato sto helikopteri os ne gase pozare adekvatno
- Login77777
#32339 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jos odma na pocetku pise uprava za indirektno oporezivanje BiH…tramvajtrojka wrote: ↑24/07/2022 13:33haj sto se jednom provalis al sto se nastavljas provaljivatimishic wrote: ↑24/07/2022 12:58 https://www.klix.ba/biznis/uprava-za-in ... /220723055
Dobri priglavci...![]()
![]()
![]()
![]()
, znas li ti uopste kako UIO radi
![]()
![]()
- Login77777
#32340 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
Hakiz
#32341 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kako, pored sve te ljepote, moj svakodnevni život isti kao prošle godine, pretprošle, prije 3 godine. Ako izuzmemo koronu? Kako to da ja ne osjetih taj boljitak?hare_1989 wrote: ↑24/07/2022 13:19Počeli radovi na tunelu Kobilja Glava u Sarajevu.
Prva transverzala uveliko se realizuje.
Projekat o kojem se pričalo godinama, asfalt je već na prvoj dionici.
Tramvajska pruga se rekonstruiše.
Decenijama se nije rekonstruisala, a pričalo se godinama da treba.
Novi trolejbusi, autobusi, minubusi, novi tramvaji uskoro, niskopodni.
Stojčevac sija, nije više zapušteno okupljalište narkomana.
Na Stojčevcu se igraju naša djeca, trče i bicikla voze mladi i malo stariji, pjeva se i veseli, koncerti postaju navika.
Ratni put na Igman se radi, uskoro počinje izgradnja škole na Stupu, dvorana u Hrasnici, sportske plohe i igrališta na Ilidži samo niču, uskoro i pruga prema Hrasnici.
Sva djeca idu u vrtiće, subvencije će biti plaćene svima, a uvodi se red u dijelu upisa u sve ustanove za najmladje.
Školarci imaju plaćene udžbenike, srednjoškolci stipendije za deficitarna zanimanja, IT sektor besplatan studij za sve zainteresovane.
Porodilje već uredno primaju svoje naknade, sva davanja za zaštitu porodice su uvećana, posebne naknade za porodice sa više djece.
Projekat zapošljavanja porodica šehida i palih boraca se uveliko realizuje, najveći broj stanova za boračku populaciju ikad, naknada za borce uredno se isplaćuje, uvedena su i nova prava za ovu populaciju.
Naknade za sva socijalna davanja su uvećane.
Kolektivni ugovori potpisani, učitelji, nastavnici, zdravstveni radnici, policajci, vatrogasci, državni službenici, socijalni radnici i svi ostali primaju veće plate.
Nekoliko puta su građani zaštićeni subvencijama od poskupljenja energenata.
Stanova za mlade više nego ikad, uvodi se i isplata kirija za mlade koji ne mogu kupiti stan.
Komunalna policija će ubrzo na ulice glavnog grada.
Poticaji privredi veći nego ikad, potpuno transparentni.
Poticaji poljoprivredi veći nego ikad, potpuno transparentni.
Podrška projektima na Bjelašnici i Igmanu, infrastruktura se gradi.
Turista više nego ikad, podrška turizmu veća nego ikad.
Prijem policajaca transparentan, primaju se najbolji, uskoro kamere na unformama policajaca, nabavka opreme i sredstava za policiju u toku.
Političari u Sarajevu već nekoliko godina prijavljuju svoju imovinu, vrše se provjere.
Registar uposlenih, registar javnih nabavki, registar poticaja i još nekoliko registara koji procese čine transparentnim.
Zapošljavanja uz prisustvo javnih supervizora, a tamo gdje je direktore predlagao NiP i supervizora iz nevladinog sektora.
Nema primjera namještenih tendera i zaposlenih članova porodica.
Ne kažem da u ovom novom sistemu nema grešaka, potrebno je vrijeme da sistem funkcioniše onako kako treba.
Tvrdim da je ovaj sistem koji gradimo NEUPOREDIV sa sistemom koji je režim uspostavio.
Trojka je na vlasti tek 18 mjeseci u Kantonu Sarajevo, istina je i da su neki procesi počeli dolaskom Šestorke.
Nisam sve nabrojao, treba mi mnogo vremena i prostora, nabrajaću opet.
Promjene su MOGUĆE i vidljive.
Promjene su započete IZ TEMELJA.
Najvažnija od svega je da su ljudi počeli vjerovati u promjene, u sistem.
Vraćamo POVJERENJE u institucije i ljude koji su na čelu istih.
Posao je težak, al’ užitak nakon obavljenog posla je neprocjenjiv!
Narod i Pravda
#iztemelja
#povjerenje
Hajde, nadati se. Do smrti.
- drag_gost
#32342 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mozda da im das vremena kao sto si onima prije njih?
Ja koji sa zapada povremeno dodjem u Sarajevo primjetim promjene na bolje.
-
Hakiz
#32343 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kome sam ja dao vremena? Uzeli ga sami, ja od njih ništa ne dobih da bih im morao platiti vremenom koje im se dalo.
Nisam ja ostao dužan ni SDA iz razloga što me je uhljebio, niti trojci jer sam poslije tog uhljebljenja izdao SDA i sada botujem za trojku zato što mi je dala 10.000 za stan.
Tim kombinacijama su se neki drugi dadašnji poštovaoci trojke bavili.
Ja sam se snalazio mimo tih pragmatičnih tokova.
- hare_1989
-
Hakiz
#32345 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Haj' ti prvo da pokažeš kako se to radi.
- jazzer
#32346 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
mishic wrote: ↑24/07/2022 12:40 Ko god nije vjerovao da će Fortitudo stati u kraj sivoj ekonomiji, švercu i korupciji sada sam može da se uvjeri. Inspekcija je oduzela i Vlada prodaje vunene ručno pletene čarape!!! Tih desetak pari čarapa po cijeni od 3-4 KM definitivno mogu stabilizirati budžet kantona. Pa neka opet neko priča o sivoj ekonomiji, švercu i mitu i korupciji.
-
kakotisesvidja
#32347 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
njima nista nije vise neprijatnojazzer wrote: ↑24/07/2022 14:18mishic wrote: ↑24/07/2022 12:40 Ko god nije vjerovao da će Fortitudo stati u kraj sivoj ekonomiji, švercu i korupciji sada sam može da se uvjeri. Inspekcija je oduzela i Vlada prodaje vunene ručno pletene čarape!!! Tih desetak pari čarapa po cijeni od 3-4 KM definitivno mogu stabilizirati budžet kantona. Pa neka opet neko priča o sivoj ekonomiji, švercu i mitu i korupciji.
Aferim za "priglavak" vladu i njenu efikasnost. Krenuli su od siće a dokle će dogurati ostaje da vidimo.![]()
, je li ti imalo neprijatno nakon ovog komentara? Hoćeš li se samobanovati ili nastaviti sramotiti bez obzira na sve? Moj savjet ti je da promijenis nick pa se nastaviš provaljivati, možda nekoga i zavaras tako.
sad je njima borba bukvalno za zivot i smrt jer sve godine kradje moraju nekad doci na naplatu
i zato ne biraju sredstva
-
Hakiz
#32348 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Neće to biti.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 14:33
njima nista nije vise neprijatno
sad je njima borba bukvalno za zivot i smrt jer sve godine kradje moraju nekad doci na naplatu
Kada bi bilo, NiP više ne bi postojao.
Kako su komunisti prešli u nacionalne stranke kada se vidjelo da će one pobjeđivati, pa iznutra spriječili lustraciju, tako sada SDA-ovci prelaze u NiP da iznutra spriječe ispitivanje šta su radili u SDA.
Neće trojka kazniti krađu. Možda će oni malo manje krasti, ali nema ni vraćanja ukradenog, niti kažnjavanja.
To zaboravite.
Last edited by Hakiz on 24/07/2022 14:39, edited 1 time in total.
-
kakotisesvidja
#32349 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pa ovi nipovci su oni koji bjeze od sda najvise iz ovog razloga sto kazemHakiz wrote: ↑24/07/2022 14:34Neće to biti.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 14:33
njima nista nije vise neprijatno
Kada bi bilo, NiP više ne bi postojao.
strah od zatvora
nipovci nece jer su na strani koju stranci podrzavaju
mozda kad se sda "ugasi" i kad dodje do borbe uvjerenja lijevi protiv desnih onda mozda dodju na red nipovci i sl a do tada su oni "dobro zlo" da kazem kao sto ih ja pristalica lijevih vidim kao nuzno zlo dok se ne skine sda sa svih nivoa
ona izreka neprijatelj (nip) mog neprijatelja (sda) je moj prijatelj
-
NediM17
#32350 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bgm će te posoliti trajvanĐija i registrator.