Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#55701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije fino vlastiti nerad i nesposobnost pravdati necijim antimuslimanskim djelovanjem. Sad se neki pitaju bori li se Komsic za gradjansku ili muslimansku drzavu. Mada je moguce da je Komsic antislamizam vise pomenuo u kontekstu predizborne a manje zbog Shmita. Ne treba se spustati na ovaj nivo. Vise se dostojanstva pokazalo u ratu nego danas.
- skafiskafsnjak
#55702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam neshto slicno napisao. Ko je nama.kriv sto nemamo nikoga fa se bori za nas nego se za svoje dupe bore. Koliko god mrzili Dodika i Covica, koliko god bili fasisti, oni se bore za svoje....
-
DonieBrasco
#55703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ova sutnja SDA-ovaca dovoljno govori.
-
plavi_E
#55704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci knjiga spala na 3% i tu se sad koplja lome. Muslimanski bi bilo 2.5%.

- Bloo
- Globalna šefica
#55705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oni se bore za svoje glasace, ali ne za svoju etniju.skafiskafsnjak wrote: ↑23/07/2022 19:23Ja sam neshto slicno napisao. Ko je nama.kriv sto nemamo nikoga fa se bori za nas nego se za svoje dupe bore. Koliko god mrzili Dodika i Covica, koliko god bili fasisti, oni se bore za svoje....
- Bloo
- Globalna šefica
- Pandakonda
#55707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mene samo zanima jedna stvar, sve i da Smit ne nametne ovaj zakon, je li vi mislite da cemo bolje proci kada krenu pregovori sa EU pa kada hrvatska krene postavljati zahtjeve ? 
Probosanska strana sve vise i vise pocinje liciti na SNSD. Toliko degutantnih poređenja sa novim genocidom pa sa Palestinom da je to davno preslo granicu dobrog ukusa. Da nas slusa neko deseti tamo rekao bi evo ih sad sa vraca i sa kupresa silaze da podjele bosnu
Jos ovdje neki pozivaju na proteste ili da nece prihvatiti taj zakon. Ajde samo sakrijte ime osoba ispred njihovih izjava tipa reufa i zeljke i pitajte neku bezveze osobu sta mislite ko je ovo rekao, 99% ce reci Dodik. E dotle su dosli sa retorikom.
Je li neko stvarno ovdje misli da ce EU dopustiti nezavisnu herceg bosnu, i jos da dopusti da eu clanica taj dio aneksira ? Hajd razumijem gluposti koje valja komsic, on to radi zbog glasova, ali mnogi ljudi ovdje baljezgaju o tome i vec vade ratne puske bez da uopste razumiju potencijalne promjene koje bi mogle doci.
Ne mozemo ljudi u isto vrijeme prizivati intervencije VP i podrzavati ih, a onda kada nam nesto nije 100% po volji da kazemo da nema pravo intereventisati ili da ne valja odluka....
Kao sto neko rece, ja mislim da niko nece biti 100% zadovoljan novim zakonom ako bude nametnut ali ni status quo ne moze vise ostati. Makedonija je prezivjela promjenu imena i evo sada ovo sranje sa bugarskom, a i mi sigurno mozemo ovo. Drzave su kroz historiju mjenjale svoje ustave kako se drustvo razvijalo i vjrujem da ce u buducnosti kada dođe do relaksacije odnosa moci razgovarati o modernijem uređenju. Basne Silajdzica i Komsica su nas kostale i previse i nigdje se nismo pomakli po pitanju građanske drzave.
Ovakvim ponasanjem samo udaljavamo MZ od nas i ne smijemo ispasti strana koja nije spremna na kompromise. Uzdajem se ipak u to da su ove normalne stranke kao sto su NS i SDP uspjele ubjediti Smita da ipak malo koriguje ovaj zadnji prijedlog da bi on bio lakse prihvacn u narodu
Probosanska strana sve vise i vise pocinje liciti na SNSD. Toliko degutantnih poređenja sa novim genocidom pa sa Palestinom da je to davno preslo granicu dobrog ukusa. Da nas slusa neko deseti tamo rekao bi evo ih sad sa vraca i sa kupresa silaze da podjele bosnu
Je li neko stvarno ovdje misli da ce EU dopustiti nezavisnu herceg bosnu, i jos da dopusti da eu clanica taj dio aneksira ? Hajd razumijem gluposti koje valja komsic, on to radi zbog glasova, ali mnogi ljudi ovdje baljezgaju o tome i vec vade ratne puske bez da uopste razumiju potencijalne promjene koje bi mogle doci.
Ne mozemo ljudi u isto vrijeme prizivati intervencije VP i podrzavati ih, a onda kada nam nesto nije 100% po volji da kazemo da nema pravo intereventisati ili da ne valja odluka....
Kao sto neko rece, ja mislim da niko nece biti 100% zadovoljan novim zakonom ako bude nametnut ali ni status quo ne moze vise ostati. Makedonija je prezivjela promjenu imena i evo sada ovo sranje sa bugarskom, a i mi sigurno mozemo ovo. Drzave su kroz historiju mjenjale svoje ustave kako se drustvo razvijalo i vjrujem da ce u buducnosti kada dođe do relaksacije odnosa moci razgovarati o modernijem uređenju. Basne Silajdzica i Komsica su nas kostale i previse i nigdje se nismo pomakli po pitanju građanske drzave.
Ovakvim ponasanjem samo udaljavamo MZ od nas i ne smijemo ispasti strana koja nije spremna na kompromise. Uzdajem se ipak u to da su ove normalne stranke kao sto su NS i SDP uspjele ubjediti Smita da ipak malo koriguje ovaj zadnji prijedlog da bi on bio lakse prihvacn u narodu
- General War
#55708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lijepi moj multietnicar, ok, haj se vrati sad u pecinu iz koje si se izmigoljio, primit ce te medo nazad.mo-town wrote: ↑23/07/2022 18:47Mozes ti na avatar stavit' sliku svoje mame ali to nece promijeniti ideologiju tvojih postova. Inspirator je vise nego ocigledan.General War wrote: ↑23/07/2022 17:58
![]()
Jest, i stavio i njegovu sliku na avatar...jesil ti glup rodjen ili ti to kasnije desio se kratki spoj?![]()
"A sad pravac Potocari...."
-
mo-town
#55709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema u njegovim postovima ni v od one visprenosti ni h od onog humora Luciana Secchija (a.k.a. Max Bunker) i Roberta Raviola.
Lijepa, substance uvijek ide prije forme.
Al' tebi se cudim, tako pasioniranoj ljubeteljici stripa, da je promaklo da Alan Ford jos uvijek izlazi (evo prije par dana izasla epizoda "Nova Baronica"). Do starih mozes doci uz par klikova.
Da rezimiram. Alan Ford ti dodje nesto kako Cocta - "Pice vase i nase mladosti".
-
mo-town
#55710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nimalo alanfordofski. Maske su pale odavno djenerale.General War wrote: ↑23/07/2022 19:54Lijepi moj multietnicar, ok, haj se vrati sad u pecinu iz koje si se izmigoljio, primit ce te medo nazad.
- Login77777
#55711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislis ona od nas. Jer ide sve u korist HNSa.Pandakonda wrote: ↑23/07/2022 19:35 Mene samo zanima jedna stvar, sve i da Smit ne nametne ovaj zakon, je li vi mislite da cemo bolje proci kada krenu pregovori sa EU pa kada hrvatska krene postavljati zahtjeve ?
Probosanska strana sve vise i vise pocinje liciti na SNSD. Toliko degutantnih poređenja sa novim genocidom pa sa Palestinom da je to davno preslo granicu dobrog ukusa. Da nas slusa neko deseti tamo rekao bi evo ih sad sa vraca i sa kupresa silaze da podjele bosnuJos ovdje neki pozivaju na proteste ili da nece prihvatiti taj zakon. Ajde samo sakrijte ime osoba ispred njihovih izjava tipa reufa i zeljke i pitajte neku bezveze osobu sta mislite ko je ovo rekao, 99% ce reci Dodik. E dotle su dosli sa retorikom.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#55712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A za sta da se bore?skafiskafsnjak wrote: ↑23/07/2022 19:23Ja sam neshto slicno napisao. Ko je nama.kriv sto nemamo nikoga fa se bori za nas nego se za svoje dupe bore. Koliko god mrzili Dodika i Covica, koliko god bili fasisti, oni se bore za svoje....
Ja sam ovdje 1000 puta pitao, sta je to sto bosnjaci zele?
-
mo-town
#55713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mukne Bakir tu i tamo tek reda radi. Ko bi ga znao, mozda se prejeo 'senice-bjelice.
Al' nikako da mu se kum oglasi. Znao ga je vodat' po Sarajevu k'o mecku. Sad kad najvise treba - ni glasa.
- General War
#55714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Et ti znas sta je alanfordmo-town wrote: ↑23/07/2022 19:59Nimalo alanfordofski. Maske su pale odavno djenerale.General War wrote: ↑23/07/2022 19:54
Lijepi moj multietnicar, ok, haj se vrati sad u pecinu iz koje si se izmigoljio, primit ce te medo nazad.
Posto su ti sumske jagode, na teglu?
-
mo-town
#55715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Drzavu po evropskim standardima za multietnicke zemlje.mk ultra wrote: ↑23/07/2022 20:00A za sta da se bore?skafiskafsnjak wrote: ↑23/07/2022 19:23
Ja sam neshto slicno napisao. Ko je nama.kriv sto nemamo nikoga fa se bori za nas nego se za svoje dupe bore. Koliko god mrzili Dodika i Covica, koliko god bili fasisti, oni se bore za svoje....
Ima primjera u EU (Belgija), Evropi (Svicarska), blizem okruzenju (Crna Gora, Makedonija, Srbija, Hrvatska itd.).
I da ih se ne tretira k'o crnce u Juznoafrickoj republici prije 40 godina.
Makar toliko.
-
Piaty
#55716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako sam se ikada nadao da ce za Bosnu doci bolji dani onda je to bilo sada i to zbog ove situacije u Ukrajini.
Moram reci da je to bila teska teska teska fantazija u mojoj glavi sa super-ultra-mega fantasticnim scenarijem.
Moram reci da je to bila teska teska teska fantazija u mojoj glavi sa super-ultra-mega fantasticnim scenarijem.
- skafiskafsnjak
#55717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da se bore protiv dijeljenja drzave.mk ultra wrote: ↑23/07/2022 20:00A za sta da se bore?skafiskafsnjak wrote: ↑23/07/2022 19:23
Ovaj zakon je klasicni uvod u treci entitet. Dobijanje onoga sto ratom nije islo.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#55718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prevod, ocekivaju od Bosnje da nastavi biti tipicni bosnjo, cekaju da se vrati svom uobicajnom merhametluku.
-
Bodkin
#55719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako bi ti napravio bosnu da je ustroj kao hrvatska ili srbija koje su po ustavu zemlje jednog naroda. Pojasni nam.
- Prpa.ba
#55720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta fali Srbiji i Hrvatskoj. Garantuju sva prava manjinama, tako moze i u BiH. 
-
geoxx
#55721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa onda ga komotno mogu i sad proglasiti. Kontas? Ali nema cojones.skafiskafsnjak wrote: ↑23/07/2022 20:09Da se bore protiv dijeljenja drzave.
Ovaj zakon je klasicni uvod u treci entitet. Dobijanje onoga sto ratom nije islo.
Jer treci entitet nije stvar zakona i ustava koji su na snazi, vec vaninstitucionalnog i antiustavnog djelovanja.
Al dobro, na ovoj temi stvarno ima likova koji misle da ce oni to legalno izglasati i da Bosnjaci ne mogu vise nista blokirati.
-
mo-town
#55722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sto su zemlje jednog naroda? Srba je bilo 15%, procentualno vise nego Hrvata sada u BiH, bili su konstitutivni. Albanaca je u Srbiji bilo $2m - vise nego Srba i Hrvata u BiH zajedno. Zasto samo u BiH postoje "konstitutivni" narodi?
Ima li BiH natpolovicnu vecinu jednog naroda? Da li bi se tom analogijom mogla ustrojiti (barem u teoriji) kao Srbija i Hrvatska?
Ali eto zanemari i te dvije zemlje. Evo Crne Gore, evo Makedonije, obje multietnicke zemlje. Moze li tamo jedna politicka stranka koja uzme 10-12% glasova na izborima godinama blokirati drzavu?
-
nles
#55723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne moze. Zar nisi cuo sta je rekao djeneral Ante u Saboru (bez da se netko usprotivio): Bosnjaci su polunarod.
To je iskreno misljenje vecine Anti o nama (izuzimam Antu Tomica), a jamacno i misljenje vecine Jovana.
-
nles
#55724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Haveru, za razliku od tih zemalja, Bosna ima jednu falinku, koje si vjerovatno i ti svjestan: ta vecina je muslimanska.mo-town wrote: ↑23/07/2022 20:24A sto su zemlje jednog naroda? Srba je bilo 15%, procentualno vise nego Hrvata sada u BiH, bili su konstitutivni. Albanaca je u Srbiji bilo $2m - vise nego Srba i Hrvata u BiH zajedno. Zasto samo u BiH postoje "konstitutivni" narodi?
Ima li BiH natpolovicnu vecinu jednog naroda? Da li bi se tom analogijom mogla ustrojiti (barem u teoriji) kao Srbija i Hrvatska?
Ali eto zanemari i te dvije zemlje. Evo Crne Gore, evo Makedonije, obje multietnicke zemlje. Moze li tamo jedna politicka stranka koja uzme 10-12% glasova na izborima godinama blokirati drzavu?
- Prpa.ba
#55725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dominiraju, sekunda treba da zazovu devedesete i usplahire se na samu ideju daljeg unistenja Muja. Inace gospoda i objektivni kriticari kriminala SDA.