Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
plavi_E wrote: ↑22/07/2022 20:55
@geoxx
Zbog cega nije? Gdje je prepreka?
8 delegata iz Kluba predlaze predsjednika koji na kraju imenuje vladu. Predlozit ce ga HDZ. Ako se ne predlozi broj se smanjuje u konacnici do potrebna 2 delagata.
Ako nece HDZ, hoce neko drugi. Nisu budale.
Ono teoretski moze, ali
Last edited by geoxx on 22/07/2022 21:00, edited 1 time in total.
plavi_E wrote: ↑22/07/2022 20:46
Koliko ministara danas ima HDZ a koliko bi ih sljedovalo po popisu 2013.
Po WS Hrvati su imali paritet a nakon upliva VP svedeni su na 5 od 16....ako se vratimo na WS opet će biti 8 od 16.....nadam se da je to naredni korak.....
Znaci 8 od 16 a Bosnjaci sa 75% stanovnistva takodzer 8 od 16.
A sta je sa Srbima i Ostalim?
plavi_E wrote: ↑22/07/2022 20:56
Pa po popisu 2013. i shmitovom zakonu Srbi nemaju raje ni za jednog citavog ministra. Jedino da im Covic da iz svoje kvote.
Bliže je da se u narednom koraku vratimo na paritet....
plavi_E wrote: ↑22/07/2022 20:46
Koliko ministara danas ima HDZ a koliko bi ih sljedovalo po popisu 2013.
Po WS Hrvati su imali paritet a nakon upliva VP svedeni su na 5 od 16....ako se vratimo na WS opet će biti 8 od 16.....nadam se da je to naredni korak.....
I da se Ekrem nogira iz kuhinje sto bi Nadrealisti rekli.
plavi_E wrote: ↑22/07/2022 21:31
Po Shmitu kladionice nisu vise vitalni interes.
Ma da bosnjaci da hoce moze se to uraditi na milion nacina preko kantonalnih skupstina. Zabranis rad kladionice 1km od škole, 1km od obdaništa, 1km od biblioteke, 1km od sportskih terena, 1km od p. materine, ali nema interesa, ili nije bilo do sad.
plavi_E wrote: ↑22/07/2022 21:31
Po Shmitu kladionice nisu vise vitalni interes.
Ma da bosnjaci da hoce moze se to uraditi na milion nacina preko kantonalnih skupstina. Zabranis rad kladionice 1km od škole, 1km od obdaništa, 1km od biblioteke, 1km od sportskih terena, 1km od p. materine, ali nema interesa, ili nije bilo do sad.
Pa vec je to tako. Samo ministarstvo finansija to nije bendalo. Sto li?
Zato sto prostore izdaju u semi.
Last edited by Haris.ba on 22/07/2022 21:37, edited 1 time in total.
Mnogi su mislili da cij izmjena izbornog zakona izbacivanje politickih predstavnika bh. Hrvata iz politickog zivota. I zbog toga ovoliko razocarenje. Cilj izmjena je da se moze i bez njih ako bi se poceli ponovo qurciti.
Vidim. Zdusno se boris za nju sto bi se reklo... kao sto ste se borili i onomad kad ledja o ledja sa srbima udariste po ArBiH.
De bolan vrati se u realnost, danas je 22.07.2022. ili si ti još jedan dojasporac koji pokušava meni soliti pamet koji živim BiH svaki dan....
Ja sam itekako svjestan svoje realnosti, i komsija poput tebe s kojim zivim. Ma koliko da se sminkas i prikazujes da 'branis' BiH ti si jako svjestan sta radis i sta zelis, a obojica znamo da to nije u interesu BiH.
Kolinda wrote: ↑22/07/2022 21:03
De bolan vrati se u realnost, danas je 22.07.2022. ili si ti još jedan dojasporac koji pokušava meni soliti pamet koji živim BiH svaki dan....
Ja sam itekako svjestan svoje realnosti, i komsija poput tebe s kojim zivim. Ma koliko da se sminkas i prikazujes da 'branis' BiH ti si jako svjestan sta radis i sta zelis, a obojica znamo da to nije u interesu BiH.
Kompletan moj interes i svako slovo napisano na ovom forumu je vezano za MOJU BiH....ne Edimovu i Željkovu nego našu i moju....u kojoj sam ravnopravan reći koga želim da me zastupa.....dosta je svima nama da Kalesija odlučuje tko će predstavljati Hrvate od Bosne, Posavine do Hercegovine.....
Kompletan moj interes i svako slovo napisano na ovom forumu je vezano za MOJU BiH....ne Edimovu i Željkovu nego našu i moju....u kojoj sam ravnopravan reći koga želim da me zastupa.....dosta je svima nama da Kalesija odlučuje tko će predstavljati Hrvate od Bosne, Posavine do Hercegovine.....
I evo recimo uvede se ovaj zakon, ti meni hoces reci da ce hdz onda prestati blokirati rezoluciju o srebrenici, BiH rezoluciju o osudi agresije rusije na ukrajinu, da ce prestati sa blokiranjem SVE I JEDNOG zakona koji doprinosi narodu i toj tvojoj i NASOJ BiH? Hajde uozbilji se, bez podsmjeha i cinizma mi napisi da? -ne mozes, znas i sam da ne mozes.
Ovaj zakon je samo uvod i vjetar u ledja za sve ono sto dolazi. Ali nek dolazi, dosta rahat patnje vise.
Kolinda wrote: ↑22/07/2022 22:02
I evo recimo uvede se ovaj zakon, ti meni hoces reci da ce hdz onda prestati blokirati rezoluciju o srebrenici, BiH rezoluciju o osudi agresije rusije na ukrajinu, da ce prestati sa blokiranjem SVE I JEDNOG zakona koji doprinosi narodu i toj tvojoj i NASOJ BiH? Hajde uozbilji se, bez podsmjeha i cinizma mi napisi da? -ne mozes, znas i sam da ne mozes.
Ovaj zakon je samo uvod i vjetar u ledja za sve ono sto dolazi. Ali nek dolazi, dosta rahat patnje vise.
Samo idiot može negirati genocid u Srebrenici.....a blokade su šuplja koju više nema potrebe komentirati.....Hrvati su cijelo vrijeme legalisti iako nas se gazi godinama ali valjda svemu dođe kraj....
Samo idiot može negirati genocid u Srebrenici.....a blokade su šuplja koju više nema potrebe komentirati.....Hrvati su cijelo vrijeme legalisti iako nas se gazi godinama ali valjda svemu dođe kraj....
1. Bukvalno ste to uradili blokiranjem rezolucije.
2. Blokade su istrument koji koristite jako jako dugo. I iza kojih ste planirali 'incidente' tj blokadu sprovodjenja rezultata izbora.
3. Lol
4. Ako iko ikoga gazi godinama to su djeca cvijeca koja doslovno gaze po mezarima/grobovima, koja naucise to od svojih finih hrvatskih roditelja.
Eto ti mu kazi, pomiliki li te Zaha katkad? By the way, Čengić je gurao ovaj zakon u parlamentu, ali to tvoj mirkomozak ne moze apsorbovati. Tek kad uđe u skupštinu KS, onda ces vidjeti kako se radi,a bez da se ne pljuju sagovornici oko sebe.
Vidio sam je kako on radi kada je bratu nabacio 200 hiljada