Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
DonieBrasco
#55201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sljedece sedmice su opet sastanci valjda ima neke pameti i zdravog razuma !
Last edited by DonieBrasco on 21/07/2022 18:34, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#55202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Druze, trebao si tako reci 1992. Jebi ga, bilo je nesto ljudi koji nisu Bosnjaci koji su dali zivot za Bosnu i Hercegovinu, a ne za neku bosnjacku drzavu. Moji bliski rodjaci, citava porodica, bosanski Hrvati su muceni i zaklani zbog podrske Bosni i Hercegovini. Bukvalno genetski izbisana porodica.
Rodjak poginuo u Vikicevcima.
I ti sad iz Austrije bi dao guze i vragu za bosnjacku drzavu.
Znaci, samo ne biti licemjerni i otvoreno reci, a ne godinama verglati o ko fol gradjanskoj BiH.
-
Novak20
#55203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Kolinda
-
mo-town
#55205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Post je iz 2011. Ali se do danas nista promijenilo nije.Nass wrote: ↑17/02/2011 19:31Sto je najgore, ja vjerujem da u ovom ima barem zrnce istine. Ja odavno govorim da je nesto skovano ili planirano jos prije izbora, a sad se intenziviralo mozda prije vremena zato sto im je SDP pokvario plan. Mislim i dalje da nije Covic slucajno napravio onaj ispad u izbornoj noci.Alfa_Ze wrote:
Evo i Leo se oglasio.![]()
A kad se Leo oglasi, obicno tako i bude !!
A mozda sam ja i malo paranoicna zbog svega sto se desilo, dopustam da mozda i jesam....
Psi laju na karavane a karavani prolaze: 1939 - 1992 - 2022 ........... Nacin ovaj, nacin onaj - od cilja ne odustaju.
Opet valja nam odgovoriti odlucno na svaki pokusaj.
-
nles
#55206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vjecna slava i hvala svima koji su se borili za BiH, ali da se ne lazemo, pricamo o nekoliko procenata Onih Drugih.pemanapemani wrote: ↑21/07/2022 18:30Druze, trebao si tako reci 1992. Jebi ga, bilo je nesto ljudi koji nisu Bosnjaci koji su dali zivot za Bosnu i Hercegovinu, a ne za neku bosnjacku drzavu. Moji bliski rodjaci, citava porodica, bosanski Hrvati su muceni i zaklani zbog podrske Bosni i Hercegovini. Bukvalno genetski izbisana porodica.
Znaci, samo ne biti licemjerni i otvoreno reci, a ne godinama verglati o ko fol gradjanskoj BiH.
Takodje su se u HV borili par procenata Srba i Bosnjaka, pa im Hrvatska ipak ne dade konstitutivnost.
I lijepo od tebe sto se brines za moju guzicu u Austriji... brini se i o butum Hrvatskoj, koja aktivno muti vodu u BiH.
Jer i to je tudjina kleta. Ili mozda nije?
-
nles
- tandmand
#55209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta bi od onoga da se BiH u Ukrajini brani?
Sudeći po jučerašnjoj izjavi Ruskog ambasadora, anglosaksonskoj ofanzivi na Bošnjake predvođenom Schmidtom,
reklo bi se da su našu odbranu dali u amanet osovini zla Rusija-Iran-Turska-Kina.
Sudeći po jučerašnjoj izjavi Ruskog ambasadora, anglosaksonskoj ofanzivi na Bošnjake predvođenom Schmidtom,
reklo bi se da su našu odbranu dali u amanet osovini zla Rusija-Iran-Turska-Kina.
- BHCluster
-
nles
#55211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosna se brani samo na teritoriji BiH.
To sto smo vjerovali ovima, pa (kako izgleda) oni izdali povjerenje, nije do nas.
Ne volim Ruse ni pod razno... ali bih im za opstanak Bosne bez daljeg ponudio Zeljavu kao bazu.
- Arachnoidea
#55212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
nles
#55213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa, kako izgleda (a volio bih da je sve novinarska patka), nece biti opstanka Bosne ni sa ovom drugom vrstom kjafira.
-
pemanapemani
#55214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tih par procenata je svojevoljno bilo u Hrvatskoj vojsci, koja se borila za republiku hrvatskog naroda i ostalih gradjana.nles wrote: ↑21/07/2022 18:36Vjecna slava i hvala svima koji su se borili za BiH, ali da se ne lazemo, pricamo o nekoliko procenata Onih Drugih.pemanapemani wrote: ↑21/07/2022 18:30
Druze, trebao si tako reci 1992. Jebi ga, bilo je nesto ljudi koji nisu Bosnjaci koji su dali zivot za Bosnu i Hercegovinu, a ne za neku bosnjacku drzavu. Moji bliski rodjaci, citava porodica, bosanski Hrvati su muceni i zaklani zbog podrske Bosni i Hercegovini. Bukvalno genetski izbisana porodica.
Takodje su se u HV borili par procenata Srba i Bosnjaka, pa im Hrvatska ipak ne dade konstitutivnost.
I lijepo od tebe sto se brines za moju guzicu u Austriji... brini se i o butum Hrvatskoj, koja aktivno muti vodu u BiH.
Armija Republike Bosne i Hercegovine se nije borila za bosnjacku drzavu, Predsjednistvo RBiH nije 1992., donijelo Platformu o bosnjackoj BiH....
Sto se tice RH, boli me kurac za njih, kao i za BiH Hrvate koji su se sveli na osobe sa posebnim potrebama kojima treba staratelj iz Zagreba.
Vjerovatno si ti vise vremena proveo u RH nego moja malenkost, tako da mi jeste tudjina isto kao i Austrija.
-
amko761
#55215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Druže to što si ti i tvoji nasjeli na šuplju priču, jebi ga...
Bošnjak, Islam, bosanski. Sorry.
Bošnjak, Islam, bosanski. Sorry.
-
emirolini
#55216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svi su ravnopravni osim hrvata, oni moraju biti vise ravnopravni nego ostali, svih 7% baka i deka po hercegovackom krsu
- tandmand
#55217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Razumijem šta hoćeš reći. Da bi opstali moramo balansirati između dva tkzv. saveznika međusobno suprostavljena ali da mogu jedni drugima parirati.
Npr, Turska jako mudro igra tokom ovoga rata u Ukrajini. Dobro i sa jednima i drugima a kobajagi u NATOu. Dok se Zapad bavi Rusijom i Kinom oni mogu biti mirni i obratno. Ali ako jedna strana totalno popuši, e onda se ameri i EU okreću Turskoj sa pitanjem "a šta ćemo sad s vama?"
Mi smo sad u toj situaciji "a šta ćemo sad s vama?" "može li jedan pojas Gaze?"
Last edited by tandmand on 21/07/2022 18:55, edited 1 time in total.
-
nles
#55218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa i Bosna bi bila republika bosnjackog naroda i ostalih gradjana, gdje je tu problem? Ne zagovaram muslimansku republiku.pemanapemani wrote: ↑21/07/2022 18:50Tih par procenata je svojevoljno bilo u Hrvatskoj vojsci, koja se borila za republiku hrvatskog naroda i ostalih gradjana.nles wrote: ↑21/07/2022 18:36
Vjecna slava i hvala svima koji su se borili za BiH, ali da se ne lazemo, pricamo o nekoliko procenata Onih Drugih.
Armija Republike Bosne i Hercegovine se nije borila za bosnjacku drzavu, Predsjednistvo RBiH nije 1992., donijelo Platformu o bosnjackoj BiH....
Sto se tice RH, boli me kurac za njih, kao i za BiH Hrvate koji su se sveli na osobe sa posebnim potrebama kojima treba staratelj iz Zagreba.
Vjerovatno si ti vise vremena proveo u RH nego moja malenkost, tako da mi jeste tudjina isto kao i Austrija.
Uostalom, Bosna je odavno mogla biti gradjanska drzava, ali pogodi ko se protivi tome?
A glede vremena provedenog u RH... pretpostavka je majka svih zajeba.
- madner
#55219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
VNI je problem na drzavnom nivou. Na federalnom je sam DN problem, za svaki zakon se pita.
Validan kompromis bi bio da se definisu pitanja o kojima odlucuje DN a o kojima parlament.
Validan kompromis bi bio da se definisu pitanja o kojima odlucuje DN a o kojima parlament.
- Login77777
#55220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Daj sta se obracas takvim likovima. Ima nas Bosnjaka sto vas cijenimo.pemanapemani wrote: ↑21/07/2022 18:50Tih par procenata je svojevoljno bilo u Hrvatskoj vojsci, koja se borila za republiku hrvatskog naroda i ostalih gradjana.nles wrote: ↑21/07/2022 18:36
Vjecna slava i hvala svima koji su se borili za BiH, ali da se ne lazemo, pricamo o nekoliko procenata Onih Drugih.
-
Excel2
#55221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prije si bio SDP-ovac, a sad si desnije od Bakira. Sta ti bi sa multikulti?nles wrote: ↑21/07/2022 18:36Vjecna slava i hvala svima koji su se borili za BiH, ali da se ne lazemo, pricamo o nekoliko procenata Onih Drugih.pemanapemani wrote: ↑21/07/2022 18:30
-
DonieBrasco
#55222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da ce Šmit morati da izbaci iz ovog "dokumenta" izbornog zakona, ovaj procenat tj. cenzus od 3% i ovo tatalno bespotrebno 8-5-3 kako je zamislio.
-
nles
#55223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nikad nisam bio SDP-ovac, ali sam bio i ostao ljevicar.Excel2 wrote: ↑21/07/2022 18:57Prije si bio SDP-ovac, a sad si desnije od Bakira. Sta ti bi sa multikulti?nles wrote: ↑21/07/2022 18:36
Znaci li ljevicar bit naivan, kao onomad, kad smo nosali transparente u martu 1992?
-
nles
#55224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakvim to likovima, boga ti?Login77777 wrote: ↑21/07/2022 18:57Daj sta se obracas takvim likovima. Ima nas Bosnjaka sto vas cijenimo.pemanapemani wrote: ↑21/07/2022 18:50
Tih par procenata je svojevoljno bilo u Hrvatskoj vojsci, koja se borila za republiku hrvatskog naroda i ostalih gradjana.
Vjerovatno si ti vise vremena proveo u RH nego moja malenkost, tako da mi jeste tudjina isto kao i Austrija.![]()
Jesam li rekao da ih ne cijenim?
Ko im to ne da obecanu gradjansku drzavu?
Bosnjaci?
-
Excel2
#55225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dakle kako zamisljas tu svoju bosnjacku drzavu? Kako bi ona funkcionisala na teritorijama gdje Bosnjaci nisu vecina?