Nije ironija, nego sam fkt mislio da su prizemljeni a da se iz RSa blokira obnavljanje resursa.archi_a wrote: ↑20/07/2022 22:01 Ironija. Fino.
Nema problema. Nisu im obnovljeni resursi, ostalo im još resursa, pa se čuvaju. Meni je iskreno žao ovih letećih giganata. Znam da im se bliži kraj, al su mogli još da služe, bez preraspoređivanja posada. Posjeduju ogroman kapacitet, poprilično sigurni za let, ali, okretanje zapadu diktira određenja odricanja, pa i ovo.
I da, ima ih još nekoliko koji bi mogli poletjeti, što ono vole reći:"za ne daj Bože!".![]()
Mi-8 nosi vedro od 2000 litara, a sada UH-1 nosi vedro od 1000 litara, koje je nabavljeno prije nekoliko godina (čini mi se 2 god). Prije toga je UH-1 letio sa starim vedrom od samo 500 litara, i tada je Mi-8 bio daleko efikasniji. Sada, premda i dalje Mi-8 ima duplo veće vedro, UH-1 to nadoknađuje brzinom rotacija.bhnapoleon1 wrote: ↑21/07/2022 14:21
Nije ironija, nego sam fkt mislio da su prizemljeni a da se iz RSa blokira obnavljanje resursa.
Pitam zašto ne gase jer su kod Konjica iz civilne zaštite govorili da su Mi efikasniji jer nose više vode
Valjda se nekad nabavi par zapadnih teškaša.

joj neka neko ove igrackice odsarafa sa njihovih hamera i nakaci na nase , sto je najtužnije ameri ovog sad imaju na bacanje da ih covjek upita za donaciju poslali bi kontenjere ovoga jer imaju sad bruku viskova
Ehh da je ono svašta nešta alitramvajtrojka wrote: ↑21/07/2022 21:57joj neka neko ove igrackice odsarafa sa njihovih hamera i nakaci na nase , sto je najtužnije ameri ovog sad imaju na bacanje da ih covjek upita za donaciju poslali bi kontenjere ovoga jer imaju sad bruku viskova![]()
a tek mornaricke venome i vypere koje su povukli u rezervu eh da imamo pameti pa to zaganjati![]()
pusti snovi nažalost jos usklađenost sa bellom i nasim helikoptera i odrzavanjem skoro pa savršena kombinacija