Ne znam kako kod tebe to ide, al kod mene je normalniji odabir bio..sisa, guzica...itd ime i vjera potpuno nebitniBlack swan wrote: ↑19/07/2022 20:00 Ti si deda uzmimo binacionalne brakove po imenu zenika i ocevom imenu za 2019 recimo
I onda cemo vidjeti kako politike hdz i snsd nisu iz beograda i zagreba nego je u ljudskom bicu da ide prema svom toricu da se grupira i zeli entitet
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- General War
#54651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
geoxx
#54652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Suljagic jedna od vecih klauncina na twitteru.
- sinuhe
#54653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
[/quote]
Prestrasno obzirom da je Suljagic jedan od vidjenijih Bosnjaka "mladje generacije". Sam vrh bosnjackog drustva.
- Login77777
#54654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Au sto se okupilo zlOja, linga, aldinija i losi zaha na twiteru. Sdaovci postali tviterasi…
Mostar, gradonacelnik, hdz, Mostar, gradonacelnik, hdz…
Mostar, gradonacelnik, hdz, Mostar, gradonacelnik, hdz…
-
palermo
#54655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
[/quote]
Nevezano za izjavu Suljagica I to sto ja.mislim, al nije mi jasno sta je problem u tome da se.napadne.prvi...
-
mo-town
#54656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nevezano za izjavu Suljagica I to sto ja.mislim, al nije mi jasno sta je problem u tome da se.napadne.prvi...
[/quote]
Nikakav rat ili napad. Ima suptilnijih rjesenja. Recimo, dodje iduci popis stanovnistva i 1/3 Bosnjaka iz ZE-DO, TZ i SA Kantona se izjasne kao Hrvati. Napune Dom naroda. I sta onda? Dzaba ste krecili. Sve u skladu sa Ustavnim i zakonskim odredbama. Sto da ljudi ginu? Legitimno sredstvo borbe protiv aparthejda.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato nece vise popisa biti ko u libanonu
Vidi se kako je sve prigoda za prevarit nekog ili suknut
-
Lex77
#54658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zastupnica NS-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić strahuje od sljedećih koraka međunarodnih aktera u Bosni i Hercegovini.
Komentarišući navod da će visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuti promjene Izbornog zakona, i to one na kojima insistira HDZ, poručila je da je "ovim tempom naredna državna imovina kao poklon" članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.
Smatra da je na djelu primjena onoga što su SDA i HDZ prije dvije godine dogovorili u Mostaru. Poručila je da su pojedini "opijeni" nedavnom Bundestagovom rezolucijom.
"Dvije godine ponavljamo da će SDA i HDZ implementirati Mostarski sporazum, preko međunarodnih partnera ili sami. Oni koji su opijeni Bundestagovom rezolucijom ne vide suštinu", konstatovala je Ćudić.
Komentarišući navod da će visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuti promjene Izbornog zakona, i to one na kojima insistira HDZ, poručila je da je "ovim tempom naredna državna imovina kao poklon" članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.
Smatra da je na djelu primjena onoga što su SDA i HDZ prije dvije godine dogovorili u Mostaru. Poručila je da su pojedini "opijeni" nedavnom Bundestagovom rezolucijom.
"Dvije godine ponavljamo da će SDA i HDZ implementirati Mostarski sporazum, preko međunarodnih partnera ili sami. Oni koji su opijeni Bundestagovom rezolucijom ne vide suštinu", konstatovala je Ćudić.
- Haris.ba
#54659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ne mora biti. Samo je dovoljno se izjasniti ko Hrvat.Black swan wrote: ↑19/07/2022 22:18 Zato nece vise popisa biti ko u libanonu
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#54660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iz njene stranke su isporučili načelničko mjesto tom istom HDZ-u, šta pričaju sad.Lex77 wrote: ↑19/07/2022 22:22 Zastupnica NS-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić strahuje od sljedećih koraka međunarodnih aktera u Bosni i Hercegovini.
Legitimno predstavljanje u zamjenu za smanjenje ovlasti doma naroda, da.
- Login77777
#54661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zasto svaki put izmisljate?sehohari wrote: ↑19/07/2022 22:24Iz njene stranke su isporučili načelničko mjesto tom istom HDZ-u, šta pričaju sad.Lex77 wrote: ↑19/07/2022 22:22 Zastupnica NS-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić strahuje od sljedećih koraka međunarodnih aktera u Bosni i Hercegovini.
Legitimno predstavljanje u zamjenu za smanjenje ovlasti doma naroda, da.
-
mo-town
#54662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da se zacementira aparthejd? Neces taj film gledat budi siguran.Black swan wrote: ↑19/07/2022 22:18 Zato nece vise popisa biti ko u libanonu
- PreWiBa
#54663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nosi taj plural, majke ti.
Ovo je moje mišljenje, proglašavajući mene botom samo sam ispadaš glup.
Šta ću izmišljati. Njezina stranka je izdala u Mostaru, a vamo kao optužuje SDA.
Naša politika greši u tome što ne prati Albance. Odrešiš kesu gdje treba, a ne neka pisma, sjedanje na seciji i tkd. To ne prolazi, niti je ikad prolazilo.
- JohnnyS
#54664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel ovo opet visoki predstavnik nelegalan. Samo ga sad drugi okrivljuju 
- Kolinda
#54665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Boška Ćavar nije pristala biti ŽK bošnjačke politike.....izdaja u pravom smislu riječisehohari wrote: ↑19/07/2022 22:30Nosi taj plural, majke ti.
Šta ću izmišljati. Njezina stranka je izdala u Mostaru, a vamo kao optužuje SDA.
Naša politika greši u tome što ne prati Albance. Odrešiš kesu gdje treba, a ne neka pisma, sjedanje na seciji i tkd. To ne prolazi, niti je ikad prolazilo.
-
saimidin
#54666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slazem se sa suljagicem za dio o getu, stim sto su bosnjaci u tom getu od 92, a moglo bi se reci I od ranije, mada bilo nas je I van tog podrucja dosta, sada se samo jos jednom odbacuje svaka mogucnost da izadju iz geta, osim da se rasprse kao romi po svijetu
Ova prica o anadoliji je budalastina, tko kaze da ce neko primiti bosnjake tamo, sve I da hoce da idu, a nece, jer odose za eu, kao I ljudi iz anadolije, I citavog regiona
U vezi rata, naravno da se ovo I radi kako bi se pokusao izbjeci rat, jer hr I sr zele umiriti da ne napadaju na
jos neko vrijeme, I vidjet ce se koliko ce to imati efekta, licno mislim vrlo malo, jer kad nekome das prst, on uvijek hoce ruku iz ramena da otkine
Znaju na zapadu vrlo dobro da su
razoruzali I da od bosnjaka ne prijeti nikakva opasnost da ce poceti borbu za svoje oslobodjenje
Najsmjesnije je kada neko kaze da bosnjaci trebaju nekoga "napasti prvi," kao da je moguce bosnjacima napasti nekoga u svojoj zemlji, bosnjacima se u
moguce samo braniti, a sprecavanje neprijatelja da zada prvi udarac u nastavku genocida je najbolja odbrana -preventivna odbrana
Na zalost bosnjaci su opet nespremno docekali novu etapu svoje borbe za opstanak, ali svjedno boriti se mora, prestati sa ovom tenderaskom politikom I uozbiljiti se I od ovog trenutka
Ova prica o anadoliji je budalastina, tko kaze da ce neko primiti bosnjake tamo, sve I da hoce da idu, a nece, jer odose za eu, kao I ljudi iz anadolije, I citavog regiona
U vezi rata, naravno da se ovo I radi kako bi se pokusao izbjeci rat, jer hr I sr zele umiriti da ne napadaju na
Znaju na zapadu vrlo dobro da su
Najsmjesnije je kada neko kaze da bosnjaci trebaju nekoga "napasti prvi," kao da je moguce bosnjacima napasti nekoga u svojoj zemlji, bosnjacima se u
Na zalost bosnjaci su opet nespremno docekali novu etapu svoje borbe za opstanak, ali svjedno boriti se mora, prestati sa ovom tenderaskom politikom I uozbiljiti se I od ovog trenutka
- PreWiBa
#54667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Politika je zna se šta.
Ideš onim putem kojim možeš dobiti cilj.
Ja se rado pridružujem Dodiku da je Schmidt turista ako to znači sprječavanje aparthejd izbornog zakona.
Čak što više, očekujem od pro-BiH političara da stupanje na snagu izbornog zakona koji bi išao na stranu rušiteljima države uvjetuju javnim priznanjem svake dosadašnje odluke Šmita u parlamentu RS-a (i ove zadnje od strane Inzka).
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije bolan aparthejd ako ljudi zele sa svojima zivjetimo-town wrote: ↑19/07/2022 22:27Da se zacementira aparthejd? Neces taj film gledat budi siguran.Black swan wrote: ↑19/07/2022 22:18 Zato nece vise popisa biti ko u libanonu
A popisa nece biti jer postoje gradjani opasnih namjera koji bi se lazno izjasnjavali
- PreWiBa
#54669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da bi došlo do rata.saimidin wrote: ↑19/07/2022 22:45 Slazem se sa suljagicem za dio o getu, stim sto su bosnjaci u tom getu od 92, a moglo bi se reci I od ranije, mada bilo nas je I van tog podrucja dosta, sada se samo jos jednom odbacuje svaka mogucnost da izadju iz geta, osim da se rasprse kao romi po svijetu
U vezi rata, naravno da se ovo I radi kako bi se pokusao izbjeci rat, jer hr I sr zele umiriti da ne napadaju najos neko vrijeme, I vidjet ce se koliko ce to imati efekta, licno mislim vrlo malo, jer kad nekome das prst, on uvijek hoce ruku iz ramena da otkine
Znaju na zapadu vrlo dobro da surazoruzali I da od bosnjaka ne prijeti nikakva opasnost da ce poceti borbu za svoje oslobodjenje
Najsmjesnije je kada neko kaze da bosnjaci trebaju nekoga "napasti prvi," kao da je moguce bosnjacima napasti nekoga u svojoj zemlji, bosnjacima se umoguce samo braniti, a sprecavanje neprijatelja da zada prvi udarac u nastavku genocida je najbolja odbrana -preventivna odbrana
I dan-danas ne možeš u Stocu, Kiseljaku, pa ni u Čapljini formirati novu verziju raspale tvorevine ako nisi spreman da istjeraš par hiljada ne-Hrvata.
- Login77777
#54670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa jer svaki cas izleti jedan s tom izmisljotinom. Kako je njezina stranka izdala Mostar? Da je pozicija velikim Bosnjacima iz SDA bila toliko bitna podrzali bi covjeka iz SDP. Toga bi podrzala i NS i bio bio gradonacelnik Bosnjak.sehohari wrote: ↑19/07/2022 22:30Nosi taj plural, majke ti.
Ali posto je SDA bilo bitno da bude njihov covjek nisu na to pristali. Jer da je gradonacelnik bio Bosnjak, predsjednik gradskog vijeca mora biti Hrvat jer je SDA potpisala „legitimno predstavljanje“ za grad Mostar. Ovako HDZ ima gradonacelnika a SDA predsjednika gradskog vijeca. Jer tu im HDZ nece ugroziti poziciju jer ta pozicija pripada Bosnjacima. E sad jos dolazi to da gradonacelnik bez predsjednika gradskog vijeca ne moze nista. Tako da imamo HDZ i SDA na dvije glavne pozicije. Svi sretni a drugi ispadaju „izdajice“.
- BHCluster
#54671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako zelis sa svojima zivjeti onda ides u Hrvatsku, logicno!Black swan wrote: ↑19/07/2022 22:46Nije bolan aparthejd ako ljudi zele sa svojima zivjeti
A popisa nece biti jer postoje gradjani opasnih namjera koji bi se lazno izjasnjavali
- PreWiBa
#54672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ok, priznajem da si u pravu oko Mostara.Login77777 wrote: ↑19/07/2022 22:48Pa jer svaki cas izleti jedan s tom izmisljotinom. Kako je njezina stranka izdala Mostar? Da je pozicija velikim Bosnjacima iz SDA bila toliko bitna podrzali bi covjeka iz SDP. Toga bi podrzala i NS i bio bio gradonacelnik Bosnjak.sehohari wrote: ↑19/07/2022 22:30
Nosi taj plural, majke ti.
Ali posto je SDA bilo bitno da bude njihov covjek nisu na to pristali. Jer da je gradonacelnik bio Bosnjak, predsjednik gradskog vijeca mora biti Hrvat jer je SDA potpisala „legitimno predstavljanje“ za grad Mostar. Ovako HDZ ima gradonacelnika a SDA predsjednika gradskog vijeca. Jer tu im HDZ nece ugroziti poziciju jer ta pozicija pripada Bosnjacima. E sad jos dolazi to da gradonacelnik bez predsjednika gradskog vijeca ne moze nista. Tako da imamo HDZ i SDA na dvije glavne pozicije. Svi sretni a drugi ispadaju „izdajice“.![]()
Ali isto tako ne shvatam zašto stalno ponavljate taj sporazum u Mostaru.
Haj eto, šta bi ti uradio u Mostaru na njegovom mjestu? Pristao na "građanski princip" koji u ovom slučaju samo znači legalizaciju etničkog čiščenja tog grada?
Nije to prvi put da je bilo potpisa oko legitimnog predstavljanja. I 2012 (ili kada već) je se na kraju potpisao neki sporazum (poslije 12 sati maratonskih razogovora sa Lagumdžijom ako se ne varam) koji isto spominje to, ali je i ostalo samo na papiru.
-
geoxx
#54673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jest, to je pametno. Autodestrukcija na najjace.sehohari wrote: ↑19/07/2022 22:46Politika je zna se šta.
Ideš onim putem kojim možeš dobiti cilj.
Ja se rado pridružujem Dodiku da je Schmidt turista ako to znači sprječavanje aparthejd izbornog zakona.
Čak što više, očekujem od pro-BiH političara da stupanje na snagu izbornog zakona koji bi išao na stranu rušiteljima države uvjetuju javnim priznanjem svake dosadašnje odluke Šmita u parlamentu RS-a (i ove zadnje od strane Inzka).
Ove price o getu su odvratne i nicim utemeljene.
Sama drzava je ustanovljena na etnickom principu. Sta da se radi. Tesko je sad od govana praviti pitu.
-
Novak20
#54674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako dobro pamtim, na Kosovu su Albanci bojkotirali popis stanovništva prije srpskog napada. Građanski neposluh kao reakcija na manipulacije vlasti nije ništa novo.Black swan wrote: ↑19/07/2022 22:46
Nije bolan aparthejd ako ljudi zele sa svojima zivjeti
- Login77777
#54675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hajd dobro je da ovo za Mostar priznajes. Mene nervira samo kada se pocnu price kako je NS izdao Mostar. A na drugoj strani imamo racunicu da je gradonacelnik mogao biti Bosnjak da je SDA pristala da to bude neko iz SDP. Ali nisu htjeli jer su znali ako pristanu nema im ni jedne od dvije bitne pozicije u Mostaru. Jer onda druga pozicija pripada Hrvatima. A na kraju krajeva gradonacelnik treba biti kvalitetan covjek. Nije bitno jel Hrvat ili Bosnjak. Predsjednik gradskog vijeca takodzer.sehohari wrote: ↑19/07/2022 22:54Ok, priznajem da si u pravu oko Mostara.Login77777 wrote: ↑19/07/2022 22:48
Pa jer svaki cas izleti jedan s tom izmisljotinom. Kako je njezina stranka izdala Mostar? Da je pozicija velikim Bosnjacima iz SDA bila toliko bitna podrzali bi covjeka iz SDP. Toga bi podrzala i NS i bio bio gradonacelnik Bosnjak.
Ali posto je SDA bilo bitno da bude njihov covjek nisu na to pristali. Jer da je gradonacelnik bio Bosnjak, predsjednik gradskog vijeca mora biti Hrvat jer je SDA potpisala „legitimno predstavljanje“ za grad Mostar. Ovako HDZ ima gradonacelnika a SDA predsjednika gradskog vijeca. Jer tu im HDZ nece ugroziti poziciju jer ta pozicija pripada Bosnjacima. E sad jos dolazi to da gradonacelnik bez predsjednika gradskog vijeca ne moze nista. Tako da imamo HDZ i SDA na dvije glavne pozicije. Svi sretni a drugi ispadaju „izdajice“.![]()
Ali isto tako ne shvatam zašto stalno ponavljate taj sporazum u Mostaru.
Haj eto, šta bi ti uradio u Mostaru na njegovom mjestu? Pristao na "građanski princip" koji u ovom slučaju samo znači legalizaciju etničkog čiščenja tog grada?
Nije to prvi put da je bilo potpisa oko legitimnog predstavljanja. I 2012 (ili kada već) je se na kraju potpisao neki sporazum (poslije 12 sati maratonskih razogovora sa Lagumdžijom ako se ne varam) koji isto spominje to, ali je i ostalo samo na papiru.
Sto se tice sporazuma u Mostaru. Pozivam se samo na „legitimno predstavljanje“ na cijeloj BiH sto je SDA u tom sporazumu potpisala. Za grad Mostar ne mogu nista vise reci jer nisam u sve detalje upucen. Ali sigurno je bilo neka bolja opcija nego podjele na nacije. Ali to neka ljudi iz Mostara sami presude.