Bub
Bub
Bub
A da ipak malo nesto procitas o onome o cemu bi da pises...??? Mislim stvarno....Nedobrovoljac wrote: ↑12/07/2022 22:06Šta si se uhvatio neutronske.... Poenta je da ima cijela gomila oružja izmedju konvencijalnog i atomske. Od hidrogenske do raznih bioloških i hemijskih, do napalma. Skoro onaj Britanac kaže da imaju zalihe napalma da spale pola Ukr.
Nije mi jasno što to ne bacaju.
Doci ce to, kao i tvoj ban.Nedobrovoljac wrote: ↑18/07/2022 19:48A udjoše li Ukri u Herson?Gandalf wrote: ↑18/07/2022 19:46 što ti je ruska armija, oborili su već 18 000 ukrajinski aviona, uništili kalašem 2459 HIMARSA, ručnim bombama razmontirali 18 divizija Abrams tenkova plus od prije što su ribarskim čamcem blokirali 14 NATO podmornica![]()
još samo da skinu s Andromede 4 Zvijezde Smrti i gotov rat, oligarhizam vlada svijetom, demokratija odlazi na stratište istorije![]()
Mladen Marić je na javnom servisu skoro 20 godina širio ovu Rusku propagandu o zlom i licemjernom zapadu, Ukrajinskim nacistima, a onda malo masoni, iluminati, vakcine, Bill Gates, HARP, Chemtrailsi i druge "prave istine i mračne tajne"... sve dok nije Azrailu dopizdilo.Bernardinac wrote: ↑18/07/2022 03:33Vrlo jednostavno.guruguru95 wrote: ↑18/07/2022 02:14 Ono što primjećujem i ono što me ustvari zabrinjava je ogromna količina apologetizma, razumijevanja i opravdavanja Putinove invazije na Ukrajinu, čak i među ljudima koji su preživjeli četničku opsadu grada 1992-95. Na svaki pomen ruske agresije, već mjesecima po gradu dobijam odgovore u stilu: Da, strašno je što se tamo događa, ali znaš Amerika je te i te godine uradila to i to... ili "nisu ga trebali provocirati" ili "on jednim dugmetom može sve da nas poravna"![]()
Može li mi neko ovdje racionalno objasniti ovu zaluđenost i fascinaciju likom i djelom Vladimira Putina, i ovu bestidnu relativizaciju rata u Ukrajini?
Dok su glupani na Zapadu vođeni demokratskim pravom na "slobodu govora" dozvolili ruskim medijima da uđu u njihove domove ti ruski mediji su sve to fino upakovali u "neki drukčiji osvrt na događaje" pokupovali novinare u svrhu propagande i lagano zavlačili u uho svoju agendu.
A rusi su pokrenuli sve to samo radi onoga što sada gledamo u Ukrajini. Rat i borba za dominacijom u svijetu.
Ljudi vole da su informisani tj da znaju pravu "istinu" a na tim proruskim tv i net kanalima i portalima su promovisali fazon "budi pametan i saznaj pravu istinu",
"budi lučonoša istine", ne budi ovca.
Tako se stvori armija idiota koji se ufuraju da su oni ti "izabrani" koji jedini znaju istinu a oni koji su na mainstream medijima su niža vrsta i ovce.
Jednostavno od tih podkapacitiranih napraviš da se osjećaju posebnim, jako mudrim i pametnim.
I onda oni između sebe počnu djeliti linkove i stvaraju čopore "istine" i formiraju klanove na osnovu... "taće oni glupani, što gledaju CCN, DW. BBC, federalnu, HRT itd oni nemaju pojma, oni su mainstream".
Mi smo pametni mi ne čitamo i ne gledamo ta sranja jer je tamo sve laž i američka propagnda.
Mi se informišemo iz "slobodnih medija" jer je to "underground" i tu je istina.
Istinu nećeš vidjeti na tv i mainstream portalima.
Tako razmišlja jedan prosječni konzument ruske propagande.
Teorija zavjera je popularna ako ne i redovna pojava kod tih konzumenata.
Chemtrailsi, HAARP, ljudi iz sjene koji vuku konce planete, Gates, vakcine, korona, Soroš, globalizam itd.
Stvorila se vojska ruskih plaćenih trolova i korisnih idiota koji poklapaju sve vijesti politike, ekonomije, zdravstva, ratova i geopolitike i svega što može pomoći u njihovoj borbi.
Godinama se stvara mit Putina kao o vladaru čvrste ruke i potrebe konzervatizma i "vraćanju na temeljne ljudske vrijednosti" gdje nema zlih i odvrstnih LGBT i samo vjera, Bog i nacija.
Psihološki gledano Putin je strogi babo sa stavom i čvrstom rukom a Svijet je još prilično patrijarhalna sredina. Što je vukojebina veća (u glavi i geografski) Putin je veći Car.
Gol do pasa jaše na konju, hrva se, borilačke vještine, bivši agent, botoksiran, utegnut.
Na njega se lože mnoge žene ali i homoseksualci.
I onda kad takav kultni filmskl lik Putin kaje da mora "nešto" riješit u Ukrajini i ostatku svijeta niko od tih njegovih turbo folk poklonika ne postavlja "nepotrebna" pitanja.
Jer ako iko zna babo zna.
Ubili ga ljudi gušteri, pokoj mu duši.trambusek88 wrote: ↑18/07/2022 20:05Mladen Marić je na javnom servisu skoro 20 godina širio ovu Rusku propagandu o zlom i licemjernom zapadu, Ukrajinskim nacistima, a onda malo masoni, iluminati, vakcine, Bill Gates, HARP, Chemtrailsi i druge "prave istine i mračne tajne"... sve dok nije Azrailu dopizdilo.Bernardinac wrote: ↑18/07/2022 03:33
Vrlo jednostavno.
Dok su glupani na Zapadu vođeni demokratskim pravom na "slobodu govora" dozvolili ruskim medijima da uđu u njihove domove ti ruski mediji su sve to fino upakovali u "neki drukčiji osvrt na događaje" pokupovali novinare u svrhu propagande i lagano zavlačili u uho svoju agendu.
A rusi su pokrenuli sve to samo radi onoga što sada gledamo u Ukrajini. Rat i borba za dominacijom u svijetu.
Ljudi vole da su informisani tj da znaju pravu "istinu" a na tim proruskim tv i net kanalima i portalima su promovisali fazon "budi pametan i saznaj pravu istinu",
"budi lučonoša istine", ne budi ovca.
Tako se stvori armija idiota koji se ufuraju da su oni ti "izabrani" koji jedini znaju istinu a oni koji su na mainstream medijima su niža vrsta i ovce.
Jednostavno od tih podkapacitiranih napraviš da se osjećaju posebnim, jako mudrim i pametnim.
I onda oni između sebe počnu djeliti linkove i stvaraju čopore "istine" i formiraju klanove na osnovu... "taće oni glupani, što gledaju CCN, DW. BBC, federalnu, HRT itd oni nemaju pojma, oni su mainstream".
Mi smo pametni mi ne čitamo i ne gledamo ta sranja jer je tamo sve laž i američka propagnda.
Mi se informišemo iz "slobodnih medija" jer je to "underground" i tu je istina.
Istinu nećeš vidjeti na tv i mainstream portalima.
Tako razmišlja jedan prosječni konzument ruske propagande.
Teorija zavjera je popularna ako ne i redovna pojava kod tih konzumenata.
Chemtrailsi, HAARP, ljudi iz sjene koji vuku konce planete, Gates, vakcine, korona, Soroš, globalizam itd.
Stvorila se vojska ruskih plaćenih trolova i korisnih idiota koji poklapaju sve vijesti politike, ekonomije, zdravstva, ratova i geopolitike i svega što može pomoći u njihovoj borbi.
Godinama se stvara mit Putina kao o vladaru čvrste ruke i potrebe konzervatizma i "vraćanju na temeljne ljudske vrijednosti" gdje nema zlih i odvrstnih LGBT i samo vjera, Bog i nacija.
Psihološki gledano Putin je strogi babo sa stavom i čvrstom rukom a Svijet je još prilično patrijarhalna sredina. Što je vukojebina veća (u glavi i geografski) Putin je veći Car.
Gol do pasa jaše na konju, hrva se, borilačke vještine, bivši agent, botoksiran, utegnut.
Na njega se lože mnoge žene ali i homoseksualci.
I onda kad takav kultni filmskl lik Putin kaje da mora "nešto" riješit u Ukrajini i ostatku svijeta niko od tih njegovih turbo folk poklonika ne postavlja "nepotrebna" pitanja.
Jer ako iko zna babo zna.
Taj je čovjek sa svojom emisijom, i ko zna kakvom ekipom iza sebe, učinio nemjerljivu štetu bh. pameti.trambusek88 wrote: ↑18/07/2022 20:05 Mladen Marić je na javnom servisu skoro 20 godina širio ovu Rusku propagandu o zlom i licemjernom zapadu, Ukrajinskim nacistima, a onda malo masoni, iluminati, vakcine, Bill Gates, HARP, Chemtrailsi i druge "prave istine i mračne tajne"... sve dok nije Azrailu dopizdilo.
Nažalost,upravu si. Kada sam par puta gledao njegove emisije,nisam mogao vjerovati,kakve je gluposti prosipao. Prosto nevjerovatno.tindbe wrote: ↑18/07/2022 22:00Taj je čovjek sa svojom emisijom, i ko zna kakvom ekipom iza sebe, učinio nemjerljivu štetu bh. pameti.trambusek88 wrote: ↑18/07/2022 20:05 Mladen Marić je na javnom servisu skoro 20 godina širio ovu Rusku propagandu o zlom i licemjernom zapadu, Ukrajinskim nacistima, a onda malo masoni, iluminati, vakcine, Bill Gates, HARP, Chemtrailsi i druge "prave istine i mračne tajne"... sve dok nije Azrailu dopizdilo.
Voljeli i pratili su ga neobrazovani, koji misle da znaju sve, i djeca/školarci koji upijaju kao spužve, pa tako i dan-danas kad im je stolica malo mekša, u tome vide židovsku zavjeru.
Ako je od svaba, onda samo negativno. Tacno su mi se zgadili.