Ukrajina

RunnerX

#101151 Re: Ukrajina

Post by RunnerX »

Putin se više nema čemu nadati. Rusija je brutalno ponižena u ovom ratu i ugrozio je njenu višedecenijsku reputaciju vojne sile.

Samo je važno da Ukrajina ne popusti u pregovorima, da se ne odrekne ni milimetra svoje teritorije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#101152 Re: Ukrajina

Post by pici »

Lete skladista u nebo, oko Hersona, Donjecka,Luhanska pa i u rusiji oko Kurska.Ukri spremaju se za ofanzivu.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#101153 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

RunnerX wrote: 18/07/2022 07:33 Putin se više nema čemu nadati. Rusija je brutalno ponižena u ovom ratu i ugrozio je njenu višedecenijsku reputaciju vojne sile.

Samo je važno da Ukrajina ne popusti u pregovorima, da se ne odrekne ni milimetra svoje teritorije.
Eno, onaj Medved rece da bi bio sudnji dan za Ukrajinu ako krene na Krim. Nije li to neki signal da bi u nekim buducim pregovorima to Rusima bila zadnja crta na koju bi stali?
zavrzlama

#101154 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Ovo kako se danas zapad postavlja prema rusiji je trebao prema srbiji 90 tih....danas ne bi imali rusku agresiju na Ukrajinu....

Jeftin plin i nafta i udobnost evropskih birokratcica,ce se malo skuplje platiti,sreca pa ima Dajdza Sam koji zna rusku ideologiju i ciljeve..
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#101155 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

bice ova ljetna ofanziva kako je najavljeno - avgust, mozda malo pomjere za pocetak septembra ali ce biti sigurno

ostaje da vidimo koliko ce biti uspjesna
pici

#101156 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ja sam mislio da je rusima optimalno uzeti Krim ako nista Sevastopolj kao rusku bazu, medjutim grdno sam se prevario.Rusi imaju svoj plan a to je ruski svet i sve ispod toga je za njih ne prihvatljivo.
Procitajte istorijske cinjenice, kad zelis da progutas drugu zemlju i zauzmes je, onda radis ovo sto sada rade rusi.Unistavas sve pred sobom.Onda okupiras i asimiliras ili raselis i pobijes a naselis svoje.
Tipicna srednjevjekovna divlja drzava.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#101157 Re: Ukrajina

pici wrote: 18/07/2022 07:51 Ja sam mislio da je rusima optimalno uzeti Krim ako nista Sevastopolj kao rusku bazu, medjutim grdno sam se prevario.Rusi imaju svoj plan a to je ruski svet i sve ispod toga je za njih ne prihvatljivo.
Procitajte istorijske cinjenice, kad zelis da progutas drugu zemlju i zauzmes je, onda radis ovo sto sada rade rusi.Unistavas sve pred sobom.Onda okupiras i asimiliras ili raselis i pobijes a naselis svoje.
A apsurd je da za osvajanje ukrajinske zemlje guraju manjinske narode kojima nikada ne bi dozvolili da je nasele.
RunnerX

#101158 Re: Ukrajina

Post by RunnerX »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 18/07/2022 07:42 Eno, onaj Medved rece da bi bio sudnji dan za Ukrajinu ako krene na Krim. Nije li to neki signal da bi u nekim buducim pregovorima to Rusima bila zadnja crta na koju bi stali?
Nemaju oni više zadnju crtu, oni isto kao Ukrajinci žele da ovo što prije prestane, ali da ne budu poniženi. Dok se ruski resursi polako tope i nestaju, Ukrajina dobija sve moćnije i moćnije naoružanje.

Ovdje je važna ona sa početka rata, ako uspiju nešto na blickrig - uspjeli su, ako ne, onda nemaju šta tražiti. Blickrig kao što znamo, nije uspio, tako da im ostaje samo kukavičko rokanje sa daljine što i rade već mjesecima. To ne vodi nigdje, samo stvara ogromne troškove a ne mogu napredovati ni milimetar.

Ukrajnici su se do sad naučili braniti, dobili su moćno naoružanje i sad je mnogo teže Rusima napredovati nego u martu ili aprilu.

Kada Njemačka riješi svoje probleme sa energentima, a riješiće ih, Švabo je to - Rusija gubi i ono malo prihoda na koje su mogli računati.
pici

#101159 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 18/07/2022 08:05
pici wrote: 18/07/2022 07:51 Ja sam mislio da je rusima optimalno uzeti Krim ako nista Sevastopolj kao rusku bazu, medjutim grdno sam se prevario.Rusi imaju svoj plan a to je ruski svet i sve ispod toga je za njih ne prihvatljivo.
A apsurd je da za osvajanje ukrajinske zemlje guraju manjinske narode kojima nikada ne bi dozvolili da je nasele.
Tako rade i etnicko ciscenje same rusije, pokvaren i prljav plan.Najgori su mi europski pohlepni cinovnici i birokrate, koje ovo presutno odobravaju.To se lupi totalni embargo i podigne komplet vojna gotovost.Kad vide kremaljski bojari da nema zajebancije, okrenut ce plocu, moraju, jer znaju kako je zavrsila nacistika njemacka.Sa naci-fasistima nema pregovora.
Zumbul2

#101160 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Dobar govor Olafa Scholza i čudo mi na ovom proruskom portalu da su ga prenijeli

https://www.geopolitika.news/vijesti/ol ... cki-igrac/
Dr. Kuca

#101161 Re: Ukrajina

Post by Dr. Kuca »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 18/07/2022 07:42
RunnerX wrote: 18/07/2022 07:33 Putin se više nema čemu nadati. Rusija je brutalno ponižena u ovom ratu i ugrozio je njenu višedecenijsku reputaciju vojne sile.

Eno, onaj Medved rece da bi bio sudnji dan za Ukrajinu ako krene na Krim. Nije li to neki signal da bi u nekim buducim pregovorima to Rusima bila zadnja crta na koju bi stali?
Ma oni su citav zivot filirani laznim izvjestajima o nekom mocnom oruziju, masineriji. Rusi su 15ak godina iza amerikanaca. Pa amerikanci znaju svaki njih pokret u realnom vremenu.
lajkujMe

#101162 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Sve indicije i dokazi govore da se Rusi ponasaju kao ona prava kolonijalna sila.

Krecuci od ovog rata koji je cisti osvajacki, pocetak je bio zamisljen kao iskljucivo obaranje vlade i kroz novu marionetsku da tokom vremena nastave Rusofikaciju Ukrajine.
A sad kako to nisu uspjeli ovo je cisti osvajacki rat i tu nema dileme.

Ali osvajacki rat kao 1700 godina nije cak ni 1800 varijanta.

Udji, unisti sve redom, prezivjelima ponudi dvije opcije.
Klekni pred krunu ili smrt.
Pocni s dovodjenjem stranih civila iz Rusije i naseljavaj region u nadi da ces tokom vremena ostvariti vecinu.
To je Ruska matrica ponasanja nije nikad nestala cak i tokom Sovjetskog doba.

Barbari u svakom smislu te rijeci.

Jedan od dokaza o ovome je da se Putin sad naziva Vladarom a ne Predsjednikom, drugim rijecima Kraljem ili Carem i on je vlasnik svakog pedlja Rusije i svakog covjeka Rusa.

Drugi je izjava onog izdajnika iz Melitpola, da su Rusi vrse cenzus stanovnistva, svako ko je anti Ruski raspolozen bice nasilno istjeran iz svoje imovine i lokacije i primoran da ode u Ukrajinsku kontrolu a ostatak naroda ce da odrzi fer "referendum".

Mozete vi pricati sta hocete ali Rusija je danas probudjeni medjed koji je osjetio da moze kidati dijelove teritorije, zapravo to rade od 1991 godine samo stomje propagandno to drugacije izgledalo.
Upakovali svoje silne intervencije kao borba protiv terorizma ili borba peotiv genocida nad manjinama u Ex SSSR drzavama.
Nastradali su mnoge drze koje su i danas danas grohnule i lose upravo zbog Ruskog uticaja.
Gruzija, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan, Checenija i slicno
Bjelorusiju npr smatram vazalskom drzavom koja je osvojena od strane Rusije.

Uvjeren sam sad da medju Ruskom elitom postoji tajni i plan o zaokruzivanju tkz historijskih Carskih granica
Tkz Ruski svijet nista drugo nego tkz Velika Rusija.

Da mi je znati za neku knjigu koja objasnjava konstantne pojave ovakvih drzava i lidera

Dikatorski, kolonijalni, carstva blah blah blah

Rusija i Kina su danas glavni neprijatelj slobode i napretka civilizacije i tu nema dileme
RunnerX

#101163 Re: Ukrajina

Post by RunnerX »

Dr. Kuca wrote: 18/07/2022 08:28 Ma oni su citav zivot filirani laznim izvjestajima o nekom mocnom oruziju, masineriji. Rusi su 15ak godina iza amerikanaca. Pa amerikanci znaju svaki njih pokret u realnom vremenu.
Rusi su 15 godina iza Kine, Velike Britanije, Turske, Izraela ili Japana, a iza Amerike su 100 godina.
lajkujMe

#101164 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Dr. Kuca wrote: 18/07/2022 08:28
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 18/07/2022 07:42

Ma oni su citav zivot filirani laznim izvjestajima o nekom mocnom oruziju, masineriji. Rusi su 15ak godina iza amerikanaca. Pa amerikanci znaju svaki njih pokret u realnom vremenu.

30 godina iza Amera a ne 15, ovo sto Rusi danas demonstriraju kroz ovaj rat Amerika je bolje radila 1990god
lajkujMe

#101165 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Zumbul2 wrote: 18/07/2022 08:25 Dobar govor Olafa Scholza i čudo mi na ovom proruskom portalu da su ga prenijeli

Licno se ne slazem sa njim, sta pokusavaju uvesti je zabrana pojednicanih zemalja clanica da odlucuju o vanjskoj politici.
Prvo to je radikalno drugo to bi moglo nehotice da svu moc Nijemcima i Francuzima.
To bi moglo uzrokovati ptsp kod istocnog bloka oni ne zele da budu ikom vise pijun
Haris.ba

#101166 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

lajkujMe wrote: 18/07/2022 08:33
Zumbul2 wrote: 18/07/2022 08:25 Dobar govor Olafa Scholza i čudo mi na ovom proruskom portalu da su ga prenijeli

Licno se ne slazem sa njim, sta pokusavaju uvesti je zabrana pojednicanih zemalja clanica da odlucuju o vanjskoj politici.
Prvo to je radikalno drugo to bi moglo nehotice da svu moc Nijemcima i Francuzima.
To bi moglo uzrokovati ptsp kod istocnog bloka oni ne zele da budu ikom vise pijun
Ma on to prica. Da bi se to desilo Njemci bi morali kompenzirati lovom. A, nece.

I nikakve vlastite geopolitike nema sve dok Bajden moze nazvati Olafa i pozivom stopirati Sjeverni tok 2. Sto ga Olaf ne otvori ako misli da se bavi geopolitikom. Aha.

Ovo je vise prica da se Njemacka pravi bitnom, jer u ovom konfliktu ispade u sustini nebitna.
lajkujMe

#101167 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Indikativno da su koristili S400 da obore Himars rakete.
Lanseri su prazni
lajkujMe

#101168 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Jos jedan rad Himars
To znaci 3 udara preko noci za koje znamo

Alchevsk, Nova Kahovka i Toresk

Izgleda da su Rusi sami svoj avion oborili
pici

#101169 Re: Ukrajina

Post by pici »

lajkujMe wrote: 18/07/2022 08:31
Dr. Kuca wrote: 18/07/2022 08:28

30 godina iza Amera a ne 15, ovo sto Rusi danas demonstriraju kroz ovaj rat Amerika je bolje radila 1990god
Pa i vise od 30 godina.Svu tehnologiju sto rusi imaju su pokrali od zapada i njemackih naucnika koje su zarobili tokom WW2.Jevrejske i ostale naucnike su koristili na principu ucjena i slanjem njihovih najblizih u sibir.
Rusi su jos prije Hitlera, rusiju cistili od semita.Sad polako ciste sibirske i kavkazke narode.Preko 40 miliona ne rusa zivi u rusiji.Topovsko meso.
Zumbul2

#101170 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

lajkujMe wrote: 18/07/2022 08:33

To o čemu ti pričaš je na kraju intervjua i o tome se da raspravljati. Može to biti i dobro i loše, npr neke odmetnute članice ne mogu ucjenjivati ostatak Evrope..
A i ta tvoja teza ima svoje mjesto... Mislio sam da je pozitivan govor prije svega na prvi dio kad spominje mir pod ruskim uslovima neće maći sankcije itd.
emirolini

#101171 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Kazu rusisticko fasisticki cetnici da je njihov ork jedan HIMARS unistio s obicnom puskom, pravi heroj Orkstana, Bjelorusije i Srbije. Nevjerovatna hrabrost… :lol: :lol: :lol: :lol:

Zajebali su i Sjevernu Koreju
Ima Bosne_Bice Bosne

#101172 Re: Ukrajina

RunnerX wrote: 18/07/2022 08:13
Spoiler
Show
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 18/07/2022 07:42 Eno, onaj Medved rece da bi bio sudnji dan za Ukrajinu ako krene na Krim. Nije li to neki signal da bi u nekim buducim pregovorima to Rusima bila zadnja crta na koju bi stali?
Nemaju oni više zadnju crtu, oni isto kao Ukrajinci žele da ovo što prije prestane, ali da ne budu poniženi. Dok se ruski resursi polako tope i nestaju, Ukrajina dobija sve moćnije i moćnije naoružanje.
Spoiler
Show
Ovdje je važna ona sa početka rata, ako uspiju nešto na blickrig - uspjeli su, ako ne, onda nemaju šta tražiti. Blickrig kao što znamo, nije uspio, tako da im ostaje samo kukavičko rokanje sa daljine što i rade već mjesecima. To ne vodi nigdje, samo stvara ogromne troškove a ne mogu napredovati ni milimetar.

Ukrajnici su se do sad naučili braniti, dobili su moćno naoružanje i sad je mnogo teže Rusima napredovati nego u martu ili aprilu.

Kada Njemačka riješi svoje probleme sa energentima, a riješiće ih, Švabo je to - Rusija gubi i ono malo prihoda na koje su mogli računati.

Mozda je signal bas za to, u smislu da se rat prekine i da se povuku sa svih okupiranih teritorija osim Krima. I bas je cudno da pominje samo Krim, ne i ostale teritorije.
lajkujMe

#101173 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

pici wrote: 18/07/2022 08:45
lajkujMe wrote: 18/07/2022 08:31

Pa i vise od 30 godina.Svu tehnologiju sto rusi imaju su pokrali od zapada i njemackih naucnika koje su zarobili tokom WW2.Jevrejske i ostale naucnike su koristili na principu ucjena i slanjem njihovih najblizih u sibir.
Rusi su jos prije Hitlera, rusiju cistili od semita.Sad polako ciste sibirske i kavkazke narode.Preko 40 miliona ne rusa zivi u rusiji.Topovsko meso.

Oni to odavno rade samo i fazama, uvijek nastradaju manjinski narodi kojima je sistematski unistena elita i pametni ljudi.
Na vlasti u tim saveznim drzavama su Ruski pijuni kojima ne treba pamet nego lojalnost
Kradi i radi sta hoces sve dok govoris Jawol mein Fuhrer Putin
A usput cemo ti polako genocid izvrsiti nad narodom.

Evo i ovaj rat najvise je poginulo Ukrajinaca ako cemo %
Ne samo zbog gubitaka Ukrajinske vojske nego i DNR+LNR vojnika oni fakticki jesu Ukrajinci i njih Rusi salju kao topovsko meso u ogromnim kolicinama.
Od 16 do 70 godine su mobilizirani i ginu u ogromnim brojevima.
A ne mogu nista uraditi jer im je vlast Ruska nije cak njihova separatisticka nego pravi pravcati Rusi koji izvrsavaju nalog Moskve.
I njihova stradanja bi mogla doci do nivoa Prvog svjetskog rata % broj muskaraca koji ce biti mrtav.

I da se ne lazemo o dugotrajnim posljedicama na sve vojnike koji prezive ne bitno na kojoj su strani.
Uzrokovace teske socio-politicke probleme u obe drzave dal Rusiji dal Ukrajini.
Znamo najbolje po sebi ali i po komsijskim zemljama sta su posljedice nakon rata
Bossona

#101174 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Mamu ruskog Hitlera i njihovog havera Gerhard Fritz Kurt Schröderu je dajdža Joe skinuo u zadnji čas sa sjevernostreamnog smrtonosnog gasnog opijuma kojim su stvorili zločinačkog KGB siledžiju kojeg i danas hrane milijardom dolara dnevno i decenijama direktno finansirali njegovu agresorsku ratnu mašineriju koja mjesecima ruši i ubija Ukrajinu.
ljevoruki

#101175 Re: Ukrajina

Post by ljevoruki »

lajkujMe wrote: 18/07/2022 08:30
Sve indicije i dokazi govore da se Rusi ponasaju kao ona prava kolonijalna sila.

Krecuci od ovog rata koji je cisti osvajacki, pocetak je bio zamisljen kao iskljucivo obaranje vlade i kroz novu marionetsku da tokom vremena nastave Rusofikaciju Ukrajine.
A sad kako to nisu uspjeli ovo je cisti osvajacki rat i tu nema dileme.

Ali osvajacki rat kao 1700 godina nije cak ni 1800 varijanta.

Udji, unisti sve redom, prezivjelima ponudi dvije opcije.
Klekni pred krunu ili smrt.
Pocni s dovodjenjem stranih civila iz Rusije i naseljavaj region u nadi da ces tokom vremena ostvariti vecinu.
To je Ruska matrica ponasanja nije nikad nestala cak i tokom Sovjetskog doba.

Barbari u svakom smislu te rijeci.

Jedan od dokaza o ovome je da se Putin sad naziva Vladarom a ne Predsjednikom, drugim rijecima Kraljem ili Carem i on je vlasnik svakog pedlja Rusije i svakog covjeka Rusa.

Drugi je izjava onog izdajnika iz Melitpola, da su Rusi vrse cenzus stanovnistva, svako ko je anti Ruski raspolozen bice nasilno istjeran iz svoje imovine i lokacije i primoran da ode u Ukrajinsku kontrolu a ostatak naroda ce da odrzi fer "referendum".

Mozete vi pricati sta hocete ali Rusija je danas probudjeni medjed koji je osjetio da moze kidati dijelove teritorije, zapravo to rade od 1991 godine samo stomje propagandno to drugacije izgledalo.
Upakovali svoje silne intervencije kao borba protiv terorizma ili borba peotiv genocida nad manjinama u Ex SSSR drzavama.
Nastradali su mnoge drze koje su i danas danas grohnule i lose upravo zbog Ruskog uticaja.
Gruzija, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan, Checenija i slicno
Bjelorusiju npr smatram vazalskom drzavom koja je osvojena od strane Rusije.

Uvjeren sam sad da medju Ruskom elitom postoji tajni i plan o zaokruzivanju tkz historijskih Carskih granica
Tkz Ruski svijet nista drugo nego tkz Velika Rusija.

Da mi je znati za neku knjigu koja objasnjava konstantne pojave ovakvih drzava i lidera

Dikatorski, kolonijalni, carstva blah blah blah

Rusija i Kina su danas glavni neprijatelj slobode i napretka civilizacije i tu nema dileme
Ima studija sa Columbia universiteta o povezanosti pravoslavlja i komunizma i kako se to na koncu pretvori u diktaturu. Naravno, Rusija je tu glavni primjer i uzrocnik svih ostalih. Pokusacu da nadjem i postsvim link.
Post Reply