Tako se to radi.Bloo wrote: ↑17/07/2022 17:35Jako interesantno.
Glede i unatoc...
http://www.prometej.ba/clanak/copy-past ... lizam-5304
Juratović je prvi put u ovom intervjuu otvoreno kritizirao Ahmetovića i njegovo prešućivanje bošnjačkog nacionalizma kao destabilizirajućeg faktora u Bosni i Hercegovini. Naime, trenutno je na dnevnom redu Bundestaga rezolucija o BiH koja osuđuje političko djelovanje Dragana Čovića i Milorada Dodika, odnosno hrvatski i srpski nacionalizam, ali ne i bošnjački. Juratović taj propust pripisuje mladom Ahmetoviću. Uzimajući u obzir raniju argumentaciju o ulozi bošnjačke dijaspore te bošnjačkom nacionalizmu koji je istovremeno i etnički i državotvorni, ovakva Ahmetovićeva pozicija ne čudi. Ahmetović je političar mlađe generacije koji je (ideološki i politički) odgojen isključivo u dijasporskim strukturama. Za razliku od Juratovića koji ulazi u politiku kao jugoslovenski migrantski radnik i sindikalist kojem su mrski svi nacionalizmi, Ahmetović je odgojen u kontekstu u kojem se bošnjački nacionalizam normaliziran kao jedina alternativa dvama ostalim nacionalizmima, time više – jer je državotovoran.
SDA-All about
-
Hakiz
#75126 Re: SDA-All about
- ultima_palabra
#75127 Re: SDA-All about
Eto on zna gdje je i kako Ahmetovic odgojen
Odgojen od nana na dijasporskim mevludima i bub sa 28 u Bundestag.
- dembele
#75128 Re: SDA-All about
Treba Fikro Malinar da nam nabavi najsavremeniji kanader koji će istovremeno gasiti dva požara. Ja mislim da bi 200 miliona bilo dovoljno a i da Fikri ostane šta za kafu.Login77777 wrote: ↑17/07/2022 11:10 Cemu pomoc iz inostranstva kada se dovama mogu pozari gasiti…![]()
Zbog teške situacije na požarištima u Hercegovini, od Konjica do Čitluka i Čapljine zatražena je međunarodna pomoć u gašenju. Tako je , kako je to potvrđeno iz Operativnog centra Uprave CZ Hercegovačko-neretvanskog kantona poslan zahtjev prema Republici Hrvatskoj za angažman kanadera.
- Billy The Pljuc
#75129 Re: SDA-All about
Hoćeš li ti @Bossona živ bio napisati osvrt na ovo da dobri dedo Aljo nije ništa kriv za sadašnje stanje u državi, ti si onako malo potkovaniji od mene. Jednu kraću retrospektivu, ono što se zna i što je činjenično potkrijepljeno, bolji si od mene u tome definitivno.
- Hank Paldum
#75130 Re: SDA-All about
Pa da to je a ne da su Zapadu draže bile katoličke Slovenija i Hrvatska tokom rata i da su podržali Oluju ali kao posljedica toga nisu mogli dozvoliti da toliki Srbi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine nagrnu u Srbiju kao i da imaju državu u srcu Europe koja je večinski muslimanska.Login77777 wrote: ↑17/07/2022 11:19 Kosovo mu zabrani ulaz, Hrvatska mu zabrani ulaz. A sta radi BiH? Da se jos jednom prisjetimo sta su neznalice Alija, Silajdzic i SDA potpisivali u Daytonu… majstori zanata.![]()
Vučić danas htio doći u Jasenovac, Zagreb mu zabranio ulazak u zemlju
Da su njih dvojica odbili danas bi nekom drugom psovali što su potpisali i možda se ne bi potpisao tada, možda za 2, 3, 6 mjeseci ali bi bilo potpisano.
Da ponovimo
https://youtu.be/iblXjoj3L0Y
- drug_profi
#75131 Re: SDA-All about
Džaba on piše kad oni ne znaju da čitaju.
Šta će njima ko govorit.
Dedo Aljo ih je spasio.
Šta će njima ko govorit.
Dedo Aljo ih je spasio.
- Hank Paldum
#75132 Re: SDA-All about
Kako da neJuratović je prvi put u ovom intervjuu otvoreno kritizirao Ahmetovića i njegovo prešućivanje bošnjačkog nacionalizma kao destabilizirajućeg faktora u Bosni i Hercegovini. Naime, trenutno je na dnevnom redu Bundestaga rezolucija o BiH koja osuđuje političko djelovanje Dragana Čovića i Milorada Dodika, odnosno hrvatski i srpski nacionalizam, ali ne i bošnjački. Juratović taj propust pripisuje mladom Ahmetoviću. Uzimajući u obzir raniju argumentaciju o ulozi bošnjačke dijaspore te bošnjačkom nacionalizmu koji je istovremeno i etnički i državotvorni, ovakva Ahmetovićeva pozicija ne čudi. Ahmetović je političar mlađe generacije koji je (ideološki i politički) odgojen isključivo u dijasporskim strukturama. Za razliku od Juratovića koji ulazi u politiku kao jugoslovenski migrantski radnik i sindikalist kojem su mrski svi nacionalizmi, Ahmetović je odgojen u kontekstu u kojem se bošnjački nacionalizam normaliziran kao jedina alternativa dvama ostalim nacionalizmima, time više – jer je državotovoran.
Adis Ahmetovič koji je možda najbolja i najljepša priča ikada kako se može i kako treba se jedan Bošnjak kao žrtva etničkog čišćenja osvetiti dušmanima, koji je odgojen uz "bošnjački nacionalizam' jer su ga roditelji učili da ne zaboravi
Samo naprijed Adise
-
giannibelif
#75133 Re: SDA-All about
Najbolja stvar koja mi se mogla dogoditi u životu je da ne pripadam niti jednom od tri plemena u ovoj državi. Lijepa nacionalna manjina, pa taman bio jedan jedini, bar ne drvim istu priču dvadeset i pet godina sa tendencijom još bar pedeset. Ljudi, prođe vam život.
- Droog
#75134 Re: SDA-All about
Sutra da kaze 2 - 3 riječi protiv Bakira bio bi vam gori od Nermina, Dine i Peđe zajedno.Hank Paldum wrote: ↑17/07/2022 23:43Kako da neJuratović je prvi put u ovom intervjuu otvoreno kritizirao Ahmetovića i njegovo prešućivanje bošnjačkog nacionalizma kao destabilizirajućeg faktora u Bosni i Hercegovini. Naime, trenutno je na dnevnom redu Bundestaga rezolucija o BiH koja osuđuje političko djelovanje Dragana Čovića i Milorada Dodika, odnosno hrvatski i srpski nacionalizam, ali ne i bošnjački. Juratović taj propust pripisuje mladom Ahmetoviću. Uzimajući u obzir raniju argumentaciju o ulozi bošnjačke dijaspore te bošnjačkom nacionalizmu koji je istovremeno i etnički i državotvorni, ovakva Ahmetovićeva pozicija ne čudi. Ahmetović je političar mlađe generacije koji je (ideološki i politički) odgojen isključivo u dijasporskim strukturama. Za razliku od Juratovića koji ulazi u politiku kao jugoslovenski migrantski radnik i sindikalist kojem su mrski svi nacionalizmi, Ahmetović je odgojen u kontekstu u kojem se bošnjački nacionalizam normaliziran kao jedina alternativa dvama ostalim nacionalizmima, time više – jer je državotovoran.![]()
Adis Ahmetovič koji je možda najbolja i najljepša priča ikada kako se može i kako treba se jedan Bošnjak kao žrtva etničkog čišćenja osvetiti dušmanima, koji je odgojen uz "bošnjački nacionalizam' jer su ga roditelji učili da ne zaboravi
Samo naprijed Adiseu inat onima koji 30. godina ponavljaju da su sve tri strane krive, nažalost i iz naših redova
- Hank Paldum
#75135 Re: SDA-All about
Ovo je klasikagiannibelif wrote: ↑17/07/2022 23:52 Najbolja stvar koja mi se mogla dogoditi u životu je da ne pripadam niti jednom od tri plemena u ovoj državi. Lijepa nacionalna manjina, pa taman bio jedan jedini, bar ne drvim istu priču dvadeset i pet godina sa tendencijom još bar pedeset. Ljudi, prođe vam život.
Ukoliko nisi Rom, Jevrej, Albanac i sl. ti jesi jedan od tri "plemena", samo glumiš tj. izjasnio si se drugačije nego što jesi.
Mogu i ja reći da kada pročitam vaše komentare drago mi je da sam Japanac a ja sa Japanom imam veze kao i Tifa
- Hank Paldum
#75136 Re: SDA-All about
Pa ako nisu jedan Hans iz Bundestaga, jedan John iz američke administracije i jedan Jacques iz OHR-a izjednačili sve tri strane ne znam zasto bi i jedan Adis.Droog wrote: ↑17/07/2022 23:54Sutra da kaze 2 - 3 riječi protiv Bakira bio bi vam gori od Nermina, Dine i Peđe zajedno.Hank Paldum wrote: ↑17/07/2022 23:43
Kako da ne![]()
Samo naprijed Adiseu inat onima koji 30. godina ponavljaju da su sve tri strane krive, nažalost i iz naših redova
![]()
Čudo da je baš neko iz Bundestaga ko se zove Josip toliko navalio.
- Teletubbies
#75137 Re: SDA-All about
Još malo pa će Alija biti kriv što je i plin skup, što nema tramvaja, što u kantonu nema ministra sigurnosti...sve je Alija kriv.
- Login77777
#75138 Re: SDA-All about
sdO narod znO…
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jasmila ... /220718061"Guglam direktora Željeznica. SDA kadar, završio školu na fakultetu u Vitezu (Sveučilišta Vitez - organizacijska jedinica Univerziteta "Apeiron" Banja Luka). Koliko puta nas je Federalna Vlada SDA-HDZ svojim stranačkim imenovanjima neznalica i uhljupa dovela u životnu opasnost?", upitala je rediteljica.
-
giannibelif
#75139 Re: SDA-All about
Pripadnik rumunske nacionalne manjine, treća generacija u Bosni i Hercegovini i druga generacija rođena ovdje. Imam stan u Temišvaru, radio u Bukureštu, studirao u Italiji, ovdje zasnovao porodicu, a od malena dok je djed bio živ održavam socijalnu i lingvističku vezu sa domovinom djeda i predaka.Hank Paldum wrote: ↑18/07/2022 07:27Ovo je klasikagiannibelif wrote: ↑17/07/2022 23:52 Najbolja stvar koja mi se mogla dogoditi u životu je da ne pripadam niti jednom od tri plemena u ovoj državi. Lijepa nacionalna manjina, pa taman bio jedan jedini, bar ne drvim istu priču dvadeset i pet godina sa tendencijom još bar pedeset. Ljudi, prođe vam život.![]()
Ukoliko nisi Rom, Jevrej, Albanac i sl. ti jesi jedan od tri "plemena", samo glumiš tj. izjasnio si se drugačije nego što jesi.
Mogu i ja reći da kada pročitam vaše komentare drago mi je da sam Japanac a ja sa Japanom imam veze kao i Tifa
- Teletubbies
#75140 Re: SDA-All about
Čuj stajanje u vozu opasno po životLogin77777 wrote: ↑18/07/2022 12:58 sdO narod znO…![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jasmila ... /220718061"Guglam direktora Željeznica. SDA kadar, završio školu na fakultetu u Vitezu (Sveučilišta Vitez - organizacijska jedinica Univerziteta "Apeiron" Banja Luka). Koliko puta nas je Federalna Vlada SDA-HDZ svojim stranačkim imenovanjima neznalica i uhljupa dovela u životnu opasnost?", upitala je rediteljica.
Mani se šuplje Jasmila, i zahvali toj istoj vladi što je oživila istu tu Željeznicu koja je bila na izdisaju i smaknuću zahvaljujući SDP-u i Nerki Trenerki
- Styling
#75141 Re: SDA-All about
Good for you.giannibelif wrote: ↑18/07/2022 12:59Pripadnik rumunske nacionalne manjine, treća generacija u Bosni i Hercegovini i druga generacija rođena ovdje. Imam stan u Temišvaru, radio u Bukureštu, studirao u Italiji, ovdje zasnovao porodicu, a od malena dok je djed bio živ održavam socijalnu i lingvističku vezu sa domovinom djeda i predaka.Hank Paldum wrote: ↑18/07/2022 07:27
Ovo je klasika![]()
- Login77777
#75142 Re: SDA-All about
Zeleni jesu te to nahranili majonezom da si ovoliko navijen…Teletubbies wrote: ↑18/07/2022 13:03Čuj stajanje u vozu opasno po životLogin77777 wrote: ↑18/07/2022 12:58 sdO narod znO…![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jasmila ... /220718061
Mani se šuplje Jasmila, i zahvali toj istoj vladi što je oživila istu tu Željeznicu koja je bila na izdisaju i smaknuću zahvaljujući SDP-u i Nerki Trenerki![]()
- Teletubbies
#75143 Re: SDA-All about
Slušam na radiju, direktor aerodroma Sarajevo kaže da se ovim tempom očekuje da imamo višemilionski promet putnika u budućnosti.
Sve to zahvaljujući intervenciji Vlade Fadila Novalića od 8.2 miliona KM.
Ali, naravno, o tome niti ko piše, niti ko priča. Jer nije u trendu pohvaliti bilo šta što Fadil uradi.
Sve to zahvaljujući intervenciji Vlade Fadila Novalića od 8.2 miliona KM.
Ali, naravno, o tome niti ko piše, niti ko priča. Jer nije u trendu pohvaliti bilo šta što Fadil uradi.
- drug_profi
#75144 Re: SDA-All about
Pa hajd nek interveniše isto i u Tuzli i Mostaru, kad je samo do tog.
- SmokingMan
#75145 Re: SDA-All about
Nije to Fadilov novac iz džepa, niti nekog trećeg, već novac akumuliran kroz poreze obaveznika. Ljudi, zar smo došli do toga da se federalni budžet samtra privatnim investicionim fondom? 
-
Milenkov buraz
#75146 Re: SDA-All about
Pa iskreno kako su dodijeljena sredstva Malinaru ispada da jeste privatni investicioni fond pa ljudi se navikli.SmokingMan wrote: ↑18/07/2022 13:46 Nije to Fadilov novac iz džepa, niti nekog trećeg, već novac akumuliran kroz poreze obaveznika. Ljudi, zar smo došli do toga da se federalni budžet samtra privatnim investicionim fondom?![]()
- Dozer
#75147 Re: SDA-All about
Nismo mi dosli do toga, nego "gospoda" iz SDA, sa HDZ partnerima, i tako se ponasaju prema narodnom/drzavnom novcu vec decenijama - kao da je njihovo privatno vlasnistvo.
- Billy The Pljuc
#75148 Re: SDA-All about
Mislim uzaludno Sanela al' et':
Izvor: Slobodna Bosna
"Klarić poziva nadležno tužilaštvo da odmah od Elektroprivrede BiH, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije te Vlade FBiH preuzme svu neophodnu dokumentaciju, kako se ne bi ponovili gore nabrojani arbitražni postupci.
Povodom gašenja projekta izgradnje Termobloka 7 oglasila se Sanela Klarić , zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH.
„Osam godina vladavine Vlade Fadila Novalića bilo je u cilju sticanja ličnih i stranačkih interesa onih koji čine vladajuću većinu u FBiH. Prije svih, to su SDA i HDZ. Bile su to godine uništavanje okoliša i ugrožavanje zdravlja i života građana. Da bi to bilo moguće, postojeći zakonski okvir ili je kršen ili unazađivan i svjesno je izbjegavano njegovo usklađivanje s europskim zakonodavstvom.
Posebno je to vidljivo u energetskom sektoru. U osam proteklih godina u tom je sektoru donesen samo jedan novi zakon. Na zadnju sjednicu ovog saziva Parlamenta upućena su još tri. Nisu htjeli da ih novi zakoni, odobreni od Energetske zajednice, sputavaju da se ponašaju raskalašeno, da vrše zloupotrijebe, da se ponašaju kao da je država njihova.
Svjedočimo kršenjima zakona i pronevjerama u sektoru za obnovljive izvore energije, plinskom sektoru kao i sektoru rudarstva. Najnovije čemu svjedočimo je i službena potvrda konačne propasti velikog strateškog projekta izgradnje Bloka 7 u Tuzli i mogućnost da tu propast platimo oko 300 miliona KM.
Sve će ovisiti od procesa raskida ugovora s kineskim partnerom s kojim se Vlada FBiH upustila u gradnju Termobloka 7. Ključna će biti arbitraža u kojoj domaće vlasti gotovo uvijek kad su krucijalni projekti u pitanju izvuku deblji kraj. Podsjećam na arbitražne presude u slučajevima HE Vranduk, elektrane na Vrbasu, na mostu Svilaj, Delta Grip itd.
Pozivam nadležno tužilaštvo da odmah od Elektroprivrede BiH, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije te Vlade FBiH preuzme svu neophodnu dokumentaciju, kako nam se ne bi ponovili gore nabrojani arbitražni postupci.
Dosta je više da se novci iz ove države izvlače putem namjerno loše pripremljenih arbitraža i procesa pred međunarodnim sudovima i tijelima.
Dosta je više i nesposobnih donosioca odluka koji svu svoju energiju koriste u punjenje svojih džepova novcem opljačkanim od građana.
Zaustavimo ih da nam ne ubiju mogućnost održivog razvoja. Budućnost mora biti održiva ili je za naše građane ovdje neće biti", navodi se u saopćenju."
Sve bi bilo divno, sjajno i bajno da kriminalci ne kontrolišu sve i Jope se moram vratiti na svoju tvrdnju da se ništa demokratskim putem neće riješiti. Dok se likovi ne počnu "za jaja" vješati javno i za opomenu svakom budućem kandidatu za bilo koju poziciju, ovdje napretka nema. Da ne elaboriram svoj "ekstremizam" i potrebu za takvim načinom obračuna sa ovim zlom, mislim da je svima jasno.
Izvor: Slobodna Bosna
"Klarić poziva nadležno tužilaštvo da odmah od Elektroprivrede BiH, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije te Vlade FBiH preuzme svu neophodnu dokumentaciju, kako se ne bi ponovili gore nabrojani arbitražni postupci.
Povodom gašenja projekta izgradnje Termobloka 7 oglasila se Sanela Klarić , zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH.
„Osam godina vladavine Vlade Fadila Novalića bilo je u cilju sticanja ličnih i stranačkih interesa onih koji čine vladajuću većinu u FBiH. Prije svih, to su SDA i HDZ. Bile su to godine uništavanje okoliša i ugrožavanje zdravlja i života građana. Da bi to bilo moguće, postojeći zakonski okvir ili je kršen ili unazađivan i svjesno je izbjegavano njegovo usklađivanje s europskim zakonodavstvom.
Posebno je to vidljivo u energetskom sektoru. U osam proteklih godina u tom je sektoru donesen samo jedan novi zakon. Na zadnju sjednicu ovog saziva Parlamenta upućena su još tri. Nisu htjeli da ih novi zakoni, odobreni od Energetske zajednice, sputavaju da se ponašaju raskalašeno, da vrše zloupotrijebe, da se ponašaju kao da je država njihova.
Svjedočimo kršenjima zakona i pronevjerama u sektoru za obnovljive izvore energije, plinskom sektoru kao i sektoru rudarstva. Najnovije čemu svjedočimo je i službena potvrda konačne propasti velikog strateškog projekta izgradnje Bloka 7 u Tuzli i mogućnost da tu propast platimo oko 300 miliona KM.
Sve će ovisiti od procesa raskida ugovora s kineskim partnerom s kojim se Vlada FBiH upustila u gradnju Termobloka 7. Ključna će biti arbitraža u kojoj domaće vlasti gotovo uvijek kad su krucijalni projekti u pitanju izvuku deblji kraj. Podsjećam na arbitražne presude u slučajevima HE Vranduk, elektrane na Vrbasu, na mostu Svilaj, Delta Grip itd.
Pozivam nadležno tužilaštvo da odmah od Elektroprivrede BiH, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije te Vlade FBiH preuzme svu neophodnu dokumentaciju, kako nam se ne bi ponovili gore nabrojani arbitražni postupci.
Dosta je više da se novci iz ove države izvlače putem namjerno loše pripremljenih arbitraža i procesa pred međunarodnim sudovima i tijelima.
Dosta je više i nesposobnih donosioca odluka koji svu svoju energiju koriste u punjenje svojih džepova novcem opljačkanim od građana.
Zaustavimo ih da nam ne ubiju mogućnost održivog razvoja. Budućnost mora biti održiva ili je za naše građane ovdje neće biti", navodi se u saopćenju."
Sve bi bilo divno, sjajno i bajno da kriminalci ne kontrolišu sve i Jope se moram vratiti na svoju tvrdnju da se ništa demokratskim putem neće riješiti. Dok se likovi ne počnu "za jaja" vješati javno i za opomenu svakom budućem kandidatu za bilo koju poziciju, ovdje napretka nema. Da ne elaboriram svoj "ekstremizam" i potrebu za takvim načinom obračuna sa ovim zlom, mislim da je svima jasno.
- Teletubbies
#75149 Re: SDA-All about
Slažem se, ubleharenja i piskaranja članova te stranke su obično uzaludno mlaćenje prazne slame.
- Dozer
#75150 Re: SDA-All about
Teletubbies wrote: ↑18/07/2022 14:15 Slažem se, ubleharenja i piskaranja članova te stranke su obično uzaludno mlaćenje prazne slame.
Komentar bas na nivou teletubbiesa.... Hebo cinjenice, a
Last edited by Dozer on 18/07/2022 14:22, edited 1 time in total.