https://oshkoshdefense.com/wp-content/u ... 7.2015.pdf
Inace jedan HIMARS podrzavaju dva vozila sa municijom plus dvije prikolice. 5 kamiona, jedan lanser.
https://oshkoshdefense.com/wp-content/u ... 7.2015.pdf
tovarish wrote: ↑17/07/2022 19:09Ako ti je ovo domet kad misliš, kako to tek izgleda kad ne misliš?AliceInChains wrote: ↑17/07/2022 14:27 Moje misljenje, htjeli su im na početku natovariti sto bolnije sankcije u nadi da će slijediti brzi krah Rusije. Ma samom početku su Ameri nahajcali EU da se odmah odrekne i Ruskih energenata.
Nisu imali da stave CANONOVU kameru na dron, vec presli na SMENA 8 pa je malo.mutnoGandalfSivi wrote: ↑17/07/2022 20:15 Pet puta pregledah video i jos uvijek pojma nemam sta sam gledao. Negdje nesta snimljeno dronom, moze biti HIMARS a i ne mora, mutno do boli, pa onda ispaljenje rakete, pa onda nesta gori. Je li ista meta, je li ista lokacija, nigdje veze? S druge strane u istom izvjestaju (pogledati na Indexu), Ruje imaju kameru na raketi, vidi se kako je kroz prozor uvukose, znaci tehnologija postoji kada imaju nesto pokazati. Plus, jako sumnjam da im HIMARSIi putuju otkriveni sa toliko dronova u zraku…
Pita neko, ko nema kapaciteta da bilo šta sam smislitovarish wrote: ↑17/07/2022 19:09Ako ti je ovo domet kad misliš, kako to tek izgleda kad ne misliš?AliceInChains wrote: ↑17/07/2022 14:27 Moje misljenje, htjeli su im na početku natovariti sto bolnije sankcije u nadi da će slijediti brzi krah Rusije. Ma samom početku su Ameri nahajcali EU da se odmah odrekne i Ruskih energenata.
Ja mislim da ih je Putin nahajco da se odreknu ruskih energenata sa napadom na suverenu drzava, cijoj cjelovitosti i samostalnosti je garant sama Rusija. Samim tim potezom je dokazao da on ne jebe dogovore od prije, i da bilo koji dogovor s Putinom sutra ce biti prekinut samo tako, tako da su procijenili da se poslije pokusaja osvajanja Ukrajine ne vrijedi praviti bilo kakave dogovore s Putinom. Spin ti ne prolazi, samo zato sto postoji odredjeni animozitet prema Amerima pokusavas prodati spin kontra Amera, ali ne prolazi. Koliko si se zadao nadam se da barem dobijes i kolu uz sendvic.
Nece biti bilo kakvog dogovora sa Rusima, veliš….pa mislim, vrijeme će pokazati.melac wrote: ↑17/07/2022 21:00Ja mislim da ih je Putin nahajco da se odreknu ruskih energenata sa napadom na suverenu drzava, cijoj cjelovitosti i samostalnosti je garant sama Rusija. Samim tim potezom je dokazao da on ne jebe dogovore od prije, i da bilo koji dogovor s Putinom sutra ce biti prekinut samo tako, tako da su procijenili da se poslije pokusaja osvajanja Ukrajine ne vrijedi praviti bilo kakave dogovore s Putinom. Spin ti ne prolazi, samo zato sto postoji odredjeni animozitet prema Amerima pokusavas prodati spin kontra Amera, ali ne prolazi. Koliko si se zadao nadam se da barem dobijes i kolu uz sendvic.
Pusti trolcinu. Mi se, kao, ovdje ubismo raspravljajuci o ekonomiji i fiskalnim promasajima u Japanu...plavi_E wrote: ↑17/07/2022 19:25Nije Putin kriv za fiskalni promasaj u Japanu ali jeste za smrt desetine hijada nevinih civila koje je pobijo samo da bi i dalje bio glavni baja na tankesteli u Njemackoj.AliceInChains wrote: ↑17/07/2022 17:06 Naravno, naši zapadni političari svi znaju šta rade, a kad pojedine odluke postanu sumnjive, onda je Putin licno kriv za fiskalni promašaj u Japanu
Posto dajes komentar i postavljas pitanje koje nema veze s onim sto sam napisao, cijenim da ili ne razumijes sto sam napisao ili namjerno spinujes, a oboje dovodi do toga da moram pisati trivijalne recenice da bismo mogli voditi raspravu, sto i nije problem, nisam ja neki naucnik, ali ono...AliceInChains wrote: ↑17/07/2022 21:08Nece biti bilo kakvog dogovora sa Rusima, veliš….pa mislim, vrijeme će pokazati.melac wrote: ↑17/07/2022 21:00
Ja mislim da ih je Putin nahajco da se odreknu ruskih energenata sa napadom na suverenu drzava, cijoj cjelovitosti i samostalnosti je garant sama Rusija. Samim tim potezom je dokazao da on ne jebe dogovore od prije, i da bilo koji dogovor s Putinom sutra ce biti prekinut samo tako, tako da su procijenili da se poslije pokusaja osvajanja Ukrajine ne vrijedi praviti bilo kakave dogovore s Putinom. Spin ti ne prolazi, samo zato sto postoji odredjeni animozitet prema Amerima pokusavas prodati spin kontra Amera, ali ne prolazi. Koliko si se zadao nadam se da barem dobijes i kolu uz sendvic.
Odakle znas, da imam animozitet prema Amerima?
Ništa ne brini za mene, bolje ti je da čuvaš živce![]()
Lično Izraelci zabranili da se Spike da Ukrajincima.Bernardinac wrote: ↑17/07/2022 21:52 Malo mi je čudno kako nema Spike sistema?
https://www.google.com/amp/s/www.sdbrne ... format=amp
Na dnu teksta ima youtube video kako to fercera.
Fakat impresivno i puno moćnije od swichbladea.
Nešto kao Javelin samo što ovdje imaš "izbor" jer ima žicu.
Ovo je inače Izraelsko čini mi se.
Moćan sistem koji ima više izvedenica dometa od 800 m do 25 Km.
Možeš mjenjati ciljeve tokom leta.
Ispališ pa malo zrakneš gdje je šta pa biraš gdje da ga "metneš".
Puno zemalja u svojim armijama ima ove sisteme.
Možda i ima u Ukrajini samo skrivaju ili čuvaju za kraj?