Znam da cu zbog ovoga biti prozvan rusofilom, ali ti si me vec prozvao kada sam pisao prije 2 mjeseca da je Lisicansk nemoguce braniti iz stotinu razloga.
Mislim da je svakom u BiH jasno da se mir i stabilnost BiH brani u Ukrajini, svi znamo sta bi se desilo da je Kijev pao za 4 dana kako su najavili, uz politiku Rusije i Putina, kao i Vucica, Janeza Janse i totalno ludog Milanovica sigurno bi doslo do destabilizacije u BiH.
Logicno je da porazom Rusije u Ukrajini mogu ispariti zamisli o srpskom svetu i Velikoj Srbiji, sve to razumijem ali daj malo realnosti, cijenim tvoj rad i trud na temi, i u svakom slucaju iz gore navedenih razloga razumijem i zelju, ali danima trolujes slikama sa FIRMS-a kako gori ovo skladiste ili ono skladiste a vatra sa Firmsa u 90% slucajeva je od ruske artiljerije i projektila koji padaju po Ukrajinskim gradovima svake minute.
Koliko god Rusija izgledala pijano i razbijeno i dalje imaju hrpu bombi i projektila koje nisu pametne kao americke ali u kolicini razaraju Ukrajinu iz dana u dan. Evo upravo je prije par sati pogodjeno rusko skladiste kod Kersona vjerovatno HIMARSOM precizno u par centimetara u blizini aeorodroma, ali je na Nikolajev i Kramtorsk ukupno danas samo palo 38 grad raketa, koje nisu precizne kao americke ali razaraju gradove neselktivno do temelja.
Sasvim je jasno da brojka od milion vojnika koju najavljuje Zelenski je cista propaganda jer ni jedna ozbiljna vojska nece najaviti unaprijed ofanzivu tolikih razmjera ako nije u cilju propagande, ja bi volio da me ove sekunde sada demantuje Ukrajisnka totalna ofanziva na svim frontovima i da se porazi Putin iste sekunde, ali to je trenutno van svakog domasaja.