SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#58476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

nepass1 wrote: 13/07/2022 07:13
Nema nikog, on i zena, on srce operisao. Ne znam kako se komsiluk ne skupi i ne ubije boga u njemu. Ali niko nista.
Narod se oduzeo od neke empatije davno. Nema trun neke saosjecajnosti kad su takve stvari u pitanju. A kad im se desi,onda kazu nije mi niko htio pomoci. Ovdje kad su narkosi i nadobudni kokosari i kokosarija u povoju, dobijali pljuske od policije,forum je gorio od njihovih branilaca. Zato agresivni narkos frkne zenu slomi joj kuk radi jebene ogrlice.
Ko nije primjetio, slabo i ljudi nosaju pravi nakit upravo radi ovih stvari.
Sa agresivnim narkomanima sale nema,ovo se udara užarenim gvožđem.
Chloe
Photo mod

#58477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

vjeshalica wrote: 13/07/2022 08:11
Chloe wrote: 12/07/2022 22:34 Ne, ne pušta ih tužilaštvo tek tako, nego oni imaju pravo braniti se sa slobode ( zakon koji smo prepisali od EU), a što su na slobodi mjesecima i u tom periodu naprave još x krivičnih djela do pravosnažne presude, je problem sporosti suda ( pretrpanost).
Dodjes lijepo u Tuzilastvo,bacis pogled na oglasnu plocu i ona te demantuje. Sve je u zastaru otislo. Praksa godinama. Ko nije vidio nema pravo da drugo prica. Sve ti obijaci radnji,kladionica,narkosi i ti tzv sitni kriminalcici raspali.
Sta mislis sto je sud pretrpan? Zbog nerada. Raspravlja o jednoj stvari godinama.
Ne znam šta je uzrok sporom odvijanju sudskih postupaka, da li sam broj predmeta ili kako ti kažeš nerad,
ali govorim o onom što znam kako ide na USK-a.

Prije bih kritike upućivala policiji, tužilaštvu i sudstvu, zbog presuda džeparošima, sitnim kriminalcima, npr. zbog krađe 2-3 metra drva, nekog jadnika, dok oni koji su pokrali unsko-sanske šume i osigurali sebi na desetine/stotine hiljada KM, slobodno šetaju.
Chloe
Photo mod

#58478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

vjeshalica wrote: 13/07/2022 08:15
nepass1 wrote: 13/07/2022 07:13
Nema nikog, on i zena, on srce operisao. Ne znam kako se komsiluk ne skupi i ne ubije boga u njemu. Ali niko nista.
Narod se oduzeo od neke empatije davno. Nema trun neke saosjecajnosti kad su takve stvari u pitanju. A kad im se desi,onda kazu nije mi niko htio pomoci. Ovdje kad su narkosi i nadobudni kokosari i kokosarija u povoju, dobijali pljuske od policije,forum je gorio od njihovih branilaca. Zato agresivni narkos frkne zenu slomi joj kuk radi jebene ogrlice.
:-D njima pljuske da policija dijeli :? dok one koji su ih navuklii, pa sad preko njihove ovisnosti žive na "nivou" - ne smiju ni pogledati, osim ako im se dive dok im spred nosa projure u svojim biiiiisnim autima .... :mrgreen:
vjeshalica

#58479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Chloe wrote: 13/07/2022 08:44
vjeshalica wrote: 13/07/2022 08:15

:-D njima pljuske da policija dijeli :? dok one koji su ih navuklii, pa sad preko njihove ovisnosti žive na "nivou" - ne smiju ni pogledati, osim ako im se dive dok im spred nosa projure u svojim biiiiisnim autima .... :mrgreen:
Jel to prica iz komune?
vjeshalica

#58480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Chloe wrote: 13/07/2022 08:28
vjeshalica wrote: 13/07/2022 08:11

Dodjes lijepo u Tuzilastvo,bacis pogled na oglasnu plocu i ona te demantuje. Sve je u zastaru otislo. Praksa godinama. Ko nije vidio nema pravo da drugo prica. Sve ti obijaci radnji,kladionica,narkosi i ti tzv sitni kriminalcici raspali.
Sta mislis sto je sud pretrpan? Zbog nerada. Raspravlja o jednoj stvari godinama.
Ne znam šta je uzrok sporom odvijanju sudskih postupaka, da li sam broj predmeta ili kako ti kažeš nerad,

Prije bih kritike upućivala policiji, tužilaštvu i sudstvu, zbog presuda džeparošima, sitnim kriminalcima, npr. zbog krađe 2-3 metra drva, nekog jadnika, dok oni koji su pokrali unsko-sanske šume i osigurali sebi na desetine/stotine hiljada KM, slobodno šetaju.
2-3 metra ovdje, 2-3 metra ondje i skika kad se vide razmjere stete ;)
Chloe
Photo mod

#58481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

vjeshalica wrote: 13/07/2022 09:09
Chloe wrote: 13/07/2022 08:44

Jel to prica iz komune?
aha .... live .... :lol:
Ommadawn

#58482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

bitanga_sa_otesa wrote: 12/07/2022 18:39
vjeshalica wrote: 12/07/2022 18:36
Tava je ostala takodjer citava. Zanima me proizvodjac da kupim. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: zepter?? :run:
Ma ko zna kakav je tu feder pretegnuo u glavi, nije se tu smijati.

Imao sam prije rata komšiju, otišao na živcima, neka trauma od ranije, šta li…
Jedan dan mu nešto prekipjelo, sve polupao po stanu, žena na ulazu sjedi, dvoje male djece, tresu se i plaču.
Jebeno pravo. Komšija ga pokušao smiriti ali ne ide. Dođe milicija, sproveli ga, ispendrečili, pustili, došao kući, par mjeseci dobar i onda opet galama, koja čaša razbijena, koji tanjir, dijete izleti na ulicu, isprepadano…
Srećom živio je u suterenu a sigurno bi i mi doživjeli live verziju Space Invaders.
laik1981

#58483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Neki previse filmove gledaju.. Cuj "oni koji su ih navukli".. Navukli su se oni sami jer mozga nemaju.. Neko pomenu Cegara i u pravu je.. Da je kamera snimila Cegara kako samara ovog retarda svi bi mediji skocili da osudjuju njegov postupak.. Do duse, batine nemaju nikakav ucinak kod ovih klosarcina.. Ovog iz moje mahale nema ko nije mlatio.. Frajer mu bubreg unistio na sred Vilsonovog nakon sto mu je ovaj zenu napao.. Nema kosti u njemu koju mu nisu lomili, ali dzaba cim se oporavi on opet po starom.. Za ove je jedini lijek dugotrajna robija.. Minimum deset godina.. Ovo sto sad dobijaju su kazne koje ih stimulisu da ponavljaju djela..
Tvrtko II Kotromanić

#58484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tvrtko II Kotromanić »

laik1981 wrote: 13/07/2022 10:04 Neki previse filmove gledaju.. Cuj "oni koji su ih navukli".. Navukli su se oni sami jer mozga nemaju.. Neko pomenu Cegara i u pravu je.. Da je kamera snimila Cegara kako samara ovog retarda svi bi mediji skocili da osudjuju njegov postupak.. Do duse, batine nemaju nikakav ucinak kod ovih klosarcina.. Ovog iz moje mahale nema ko nije mlatio.. Frajer mu bubreg unistio na sred Vilsonovog nakon sto mu je ovaj zenu napao.. Nema kosti u njemu koju mu nisu lomili, ali dzaba cim se oporavi on opet po starom.. Za ove je jedini lijek dugotrajna robija.. Minimum deset godina.. Ovo sto sad dobijaju su kazne koje ih stimulisu da ponavljaju djela..
bas tako
znam iz moje mahale isto tako, bukvalno od malena su ih mlatili, pa malo zatvor pa ih puste pa tako ispocetka
neki su se u medjuvremenu smirili, ozenili, nesto drugo poceli raditi, a njih par isto, droga, sitne kradje, provale i opet ista mantra

dzaba nas zakon i sudstvo ce jako tesko neko tog "sitnog" kriminalca strpati u zatvor na duze vrijeme osim ako ne pocini neko teze djelo

bilo bi zanimljivo vidjeti je li kod nas moguce nesto na fazon americkog 3 strikes out uvesti
treci put osudjen za bilo koje djelo, ides pasa na dugotrajnu robiju pa ti vidi

ali dabogda :run:
laik1981

#58485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Prvo izgraditi zatvore da se vise ne desava da nema mjesta.. To je paradoks nad paradoksima..
Ommadawn

#58486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Da se izgradi i održava zatvor - košta.
A para nema.
vjeshalica

#58487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

laik1981 wrote: 13/07/2022 10:04 Neki previse filmove gledaju.. Cuj "oni koji su ih navukli".. Navukli su se oni sami jer mozga nemaju.. Neko pomenu Cegara i u pravu je.. Da je kamera snimila Cegara kako samara ovog retarda svi bi mediji skocili da osudjuju njegov postupak.. Do duse, batine nemaju nikakav ucinak kod ovih klosarcina.. Ovog iz moje mahale nema ko nije mlatio.. Frajer mu bubreg unistio na sred Vilsonovog nakon sto mu je ovaj zenu napao.. Nema kosti u njemu koju mu nisu lomili, ali dzaba cim se oporavi on opet po starom.. Za ove je jedini lijek dugotrajna robija.. Minimum deset godina.. Ovo sto sad dobijaju su kazne koje ih stimulisu da ponavljaju djela..
Tako nekako i jeste :thumbup:
laik1981

#58488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Drzavu ne prave pare vec sposobni i posteni ljudi, a para ima da napravimo tri drzave i stotinu zatvora..
vjeshalica

#58489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 13/07/2022 10:09
bilo bi zanimljivo vidjeti je li kod nas moguce nesto na fazon americkog 3 strikes out uvesti

Shvatili ljudi da kad neko ponavlja stalno ista sranja da nije dobar u glavuši.
vjeshalica

#58490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

laik1981 wrote: 13/07/2022 10:21 Drzavu ne prave pare vec sposobni i posteni ljudi, a para ima da napravimo tri drzave i stotinu zatvora..
:thumbup:
Nek zatvore naprave oni sto ce u njima sjediti. Korisno za duge staze.
drug_profi

#58491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ommadawn wrote: 13/07/2022 10:19 Da se izgradi i održava zatvor - košta.
A para nema.
Pa ne mora svako imati svoj krevet, narocito ako ti je drugi ili treci put da si osudjen. Ides u sve gore i gore uslove.
Laplace

#58492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 13/07/2022 09:10
Chloe wrote: 13/07/2022 08:28

2-3 metra ovdje, 2-3 metra ondje i skika kad se vide razmjere stete ;)
A onda, kad nam se dese poplave kao 2014., kriv nam je HAARP (kome skoro niko nije u stanju ni skraćenicu ispravno napisati a još manje zna šta ona znači, da ne govorimo o tome čemu on služi). Deforestacija je jedan od glavnih faktora koji su doveli do onolikih količina vode u gradovima (nema šume koja bi usporavala slivanje vode niz brda). Drugi faktor su nelegalne gradnje, koje su nerijetko sužavale korita rijeka, a protiv čega se opet ne smiješ boriti jer se odmah krene kuknjava sa socijalom "rušite kuće sirotinj".
vjeshalica

#58493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ista ona sirotinja koja isjece 2,3 metra dok popije socijalu za dijete...aham
Laplace

#58494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 13/07/2022 10:41
A para nema.
Pa ne mora svako imati svoj krevet, narocito ako ti je drugi ili treci put da si osudjen. Ides u sve gore i gore uslove.
Naći neku zabit, ograditi, postaviti straže pa neka žive u skladu sa prirodom.
omega369

#58495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by omega369 »

A para nema.
Ma ima para, problem su opcine i kantoni. Gdje ces graditi kad ti niko ne da?! Najbolja ideja je negdje u hercegovini u nekom.kamenolomu da mogu povazdan tucati kamen i pripremati tampon za ceste
Chloe
Photo mod

#58496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

vjeshalica wrote: 13/07/2022 11:41 Ista ona sirotinja koja isjece 2,3 metra dok popije socijalu za dijete...aham
Mislim da se nismo razumjeli/le. Procesuiranje svakog krivičnog djela je ispravno, ma o kome da je riječ, ali da ću se diviti pravosudju dok kažnjava ljude zbog ukradenih 2-3 metra drva, a oni koji su ukrali na kaminone istih tih drva su zaštićeni, jer sjede sa policijom, tužiocima, sudijama, e pa malo morgen, nek' idu k vragu sa svojom pravdom ... :kafa1:

" Malom lopovu se skida glava, a velikom kapa."
no_sikiriki

#58497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by no_sikiriki »

To su te vrijednosti, taj uspjeh koji možete postići...samo ako budete muzičar...pardon, narkodiler.
Samo vjera u sebe i sve će doći! Narkodiler možeš biti ti!

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/jal ... /220712119
Chloe
Photo mod

#58498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

Batina nije odgojni metod, nikad bio niti će biti. :)

Velika je razlika između običnog i sistematskog rješavanja problema.
Ommadawn

#58499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

no_sikiriki wrote: 13/07/2022 12:24 To su te vrijednosti, taj uspjeh koji možete postići...samo ako budete muzičar...pardon, narkodiler.
Samo vjera u sebe i sve će doći! Narkodiler možeš biti ti!

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/jal ... /220712119
Jede pored auta…
Oj kruše, pito i somune
nota1969

#58500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nota1969 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 13/07/2022 10:09
bas tako
znam iz moje mahale isto tako, bukvalno od malena su ih mlatili, pa malo zatvor pa ih puste pa tako ispocetka
neki su se u medjuvremenu smirili, ozenili, nesto drugo poceli raditi, a njih par isto, droga, sitne kradje, provale i opet ista mantra

dzaba nas zakon i sudstvo ce jako tesko neko tog "sitnog" kriminalca strpati u zatvor na duze vrijeme osim ako ne pocini neko teze djelo

.
Last edited by nota1969 on 13/07/2022 12:59, edited 1 time in total.
Post Reply