Pink Floyd
Moderator: _BataZiv_0809
- Point.
#401 Re: Pink Floyd
Rogere, dudlaj ga. Roger that.
- ultima_palabra
#402 Re: Pink Floyd
Zamisli kolika karina moras biti da se bavis Reaganom od prije 40 godina i Obaminim i Trumpovim dronovima, a Putin brise citave gradove sa lica zemlje u ovom trenutku.
Sad bi mu otisao na koncert samo da ga hraknem.
Sad bi mu otisao na koncert samo da ga hraknem.
- billy organ
#403 Re: Pink Floyd
Procitao sam "Kad svinje polete" i stekao sam dojam da je Waters izgleda hinjavi pakas. Tako da me i ne cudi njegova ignorancija naspram ruske agresije. Zacudili su me Rage Against The Machine i njihova sutnja. Morello je glavni kad treba hrakat po Americi, a zaboravlja da mu je ta ista "evil empire" drzava omogucila da zavrsi ni manje ni vise Harvardski fakultet. Paljenje americke zastave, kritika kapitalizma, rasizma (ovo je sa razlogom) . Ali ako kritikujes Ameriku jbga duzan si onda da i Rusiju smatras agresorom a Putina novim Hitlerom.Morello je genijalni gitarista ali mislim da je on samo razmazeni privilegovani seronja.
-
Hakiz
#404 Re: Pink Floyd
Upravo je zvao Waters i kroz suze kaže da ga boli ovo šta čita na forumu.
-
SuperHans
#405 Re: Pink Floyd
RATM su licemjeri samo takvi. Razloga milion. Na njih se loze srednjoskolci
-
nles
#406 Re: Pink Floyd
Waters je prije svega - ters (uostalom, to mu je u imenu). Mlad ters je tezak za podnositi, star ters je tri puta tezi.
Moze mu se mnogo toga uzeti kao olaksavajuca okolnost... otac, poginuo par mjeseci prije njegovog rodjenja, dominantna, previse brizna mati, gomila propalih veza i brakova...
On puno drzi do svog misljenja i uglavnom je on bio uzrok trvenja u bandu. Ali, svaki band ima jednog takvog: John Densmore, Paul McCartney, Keith Richards...
Koncentrisite se na njegovu muziku i zanemarite ostalo, ne kvarite sebi uzivanje.
Moze mu se mnogo toga uzeti kao olaksavajuca okolnost... otac, poginuo par mjeseci prije njegovog rodjenja, dominantna, previse brizna mati, gomila propalih veza i brakova...
On puno drzi do svog misljenja i uglavnom je on bio uzrok trvenja u bandu. Ali, svaki band ima jednog takvog: John Densmore, Paul McCartney, Keith Richards...
Koncentrisite se na njegovu muziku i zanemarite ostalo, ne kvarite sebi uzivanje.
-
Hakiz
#407 Re: Pink Floyd
nles wrote: ↑11/07/2022 19:51 Waters je prije svega - ters (uostalom, to mu je u imenu). Mlad ters je tezak za podnositi, star ters je tri puta tezi.
-
guruguru95
#408 Re: Pink Floyd
Svi mi uživamo u muzici Rogera Watersa već decenijama, ali takođe treba napomenuti i podsjetiti koliki je to ustvari smrad i pakaš od čovjeka. Preselio se u Ameriku, živi tamo i upravo je na američkoj turneji gdje koristi priliku da bukvalno svakog američkog predsjednika od Reagana naovamo nazove ratnim zločincem, dok Vladimir Putin ravna gradove po Ukrajini i vrši invaziju na jednu nezavisnu i suverenu zemlju. O tome... ni riječi na koncertu.
Usput, evo jedne od njegovih novijih izjava o ratu u Ukrajini. Prema njemu, razlog zbog čega rat u Ukrajini i dalje traje je - novac
Roger Waters je bez sumnje veliki muzičar i tekstopisac, ali i kharina od čovjeka.
Usput, evo jedne od njegovih novijih izjava o ratu u Ukrajini. Prema njemu, razlog zbog čega rat u Ukrajini i dalje traje je - novac
Roger Waters je bez sumnje veliki muzičar i tekstopisac, ali i kharina od čovjeka.
Last edited by guruguru95 on 11/07/2022 22:20, edited 1 time in total.
-
guruguru95
#409 Re: Pink Floyd
P.S. Svaka čast i naklon do poda Gilmouru i Masonu za onu pjesmu i humanitarnu pomoć za narod Ukrajineguruguru95 wrote: ↑11/07/2022 21:54 Svi mi uživamo u muzici Rogera Watersa već decenijama, ali takođe treba napomenuti i podsjetiti koliki je to ustvari smrad i pakaš od čovjeka. Preselio se u Ameriku, živi tamo i upravo je na američkoj turneji gdje koristi priliku da bukvalno svakog američkog predsjednika od Reagana naovamo nazove ratnim zločincem, dok Vladimir Putin ravna gradove po Ukrajini i vrši invaziju na jednu nezavisnu i suverenu zemlju. O tome... ni riječi na koncertu.
Usput, evo jedne od njegovih novijih izjava o ratu u Ukrajini. Prema njemu, razlog zbog čega rat u Ukrajini i dalje traje je - novac![]()
Last edited by guruguru95 on 11/07/2022 22:20, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#410 Re: Pink Floyd
Hm.
Waters je grozan, a kompanije, naftne, energetske, prehrambene itd koje se smiju veselo trpajući u džepove lovu uzetu ogromnim poskupljenjima zbog rata su fine. Jer ne pričaju ono šta Waters priča, a to što na muci zarađuju nije strašno kao njegova priča. To je kapitalizam, tako treba.
Fakat imamo poremećene kriterije, kokektivno.
Waters je grozan, a kompanije, naftne, energetske, prehrambene itd koje se smiju veselo trpajući u džepove lovu uzetu ogromnim poskupljenjima zbog rata su fine. Jer ne pričaju ono šta Waters priča, a to što na muci zarađuju nije strašno kao njegova priča. To je kapitalizam, tako treba.
-
guruguru95
#411 Re: Pink Floyd
Deluxe verzija albuma Animals konačno izlazi u oktobru, a pojedinačni cd i LP u septembru
https://music-box.hr/2022/07/05/pink-fl ... 18-godine/
https://superdeluxeedition.com/news/pin ... r-october/
https://music-box.hr/2022/07/05/pink-fl ... 18-godine/
https://superdeluxeedition.com/news/pin ... r-october/
-
snijeg_led
#412 Re: Pink Floyd
Cim se 5 x zenio, znaci; his judgment is poor 
- billy organ
#413 Re: Pink Floyd
whataboutism.Hakiz wrote: ↑11/07/2022 22:02 Hm.
- ultima_palabra
#414 Re: Pink Floyd
Nije on grozan, on je korisni idiot.Hakiz wrote: ↑11/07/2022 22:02 Hm.
- Ateista
#415 Re: Pink Floyd
Uvijek sam vise cijenio Gilmoura, ali se pretjeruje sa pljuvanjem po Watersu. Tacno je da je ters, narcis i slicno, ali njegovo prozivanke zapada je opravdano. To da bi trebao pomenuti i putina u svemu tome se slazem, ali pretpostavljam da ide logikom da se o rusiji i ratu u ukrajini vec dovoljno prica, a on zeli da skrene paznju i na druge probleme. Malo jeste ruzno ali to sve ne znaci da podrzava napad na ukrajinu.
-
Hakiz
#416 Re: Pink Floyd
Ateista wrote: ↑12/07/2022 08:59 Uvijek sam vise cijenio Gilmoura, ali se pretjeruje sa pljuvanjem po Watersu. Tacno je da je ters, narcis i slicno, ali njegovo prozivanke zapada je opravdano. To da bi trebao pomenuti i putina u svemu tome se slazem, ali pretpostavljam da ide logikom da se o rusiji i ratu u ukrajini vec dovoljno prica, a on zeli da skrene paznju i na druge probleme. Malo jeste ruzno ali to sve ne znaci da podrzava napad na ukrajinu.
-
LSD
#417 Re: Pink Floyd
Njegovo prozivanje Zapada iz kuće u centru Njujorka vrijedne 15 miliona je urnebesnoAteista wrote: ↑12/07/2022 08:59 Uvijek sam vise cijenio Gilmoura, ali se pretjeruje sa pljuvanjem po Watersu. Tacno je da je ters, narcis i slicno, ali njegovo prozivanke zapada je opravdano. To da bi trebao pomenuti i putina u svemu tome se slazem, ali pretpostavljam da ide logikom da se o rusiji i ratu u ukrajini vec dovoljno prica, a on zeli da skrene paznju i na druge probleme. Malo jeste ruzno ali to sve ne znaci da podrzava napad na ukrajinu.
Doduše, od prolupalog lika koji je uspio okriviti državu Izrael za ubistvo George Floyda i ne čude svakakve budalaštine koje lupeta po stare dane.
-
guruguru95
#418 Re: Pink Floyd
Waters ne spominje Putina jer smatra da Rusija uopšte nije kriva za rat u Ukrajini, već Amerika i "mrski Zapad koji su nahuškali jadne Ukrajince na moćnu Rusiju". Nešto poput pojedinih forumaša ovdje na temi Ukrajina. Ko zna, možda se i Waters registrovao na klix forumAteista wrote: ↑12/07/2022 08:59 Uvijek sam vise cijenio Gilmoura, ali se pretjeruje sa pljuvanjem po Watersu. Tacno je da je ters, narcis i slicno, ali njegovo prozivanke zapada je opravdano. To da bi trebao pomenuti i putina u svemu tome se slazem, ali pretpostavljam da ide logikom da se o rusiji i ratu u ukrajini vec dovoljno prica, a on zeli da skrene paznju i na druge probleme. Malo jeste ruzno ali to sve ne znaci da podrzava napad na ukrajinu.
A sjećam se da u onom pismu ukrajinskoj djevojčici nije propustio spomenuti Azov bataljon i neonacističke grupe u Ukrajini, što je ustvari ona famozna "denacifikacija" - ruski narativ kojim se pokušava opravdati krvava invazija ratnog zločinca iz Kremlja. Dalje, u tom pismu Waters piše: "I regret that Western governments are fueling the fire that will destroy your beautiful country by pouring arms into Ukraine, instead of engaging in the diplomacy that will be necessary to stop the slaughter". On dakle optužuje vlade zapadnih sila zbog toga što šalju oružje i novac Ukrajini, umjesto da pozivaju na "dijalog i diplomatsko rješenje sukoba". Dijalog sa Putinom? How Yes No
Ukratko - hvala Rogeru za Dark Side, Wish You Were Here, Animals, The Wall i ostala remek djela, ali ako ćemo iskreno, nije ih on baš sam napravio i odsvirao, a zahvaljujući svojim političkim stavovima postao mi je ubjedljivo najmrži i najodvratniji član Pink Floyda.
-
guruguru95
#419 Re: Pink Floyd
LSD wrote: ↑12/07/2022 12:37Njegovo prozivanje Zapada iz kuće u centru Njujorka vrijedne 15 miliona je urnebesnoAteista wrote: ↑12/07/2022 08:59 Uvijek sam vise cijenio Gilmoura, ali se pretjeruje sa pljuvanjem po Watersu. Tacno je da je ters, narcis i slicno, ali njegovo prozivanke zapada je opravdano. To da bi trebao pomenuti i putina u svemu tome se slazem, ali pretpostavljam da ide logikom da se o rusiji i ratu u ukrajini vec dovoljno prica, a on zeli da skrene paznju i na druge probleme. Malo jeste ruzno ali to sve ne znaci da podrzava napad na ukrajinu.ne znam šta radi na tom mrskom zapadu ako je toliko loše tamo, što se pati bezveze po Njujorku... zašto se odmah ne prebaci u majčicu Rusiju ili Kinu, gdje bi mogao njegovati prave vrijednosti
![]()
Doduše, od prolupalog lika koji je uspio okriviti državu Izrael za ubistvo George Floyda i ne čude svakakve budalaštine koje lupeta po stare dane.
-
guruguru95
#420 Re: Pink Floyd
Par zanimljivih opservacija o novom "deluxe" izdanju albuma Animals (deluxe bez ikakvih bonus pjesama, alternativnih verzija, live snimaka
).
-
RtrnOfSalisbury
#421 Re: Pink Floyd
najbolja him je ona djulias drim, podsjeca na dina merlina i zija valentinu 
- Ateista
#422 Re: Pink Floyd
Jedno je zivjeti na zapadu a drugo podrzavati vanjsku politiku, to su dvije potpuno razlicite stvari, mnogi zive tamo gdje im je najbolje ali ne znaci da podrzavaju vanjsku politiku tih drzava. Sve to sto kaze ne znaci da podrzava rusiju i napad na ukrajinu.LSD wrote: ↑12/07/2022 12:37Njegovo prozivanje Zapada iz kuće u centru Njujorka vrijedne 15 miliona je urnebesnoAteista wrote: ↑12/07/2022 08:59 Uvijek sam vise cijenio Gilmoura, ali se pretjeruje sa pljuvanjem po Watersu. Tacno je da je ters, narcis i slicno, ali njegovo prozivanke zapada je opravdano. To da bi trebao pomenuti i putina u svemu tome se slazem, ali pretpostavljam da ide logikom da se o rusiji i ratu u ukrajini vec dovoljno prica, a on zeli da skrene paznju i na druge probleme. Malo jeste ruzno ali to sve ne znaci da podrzava napad na ukrajinu.ne znam šta radi na tom mrskom zapadu ako je toliko loše tamo, što se pati bezveze po Njujorku... zašto se odmah ne prebaci u majčicu Rusiju ili Kinu, gdje bi mogao njegovati prave vrijednosti
![]()
- Ateista
#423 Re: Pink Floyd
Vec sam napisao - svi pisu protiv rusije i to se zna, on iznosi jos jednu stranu te price. Ne poznajem ni njega niti sam puno ukljucen u tematiku oko ukrajine, ali sve to sto kaze moze biti tacno ali i pored toga nije opravdanje za napad, stvari nigdje i nikad nisu crno bijele, te nigdje nisam vidio da opravdava sam napad, samo hoce da kaze da ni zapad tu nije cist kako neki misle.guruguru95 wrote: ↑12/07/2022 14:41Waters ne spominje Putina jer smatra da Rusija uopšte nije kriva za rat u Ukrajini, već Amerika i "mrski Zapad koji su nahuškali jadne Ukrajince na moćnu Rusiju". Nešto poput pojedinih forumaša ovdje na temi Ukrajina. Ko zna, možda se i Waters registrovao na klix forumAteista wrote: ↑12/07/2022 08:59 Uvijek sam vise cijenio Gilmoura, ali se pretjeruje sa pljuvanjem po Watersu. Tacno je da je ters, narcis i slicno, ali njegovo prozivanke zapada je opravdano. To da bi trebao pomenuti i putina u svemu tome se slazem, ali pretpostavljam da ide logikom da se o rusiji i ratu u ukrajini vec dovoljno prica, a on zeli da skrene paznju i na druge probleme. Malo jeste ruzno ali to sve ne znaci da podrzava napad na ukrajinu.![]()
A sjećam se da u onom pismu ukrajinskoj djevojčici nije propustio spomenuti Azov bataljon i neonacističke grupe u Ukrajini, što je ustvari ona famozna "denacifikacija" - ruski narativ kojim se pokušava opravdati krvava invazija ratnog zločinca iz Kremlja. Dalje, u tom pismu Waters piše: "I regret that Western governments are fueling the fire that will destroy your beautiful country by pouring arms into Ukraine, instead of engaging in the diplomacy that will be necessary to stop the slaughter". On dakle optužuje vlade zapadnih sila zbog toga što šalju oružje i novac Ukrajini, umjesto da pozivaju na "dijalog i diplomatsko rješenje sukoba". Dijalog sa Putinom? How Yes No![]()
Ukratko - hvala Rogeru za Dark Side, Wish You Were Here, Animals, The Wall i ostala remek djela, ali ako ćemo iskreno, nije ih on baš sam napravio i odsvirao, a zahvaljujući svojim političkim stavovima postao mi je ubjedljivo najmrži i najodvratniji član Pink Floyda.
Svakako da malo pretjeruje i treba imati vise osjecaja i takta za neke stvari, ali ga prozivti zbog toga supkom mi je pretjerano.
-
guruguru95
#424 Re: Pink Floyd
NE, on ne iznosi još jednu stranu, već samo jednu stranu priče.Ateista wrote: ↑12/07/2022 16:18Vec sam napisao - svi pisu protiv rusije i to se zna, on iznosi jos jednu stranu te price. Ne poznajem ni njega niti sam puno ukljucen u tematiku oko ukrajine, ali sve to sto kaze moze biti tacno ali i pored toga nije opravdanje za napad, stvari nigdje i nikad nisu crno bijele, te nigdje nisam vidio da opravdava sam napad, samo hoce da kaze da ni zapad tu nije cist kako neki misle.guruguru95 wrote: ↑12/07/2022 14:41
Waters ne spominje Putina jer smatra da Rusija uopšte nije kriva za rat u Ukrajini, već Amerika i "mrski Zapad koji su nahuškali jadne Ukrajince na moćnu Rusiju". Nešto poput pojedinih forumaša ovdje na temi Ukrajina. Ko zna, možda se i Waters registrovao na klix forum![]()
A sjećam se da u onom pismu ukrajinskoj djevojčici nije propustio spomenuti Azov bataljon i neonacističke grupe u Ukrajini, što je ustvari ona famozna "denacifikacija" - ruski narativ kojim se pokušava opravdati krvava invazija ratnog zločinca iz Kremlja. Dalje, u tom pismu Waters piše: "I regret that Western governments are fueling the fire that will destroy your beautiful country by pouring arms into Ukraine, instead of engaging in the diplomacy that will be necessary to stop the slaughter". On dakle optužuje vlade zapadnih sila zbog toga što šalju oružje i novac Ukrajini, umjesto da pozivaju na "dijalog i diplomatsko rješenje sukoba". Dijalog sa Putinom? How Yes No![]()
Svakako da malo pretjeruje i treba imati vise osjecaja i takta za neke stvari, ali ga prozivti zbog toga supkom mi je pretjerano.
DA, on opravdava invaziju Rusije na Ukrajinu.
DA, on je muzički genije.
DA, on je shupak od čovjeka.
Last edited by guruguru95 on 12/07/2022 16:27, edited 1 time in total.
- billy organ
#425 Re: Pink Floyd
Sve im diraj samo mojne na majku Rusiju.Ateista wrote: ↑12/07/2022 16:18Vec sam napisao - svi pisu protiv rusije i to se zna, on iznosi jos jednu stranu te price. Ne poznajem ni njega niti sam puno ukljucen u tematiku oko ukrajine, ali sve to sto kaze moze biti tacno ali i pored toga nije opravdanje za napad, stvari nigdje i nikad nisu crno bijele, te nigdje nisam vidio da opravdava sam napad, samo hoce da kaze da ni zapad tu nije cist kako neki misle.guruguru95 wrote: ↑12/07/2022 14:41
Waters ne spominje Putina jer smatra da Rusija uopšte nije kriva za rat u Ukrajini, već Amerika i "mrski Zapad koji su nahuškali jadne Ukrajince na moćnu Rusiju". Nešto poput pojedinih forumaša ovdje na temi Ukrajina. Ko zna, možda se i Waters registrovao na klix forum![]()
Isto tako i nama govore da postoje druge verzije istine... Srebrenica, Tuzlanska kapija, Markale...
Iskreno: ne seri.