Pogledajte vi sta pise nekakav sarajevski filozof, sta li, Edin Zubcevic. Mudrac.
Ukrajina
- Porodice Foht
#99451 Re: Ukrajina
"Gubitke u ljudstvu koje trpe branioci teško može dugo podnijeti bilo koja vojska. Svaki novi kolaps na frontu može dovesti do sloma armije, a to i do kapitulacije."
Pogledajte vi sta pise nekakav sarajevski filozof, sta li, Edin Zubcevic. Mudrac.

-
lajkujMe
#99452 Re: Ukrajina
Poprilicno sam siguran da je zapadna obala Khersonske oblasti ociscena od Orka. Pored Tom Coopera ima i drugih indicija.
Tako da mislim da su Rusi potisnuti nazad do Khersona sa zapada.
Ali da je sjeverni krak zapeo kod Klapaye.
A od Istocnog jos ni blizu Khersonu.

Mislim da se ne vode jos uvijek borbe za Kherson nego za Bilozerku i Chernobayevku.
Tako da mislim da su Rusi potisnuti nazad do Khersona sa zapada.
Ali da je sjeverni krak zapeo kod Klapaye.
A od Istocnog jos ni blizu Khersonu.

Mislim da se ne vode jos uvijek borbe za Kherson nego za Bilozerku i Chernobayevku.
-
lajkujMe
#99453 Re: Ukrajina
Ivanivka Kherson oslobodjena zvanicno
Iako to znamo vec tri dana
- Point.
#99454 Re: Ukrajina
Sprema se Oluja.
-
lajkujMe
#99455 Re: Ukrajina
Evo nece ni Burjati da se bore 150 njih sto je raskinulo ugovore vraceno avionom kuci
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#99456 Re: Ukrajina
E valla kad bubnesH, beli bubnesH.Veca nezaposlenost, vise vojske.Matematicki i logicki je OK ALI (od Neda Starka).Ko ce proizvoditi hranu, tehniku, remonte, servise, rudnike, sirovine, silnu industriju, naftne i plinske terminale itd itd.Zene, djeca, starci?.
WW2 crvena armija, brojala preko 7 miliona vojnika, vermaht 4-5, na istocnom frontu.
Rusi bez USA celika bi bili pregazeni, da pregazeni.Djaba milioni vojnika kad su u proizvodnji i sirovinama tropa.Meso koje rusi guraju je djaba bez industrije i radne snage u istoj.Mozda koriste deportovane ukrajince kao robove, nacisti su koristili slicnu strategiju al djaba ovi ostali bez celika a ovi bez nafte.
Rusi gube u ukrajini i to se mora pomiriti u glOvama malorusa.Ruse ne interesuje Donbas ni malorussija nego citava ukrajina, moldavija,balticke zemlje itd, to je tako zacrtano pa makar se raspali.
Koristenje stare tehnike i municije u rusa debelo nesto nestima, da su se prerecunali, jesu i to debelo.
-
lajkujMe
#99457 Re: Ukrajina
Mislim da je "Oluja" davno pocela samo sto se Rusi ne daju tako lako.
Ali cim je Zelenski objavio naredbu mora da znaci da ocekuju slom Ruskih snaga uskoro.
Ima mnostvo vijesti koje govore o tome.
Zaporozje nikad slabije iz tog reona su Rusi slali pojacanja za Kherson .. postoji mogucnost da UA ima neki as u rukavu pa se neki veci proboj desi
- Point.
#99458 Re: Ukrajina
Nadam se da će ukrajinska oluja biti isto ili bar približno uspješna kao hrvatska oluja.lajkujMe wrote: ↑11/07/2022 08:51Mislim da je "Oluja" davno pocela samo sto se Rusi ne daju tako lako.
Ali cim je Zelenski objavio naredbu mora da znaci da ocekuju slom Ruskih snaga uskoro.
Zaporozje nikad slabije iz tog reona su Rusi slali pojacanja za Kherson .. postoji mogucnost da UA ima neki as u rukavu pa se neki veci proboj desi
- pici
#99459 Re: Ukrajina
To se ide starom bosnjackom filozofijom i ćorava koka nekad zrno ubode.Lupas, lupas pa ako ubodes, dobro jest.Porodice Foht wrote: ↑11/07/2022 08:26 "Gubitke u ljudstvu koje trpe branioci teško može dugo podnijeti bilo koja vojska. Svaki novi kolaps na frontu može dovesti do sloma armije, a to i do kapitulacije."
Pogledajte vi sta pise nekakav sarajevski filozof, sta li, Edin Zubcevic. Mudrac.![]()
![]()
-
lajkujMe
#99460 Re: Ukrajina
Sumnjivo mi je sto Himars sinoc nije dejstvovao...
Samo jedan napad na Novu Kahovku...
Mislim da se Himarsi rasporedjuju na jug od jucer cim su ispalili volej.
Vrlo moguce da cemo do veceras gledati vatromet zescih razmjera na jugu pogotovo Kherson.
Samo jedan napad na Novu Kahovku...
Mislim da se Himarsi rasporedjuju na jug od jucer cim su ispalili volej.
Vrlo moguce da cemo do veceras gledati vatromet zescih razmjera na jugu pogotovo Kherson.
-
lajkujMe
#99461 Re: Ukrajina
Dosli Ameri do Litvanije
Malo da se cuva Suvalski gap
Malo da se cuva Suvalski gap
- madner
#99462 Re: Ukrajina
Pa nes vjerovat ali nije svako ko radi bitan za vojnu industriju. Rusija je imala stopu nezaposlnosti od oko 4.5 posto, odnosno gotovo svako je imao posao. Shodno tome i problem rekrutacije van totalno pasivnih krajeva, gdje su sa duplom prosjecnom platom RF namamili ljude, jer je njima to 7x veca plata od prosjeka.pici wrote: ↑11/07/2022 08:49E valla kad bubnesH, beli bubnesH.Veca nezaposlenost, vise vojske.Matematicki i logicki je OK ALI (od Neda Starka).Ko ce proizvoditi hranu, tehniku, remonte, servise, rudnike, sirovine, silnu industriju, naftne i plinske terminale itd itd.Zene, djeca, starci?.
WW2 crvena armija, brojala preko 7 miliona vojnika, vermaht 4-5, na istocnom frontu.
Rusi bez USA celika bi bili pregazeni, da pregazeni.Djaba milioni vojnika kad su u proizvodnji i sirovinama tropa.Meso koje rusi guraju je djaba bez industrije i radne snage u istoj.Mozda koriste deportovane ukrajince kao robove, nacisti su koristili slicnu strategiju al djaba ovi ostali bez celika a ovi bez nafte.
Rusi gube u ukrajini i to se mora pomiriti u glOvama malorusa.Ruse ne interesuje Donbas ni malorussija nego citava ukrajina, moldavija,balticke zemlje itd, to je tako zacrtano pa makar se raspali.
Koristenje stare tehnike i municije u rusa debelo nesto nestima, da su se prerecunali, jesu i to debelo.
Uglavnom procitajte Engleza covjek je objasnio logiku ako se bude islo na rat iscrpljavanjem.
-
sumirprimus
#99463 Re: Ukrajina
Colon el bub
- pici
#99464 Re: Ukrajina
Nije ovo Oluja, ovo su bljeskovi i vihori.Nemaju Ukri jos obucenu NATO vojsku.Moraju pritiskati Herson i Zaporozje da rasterete Donbas jer ako im Slovanjsk padne, onda je pozicija jako teska.Moraju ukri u ovih mjesec-dva otjerat ruse preko Djepra u Hersonskoj oblasti i ocistiti sjever Harkiva, pa i pokusat osloboditi Izium.Melitopolj na jugu bi bio bonus, to bi ruse natjeralo da se povuku na krim, al to ce biti jako tesko bez Oluje.lajkujMe wrote: ↑11/07/2022 08:51Mislim da je "Oluja" davno pocela samo sto se Rusi ne daju tako lako.
-
sumirprimus
#99465 Re: Ukrajina
Ovde se slazem s madnerom, i ima smisla, gdje je problem sa njim sto ne napise sve sto misli nego skrati svoj post, no sustina je tu . Ko ga prati duze na forumu zna o cemu pricam.
-
sumirprimus
#99466 Re: Ukrajina
Nisam vidio jeste li pisali no osjetno je kukanje ruskih telegramista na himars i udare zadnjih dana.
-
lajkujMe
#99467 Re: Ukrajina
Slazem se premekano jos uvijek.pici wrote: ↑11/07/2022 09:04Nije ovo Oluja, ovo su bljeskovi i vihori.Nemaju Ukri jos obucenu NATO vojsku.Moraju pritiskati Herson i Zaporozje da rasterete Donbas jer ako im Slovanjsk padne, onda je pozicija jako teska.Moraju ukri u ovih mjesec-dva otjerat ruse preko Djepra u Hersonskoj oblasti i ocistiti sjever Harkiva, pa i pokusat osloboditi Izium.Melitopolj na jugu bi bio bonus, to bi ruse natjeralo da se povuku na krim, al to ce biti jako tesko bez Oluje.lajkujMe wrote: ↑11/07/2022 08:51
Mislim da je "Oluja" davno pocela samo sto se Rusi ne daju tako lako.
Ukrajincima trebaju odlucujuci udari na pozicije a to se jos ne vidi.
Sve ovo je jos uvijek manje borbe takticke prirode.
Selo po selo....
A dobro bi doslo da Ukrajina uspije okruziti i poraziti nekoliko BTGa odjednom da bi se forsirao raspad sistema.
Opet cu ponoviti moraju srustiti oba mosta preko Dnjepra i odsjeci Ruse od logistike
-
lajkujMe
#99468 Re: Ukrajina
Vidiosumirprimus wrote: ↑11/07/2022 09:08 Nisam vidio jeste li pisali no osjetno je kukanje ruskih telegramista na himars i udare zadnjih dana.
Kao nemaju odbrane od ovoga sta sad!?
- pici
#99469 Re: Ukrajina
Kad si u miru, nezaposlenost od 4-5% je prihvatljiva ALI kad si u ratu, e tu je druga prica.Rublja je vec odavno bezvrjedna valuta.Pocinje se sa starom trgovinom ja tebi tri ovce ti meni kravu.Kremlj vec uvodi restrikcije u svemu.madner wrote: ↑11/07/2022 09:01Pa nes vjerovat ali nije svako ko radi bitan za vojnu industriju. Rusija je imala stopu nezaposlnosti od oko 4.5 posto, odnosno gotovo svako je imao posao. Shodno tome i problem rekrutacije van totalno pasivnih krajeva, gdje su sa duplom prosjecnom platom RF namamili ljude, jer je njima to 7x veca plata od prosjeka.pici wrote: ↑11/07/2022 08:49
E valla kad bubnesH, beli bubnesH.Veca nezaposlenost, vise vojske.Matematicki i logicki je OK ALI (od Neda Starka).Ko ce proizvoditi hranu, tehniku, remonte, servise, rudnike, sirovine, silnu industriju, naftne i plinske terminale itd itd.Zene, djeca, starci?.
Uglavnom procitajte Engleza covjek je objasnio logiku ako se bude islo na rat iscrpljavanjem.
Druga stvar, ti si u WW2 imao motivisane ruse tj 7 miliona vojnika, sad u Ukrajini nema ih ni sto hiljada koji bi se borili za ovo sto je kremaljski kepec usadio sebi u tikvu.Rusija do Grenlanda, budalastina.Zali boze izgubljenih zivota.
-
sumirprimus
#99470 Re: Ukrajina
Opet nedto gori
-
sumirprimus
#99471 Re: Ukrajina
Vidio si, kao ostaju u soku sa kojom preciznoscu i informacijama sa kojim ih ukri tuku hehelajkujMe wrote: ↑11/07/2022 09:11Vidiosumirprimus wrote: ↑11/07/2022 09:08 Nisam vidio jeste li pisali no osjetno je kukanje ruskih telegramista na himars i udare zadnjih dana.pisu svasta kuknjava je ogromna pogotovo je velika kuknjava sto im PVO uopste ne vidi rakete i ne mogu da djeluju...
Kao nemaju odbrane od ovoga sta sad!?
-
sumirprimus
#99472 Re: Ukrajina
Tuci tuci nemoj stati 
-
sumirprimus
#99473 Re: Ukrajina
Po faci rekli bi dede
-
sumirprimus
-
lajkujMe
#99475 Re: Ukrajina
Kao u Srbiji tokom 90tih crno trziste ce da procvjeta...
Ekonomija je vec u kolapsu inflacija ogromna.
A vec fali nekih osnovnih stvari.
Ovi sto se vrate s ratista razocarani ce da pokrenu svoje kriminalne bande
Preduzeca ce prestati s isplatama plata ili ce biti premale.
I onda ces dobiti anarhiju u vec duboko koruptivnoj zemlji....
Taj raspad ce trajati godinama ali ce se desiti
@sumirprimus
Meni je ipak najjaca izjava Americkog zvanicnika "evo skontali smo i mi da udaraju na skladista" ono ko iznenadjen
Ekonomija je vec u kolapsu inflacija ogromna.
A vec fali nekih osnovnih stvari.
Ovi sto se vrate s ratista razocarani ce da pokrenu svoje kriminalne bande
Preduzeca ce prestati s isplatama plata ili ce biti premale.
I onda ces dobiti anarhiju u vec duboko koruptivnoj zemlji....
Taj raspad ce trajati godinama ali ce se desiti
@sumirprimus
Meni je ipak najjaca izjava Americkog zvanicnika "evo skontali smo i mi da udaraju na skladista" ono ko iznenadjen