Nego, ako se zaista osjećate toliko ugroženo, majorizirano i obeščašćeno u FBiH, predlažem da se sa poglavnikom Čovićem lagano uputite u Banjaluku kod jarana mu zadriglog seljoberskog separatističkog krimosa iz Laktaša, i zajedno čuvate republiku srpsku hahahahah
Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
-
guruguru95
#551 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Joj šta im radite ahahahah. Nemojte tako jako
Nego, ako se zaista osjećate toliko ugroženo, majorizirano i obeščašćeno u FBiH, predlažem da se sa poglavnikom Čovićem lagano uputite u Banjaluku kod jarana mu zadriglog seljoberskog separatističkog krimosa iz Laktaša, i zajedno čuvate republiku srpsku hahahahah
-
guruguru95
#552 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
BravoBloo wrote: ↑10/07/2022 19:57Ja jesam. Piše "Bosniacs, Croats, and Serbs, as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows..."Kolinda wrote: ↑10/07/2022 19:46
Nisam ti ja baš stručnjak za engleski jezik pa tako da se ne bih upuštao u jezične vratolomije ali sam u neke stvari 100% siguran između ostalih:
- u Dejtonu je dogovoreno da narodi imaju svoje predstavnike
- da predsjedništvo po istom treba oslikavati volju 3 konstitutivna naroda
- da su domovi naroda preslika volje 3 konstitutivna narodaErgo, u zajednici sa Ostalima, I GRAĐANI BiH su odlučili da je Ustav takav i takav
A nekako sve ove godine tri etnotora zanemaruju i Ostale i građane![]()
Predsjednistvo ne moze oslikavati VOLJU 3 naroda jer clanovi ne predstavljaju etnije/narode vec građane BiHAko ce oslikavati VOLJU, onda uvesti 4. clana za Ostale i jos jednog clana za neopredjeljene i osigurati da pripadnici jedne etnije mogu glasati samo za nekoga iz svoje etnije
i onda lagano gledati EU ima epi napad
BiH neće nikada biti građanska država. Sve dok ste vi prvo etnije/vjernici, a tek onda građani. Lagano država ide prema uništenju (ne raspadu), gdje će ostati samo etnonacionalisti iz sve tri etnije i oni koji ne mogu da pobjegnu. Ali eto ti ćeš i dalje mahati "hrvatskom" zastavom, ovi drugi će zlurado glasati za Željka, a srpski nacionalisti pjevati sa Dodo dok im sve više političara se bude nalazilo na listama. Vi ste rak rana ove zemlje.
Vi ćete joj biti i kraj.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#553 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Vala nek povedu i tebe i tebi sličneguruguru95 wrote: ↑10/07/2022 19:58 Joj šta im radite ahahahah. Nemojte tako jako![]()
zapravo prikrivene male zlurade bošnjačke nacionaliste
-
mo-town
#554 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Eh da Kolindi tako lako ulazi u glavu, procvjetao bi ovaj forum.guruguru95 wrote: ↑10/07/2022 19:59BravoBloo wrote: ↑10/07/2022 19:57
Ja jesam. Piše "Bosniacs, Croats, and Serbs, as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows..."Ergo, u zajednici sa Ostalima, I GRAĐANI BiH su odlučili da je Ustav takav i takav
Predsjednistvo ne moze oslikavati VOLJU 3 naroda jer clanovi ne predstavljaju etnije/narode vec građane BiHAko ce oslikavati VOLJU, onda uvesti 4. clana za Ostale i jos jednog clana za neopredjeljene i osigurati da pripadnici jedne etnije mogu glasati samo za nekoga iz svoje etnije
BiH neće nikada biti građanska država. Sve dok ste vi prvo etnije/vjernici, a tek onda građani. Lagano država ide prema uništenju (ne raspadu), gdje će ostati samo etnonacionalisti iz sve tri etnije i oni koji ne mogu da pobjegnu. Ali eto ti ćeš i dalje mahati "hrvatskom" zastavom, ovi drugi će zlurado glasati za Željka, a srpski nacionalisti pjevati sa Dodo dok im sve više političara se bude nalazilo na listama. Vi ste rak rana ove zemlje.
![]()
![]()
- Kolinda
#555 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
A zašto se Željko ne može obratiti klubu Bošnjaka ili NSRS-ke ? Pitao sam danas ali nisam dobio odgovor....Bloo wrote: ↑10/07/2022 19:57Ja jesam. Piše "Bosniacs, Croats, and Serbs, as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows..."Kolinda wrote: ↑10/07/2022 19:46
Nisam ti ja baš stručnjak za engleski jezik pa tako da se ne bih upuštao u jezične vratolomije ali sam u neke stvari 100% siguran između ostalih:
- u Dejtonu je dogovoreno da narodi imaju svoje predstavnike
- da predsjedništvo po istom treba oslikavati volju 3 konstitutivna naroda
- da su domovi naroda preslika volje 3 konstitutivna narodaErgo, u zajednici sa Ostalima, I GRAĐANI BiH su odlučili da je Ustav takav i takav
- piupiu
-
guruguru95
#557 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
E tu si se dobro zajebalaBloo wrote: ↑10/07/2022 19:59Vala nek povedu i tebe i tebi sličneguruguru95 wrote: ↑10/07/2022 19:58 Joj šta im radite ahahahah. Nemojte tako jako![]()
Nego, ako se zaista osjećate toliko ugroženo, majorizirano i obeščašćeno u FBiH, predlažem da se sa poglavnikom Čovićem lagano uputite u Banjaluku kod jarana mu zadriglog seljoberskog separatističkog krimosa iz Laktaša, i zajedno čuvate republiku srpsku hahahahahjednorečenične upisničare poput Logina, tebe...
zapravo prikrivene male zlurade bošnjačke nacionaliste
Ne mogu biti udaljeniji od bošnjačkog nacionalizma, islama, radikalnog islama, odnosno bilo kakve religije. Ponosni Sarajlija, Bosanac, građanin i stanovnik jedine mi domovine Bosne i Hercegovine. Iskreni borac za građansku i demokratsku Bosnu i Hercegovinu i nadam se da ću je takvu dočekati za života
Pun mi je khurac i povraća mi se i od SDA, i HDZ, i SNSD i SDS, i jednih i od drugih i od trećih, svi su za mene odvratni ljigavi nacionalistički smradovi i kriminalci, zato i nastupam ovako otvoreno i agresivno. A iskreno i od pametologa poput tebe i sličnih koji misle da su pokupili svu pamet svijeta.
Eto iskreno, bez ljutnje
Last edited by guruguru95 on 10/07/2022 20:29, edited 5 times in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#558 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Borac za nemoguce stvari...gradjanska
Ljubitelj naucne fantastike
- Bloo
- Globalna šefica
#559 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
JEst, u 348 svojih upisa si pokazao svu raskoš.
Nastavi tako. Mislim prvo odmori nakon ovolikog upisa.
- piupiu
#560 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ne postoje nemoguće stvari u političkim sistemima. Puno su veće baje i sistemi naprasno nestali sa ovog svijeta.Black swan wrote: ↑10/07/2022 20:12 Borac za nemoguce stvari...gradjanska
-
guruguru95
#561 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ma piši šta hoćeš i misli šta god želiš. Koliko vidim ti znaš sve o svemu, svačemu i svakome ovdje. Ako me neko sasvim neutemeljeno i vrlo nepristojno nazove "zluradim bošnjačkim nacionalistom", ja sam na to prisiljen reagovati
Znači ako hebem sve po spisku separatistima Dodiku, Čoviću i njihovim forumaškim satelitima, automatski sam "prikriveni zluradi bošnjački nacionalista"? Ma ja, ne može biti ništa drugo
Last edited by guruguru95 on 11/07/2022 01:42, edited 4 times in total.
-
patriot_bih
#565 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
"Slomiše" se ovi Hrvati van BiH podržavajući BH Hrvate, a njihove guzice u EU i u Americi.
Žive u građanskim i demokratskim državama, a u BiH bi stvarali etno cirkus.
U biti bore se da 10-12% stanovništva drži čitavu državu "za muda" tako da se ne može ni jedan zakon donijeti koji nije u korist Republike Hrvatske.
Mislim da su ove trenutne napetosti i previranja dobri - treba da se konačno izbistre neke stvari. Nisu Bošnjaci crnci iz Južne Afrike da budu neki podnarod ili kako kaže Prkačin "polunarod" pa da njihov glas bude duplo slabiji. Čak i ti crnci iz Južne Afrike su se izborili da ukinu aparthejd.
https://ba.n1info.com/vijesti/sovinizam ... -reagovao/
Kako se više ne govori o HDZ konceptu "dvije škole pod jednim krovom". To nema nigdje više u Evropi, a možda ni na svijetu.
Očito da je hrvatski cilj dva entiteta pod jednim krovom u FBiH tzv. etnički federalizam.
Žive u građanskim i demokratskim državama, a u BiH bi stvarali etno cirkus.
U biti bore se da 10-12% stanovništva drži čitavu državu "za muda" tako da se ne može ni jedan zakon donijeti koji nije u korist Republike Hrvatske.
Mislim da su ove trenutne napetosti i previranja dobri - treba da se konačno izbistre neke stvari. Nisu Bošnjaci crnci iz Južne Afrike da budu neki podnarod ili kako kaže Prkačin "polunarod" pa da njihov glas bude duplo slabiji. Čak i ti crnci iz Južne Afrike su se izborili da ukinu aparthejd.
https://ba.n1info.com/vijesti/sovinizam ... -reagovao/
Kako se više ne govori o HDZ konceptu "dvije škole pod jednim krovom". To nema nigdje više u Evropi, a možda ni na svijetu.
Očito da je hrvatski cilj dva entiteta pod jednim krovom u FBiH tzv. etnički federalizam.
- piupiu
#566 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Joj, kakve bi likove Coheni smišljali da provedu samo 7 dana s namaBloo wrote: ↑10/07/2022 20:35 To je zloćudni, pasivno-agresivni smajli.
[img]https://i.pinimg.com/originals/e5/91/ae ... 7d.jpg[img]
- Bloo
- Globalna šefica
-
guruguru95
#568 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
A političari su mafijaši iz Milerovog raskršća
Osim braće Coen, mislim da bi i Lynch imao sasvim dovoljno materijala za novu sezonu Twin Peaksa
- GandalfSivi
#569 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ma hajde, a LGBTQ postavljaju te zastave po banderama, zapisavaju teritoriju. Normalno da je mozes imati, ali kuci brate, ili eventualno pred kucu ili kakav privatni objekat…Novak20 wrote: ↑10/07/2022 19:28guruguru95 wrote: ↑10/07/2022 18:57
BravoE to je pitanje za milion dolara
Sigurno će ti majorizirani forumaši objektivno i precizno elaborirati srž problema
![]()
![]()
Kada mogu Romi ili LGBTQ populacija imati svoju zastavu, valjda mogu i Hrvati.![]()
-
metal
#570 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Je li dvorište crkve u Varešu dovoljno "privatni objekat"?GandalfSivi wrote: ↑10/07/2022 21:07Ma hajde, a LGBTQ postavljaju te zastave po banderama, zapisavaju teritoriju. Normalno da je mozes imati, ali kuci brate, ili eventualno pred kucu ili kakav privatni objekat…
-
Novak20
#571 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Izgleda da nije.metal wrote: ↑10/07/2022 21:15Je li dvorište crkve u Varešu dovoljno "privatni objekat"?GandalfSivi wrote: ↑10/07/2022 21:07
Ma hajde, a LGBTQ postavljaju te zastave po banderama, zapisavaju teritoriju. Normalno da je mozes imati, ali kuci brate, ili eventualno pred kucu ili kakav privatni objekat…
Kao što nije ni katoličko groblje u župi Jelah.
- Login77777
#572 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pusti to. Nego te pitam zasto ne branis svoj narod koji je diskriminiran po sadasnjem IZ. A branis Hrvate koji nisu diskriminirani.Novak20 wrote: ↑10/07/2022 19:54Ovdje gdje trenutno živim prije bi stradala zastava sa Davidovom zvijezdom nego šahovnica.Login77777 wrote: ↑10/07/2022 19:45
Zasto ne? Meni ne smeta. A koliko znam imas pravo na to po zakonu.
Ali komentar je vise bio da me cudi da se boris za prava Hrvata, kojima nije ni jedno pravo oduzeto. To sto ih je HDZ BiH razselio po Minhenu, Dublinu i Frankfurtu nije oduzimanje prava. Mogu od tuda ih dalje glasati. A na drugoj strani imas jevreje u BiH kojima su prava uskracena sa sadasnjim IZ a za iste se ne boris. Ih ako pripadas istima. Cudno mi.
Bolje bi mi legla restitucija nego funkcija.![]()
Vec drugi put zaobilazis pitanje.
- GandalfSivi
#573 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Apsolutno da i tu se ne bi smjelo dirati…metal wrote: ↑10/07/2022 21:15Je li dvorište crkve u Varešu dovoljno "privatni objekat"?GandalfSivi wrote: ↑10/07/2022 21:07
Ma hajde, a LGBTQ postavljaju te zastave po banderama, zapisavaju teritoriju. Normalno da je mozes imati, ali kuci brate, ili eventualno pred kucu ili kakav privatni objekat…
-
metal
#574 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
E, pa vidiš, diralo se. A "probosanskih" političari se nisu pretrgli u osudama (ako su uopšte i osudili). A "probosanskih" forumaši su to sa oduševljenjem pozdravili.
Inače, da ti ne repliciram odvojeno na drugi post, Usora nije Donji Vakuf.
-
guruguru95
#575 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Usora nije Donji Vakuf. Uskoplje nije Usora, a Donji Vakuf Nije Gornji Vakuf, niti je Uskoplje Vareš. Sejdić nije gospodin Sejdić-Finci, on je Sejdić, a kod Fincija su pare