Ukrajina

zilog

#99176 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Bloo wrote: 09/07/2022 09:28
Chmoljo wrote: 09/07/2022 00:12 ne mislim da je bio namazan, nego se navukao na dopamin koji je dobijao od ubjeđenja da zna ono što drugi ne znaju, da je pametniji i iznad svih na ovom forumu, da razumije kako stvari funkcionišu bolje od drugih i onda je samo tražio potvrdu na dnevnoj bazi kako bi šutnuo još jednom dozom.

ima zabrinjavajući broj ljudi koji ne pišu ni zbog čije agende, nego ličnog ubjeđenja koje je nemoguće promijeniti i pored jasnih činjenica koje govore suprotno. iste izignorišu i nastavljaju dalje.
Ti si naivan.
Svi su plaćenici i dobijaju instrukcije.
Sarkazmom protiv sumorne realnosti... :mrgreen:

Prvo, nigdje nisam spomenuo da je lik bio placenik. Treba dogurati za to da budes placenik. Biti neko sa uticajem vecim od samog piskaranja...

Drugo, instruiran, sega ha, Giljferdinga imao u lektiri... :mrgreen:
A sada se fino uhvati za stolicu, je li se to zaboravila prica o "jakom Rusu" na hvarskoj plazi? Iz njegovih usta, pardon, prstiju... :mrgreen:
Naslovnica

#99177 Re: Ukrajina

Post by Naslovnica »

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#99178 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ja sam konto da su kozaci i ceceni masine za ratovanje - roboti, kiborzi, terminatori, univerzalni vojnici a ruska vdv pandan americkim marincima i zracnodesantnim i da su im specijalne jedinice nenadjebive

takodje i ,,obicni" vojnici da su dobro obuceni, opremljeni, pripremljeni, motivisani, da imaju vojnicko znanje i vjestine, hrabrost, da ce nastupati i postupati kao prava, moderna vojska i postovati zakone i obicaje ratovanja ... kako i dolikuje drugoj vojnoj sili svijeta

podlegao sam propagandi
nles

#99179 Re: Ukrajina

Post by nles »

janje_ wrote: 09/07/2022 13:23 ''..Russian troops launched 6 S-300 missiles into Mykolaiv..''

I kaze nije kriza, a ispaljuju s300 na grad.
Mykolaiv, to neki novi tip aviona? :lol:

SirotLJa.
Zumbul2

#99180 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

janje_ wrote: 09/07/2022 13:23 ''..Russian troops launched 6 S-300 missiles into Mykolaiv..''

I kaze nije kriza, a ispaljuju s300 na grad.
I ja sam danas ovo pročitao na više mjesta i sve kontam neka greška ili dezinfo kad vjerovatno i jest korišten s 300 za zemaljske ciljeve. Ne precizno jeste ali po gradu kad je, nema fule. Negdje je u opisu i navedeno da S300 ima tu mogućnost gađanja
nles

#99181 Re: Ukrajina

Post by nles »

zilog wrote: 09/07/2022 13:58 je li se to zaboravila prica o "jakom Rusu" na hvarskoj plazi?
Remind us.
Rothmans

#99182 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 09/07/2022 09:04
zilog wrote: 08/07/2022 16:35

Ovo danasnji Rusi, bez nuklearnog oruzja, da ih napadne Wehrmacht iz 1941, bi se podavili negdje kod Vladivostoka. :mrgreen:
Jednostavno se nisu ni u putu sreli sa onim SSSR-om i Crvenom Armijom... :roll:
Podavili bi se i ondasnji da ih USA nije pomagala i sakom i kapom. Tada je USA uspostavila LL da pomogne SSSR u ratu protiv Njemacke. 8-)

A da ih Njemacka nije napala, qur..m ne bi mrdnuli da pomognu druge, naprotiv, i oni bi nastavili osvajanjem manjih i slabijih susjednih zemelja. 8-)
Vala bas, zgadija bili zgadija ostali. Sva im sreca ,pa se tad svijet sasro od nacista, inace bi bili i ostali neprijatelj br.1 sto zapada , sto komplet civilizovanog svijeta , ono da se ne lazemo. Dovoljno je samo vidit da se sav normalan svijet digao da pomaze te ukrajince. Nije to tolika ljubav prema ukrajini koliko mrznja , strah i prezir prema zlom carstvu. Ko je uz njih ? Par opskurnih drzava koje se na globalnoj pozornici nista ne pitaju
Dope_Man

#99183 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

japin_mutapi wrote: 09/07/2022 14:08 ja sam konto da su kozaci i ceceni masine za ratovanje - roboti, kiborzi, terminatori, univerzalni vojnici a ruska vdv pandan americkim marincima i zracnodesantnim i da su im specijalne jedinice nenadjebive

takodje i ,,obicni" vojnici da su dobro obuceni, opremljeni, pripremljeni, motivisani, da imaju vojnicko znanje i vjestine, hrabrost, da ce nastupati i postupati kao prava, moderna vojska i postovati zakone i obicaje ratovanja ... kako i dolikuje drugoj vojnoj sili svijeta

podlegao sam propagandi
Are you for real?

Da se razumojemo, nisam ni ja ocekivao da su ovakva bijeda i raspad od vojske, ali sigurno da se za samo jednu vojsku svijeta moglo ocekivati da su nesto slicno tom opisu. Za ruse se uvijek znalo da su hrpa pjandura sa prilicno starom i losom opremom, i hrpom generala koji gledaju kako kupiti jos koji stan u Londonu od para koje su namjenjene za vojne konzerve.
Juliuscezar

#99184 Re: Ukrajina

Post by Juliuscezar »

nles wrote: 09/07/2022 14:15
zilog wrote: 09/07/2022 13:58 je li se to zaboravila prica o "jakom Rusu" na hvarskoj plazi?
Remind us.
I ta legendarna rečenica i pogled u daljinu kad rodna zovne
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#99185 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

bhnapoleon1 wrote: 09/07/2022 14:39

Remind us.
I ta legendarna rečenica i pogled u daljinu kad rodna zovne
cojk se nadao nekoj od rukovodecih pozicija u ministarstvu istine u ruskom miru
trudio se, zaista jeste
toska

#99186 Re: Ukrajina

Post by toska »

HIMARS wrote: 09/07/2022 14:41
JoseMujica wrote: 09/07/2022 10:02
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
malo ga i Ukrajinci zavaljuju s brojkama mada su rusi još žešći sa laganjem

u sustini ne treba objavljivat te podatke jer nemaju puno veze sa realnošću
izuzev broja aviona i helikoptera u čemu još moguće pretjeruju?
mo-town

#99187 Re: Ukrajina

Post by mo-town »

plavi_E wrote: 09/07/2022 13:27 Britanski obavjestajci tvrde da Putko dovlaci oklopnjake MT-LB iz rezerve. Vopzila stara preko 50 godina. Sad je jasnije ono putinovo "mi nismo jos ni poceli u Ukrajini". Kad krenu da jurisaju na konjima onda ce se moci reci da su poceli da koriste u Ukrajini sve sto imaju
Kakvi su da su, oklop je u pitanju. Da Ukrajina nije dobila Javeline problem bi im to bio. Ovako ce biti lakse ali valja i to potamaniti. Rusi su ih do sada dobijali kvantitetom, pogotovo u artiljerijskim granatama, oklopu i ljudstvu. HIMARSi sada rjesavaju skladista municije a Javelini i dalekometna artiljerija oklop i ljudstvo.
Labirint

#99188 Re: Ukrajina

Post by Labirint »

:(
jednonogi_Jack

#99189 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Remind us.
Ta nježna ruska duša.
Spoiler
Show
Challenger_ wrote: 10/08/2020 20:53
_BataZiv_0809 wrote: 10/08/2020 20:10Istovremeno počinje i Sirija gdje Rusi imaju velike vojne baze, opet bez reakcije. Ukrajina 2014. je bila okidač, nakon toga su se uključili i u Siriju i sad u Libiju....Ne znam šta su čekali toliko...
Poslužiću se jezikom jednog izuzetno jakog Rusa koga sam imao sreću i priliku da upoznam, jednog ljeta na Hvaru.

On mi je rekao da su se kao narod i kao pojedinci zamorili te uloge "naroda misije", pa bilo to odbrambena misija od templara sa zapada, Mongola i Tatara sa istoka, Napoleona, Hitlera, da su se zamorili mesijanske uloge "Trećeg Rima" i spasioca monarhija po Evropi ("Sveta Alijansa"), ili "mesijanske antiutopije" kako je kvalifikovao SSSR i njegovu ulogu u "svjetskoj revoluciji". Pa nastavlja da je "ruski čovjek" kao i svaki drugi čovjek na svijetu. Ni manje, ni više. Dakle i konformista. Veliki konformista. On devedesete i dajnji hod Rusije tokom prve decenije 21. vijeka naziva "ispisom Rusa iz historije" a upis u "narode turista". Istina, kaže, izvan granica je ostalo masa Rusa, ali Bože moj. Rusija je manja od SSSR-a, a SSSR manji od carske Rusije ali, "hoću i ja da budem samo turist i biznismen".

Dakle, umjesto "misije" , pune krvi, ušli su u konformistički "svijet turizma".

A onda se sve počelo mijenjati. Sa Gruzijom 2008 pa na dalje. To je naglasio kao prekretnicu. Pa nastavlja priču: "Volio bih da sam se rodio kao Slovak". Pa napominje da ne potcjenjuje nikoga, ali ako si Slovak, ne kidišu na tebe, možeš biti "turista" od rođenja do smrti. I onda zapadne u neki bedak i kaže "nećemo još dugo moći biti turisti. Sudbina zove". ("судьба зовёт", bukvalno).

I šta se sada dešava. Oni sa umorom i prevrtanjem očiju ("zar opet") gledaju n-tu reprizu iste stvari. Kako se debili privlače ka njihovim granicama, kako debile prošlost ništa nije naučila, kako do debila ne dopiru nikakvi argumenti i apeli, kako ovo, kako ono i... kako od "svijeta turista" više nema ništa.

Sad budno prate šta se dešava i kada ovi pređu neku njihovu imaginarnu crvenu granicu, slijedi "uraaaaaa" i debile će napenaliti tako da će se "vidjeti iz svemira".

Ukratko, za njih ništa novo, ali "судьба зовёт".

Eto zašto toliko čekaju.
ultrajvosa 1987

#99190 Re: Ukrajina

Post by ultrajvosa 1987 »

Labirint wrote: 09/07/2022 15:49

:(
Obezbjedjenje u Meki ?
Vela havle
Čitalac

#99191 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Britanski ministar odbrane Ben Wallace obišao kamp u kojem će se u narednom periodu obučavati deset hiljada ukrajinskih vojnika.

quoter

#99192 Re: Ukrajina

Post by quoter »

Čitalac wrote: 09/07/2022 16:55 Britanski ministar odbrane Ben Wallace obišao kamp u kojem će se u narednom periodu obučavati deset hiljada ukrajinskih vojnika.

Jeli se meni čini ili su ono Zastavine puške?
nles

#99193 Re: Ukrajina

Post by nles »

jednonogi_Jack wrote: 09/07/2022 15:57

Remind us.
Ta nježna ruska duša.
Spoiler
Show

Poslužiću se jezikom jednog izuzetno jakog Rusa koga sam imao sreću i priliku da upoznam, jednog ljeta na Hvaru.

On mi je rekao da su se kao narod i kao pojedinci zamorili te uloge "naroda misije", pa bilo to odbrambena misija od templara sa zapada, Mongola i Tatara sa istoka, Napoleona, Hitlera, da su se zamorili mesijanske uloge "Trećeg Rima" i spasioca monarhija po Evropi ("Sveta Alijansa"), ili "mesijanske antiutopije" kako je kvalifikovao SSSR i njegovu ulogu u "svjetskoj revoluciji". Pa nastavlja da je "ruski čovjek" kao i svaki drugi čovjek na svijetu. Ni manje, ni više. Dakle i konformista. Veliki konformista. On devedesete i dajnji hod Rusije tokom prve decenije 21. vijeka naziva "ispisom Rusa iz historije" a upis u "narode turista". Istina, kaže, izvan granica je ostalo masa Rusa, ali Bože moj. Rusija je manja od SSSR-a, a SSSR manji od carske Rusije ali, "hoću i ja da budem samo turist i biznismen".

A onda se sve počelo mijenjati. Sa Gruzijom 2008 pa na dalje. To je naglasio kao prekretnicu. Pa nastavlja priču: "Volio bih da sam se rodio kao Slovak". Pa napominje da ne potcjenjuje nikoga, ali ako si Slovak, ne kidišu na tebe, možeš biti "turista" od rođenja do smrti. I onda zapadne u neki bedak i kaže "nećemo još dugo moći biti turisti. Sudbina zove". ("судьба зовёт", bukvalno).

I šta se sada dešava. Oni sa umorom i prevrtanjem očiju ("zar opet") gledaju n-tu reprizu iste stvari. Kako se debili privlače ka njihovim granicama, kako debile prošlost ništa nije naučila, kako do debila ne dopiru nikakvi argumenti i apeli, kako ovo, kako ono i... kako od "svijeta turista" više nema ništa.

Sad budno prate šta se dešava i kada ovi pređu neku njihovu imaginarnu crvenu granicu, slijedi "uraaaaaa" i debile će napenaliti tako da će se "vidjeti iz svemira".

Eto zašto toliko čekaju.
Unfuckingbelievable :shock:

Kakva deluzija!
General War

#99194 Re: Ukrajina

Post by General War »

nota1969

#99195 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

jednonogi_Jack wrote: 09/07/2022 15:57

Remind us.
Ta nježna ruska duša.
Spoiler
Show

Eto zašto toliko čekaju.
za umobolnice
saimidin

#99196 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... ajnovije_m

Evo nesto za rusofilcad, cisto da vide drugacije misljenje, jer stalno dolaze ovdje da iznose svoje povraćotine, naravno neka se ne plase da ce zbog citanja prestati biti cetnici :izet:

Slava ukrajini

:bih:
laik1981

#99197 Re: Ukrajina

Post by laik1981 »

Ovaj rat ce trajati godinama ako ga ne prekinu kakvim pregovorima.. Ovdje ne moze niko pobijediti na nacin koji ce omoguciti zavrsetak rata.. Nadao sam se da ce se rusi vec dici protiv one botoksirane budale, ali ocito da toj naciji i ne smeta toliko Putinova kriza poznih godina..
AliceInChains

#99198 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Mimo ratnih dešavanja se Ukrajina nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima, GDP im se srozao. Ukratko im prijeti npr. default Naftogaza za koji dan, najveceg doprinosaca budžetu. Izgubili su kontrolu nad istočnom industrijom, Itd.

Ako se ne nađe ‘pravna’ mogućnost ili se ne usudi iskoristiti zapljenju rusku ušteđevinu za financiranje Ukrajine, onda tesko da će ih zapad na duže staze financirati.
zilog

#99199 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Remind us.
Challenger_ wrote: 10/08/2020 20:53 Poslužiću se jezikom jednog izuzetno jakog Rusa koga sam imao sreću i priliku da upoznam, jednog ljeta na Hvaru.
Spoiler
Show

Eto zašto toliko čekaju.
EDIT: Tek vidio da je vec odgovoreno. Hvala Jack!
Last edited by zilog on 09/07/2022 18:33, edited 1 time in total.
nles

#99200 Re: Ukrajina

Post by nles »

AliceInChains wrote: 09/07/2022 18:22 najveceg doprinosaca budžetu
Sve jasno? :-)
Post Reply