Ukrajina
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#99001 Re: Ukrajina
zato ce im opasti kvalitet i uspjesnost izvodjenja borbenih zadataka
povecace se ruski gubici a smanjiti ukrajinski
vojska je zanat a znanje i vjestina ratovanja se sticu godinama - mobilisani mogu samo brojevima i na papiru popuniti gubitke u stvarnosti ne
vise nekvalitenog ljudstva, neobucenih i slabo opremljenih tzv topovskog mesa znaci vise meta i vise gubitaka
artiljerija donosi prednost i prevagu na rusku stranu zato i ova trka da se ukrajinci sto prije opreme dalekometnom artiljerijom i raketnim sistemima da bi se izjednacili sa ruskim snagama
povecace se ruski gubici a smanjiti ukrajinski
vojska je zanat a znanje i vjestina ratovanja se sticu godinama - mobilisani mogu samo brojevima i na papiru popuniti gubitke u stvarnosti ne
vise nekvalitenog ljudstva, neobucenih i slabo opremljenih tzv topovskog mesa znaci vise meta i vise gubitaka
artiljerija donosi prednost i prevagu na rusku stranu zato i ova trka da se ukrajinci sto prije opreme dalekometnom artiljerijom i raketnim sistemima da bi se izjednacili sa ruskim snagama
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#99002 Re: Ukrajina
sam broj ljudi danas ništa ne znači ako nisu adekvatno obrazovani i obučeni...barem za ove zajebanije armije današnji ratovi su ratovi tehnologija
- karanana
#99003 Re: Ukrajina
samo mali offtopic, jel se vama ova tema zaglavi i ne moze se stranica ucitat niti otvorit kad je probate citati i gledati na mobitelu? jel to ima neke veze sa postavljenim twiter linkovima?
to mi je pocelo ima par dana, prije je moglo.
to mi je pocelo ima par dana, prije je moglo.
- video
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#99005 Re: Ukrajina
na Xiaomi browseru se često zna desiti da obori stranicu
- istra_hr
#99006 Re: Ukrajina
Čovjek iz St Petersburga ili Moskve, već je (pre)više navikao na iphone, VW i Mercedes ... i takve ćeš teško mobilizirat
uostalom, deja vu - već viđeno, u zadnje vrijeme ... "ide Rus rado u vojnike" aha, moš mislit
PS. Indijanac @Comanche... je si ti bivši Sioux?
-
splinter
#99007 Re: Ukrajina
Nije. On je Žalosna sova.istra_hr wrote: ↑08/07/2022 15:44te fore možeš prodavat nekome jadniku iz Azijskih dijelova Rusije.
Čovjek iz St Petersburga ili Moskve, već je (pre)više navikao na iphone, VW i Mercedes ... i takve ćeš teško mobilizirat
uostalom, deja vu - već viđeno, u zadnje vrijeme ... "ide Rus rado u vojnike" aha, moš mislit
-
TomANDJerry
#99008 Re: Ukrajina
Treba naoruzati milion ljudi u drzavi u kojoj bi vjerovatno najpametnije bilo okrenuti te puške prema ovima na vlasti.istra_hr wrote: ↑08/07/2022 15:44te fore možeš prodavat nekome jadniku iz Azijskih dijelova Rusije.
Nema više promjene po pitanju brojnosti, tj. Rusi ce i dalje dovlaciti ove azijske-mongolse horde tamo sa istoka negdje --- a ovi na Zapadu ce sjediti kuci i gledati kako ekonomski propadaju.
- video
#99009 Re: Ukrajina
GrafikJoseMujica wrote: ↑08/07/2022 14:56da se ti pitaš skinula bi nas gole i bičevala po guziciBloo wrote: ↑08/07/2022 14:47
Da se mene pita....![]()
On topic, ovaj covjek je bio javna licnost, pa je zato i medijski popraceno, inace bas me interesuje koliko obicnih civila se oduprlo jednoumlju i zavrsilo ovako?
Na nekom Tv kanalu su intervjuisali ruske parove koji su jednostavno digli ruke (neki od njih i planiraju djecu pa im neke revolucije bas i nisu prioritet) i pobjegli u Hrvatsku i okolne zemlje.![]()
![]()
![]()
![]()
-
zilog
#99010 Re: Ukrajina
Pogledaj kartu od prije 4 mjeseca (dvije hefte od pocetka agresije), kada su jos bili kod Kijeva i drzali Harkiv u poluokruzenju, a Cherniv i Sumi odsjecene i uporedi sa danasnjom, pa ces vidjeti da su Rusi, mnogo vise teritorije izgubili, nego dobili. Naravno da su, kada su povukli sve sa sjevera, prikupili dovoljno snaga, da, nakon teskih razaranja, zauzmu opkoljeni Mariupolj i sa tri strane okruzene Sjeverodoneck i Lisicansk, ali je to jadno za silu kakvom su se nekada opisivali. Ovim tempom ce za par mjeseci poceti gubiti teritoriju i gradove, na dnevnom osnovu.
- istra_hr
#99011 Re: Ukrajina
TomANDJerry wrote: ↑08/07/2022 15:47
Treba naoruzati milion ljudi u drzavi u kojoj bi vjerovatno najpametnije bilo okrenuti te puške prema ovima na vlasti.
Hallo, je li ti znaš šta je to milijun vojnika?
= to je dva(2) milijuna čarapa !
Ovi sadašnji RUS vojnici nemaju ni to
- video
#99012 Re: Ukrajina
Ma desi se ti maji sakio, buci, buci
Bum-tres!
Bum-tres!
-
mo-town
#99013 Re: Ukrajina
Pa sve i da uzmu citavu Ukrajinu (sto se nece desiti), u kakvoj situaciji ce biti (vojno, ekonomski, politicki itd)? Kakav ce im biti potencijal (pojeli bih ih Kinezi za dorucak)? Dobili bi da Ukrajina nije u NATO (sto nije bila ni prije rata) ali je zato u NATO Finska (koja nije bila prije rata) i sa kojom imaju duzu kopnenu granicu od one sa Ukrajinom. I takav rezultat uz tolike zrtve i opce nazadovanje zemlje. Je li to nekakva pobjeda?Comanche wrote: ↑08/07/2022 15:14Vi zaboravljate da Rusija ima ogromne materijalne i ljudske rezerve i da njima ljudski zivoti nisu toliko bitni. Prema tome, mozda im je elita (VDV itd.)izginula ali oni ako bude trebalo mogu uvesti mobilizaciju i dovesti dovoljno topovskog mesa.arman1 wrote: ↑08/07/2022 12:34
Nekad davno sam učio da igram šah. I s početka su me puštali da jurišam i gubim jake figure i na kraju na suprotnoj strani table bih ostao sa svim figurama, kranjem i oba pijuna. Naravno i bio matiran. To je ukratko opis onog što se dešavalo prvih desetak partija. Guraju štakori, osvajaju ali im ponestaje snage i da se kvalitetno brane kad ukri udare.
-
zilog
- janje_
#99015 Re: Ukrajina
kupaju se tenkovi ko nilski konji:
Bilohorivka, Siversky Donets river. Destroyed Russian hardware

Bilohorivka, Siversky Donets river. Destroyed Russian hardware

- video
#99016 Re: Ukrajina
Mozda je i bilo ali mi nekako toplo oko srca kad ovo vidim
Samo ROKAJ!!!
Samo ROKAJ!!!
- karanana
#99017 Re: Ukrajina
nadrealno. ovo da ostane ovako bilo bi mjesto koje bih volio posjetiti. ali izvuce ovo rusi, mozda nesto iskoristiti a ostatak u topionicu pa ponovo u industriju i novi tenak.
- janje_
-
Comanche
#99019 Re: Ukrajina
Jest eto Rusi nemaju nista. Tako su vjerovatno i Svabe govorile dok su ih tjerali prema Moskvi i Staljingradu sa svojim modernim tenkovima, avionima za vrijeme drugog svjetskog.
Najgljuplja je stvar podcjenjivati protivnika. A da su Rusi talasika, poslali bi Amerikanci svoje vojnike ili makar avione u Ukrajinu, kao sto su poslali u Iraq ili Libiju. Mogli su makar uvesti zonu zabranjenih letova.
Dobro su im Ukrajinci rekli, nije ovo Avganistan. Zato se pola dobrovoljaca i vratilo nazad kucama. Nema podrske aviona, helikoptera, artiljerije cim neko ispali metak na njih.
I ja se nadam da ce Ukrajina uspjeti da ih otjera, ali nije to tako lako kao sto ovi forumasi ovdje pisu.
Najgljuplja je stvar podcjenjivati protivnika. A da su Rusi talasika, poslali bi Amerikanci svoje vojnike ili makar avione u Ukrajinu, kao sto su poslali u Iraq ili Libiju. Mogli su makar uvesti zonu zabranjenih letova.
Dobro su im Ukrajinci rekli, nije ovo Avganistan. Zato se pola dobrovoljaca i vratilo nazad kucama. Nema podrske aviona, helikoptera, artiljerije cim neko ispali metak na njih.
I ja se nadam da ce Ukrajina uspjeti da ih otjera, ali nije to tako lako kao sto ovi forumasi ovdje pisu.
-
geoxx
#99020 Re: Ukrajina
Ista stvar. Nemoguce pratiti temu. Nov mobitel, promijenio tri browsera, ne znam koji je qrac.
-
Comanche
#99021 Re: Ukrajina
Vi nemozete da razumijete da neko moze gledati objektivno na situaciju bez da podrzava Rusiju. Nisu mi nimalo dragi i volio bi da se raspadnu u 20 drzava, ali nisu oni tako naivni kao sto ih ovdje vecina opisuje.mo-town wrote: ↑08/07/2022 15:57Pa sve i da uzmu citavu Ukrajinu (sto se nece desiti), u kakvoj situaciji ce biti (vojno, ekonomski, politicki itd)? Kakav ce im biti potencijal (pojeli bih ih Kinezi za dorucak)? Dobili bi da Ukrajina nije u NATO (sto nije bila ni prije rata) ali je zato u NATO Finska (koja nije bila prije rata) i sa kojom imaju duzu kopnenu granicu od one sa Ukrajinom. I takav rezultat uz tolike zrtve i opce nazadovanje zemlje. Je li to nekakva pobjeda?
Pitanje je sta ce biti kad dodje zima, dali ce se evropljani smrzavati i zaustavljati proizvodnju ili ce napraviti pritisak na Ukrajinu da podpise kakvo takvo primirje.
Vidjet cemo, da sve znamo i da smo toliko pametni nebi sjedili i pisali po forumima nego bi bili u kabinetima i savjetovali predsjednike drzava, ili makar kompanija.
- geralt
#99022 Re: Ukrajina
U WWII su se branili i borili da sacuvaju sebe i svoje porodice od genocida, sada vrse neopravdanu agresiju na drugu drzavu.Comanche wrote: ↑08/07/2022 16:10 Jest eto Rusi nemaju nista. Tako su vjerovatno i Svabe govorile dok su ih tjerali prema Moskvi i Staljingradu sa svojim modernim tenkovima, avionima za vrijeme drugog svjetskog.
Koji motiv ima potencijalni ruski vojnik da rizikuje zivot u Ukrajini? Da ukrade ves masinu? Da nekaznjeno siluje? Oni koje taj motiv privlaci su vec tamo.
-
Excel2
#99023 Re: Ukrajina
Meni je pocelo prije par dana. Ne moze ni na Ipadu ni na Iphone. Da nije vezano samo za Jabuku?
-
Naslovnica
#99024 Re: Ukrajina
- karanana