Nisam baš najbolje skontao.
Šta je sada konkretno "Fortin grijeh"?
Što nije babi dao više.kluz franjo wrote: ↑07/07/2022 21:16Nisam baš najbolje skontao.
Ne čudi me.kluz franjo wrote: ↑07/07/2022 21:16Nisam baš najbolje skontao.
Bez zezanja. Šta je konkretno zajebao?Bloo wrote: ↑07/07/2022 21:17Što nije babi dao više.kluz franjo wrote: ↑07/07/2022 21:16
Šta je sada konkretno "Fortin grijeh"?![]()
Hakiz wrote: ↑07/07/2022 21:18Ne čudi me.kluz franjo wrote: ↑07/07/2022 21:16
kluz franjo wrote: ↑03/07/2022 15:39 ...
Mizantropija (od grčkih riječi μῖσος za mržnju i ἄνθρωπος za čovjeka) ili čovjekomrstvo je izraz kojim se opisuje neprijateljstvo, mržnja i negativna osjećanja prema čovjeku, odnosno ljudskoj vrsti i ljudskoj prirodi općenito. Za osobu koja posjeduje takve stavove ili osjećaje se koristi riječ mizantrop.
Što nije ovlastio zamjenika da potpiše davanja firmama među kojima je firma njegovog oca. Jer, funkcioner ne smije biti umiješan u odlučivanja o poslovima koje sa institucijom u kojoj je taj funkcioner vodi firma kojoj je vlasnik, direktor itd član rodbine funkcionera.
A ja ti lijepo objasnihkluz franjo wrote: ↑07/07/2022 21:24kluz franjo wrote: ↑03/07/2022 15:39 ...
Mizantropija (od grčkih riječi μῖσος za mržnju i ἄνθρωπος za čovjeka) ili čovjekomrstvo je izraz kojim se opisuje neprijateljstvo, mržnja i negativna osjećanja prema čovjeku, odnosno ljudskoj vrsti i ljudskoj prirodi općenito. Za osobu koja posjeduje takve stavove ili osjećaje se koristi riječ mizantrop.
Đes Baba Vanda, to si u kašikama vidio šta bi Hakiz uradiomade_in_sarajevo wrote: ↑07/07/2022 21:31 Da je zamjenik potpiso opet bi hakiz pricao sto je uopste predao papire, sto nije ugasio firmu pajel
Ako ja tebe dobro razumijem...Hakiz wrote: ↑07/07/2022 21:26Što nije ovlastio zamjenika da potpiše davanja firmama među kojima je firma njegovog oca. Jer, funkcioner ne smije biti umiješan u odlučivanja o poslovima koje sa institucijom u kojoj je taj funkcioner vodi firma kojoj je vlasnik, direktor itd član rodbine funkcionera.
Svejedno, trebao se izuzeti da spriječi ovakvu situaciju. SDA će sve iskoristiti.kluz franjo wrote: ↑07/07/2022 21:34Ako ja tebe dobro razumijem...Hakiz wrote: ↑07/07/2022 21:26
Što nije ovlastio zamjenika da potpiše davanja firmama među kojima je firma njegovog oca. Jer, funkcioner ne smije biti umiješan u odlučivanja o poslovima koje sa institucijom u kojoj je taj funkcioner vodi firma kojoj je vlasnik, direktor itd član rodbine funkcionera.
Radi se dakle o "puštanju sredstava". Neko drugi je donio odluku da je dokumentacija OK i da u skladu sa zakonskom definicijom to preduzeće ostvaruje neko PRAVO.
Jesu li se individualno za svako pojedinačno preduzeće potpisivale saglasnosti o puštanju sredstava? Ili je išlo zbirno za sve one koje imaju zakonsko PRAVO?
Ne provociram. Pitam. Ne znam.
PS: Na normalnu komunikaciju, normalno odgovaram![]()
Jako je važno i ogromna je razlika.Hakiz wrote: ↑07/07/2022 21:38Svejedno, trebao se izuzeti da spriječi ovakvu situaciju. SDA će sve iskoristiti.kluz franjo wrote: ↑07/07/2022 21:34
Ako ja tebe dobro razumijem...
Radi se dakle o "puštanju sredstava". Neko drugi je donio odluku da je dokumentacija OK i da u skladu sa zakonskom definicijom to preduzeće ostvaruje neko PRAVO.
Jesu li se individualno za svako pojedinačno preduzeće potpisivale saglasnosti o puštanju sredstava? Ili je išlo zbirno za sve one koje imaju zakonsko PRAVO?
Ne provociram. Pitam. Ne znam.
PS: Na normalnu komunikaciju, normalno odgovaram![]()
A zadnja rečenica nije istinita zato što si me znao jako vrijeđati zbog postova koji nemaju veze sa tobom. Ali, nisam zlopamtilo, prekratak je život da bi se gubilo vrijeme na to.
Nećemo se složiti.kluz franjo wrote: ↑07/07/2022 21:49Jako je važno i ogromna je razlika.
Individualna odluka, pa makar se radilo o potpuno čistom postupku zahtjeva protokolarno izuzeće.
Protokolarna odluka o tehničkom koraku za zakonski definisanu grupu korisnika ne zahtjeva. To bi bio i totalni nonsens.
Sve u svemu i ako ja dobro razumijem "optužnicu".
U najgorem slučaju, dakle ako je Forto pojedinačno potpisivao naloge za puštanje sredstava za svako preduzeće pojedinačno jeste propust. Ma koliko samo bio protokolarnog karaktera.
Ako se radilo o zbirnoj odluci za SVE korisnike nekog zakonskog PRAVA, onda čak ni protokolarnog propusta nema.
PS: Zbog provokacija i trolovske mizantropije ćeš i ubuduće redovno biti vrijeđan.![]()
Znanje i "lupanje" se uglavnom ne slažu.Hakiz wrote: ↑07/07/2022 21:58Nećemo se složiti.kluz franjo wrote: ↑07/07/2022 21:49
Jako je važno i ogromna je razlika.
Individualna odluka, pa makar se radilo o potpuno čistom postupku zahtjeva protokolarno izuzeće.
Protokolarna odluka o tehničkom koraku za zakonski definisanu grupu korisnika ne zahtjeva. To bi bio i totalni nonsens.
Sve u svemu i ako ja dobro razumijem "optužnicu".
U najgorem slučaju, dakle ako je Forto pojedinačno potpisivao naloge za puštanje sredstava za svako preduzeće pojedinačno jeste propust. Ma koliko samo bio protokolarnog karaktera.
Ako se radilo o zbirnoj odluci za SVE korisnike nekog zakonskog PRAVA, onda čak ni protokolarnog propusta nema.
PS: Zbog provokacija i trolovske mizantropije ćeš i ubuduće redovno biti vrijeđan.![]()
Za P. S. Nisam ni sumnjao da ćeš se i ubuduće upuštati u vrijeđanje umjesto u kritiku. Karakter je usud.
kluz franjo wrote: ↑07/07/2022 21:59Jesam li nešto propustio ili je ovo iz Hakizove i moje prepiske suština "afere"?
Kako god kažeš, Napoleone.kluz franjo wrote: ↑07/07/2022 22:00Znanje i "lupanje" se uglavnom ne slažu.
Za PS A zlonamjerno lupanje će uvijek imati poseban tretman.
Ovo je znak da ocajnici iz SDA vise ne znaju sta ce, pa su poceli izmisljati “afere” pred izbore, ne bi li kako ugrozili integritet Trojke. Ljudi rade kao sat, pa ne znaju sta ce od sebe.A_A_AKCIJA wrote: ↑07/07/2022 21:59 Nategnuta priča, da ne može više.
Forto nije donio odluku, nego neka komisija, vjerovatno u ministarstvu privrede. Forto je morao biti formalni potpisnik kao premijer.
Dakle, nije ni na kakav način uticao na donošenje odluke.
Šta je trebao? Dati da se naprave dvije odluke, jedna za sve firme, a jedna za firmu njegova oca, pa da ovu drugu potpiše zamjenik, sekretar...?
Kakve gluposti i kako očajni argumenti SDA.
I kakvi visoki standardi Vlade, gdje joj ne mogu naći čestite afere, a satraše se da nađu.
Styling wrote: ↑08/07/2022 06:46Ovo je znak da ocajnici iz SDA vise ne znaju sta ce, pa su poceli izmisljati “afere” pred izbore, ne bi li kako ugrozili integritet Trojke. Ljudi rade kao sat, pa ne znaju sta ce od sebe.A_A_AKCIJA wrote: ↑07/07/2022 21:59 Nategnuta priča, da ne može više.
Forto nije donio odluku, nego neka komisija, vjerovatno u ministarstvu privrede. Forto je morao biti formalni potpisnik kao premijer.
Dakle, nije ni na kakav način uticao na donošenje odluke.
Šta je trebao? Dati da se naprave dvije odluke, jedna za sve firme, a jedna za firmu njegova oca, pa da ovu drugu potpiše zamjenik, sekretar...?
Kakve gluposti i kako očajni argumenti SDA.
I kakvi visoki standardi Vlade, gdje joj ne mogu naći čestite afere, a satraše se da nađu.
Od mene im poruka - dzaba krecite, rodjaci!
Onda bi bila priča kako je htio zataškati pomoć očevoj firmi ovlastivši zamjenika da potpise umjesto njega. Pa bi se onda iz te priče nakotilo stotine teorija zavjere uz zaključak da je Forto pi.da koja je uvalila zamjenika. (ne sumnjam da bi i ti, onako objektivno, izvukao ovakav ili sličan zaključak)Hakiz wrote: ↑07/07/2022 21:26Što nije ovlastio zamjenika da potpiše davanja firmama među kojima je firma njegovog oca. Jer, funkcioner ne smije biti umiješan u odlučivanja o poslovima koje sa institucijom u kojoj je taj funkcioner vodi firma kojoj je vlasnik, direktor itd član rodbine funkcionera.
Eh, kad familija hoće i jare i pare, i političke funkcije i biznis.pemanapemani wrote: ↑08/07/2022 09:38Onda bi bila priča kako je htio zataškati pomoć očevoj firmi ovlastivši zamjenika da potpise umjesto njega. Pa bi se onda iz te priče nakotilo stotine teorija zavjere uz zaključak da je Forto pi.da koja je uvalila zamjenika. (ne sumnjam da bi i ti, onako objektivno, izvukao ovakav ili sličan zaključak)Hakiz wrote: ↑07/07/2022 21:26
Jedino "prvedno" rješenje bi bilo da se očeva firma nije ni prijavila za pomoć. Trebao je kao moj poslodavac otpustiti 40% radnika, a ostalim, od korone isprepadanim kreditno zaduženim radnicima, natovariti njihov posao na pleća. Tada bi vjerovatno bio dobar i pošten i ne bi bilo ove "afere nad aferama".