Ukrajina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#98851 Re: Ukrajina
Ovo je lekcija i kinezima, ne barčite mečku u pi.ku.
-
sumirprimus
#98852 Re: Ukrajina
Jos o ruskom priznanju stete koju pravi himars.

-
sumirprimus
- apsidejzi
#98854 Re: Ukrajina
Evo sam pronasao video u kojem sam vidio ovu opciju:Milenkov buraz wrote: ↑07/07/2022 12:16Jbt. kakav primitivan sistem upravljanja...stvarno ako je ovo istina Rusi su i gori nego što sam mislio.apsidejzi wrote: ↑07/07/2022 12:06
Negdje sam gledao prilog o ovome i ako sam dobro razumio (nisam vojni strucnjak) ove rakete imaju gorivo sa strana jer tako mogu upravljati njima. Ako treba skrenuti na jednu stranu onda pojacaju potrosnju sa deuge strane. Problem nastaje ako se nepravilno odrzava sistem. Osteti se, ili navlazi pa dizne ne rade kako treba. On treba dagurasaobe strane a samo sa jedne izlazi i ondaskrece.
-
zavrzlama
#98855 Re: Ukrajina
Da li neko zna,zasto na chess,com,ruski igraci imaju pored nicka zamagljenu zastavu rusije....haman ih stid ili im zapadnjaci udarili sankcije.

-
splinter
-
lajkujMe
#98857 Re: Ukrajina
Meni je sega sto se niko u generalstabu Rusa nije upitao sljedece
Ok Ukrajinci imaju istu tehniku i oruzje kao mi doduse starije verzije.... Mi smo jaci tu tu i imamo 5 naprema jedan brojcanu prednost u teskoj tehnici...
Opet nam deru guzove svaki dan....
Sad dosli moderni zapadni sistemi bolje nego bilo sto Rusija ima u arsenalu
I sad im jos vise deru guzove
Meni nije jasno kako neko u Generalstabu ne ode Putinu i kaze slusaj Fireru... Ako nastavimo ovako necemo se moci od Talibana odbraniti a kamoli od Ukrajine....
Opet se ispostavilo da je na bojnom polju najbitnija kvalitetna priprema vojnika, dobra obuka, dobra taktika i strategija.
Mora citav lanac od onog sto puca Himars do onog u Stabu sto proucava detalje biti dobro pripremljen.
Ukrajina to jeste, ogromne napore su ulozili u obuku i treninge svojih vojnika jos od 2014 godine.
Oficiri im isli na obuke i treninge na zapad.
Rusi isto jesu ali na papiru... Nisu se ni potrudili u samoj vojsci (u Ukrajini inicijativa za bolju pripremu vojske je dosla iz vojske ne iz vlade) Putin htio popraviti generali kupovali Jahte umjesto toga...
A znate zasto su Ukrajinci popravili svoje probleme a Rusi samo jos vise pogorsali?
Sve je do politike zemlje...
Ukrajina je demokratska drzava, samim tim citav ustroj drzave je demokratski.
Ne kazem korupcija vlada u Ukrajini ali u manjem obimu nego u Rusiji.
U Rusiji je diktatura vlast nagradjuje one koje su lojalni prema vlasti nebitni kakav im je ucinak na poziciji, svi odgovaraju Putinu a ne Ruskoj drzavi.
Ruska drzava (sud policija...) Rade protiv drzaoca pozicije samo onda kad Putin naredi...
Drugim rijecima svi pozicionirani sluzbenici ce da kradu i hape sto vise moguce jer misle da ih to sljeduje.
Slican problem su imale sve diktature u svijetu.
Kad je one man show bez jakog drzavnog aparata koji neovisno o vlasti radi svoj posao desi se ovakav clusterfuck.
Rusija se jos od Ranih 2000 postavlja kao macho drzava, jaka drzava, s jakom vlasti, s jakom vojskom i jakom ekonomijom.
Na papiru izgledali su veoma jaki i moderni....
U realnosti gori su kao vojska sad nego 1989 godine...
Gori su kao drzava sad nego 1989god
Kad drzavu vodi prividni uspjeh umjesto realnog onda se desi ovo
Rusi ce na koncu izgubiti rat kao sto su hajmo reci izgubili prvi rat u Ceceniji. Kao u Afganistanu....
Vlast (citava) i vojska im se vode na historijske uspjehe a ne na realnosti.
Ok Ukrajinci imaju istu tehniku i oruzje kao mi doduse starije verzije.... Mi smo jaci tu tu i imamo 5 naprema jedan brojcanu prednost u teskoj tehnici...
Opet nam deru guzove svaki dan....
Sad dosli moderni zapadni sistemi bolje nego bilo sto Rusija ima u arsenalu
I sad im jos vise deru guzove
Meni nije jasno kako neko u Generalstabu ne ode Putinu i kaze slusaj Fireru... Ako nastavimo ovako necemo se moci od Talibana odbraniti a kamoli od Ukrajine....
Opet se ispostavilo da je na bojnom polju najbitnija kvalitetna priprema vojnika, dobra obuka, dobra taktika i strategija.
Mora citav lanac od onog sto puca Himars do onog u Stabu sto proucava detalje biti dobro pripremljen.
Ukrajina to jeste, ogromne napore su ulozili u obuku i treninge svojih vojnika jos od 2014 godine.
Oficiri im isli na obuke i treninge na zapad.
Rusi isto jesu ali na papiru... Nisu se ni potrudili u samoj vojsci (u Ukrajini inicijativa za bolju pripremu vojske je dosla iz vojske ne iz vlade) Putin htio popraviti generali kupovali Jahte umjesto toga...
A znate zasto su Ukrajinci popravili svoje probleme a Rusi samo jos vise pogorsali?
Sve je do politike zemlje...
Ukrajina je demokratska drzava, samim tim citav ustroj drzave je demokratski.
Ne kazem korupcija vlada u Ukrajini ali u manjem obimu nego u Rusiji.
U Rusiji je diktatura vlast nagradjuje one koje su lojalni prema vlasti nebitni kakav im je ucinak na poziciji, svi odgovaraju Putinu a ne Ruskoj drzavi.
Ruska drzava (sud policija...) Rade protiv drzaoca pozicije samo onda kad Putin naredi...
Drugim rijecima svi pozicionirani sluzbenici ce da kradu i hape sto vise moguce jer misle da ih to sljeduje.
Slican problem su imale sve diktature u svijetu.
Kad je one man show bez jakog drzavnog aparata koji neovisno o vlasti radi svoj posao desi se ovakav clusterfuck.
Rusija se jos od Ranih 2000 postavlja kao macho drzava, jaka drzava, s jakom vlasti, s jakom vojskom i jakom ekonomijom.
Na papiru izgledali su veoma jaki i moderni....
U realnosti gori su kao vojska sad nego 1989 godine...
Gori su kao drzava sad nego 1989god
Kad drzavu vodi prividni uspjeh umjesto realnog onda se desi ovo
Rusi ce na koncu izgubiti rat kao sto su hajmo reci izgubili prvi rat u Ceceniji. Kao u Afganistanu....
Vlast (citava) i vojska im se vode na historijske uspjehe a ne na realnosti.
-
lajkujMe
#98858 Re: Ukrajina
Ne zadugo
Lekcija Kinezima? Prije prilika za proucavanje, sad su skontali ako misle napasti Tajvan i ratovati direktno ili indirektno protiv Amerike
Pod 1 moraju taj napad odraditi puno brze nego planirano (pocetak 2030god) jer ce to dati vremena Amerima da rjese Tajvansku vojsku koja ima khm problema...
Pod 2 osigurati da Tajvan ne moze dobiti logisticku podrsku tokom sukoba
Ako ostane logisticka podrska Kinezi se mogu halaliti s Tajvanom i vojskom.
-
lajkujMe
#98859 Re: Ukrajina
Ja ne znam sta su im saveznici uradili nakon drugog svjetskog rata ali Nijemacka elita je malo reci retardirana
Slusaj sad ovo, Nijemci zele da se PVO panzeri koriste iskljucivo u odbranbene svrhe zastite objekata
Jos ovdje rukama objasnjava slusaj sad
S cijevima ciljati u zrak i onesposobiti neprijatlejsku raketu ali ne cijev na neprijatelja
Joj ovi Nijemci i oni se predstavljaju kao nekakva sila u Europi
-
lajkujMe
#98860 Re: Ukrajina
U medjuvremenu Kazahstan se agresivno udaljava od Rusije
Dao nalog da se nafta i gas izvoze neovisno od Rusije, zatrazili pomoc Amerikanaca u toj namjeri
Poceli se izvlaciti iz zajednickih sporazuma
Dat nalog da se zabrani izvoz sankcionisane robe u Rusiju...
Trenutno traje agresivni politicko-ekonomski rat izmedju Kazahstana i Rusije.
A pocelo je sve od onog ekonomskog foruma u Sankt Petersburgu
Dao nalog da se nafta i gas izvoze neovisno od Rusije, zatrazili pomoc Amerikanaca u toj namjeri
Poceli se izvlaciti iz zajednickih sporazuma
Dat nalog da se zabrani izvoz sankcionisane robe u Rusiju...
Trenutno traje agresivni politicko-ekonomski rat izmedju Kazahstana i Rusije.
A pocelo je sve od onog ekonomskog foruma u Sankt Petersburgu
-
lajkujMe
#98861 Re: Ukrajina
Nadam se da sam dobro shvatio prevod
Ruski vojnici na kontrolnim punktovima u Khersonskoj regiji zale se lokalcima kako je sve sjebano i da zele sto prije kuci jer AFU neumorno unistava Rusku vojsku
-
Bossona
#98862 Re: Ukrajina
Sve što su rašisti okupirali od 2014 će da izgube i slijedi bježanija podvijena repa iz Ukrajine skupa sa zavaljenim secesonistima uz dalekometnu artiljerijsku dubinsku baražnu pratnju i poruke ne okrećite se i put pod noge pa u Rusiju, po uzoru na prekodrinski knindžin rusožalni doradak pjesme "sve je ovo bilo džabe shvatile su to i bab(ušk)e po uzoru na devedesete iz kojih nisu ništa naučili niti izvukli pouke.
https://www.youtube.com/watch?v=dMJULw78ylU
https://www.youtube.com/watch?v=dMJULw78ylU
-
lajkujMe
#98863 Re: Ukrajina
Ovo meni lici na Herson lol
Nego vezano za raspravu vezano za rakete od Himarsa...
Kao nisu dobili dalekometne projektile...
Neki dan bi objava da ce dobiti Extended range projektile domet 170km.
Dodaj na to jos 20% to je 200km dometa.
-
lajkujMe
#98864 Re: Ukrajina
Radni konj Ukrajinske vojske...
Pickupovi su postali izuzetno bitni za logistiku na frontu i prevozu osoblja
Odavno mislim da svaka vojska na svijetu treba da u arsenalu ima na stotine ako ne i hiljade obicnih pickupova.
-
sumirprimus
-
Excel2
#98866 Re: Ukrajina
Ma nema veze sa onim sto govori. Zena govori da ovo puca po zraku i stiti kriticnu infrastrukturu.lajkujMe wrote: ↑08/07/2022 08:45![]()
Ja ne znam sta su im saveznici uradili nakon drugog svjetskog rata ali Nijemacka elita je malo reci retardirana
Slusaj sad ovo, Nijemci zele da se PVO panzeri koriste iskljucivo u odbranbene svrhe zastite objekata![]()
S cijevima ciljati u zrak i onesposobiti neprijatlejsku raketu ali ne cijev na neprijatelja![]()
-
lajkujMe
#98867 Re: Ukrajina
Lavrov dosao na G20 i odmah otisao
Ucesnici nisu htjeli da prave tradicionalnu zajednicku sliku jer je Lavrov tu, na Zajednickoj veceri nisu se pojavili predstavnici G7 zemalja.
Rusi kazu da je izrazito neprijateljski docekan
Ko neki dan Putin tamo u Uzbekistanu
-
Milenkov buraz
#98868 Re: Ukrajina
Excel2 wrote: ↑08/07/2022 09:06SpoilerShowMa nema veze sa onim sto govori. Zena govori da ovo puca po zraku i stiti kriticnu infrastrukturu.lajkujMe wrote: ↑08/07/2022 08:45![]()
Slusaj sad ovo, Nijemci zele da se PVO panzeri koriste iskljucivo u odbranbene svrhe zastite objekata![]()
S cijevima ciljati u zrak i onesposobiti neprijatlejsku raketu ali ne cijev na neprijatelja![]()
Tako je, barem ovdje to govori, da je namjena Flakpanzera da štiti kritičnu infrastrukturu i da će se Ukrajinci sami morati snalaziti za municiju, pri kraju videa to govori.
-
lajkujMe
#98869 Re: Ukrajina
A brate koji vanjskopoliticki potop Rusa
Venezuela i Saudija naglo spustile cijenu nafte da bi potisnuli Ruse iz dealova.
Venezuela je uveliko zavisila od pomoci Rusa... Sad su skontali da Rusi nece moci samim sebi pomoci pa traze alternative.
Venezuela i Saudija naglo spustile cijenu nafte da bi potisnuli Ruse iz dealova.
Venezuela je uveliko zavisila od pomoci Rusa... Sad su skontali da Rusi nece moci samim sebi pomoci pa traze alternative.
- drug_profi
#98870 Re: Ukrajina
Prevod, pošto je twit vrlo informativan:
News #HIMARS : I can't fucking imagine what kind of Russian fucker you had to be (sorry for the tautology) in order to attract so much ammunition to Shakhtyorsk that it would have been hellishly dismantled for the 3rd hour, and there is so much more that they announced the evacuation of the area.
Vijesti #HIMARS : Ne mogu zamisliti kakav vrsta ruskog jebača trebaš biti (ispričavam se na tautologiji) da bi skupio toliko municije u Šahtjorsk da bi bila pakleno razmontiravana već 3 sata, a tu je ima još mnogo više, pa su najavili evakuaciju područja.
-
Milenkov buraz
#98871 Re: Ukrajina
Je li fakat moguće da su Rusi mislili da će i dalje više-manje biti sve isto?lajkujMe wrote: ↑08/07/2022 09:08
Lavrov dosao na G20 i odmah otisao![]()
Ucesnici nisu htjeli da prave tradicionalnu zajednicku sliku jer je Lavrov tu, na Zajednickoj veceri nisu se pojavili predstavnici G7 zemalja.
Rusi kazu da je izrazito neprijateljski docekan![]()
Ko neki dan Putin tamo u Uzbekistanusvi docekani svecano jedino on evo ti auto razguli
- nota1969
#98872 Re: Ukrajina
skup prostitutki i debilčinalajkujMe wrote: ↑08/07/2022 08:45![]()
-
lajkujMe
#98873 Re: Ukrajina
Znam Njemacki i to dobro, i jeste u pravu ste ali njen nacin govora i ono sta je rekla meji zvuci kao da su Ukrajinci to jest ministar Odbrane Reznikov obecao da ce se Gepardi koristiti iskljucivo za zastitu kriticne infrastrukture...Milenkov buraz wrote: ↑08/07/2022 09:11
Tako je, barem ovdje to govori, da je namjena Flakpanzera da štiti kritičnu infrastrukturu i da će se Ukrajinci sami morati snalaziti za municiju, pri kraju videa to govori.
Meni tako zvuci
-
Milenkov buraz
#98874 Re: Ukrajina
E to ne znam, ali isto tako kaže da su Ukrajinci saglasni bili za municiju. Na kraju to i nema veze niti možeš kontrolisati kako će se neko oružije koristiti.lajkujMe wrote: ↑08/07/2022 09:14Znam Njemacki i to dobro, i jeste u pravu ste ali njen nacin govora i ono sta je rekla meji zvuci kao da su Ukrajinci to jest ministar Odbrane Reznikov obecao da ce se Gepardi koristiti iskljucivo za zastitu kriticne infrastrukture...Milenkov buraz wrote: ↑08/07/2022 09:11 [/spoiler]
Meni tako zvuci
-
Bossona
#98875 Re: Ukrajina
Kao da slušamo Miloševića kada je pravdao svoje agresorske pohode i poraze.
Putinova stolica će biti sve vruća,trnovitija i stresnija uz sve manje opcija osim poraza i nekontrolisanih posljedica po Rusiju koja će se raspasti i vratiti decenijama unazad uz generacijsko plaćanje ratne odštete Ukrajini.