https://thebosniatimes.ba/73400/kina-i- ... -svijetom/
Kina je komunistička taman koliko sam i ja komunista
..."Imamo istu crvenu liniju kao i SAD po ovom pitanju. Nećemo imati kineske pomorske baze u našem regionu, na našem pragu", — citira Morisonovu izjavu TV kanal ABC.
kazu tako, narod cak kopaSmokingMan wrote: ↑05/07/2022 21:19 Postoje informacije za koje ne mogu tvrditi da su tačne, ali mimo toga nisu prenesene od strane zapadnih medija, da je u Ugandi otkriven veliki depoziv zlata od 13 milion metričkih tona, koji prema procjeni vrijedi čak 12 triliona dolara. Zašto ovo govorim je iz razloga da NR Kina ima veliki utjecaj u tom područiju, i da već neke od njihovih kompanija vrše ispkopavanje rudnika zlata koje godišnje "proizvedu" oko 2.000 metričkih tona.
Samo poistiha, jer nauka tvrdi da su rezerve zlata u cijelom svijetu oko 50.000 tona. Dakle, ako iskopaju sve, otici ce u minus.Sanjarko wrote: ↑05/07/2022 22:08kazu tako, narod cak kopaSmokingMan wrote: ↑05/07/2022 21:19 Postoje informacije za koje ne mogu tvrditi da su tačne, ali mimo toga nisu prenesene od strane zapadnih medija, da je u Ugandi otkriven veliki depoziv zlata od 13 milion metričkih tona, koji prema procjeni vrijedi čak 12 triliona dolara. Zašto ovo govorim je iz razloga da NR Kina ima veliki utjecaj u tom područiju, i da već neke od njihovih kompanija vrše ispkopavanje rudnika zlata koje godišnje "proizvedu" oko 2.000 metričkih tona.
Ne znam ni ja na sta ce to izaci, mozda je do algoritama ali meni yt samo baca te klipove o protestima I ekonomskim problemima u kinilajkujMe wrote: ↑21/07/2022 11:14
Evo i tenkova protiv demonstranata.
Ko ne zna pozadinu jedna od podruznica Kineske nacionalne banke "progutala" 6 milijardi dolara ustedjevina Kineza u ovom gradu.
Svi su izgubili svoje depozite i ustedjevine i ne pricam ovdje o nekim bogatasima nego obicnim radnim ljudima koji su cuvali pare za starost ...
Sve nestalo nastali ogromni protesti koji su postali nasilni jer im je banka rekla da je novac "investiran na duzi period"
Vlada Kineska panika uhvatila i poslali tenkove
treba im Tajvan radi cipova/poluvodica, tako ja sam citao, kazu jb-li bi se za njih samo tako, a Tajvan to proizvodisaimidin wrote: ↑27/07/2022 18:25 Ma I meni to ponekad yt pocne bacati pa se iznenadim nekim stvarima, eh sad ni sam nisam na cisto, jel kina kula od karata koja samo sto se nije srusila ili div koji ce prestici usa
Istina je negdje izmedju, ali gdje tacno, kako znati kad niko, vjerovatno ukljucujuci partiju, ne zna sta je pravo stanje u kini