Ukrajina

sumirprimus

#97776 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ukrainian Armed Forces have killed over 36,000 Russian soldiers - General Staff
:izet: uh ah :izet: :bih:
1.20
zigzag

#97777 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

nota1969 wrote: 04/07/2022 15:00
sumirprimus wrote: 04/07/2022 14:42

da se prepoznaju mnogi!kolika im je zapravo cijena...porodanim dušama..
pa koliko dobiju onda ovi na temi :lol:
većina ih radi džaba. srbalji radi svog mentaliteta, a ovi zabrinuti za cijenu kroasana i maslaca za svoj komfor.
nota1969

#97778 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

Satrap_Darije wrote: 04/07/2022 14:45 Procitao sam nekoliko zadnjih postova o mogucem ratu na ovim prostorima i dolasku Rusa.
Mislim da je to zabluda.

Njih po meni ne zanimaju Balkan i druga podrucja van njihovog dometa.
Cak niti balticke zemlje, kao ni Finska.

Ukrajina u cijelini ili neki dijelovi, Bjelorusija i mozda sjever Kazakshtana i to je vise manje to.

Ovdje se radi o povijesnom revizionizmu i pokusaju stavljanja zemalja i naroda koje su nastale iz Kijevanske Rus pod ingerenciju jedne drzave i jednoga centra moci kao sto je bio slucaj od polovine 18. stoljeca pa sve do kraja 20. stoljeca.
A svi veliki istocno-slavenski narodi Rusi, Bjelorusi i Ukrajinci potjecu iz konfederacije pod tim nazivom i samim time imaju mnostvo poveznica kako kulturnih tako i krvnih.

Sto se tice toboznjeg izbijanja sukoba povodom moguce ruske pobjede, tj. novoga plemenskog sukoba na balkanskom podrucju, smatram da je to fikcija.
Nema dovoljno interesa da se tako nesto zapocne a ima itekako mnogo interesa od zapadnih centara moci da se tako nesto sprijeci.
itekako bi ih zanimalo da su uspjeli u Ukrajini
sumirprimus

#97779 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jel bilo bbc nije lose.. :izet:
karirana_dekica

#97780 Re: Ukrajina

Post by karirana_dekica »

U ratu je litar dizela bio 100 DEM

Pozdrav zabrinutim,

Slava Ukrajini!
lajkujMe

#97781 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Off topic kratko

Meni je tuga da ima danas mnostvo Bosnjaka koji govore "ma nece oni nas" nakon minimalno 3-4 genocida u 20 stoljecu nad nama.

Balkanski ratovi gdje je stotine hiljada ako ne i miliona Bosnjaka protjerano u Tursku.

Prvi Svjetski rat gdje smo ginuli za Austrijance
Drugi svjetski rat kad nas je klao ko god da je stigao ponajvise cetnici u istocnoj Bosni i Crnoj Gori.
Onda rat 90tih to je jos frisko.

I onda dodje Bosnjo brat i kaze nece oni nas.
ovo_malo_duse

#97782 Re: Ukrajina

Post by ovo_malo_duse »

lajkujMe wrote: 04/07/2022 15:13 Off topic kratko

Meni je tuga da ima danas mnostvo Bosnjaka koji govore "ma nece oni nas" nakon minimalno 3-4 genocida u 20 stoljecu nad nama.

Balkanski ratovi gdje je stotine hiljada ako ne i miliona Bosnjaka protjerano u Tursku.

Drugi svjetski rat kad nas je klao ko god da je stigao ponajvise cetnici u istocnoj Bosni i Crnoj Gori.

Sisa generacija + skriveni podmukli trolovi tipa BLO ,aka svi smo isti ...Konstantno prodaju damu pod bubrege srecom sitno je to, bilo je dovoljno maloljetnih boraca koji ce se sjecat dugo. I ne ne zelimo nikakve ratove ko ga zelio u kuci mu bio, ali nece nas opet klat i vodit ko ovce bez da zaplate...
Zato kazeem opet i opet da hoce izvest indijance i postavit barikadu, Prosli put sam ih virio gledajuci kako se kurce sa 3 prsta i kalasima ovaj put mi ni jedan kutarisao nebi..I opet kazem volio bih da je drugacije al kad nije bolje ja nego moja djeca i unuci
Satrap_Darije

#97783 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

Mislim da je tvoje razmisljanje paranoicno i da ti dugorocno gledano cini stetu.

Ovim prostorima upravljaju Brisel i Washington. Nitko drugi se nista ne pita.

Njima nije u interesu rat. Da je, vec bi ponovo izbio.

A jos manje je u interesu rat ljudima koji ovdje zive. Mladost svih nas bjezi u zapadne zemlje. Tko ce ratovati?
Dosta ljudi mozda i prizeljkuje sukob, ali zato da bi iskoristili priliku i pobjegli tamo gdje inace ne mogu bez vize.

Tu je i generacija onih koji su prije ratovali. Ti ljudi su toliko razocarani i osjecaju se izdano, njih bi jos najteze bilo i natjerati.

Nije to ni priblizno situacija kao za vrijeme raspada Jugoslavije kada se nije znalo tko je u pravu a tko u krivu. Mozemo mi pricati danas o tome i reci tko je napadao a tko se branio, ali tada je u ocima ljudi koji nisu odavdje to izgledalo kao sto nama izgleda sukob u Jemenu, Siriji, Libiji itd.

Situacija je danas daleko drugacija, nema vise onog naboja, dovoljno mladih ljudi, oruzja koje je ostalo iza mocno naoruzane JNA, iskustva obaveznog vojnog roka itd. da ne nabrajam.

Nema elana vise za to. Cijeli prostor izumire, iseljava, sve je manje ljudi koji svoju buducnost vide ovdje. Njima u tom pogledu nije bitno sto ce biti sa Srbijom, Hrvatskom i BiH za 50-100 godina i njihovim granicama nego hoce li u Njemackoj ili Austriji izbiti recesija i hoce li im to pokvariti planove za odlazak.
SmokingMan

#97784 Re: Ukrajina

Post by SmokingMan »

S tim da su neki među nama služili Wermachtu za vrijeme 2.svj rata. :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#97785 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

geoxx wrote: 04/07/2022 14:47
Benjo34 wrote: 04/07/2022 14:07 Za 7 dana Bošnje, imate podsjetnik šta vas čeka u slučaju pobjede fašista u Ukrajini. Što bi Majkićka rekla "Nemoj da nismo rekli"
Jebo te zivot svaki put kad udjes ovakvi postovi, klat ce nas, bacati u grobnice, vezat ruke zicom na Trebevicu. Mentalitet zrtve tece venama ovog naroda i odvratan je.
Ukoliko ova drzava vec ovisi u Ukrajini, onda burazeru pravac preko granice ili idi kopaj rovove.
Jer ono, ovisis o Ukrajini, kakva god da je i koliki god otpor pruzali, na kraju dana je to da budemo realni ipak Ukrajina. Nije Amerika.
Ova drzava ovisi prvenstveno o Americi i njenom interesu za ovo podrucje.
da, taj osjećaj žrtve nekada zna biti napadan, da ne kažem dosadan, ali isto tako, taj osjećaj nije bez osnova. ljudi se sa razlogom plaše, jer je već poslovično da se u strašne ratove ulazilo spuštenih gaća. politička elita ne ulijeva apsolutno nikakvo povjerenje (iako, paradoksalno, taj isti narod je bira), i onda ljudi, gdje je većina iskusila ratnu trumu, počne da paniči.

već je na početku invazije pisano o tome, jako mnogo ljudi mi je reklo da je 25.02. imalo strašnu tjeskobu i nemir kada je zapucalo u Kijevu. ljudi koji nisu ni paničari, ni koji nešto posebno prate politiku ili međunarodne igranke. jednostavno, trauma je duboko urezana u društvo i može se napipati. zato treba imati razumijevanja.

do neke mjere, naravno.
Excel2

#97786 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

ovo_malo_duse wrote: 04/07/2022 15:23

Sisa generacija + skriveni podmukli trolovi tipa BLO ,aka svi smo isti ...Konstantno prodaju damu pod bubrege srecom sitno je to, bilo je dovoljno maloljetnih boraca koji ce se sjecat dugo. I ne ne zelimo nikakve ratove ko ga zelio u kuci mu bio, ali nece nas opet klat i vodit ko ovce bez da zaplate...
Zato kazeem opet i opet da hoce izvest indijance i postavit barikadu, Prosli put sam ih virio gledajuci kako se kurce sa 3 prsta i kalasima ovaj put mi ni jedan kutarisao nebi..I opet kazem volio bih da je drugacije al kad nije bolje ja nego moja djeca i unuci
Pocinjete srat. Ovo nije tema Bosnjaci protiv RS-a, a niti je to taj rat. Bez obzira sto je Blo mod, da ti ona na ono nije odgovorila, ja bih. I dobro ti je rekla, sad je samo do tebe hoces li to cuti.

I nauci, zlocinci imaju svoje ime. Da nemaju, ja bih prvi trebao biti protiv Bosnjaka ili Bosne, a nisam. Nisu samo Bosnjaci za Bosnu.
drug_profi

#97787 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote: 04/07/2022 15:29 već je na početku invazije pisano o tome, jako mnogo ljudi mi je reklo da je 25.02. imalo strašnu tjeskobu i nemir kada je zapucalo u Kijevu. ljudi koji nisu ni paničari, ni koji nešto posebno prate politiku ili međunarodne igranke. jednostavno, trauma je duboko urezana u društvo i može se napipati. zato treba imati razumijevanja.
PTSP koji je davno nestao mi se vratio u velikom stilu.
sumirprimus

#97788 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

nek mirisu avlije, nek se svako raduje, himars opet djeluje :izet:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#97789 Re: Ukrajina

Post by sime_cipol »

Satrap_Darije wrote: 04/07/2022 14:47
tovarish wrote: 04/07/2022 14:45
Bolje i to, nego da nas opet traže po masovnim grobnicama. Mada ti meni smrdiš na one što bi nas bacali u grobnice ili na njihovog jarana iz SDA.
Ovo je vec paranoja.
Zovi to kako hoces, ali koga zmija ujede...
sumirprimus

#97790 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

samo pozitivom i mnostvom snimaka topljenja ork mordorata do sigurnije buducnosti svih nas . 1.20 :bih:
Excel2

#97791 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Da je postojao forum 1950. u Srbiji i medju Srbima, sigurno bi se slicni postovi mogli procitati. Narod koji dozivi tragediju, a dozivili su ga Srbi u Jasenovcu, poslije napravi osvetu - hence - nove zlocine. Isto rade Izraelci sad sa Palestincima. Krug zla se nastavlja.
geoxx

#97792 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Chmoljo wrote: 04/07/2022 15:29
geoxx wrote: 04/07/2022 14:47

Jebo te zivot svaki put kad udjes ovakvi postovi, klat ce nas, bacati u grobnice, vezat ruke zicom na Trebevicu. Mentalitet zrtve tece venama ovog naroda i odvratan je.
Ukoliko ova drzava vec ovisi u Ukrajini, onda burazeru pravac preko granice ili idi kopaj rovove.
Jer ono, ovisis o Ukrajini, kakva god da je i koliki god otpor pruzali, na kraju dana je to da budemo realni ipak Ukrajina. Nije Amerika.
Ova drzava ovisi prvenstveno o Americi i njenom interesu za ovo podrucje.
da, taj osjećaj žrtve nekada zna biti napadan, da ne kažem dosadan, ali isto tako, taj osjećaj nije bez osnova. ljudi se sa razlogom plaše, jer je već poslovično da se u strašne ratove ulazilo spuštenih gaća. politička elita ne ulijeva apsolutno nikakvo povjerenje (iako, paradoksalno, taj isti narod je bira), i onda ljudi, gdje je većina iskusila ratnu trumu, počne da paniči.

već je na početku invazije pisano o tome, jako mnogo ljudi mi je reklo da je 25.02. imalo strašnu tjeskobu i nemir kada je zapucalo u Kijevu. ljudi koji nisu ni paničari, ni koji nešto posebno prate politiku ili međunarodne igranke. jednostavno, trauma je duboko urezana u društvo i može se napipati. zato treba imati razumijevanja.

do neke mjere, naravno.
Jedno je strah i zabrinutost, to razumijem. Potpuno druga stvar je sto se neko odmah vidi u grobnici. Sto je najtuznije, dominira takav narativ. Kakvo crnilo jbt.
Jos takvi si u glavi umisle da oni zapravo dizu svijest kod Bosnjaka, satro upozoravaju i daju do znanja da nisu naivni, a zapravo dodatno sire luzerski mentalitet koji se uvukao u svaku poru drustva.

Elem, ova drzava ovisi o moci Amerike i njenom interesu na ovom podrucju. Ne direktno o Rusiji koja ne moze ministra dovuci na Balkan. Sto ne znaci da Rusi ovdje nisu jaki i nisu opasni jer kod Srba imaju najvece podanistvo vidjeno u historiji, ali primarna stvar je SAD i njen interes.
sumirprimus

#97793 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Satrap_Darije

#97794 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

sime_cipol wrote: 04/07/2022 15:40
Satrap_Darije wrote: 04/07/2022 14:47

Ovo je vec paranoja.
Ujela je njega zmija, ali ne iz neprijateljskog gnijezda.
Cega sam se ja naslusao o BH muslimanima i Srbima od svoje familije, skoro obolio od PTSP-a a da rata nisam niti vidio.
zigzag

#97795 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

I nisu sekunde pomislili da pomjere front kod Donjecka.Iz predgrađa.
sumirprimus

#97796 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

to godi samo himarsa daj
Satrap_Darije

#97797 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

zigzag wrote: 04/07/2022 15:45 I nisu sekunde pomislili da pomjere front kod Donjecka.Iz predgrađa.
Selo Pisky odmah do aerodroma gdje je VICE news napravio reportazu 2015. godine jos uvijek pod Ukrajinskom kontrolom.
Rusi kontroliraju terminale aerodroma, ali dobar dio piste je cini mi se nicija zemlja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#97798 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Satrap_Darije wrote: 04/07/2022 15:44
sime_cipol wrote: 04/07/2022 15:40
Cega sam se ja naslusao o BH muslimanima i Srbima od svoje familije, skoro obolio od PTSP-a a da rata nisam niti vidio.
Bošnjacima.
zigzag

#97799 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

geoxx wrote: 04/07/2022 15:44
Chmoljo wrote: 04/07/2022 15:29

Jedno je strah i zabrinutost, to razumijem. Potpuno druga stvar je sto se neko odmah vidi u grobnici. Sto je najtuznije, dominira takav narativ. Kakvo crnilo jbt.
Malo off

Prijedor je grad koji je godinama sakrivao Tomašicu. Ničim izazvano 1500 ljudi je završilo pod zemljom. A i sad svi u Prijedoru gledaju da to ignorišu. Dok nove generacije se furaju na rusku silu.
Pa eto, budućnost lijepa...
Satrap_Darije

#97800 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

Chmoljo wrote: 04/07/2022 15:48
Satrap_Darije wrote: 04/07/2022 15:44

Bošnjacima.
Dobro, Bosnjacima.
Cjepidlako.
Post Reply