Ukrajina

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#97751 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

,,,
Last edited by japin_mutapi on 04/07/2022 13:57, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#97752 Re: Ukrajina

Post by pici »

drug_profi wrote: 04/07/2022 13:38

Ma kakav Dayton. Bice to produkt ratnih poraza i sankcija. Rusi ce "dobiti" dizanje sankcija i pristup kreditima.

Ja ponovo hocu da vas podsjetim kakav je narativ bio kod Svaba i Francuza. I kako su se za 180°zaokrenuli.
Nije to zato sto su vijdeli slike zlocina, vec sto im je predocen neosporiv dokaz ruskih planova za dalje ratove gdje oni postaju ruski puppeti.
I zato se nece stati dok Rusija postane bezopasna za Evropu bar 50 godina.

A sto se tice N arsenala.
USA nije proizvela ni jednu bojevu glavu od 1990. godine. Mnogo tih bojevh glava vec je neispravno i nefunkcionalno. Drugim rijecima mogu sluziti kao prljava bomba i to je maksimum.
Jedna N glava ima jako puno sofisticiranih dijelova koji se kvare usljed dugotrajne izlozenosti radijaciji iz samog materijala kojeg nose. Potrebno je skupo odrzavanje. Tako i jedna USA ima veliki trosak oko toga i stalno se susrece sa prijavom kvarova na arsenalu.
Koliko je SSSR, zatim nasljednica ZND, pa danasnja RF u stanju ulagati u odrzavanje ispravnosti N arsenala?
Ja sam siguran da ameri imaju tacne podatke koliko je jos bojevih glava kod Rusa uopste u opticaju da bi mogle biti ispaljene i procjena koliko od njih zaista moze stici do cilja, i na kraju koliko od njih ce zaista eksplodirati.
Zato je i bila nikakva, cak ni verbalna, reakcija na stalne ruske blefove sa N bombama.
Rusija kolika god da je, u stvari je samo šuma, stepa i tajga...
Rusija koja je industrijalizovana nije veća od Evrope. Vojnu sposobnost su nam pokazali. Jedino jos mogu dici 5 miliona vojnika i dati im zastarjelo oruzje da idu mesom na celik. I onda mozda pobjede u Ukrajini. Ali nakon toga ce im Bjelorusi praviti djecu.
:thumbup: Samo da jos dodam da su Ameri im isli od silosa do silosa, popisivali Nuke i onda odobravali kredite i davali opremu za odrzavanje iste.Nuka ima ko i svaki proizvod, vrijeme trajanja, ako neko misli da ce u silosu stajati 50 godina, grdno se vara.
statixx

#97753 Re: Ukrajina

Post by statixx »

sime_cipol wrote: 04/07/2022 13:52 Evo jedna od Fadilove ekipe
Kome je skupo gorivo nek preseli u Rusiju. Eventualno u Iran.
Za sve ima rješenje :D
Onda bi kukali da su skupi mobiteli i laptopi.
Milenkov buraz

#97754 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

sumirprimus wrote: 04/07/2022 10:20

u znak zahvlanosti za sve sto ameri rade za njih!!! :bih:

kome smeta, ima druga tema rusija nacionalna, himna, boze pravde i islicne.. :thumbup: :bih:
God Bless America! God Save The Queen! :thumbup:
pici

#97755 Re: Ukrajina

Post by pici »

Zinula orcima gujca, misle da aktiviranjem sjevera ce opet nadoc na Kijev.Nikakav Donbas, krim, juzna rusija nije njima u opticaju, citava ukrajina sa moldavijom a onda ide gruzija, baltik itd.
Kremaljski kepec kao i hitler vodi ruse u propast.Insallah.
pici

#97756 Re: Ukrajina

Post by pici »

Milenkov buraz wrote: 04/07/2022 13:58
sumirprimus wrote: 04/07/2022 10:20

u znak zahvlanosti za sve sto ameri rade za njih!!! :bih:

kome smeta, ima druga tema rusija nacionalna, himna, boze pravde i islicne.. :thumbup: :bih:
God Bless America! God Save The Queen! :thumbup:
:thumbup: Elhamdulillah.
Benjo34

#97757 Re: Ukrajina

Post by Benjo34 »

Za 7 dana Bošnje, imate podsjetnik šta vas čeka u slučaju pobjede fašista u Ukrajini. Što bi Majkićka rekla "Nemoj da nismo rekli"
zigzag

#97758 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

pici wrote: 04/07/2022 14:03

Zinula orcima gujca, misle da aktiviranjem sjevera ce opet nadoc na Kijev.Nikakav Donbas, krim, juzna rusija nije njima u opticaju, citava ukrajina sa moldavijom a onda ide gruzija, baltik itd.
Kremaljski kepec kao i hitler vodi ruse u propast.Insallah.
Mi trenutno gledamo hitlera 21. vijeka a goveda pričaju o cijenama proizvoda.
Milenkov buraz

#97759 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

sumirprimus wrote: 04/07/2022 10:41 kad smo kod svjetskih armija, i super sila, ovak izgleda jedna super sila ,al od prije 30 godina, mos si mislit sad! :oops:

Gledao sam ovo baš prije par dana sve do u detalje. Irak je tada važio za silu broj 1 u regionu, nisu imali samo nuklearno. Ova operacija Desert Storm mislim da se zvala pa kako je izvedena to je nevjerovatno. Prvi put su tada koristili jednu vrstu dronova oko Bagdada da otkriju i zasite SAM odbranu oko Bagdada a iza poslali dva vala aviona koji su demolirali sve što je ličilo na SAM pozicije Iračana. Danas siguran sam da nekima ne bi bilo dobro da vide istu silu samo 30 godina poslije na djelu.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#97760 Re: Ukrajina

Post by F&N »

zilog wrote: 04/07/2022 13:02
F&N wrote: 04/07/2022 12:49 Nece se ovaj rat prelomiti u korist nijedne od strana sve dok jedna od njih ne bude inferiorna po pitanju tehnike i naoruzanja.
Ko god misli da rusija nema dovoljno ljudstva da ratuje jos 5 godina ovim tempom vara se. Ako bude trebalo izdat ce oni i dekret i na silu poslat ljude i pucat u one koji budu bjezali s fronta. Međutim ono sto donosi prevagu jeste artiljerija.

Tako da kako se meni cini ici ce ovo sve dok jedna strana ne bude iscrpljena do te mjere da ne bude mogla dopremati naoruzanja u potrebnim kolicinama.

Vrlo bitno pitanje je koliko je Ukrajina ovisna u ovoj borbi od evropskih zemalja. Ukoliko Evropa ne nađe zamjenu za rusku naftu i gas u neko dogledno vrijeme bojim se da ce okrenuti leđa Ukrajini.
Na kraju i narod u evropi podrzava sad odnos Evrope prema Ukrajini jer nije dosla zima, međutim moglo bi biti jako nepredvivo u zimu pa kada i taj narod evrope osjeti na svojoj koži posljedice rata. Posljedice u vidu nestasice plina, nafte, sto bi lancano moglo povuci i smanjenje u isporukama struje itd...

Isti scenarij bi se mogao desiti i Rusiji, samo što Putin ako bude trebalo ubit će protestante, pozatvarati, uradit ce sve ne birajuci sredstva ali će biti po njegovom.
Jedina nada za Ukrajinu su Britanija i USA.

Na kraju i nas je rat trajao 4 godine a neoporedivo manje zemlje i manji vojni kapaciteti.
Postavljas pitanja, na koja je zapad vec odgovorio (NATO samit) i ide se do kraja. U junu su LNG isporuke iz USA, bile vece od ruskih kroz gasovode.
Industrija naoruzanja se pokrece, a ona ne moze biti premjestena u Kinu, a to su nova radna mjesta. Cijene ce kratkorocno porasti, ali da je gorivo i 5 KM i dalje je to jeftinije od onih 25, kada ti rat dodje na vrata, a to je zagarantovano ako se popusti ruskom olosu.
Slažem se sa svim što si napisao. Samo se nadam da Evropa nece okrenuti leđa Ukrajini. Ako je pokazao dvoličnost i kršenje vlastitih ideala , načela, pa čak i obećanja onda je to Evropa.
sumirprimus

#97761 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

bubić, zipić angažmana :oops:
Milenkov buraz

#97762 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Turska zadržala ruski brod za koji se sumnja da prenosi žitarice ukradene u Ukrajini
Bravo Brko! :mrgreen:
ovo_malo_duse

#97763 Re: Ukrajina

Post by ovo_malo_duse »

F&N wrote: 04/07/2022 14:22
zilog wrote: 04/07/2022 13:02

Postavljas pitanja, na koja je zapad vec odgovorio (NATO samit) i ide se do kraja. U junu su LNG isporuke iz USA, bile vece od ruskih kroz gasovode.
Industrija naoruzanja se pokrece, a ona ne moze biti premjestena u Kinu, a to su nova radna mjesta. Cijene ce kratkorocno porasti, ali da je gorivo i 5 KM i dalje je to jeftinije od onih 25, kada ti rat dodje na vrata, a to je zagarantovano ako se popusti ruskom olosu.
Slažem se sa svim što si napisao. Samo se nadam da Evropa nece okrenuti leđa Ukrajini. Ako je pokazao dvoličnost i kršenje vlastitih ideala , načela, pa čak i obećanja onda je to Evropa.
Dok ih god Amidza drzi za jajca i zavrce oni ce igrat kako on svira. Francuzi su se malo kofrcili pa otpale 2 -3 narudzbe podmornica i Rafaela da im se pokaze ko je je Babo. Uz podrsku UK a i Istocnih zemalja EU od Baltika do Rumunije ostatk EU moze mahat usima ( skandinavci su uvjek uz USA)
lajkujMe

#97764 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Milenkov buraz wrote: 04/07/2022 14:14
sumirprimus wrote: 04/07/2022 10:41 kad smo kod svjetskih armija, i super sila, ovak izgleda jedna super sila ,al od prije 30 godina, mos si mislit sad! :oops:

Gledao sam ovo baš prije par dana sve do u detalje. Irak je tada važio za silu broj 1 u regionu, nisu imali samo nuklearno. Ova operacija Desert Storm mislim da se zvala pa kako je izvedena to je nevjerovatno. Prvi put su tada koristili jednu vrstu dronova oko Bagdada da otkriju i zasite SAM odbranu oko Bagdada a iza poslali dva vala aviona koji su demolirali sve što je ličilo na SAM pozicije Iračana. Danas siguran sam da nekima ne bi bilo dobro da vide istu silu samo 30 godina poslije na djelu.

Mozemo mi pricati sta hocemo ali Ameri su doktori nauka za ratovanje.
Od te 1991 godine Amerika nije imala nikakav ozbiljniji challenge u ratovanju.
Invazija na Afganistan je vise bio spec op a napad na Irak 2003 je bio puno laksi jer se Iracani nikada nisu oporavili od 1991 a sta vise Iracka komanda i vojnici znaju iz iskustva sta je Americko ravnanje vojske.
Zato je najbitnijo komad opreme 2003 bila bijela zastava.

Samo Ameri su uspjeli da se neprijateljska vojska preda Dronu.
Da dronu, predatori su imali specifican zvuk i Iracani kad ga cuju dizu bijele zastave i predaju se.
biglebovski

#97765 Re: Ukrajina

Post by biglebovski »

pici wrote: 04/07/2022 13:33 Kina nema znanje, nema inzinjere i nema industriju da prati.Sve sto prave je copy/paste al bukvalno sve.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

https://www.usnews.com/education/best-g ... ngineering
lajkujMe

#97766 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Kupljena oklopna vozila Poroshenko finansirao
sumirprimus

#97767 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

da se prepoznaju mnogi!kolika im je zapravo cijena...porodanim dušama..
pici

#97768 Re: Ukrajina

Post by pici »

sumirprimus wrote: 04/07/2022 14:42

Auhhh 2000 tishuca ojra za skidanje gaća, dze se prijavljuje.
Satrap_Darije

#97769 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

Procitao sam nekoliko zadnjih postova o mogucem ratu na ovim prostorima i dolasku Rusa.
Mislim da je to zabluda.

Njih po meni ne zanimaju Balkan i druga podrucja van njihovog dometa.
Cak niti balticke zemlje, kao ni Finska.

Ukrajina u cijelini ili neki dijelovi, Bjelorusija i mozda sjever Kazakshtana i to je vise manje to.

Ovdje se radi o povijesnom revizionizmu i pokusaju stavljanja zemalja i naroda koje su nastale iz Kijevanske Rus pod ingerenciju jedne drzave i jednoga centra moci kao sto je bio slucaj od polovine 18. stoljeca pa sve do kraja 20. stoljeca.
A svi veliki istocno-slavenski narodi Rusi, Bjelorusi i Ukrajinci potjecu iz konfederacije pod tim nazivom i samim time imaju mnostvo poveznica kako kulturnih tako i krvnih.

Sto se tice toboznjeg izbijanja sukoba povodom moguce ruske pobjede, tj. novoga plemenskog sukoba na balkanskom podrucju, smatram da je to fikcija.
Nema dovoljno interesa da se tako nesto zapocne a ima itekako mnogo interesa od zapadnih centara moci da se tako nesto sprijeci.
Satrap_Darije

#97770 Re: Ukrajina

Post by Satrap_Darije »

pici wrote: 04/07/2022 14:44

Auhhh 2000 tishuca ojra za skidanje gaća, dze se prijavljuje.
Vidis sto pise.
Javne licnosti, novinari itd.

Ne mozes se prijaviti ako vec nisi nesto postigao na tome polju. Sumnjam da bi ti popularnost na ovome forumu pomogla.
geoxx

#97771 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Benjo34 wrote: 04/07/2022 14:07 Za 7 dana Bošnje, imate podsjetnik šta vas čeka u slučaju pobjede fašista u Ukrajini. Što bi Majkićka rekla "Nemoj da nismo rekli"
Jebo te zivot svaki put kad udjes ovakvi postovi, klat ce nas, bacati u grobnice, vezat ruke zicom na Trebevicu. Mentalitet zrtve tece venama ovog naroda i odvratan je.
Ukoliko ova drzava vec ovisi u Ukrajini, onda burazeru pravac preko granice ili idi kopaj rovove.
Jer ono, ovisis o Ukrajini, kakva god da je i koliki god otpor pruzali, na kraju dana je to da budemo realni ipak Ukrajina. Nije Amerika.
Ova drzava ovisi prvenstveno o Americi i njenom interesu za ovo podrucje.
ovo_malo_duse

#97772 Re: Ukrajina

Post by ovo_malo_duse »

Narode ima li ikakvih vijesti sa Khersona.. Roknuli su zestoko Ukri dole sve gori . Juzno od Aerodroma pred samim gradom a i ovo sjevernije poceli su se pojavljivat kvadratici duboko dole prema Kahkanovki.
Benjo34

#97773 Re: Ukrajina

Post by Benjo34 »

geoxx wrote: 04/07/2022 14:47
Benjo34 wrote: 04/07/2022 14:07 Za 7 dana Bošnje, imate podsjetnik šta vas čeka u slučaju pobjede fašista u Ukrajini. Što bi Majkićka rekla "Nemoj da nismo rekli"
Jebo te zivot svaki put kad udjes ovakvi postovi, klat ce nas, bacati u grobnice, vezat ruke zicom na Trebevicu. Mentalitet zrtve tece venama ovog naroda i odvratan je.
Ukoliko ova drzava vec ovisi u Ukrajini, onda burazeru pravac preko granice ili idi kopaj rovove.
Jer ono, ovisis o Ukrajini, kakva god da je i koliki god otpor pruzali, na kraju dana je to da budemo realni ipak Ukrajina. Nije Amerika.
Ova drzava ovisi prvenstveno o Americi i njenom interesu za ovo podrucje.
Probudi se, znaš gdje živiš. Ako krenu padati baltičke države TO JE ONO ŠTO VEĆINU ČEKA. ZBOG ZABORAVLJANJA STRADANJA BOŠNJAKA U 2 SVJ RATU SI DOBIO SREBRENICU! Ne zaboravi opet.
drug_profi

#97774 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Satrap_Darije wrote: 04/07/2022 14:45 Sto se tice toboznjeg izbijanja sukoba povodom moguce ruske pobjede, tj. novoga plemenskog sukoba na balkanskom podrucju, smatram da je to fikcija.
Nema dovoljno interesa da se tako nesto zapocne a ima itekako mnogo interesa od zapadnih centara moci da se tako nesto sprijeci.
Slažem se. 24.02. je Putin pustio male ruse niz vodu, jer je bilo jasno da se dize nova zavjesa. I rusim aje jasno da od jedne enklave okruzene NATO drzavama nema nista, a narocito sto im je uskracen izlaz na more. Jedino sto se moze posluziti tom enklavom da napravi problem zapadu, tj. da male ruse posalje u pokolj da zabavi zapad, dok sebi obezbjeđuje strateske ciljeve.
E samo je u tom fol. Ako mali rusi navale, a navalice ako im se naredi, onda ce biti pokolj koji ce zavrsiti sa drzavom ispod jedne sljive.
Iako mi privlacno zvuci takva buducnost, ipak ne bih ucestvovao u tom procesu. Dosta brate.
nota1969

#97775 Re: Ukrajina

Post by nota1969 »

pa koliko dobiju onda ovi na temi :lol:
Post Reply