Ukrajina

Vedoo

#97601 Re: Ukrajina

Post by Vedoo »

Helios wrote: 04/07/2022 00:02
Vedoo wrote: 03/07/2022 23:30

Pritisak koristeći šta? Čime ga to Njemačka može ucijeniti? Ništa nisu dali, niti će dati.

Uostalom, ako se već davno zna u kojem pravcu sve ovo ide, trebali su Zelenskyom reći, pa da povuče vojsku iz Donbasa na liniju koja odgovara Rusima i Nijemcima, bezveze narod gine.

Njemačka se pita isto koliko se i ti i ja pitamo.
Netacni navodi i jednog i drugog.
Bez plina da ostane najjaca ekonomija EU sa 85 mil stanovnika 🙂🙃, mislim neozbiljno je pisati o tome.
Njemačka se pita mnogo više nego što misliš.
Kako to misliš nista nisu dali,niti će dati? Jako neozbiljno u najmanju ruku.Dali mnogo Eura za Ukr uz to mogao si vidjeti i Njemackog naoružanja.A doci ce jos.
US je dala. UK također. Estonija, Poljska, itd. Imaš one grafove negdje par stranica ranije, tu se sve vidi koliko Njemačka ništa nije dala. Ako je onih par haubica najjača ekonomija EU "dala", onda je neozbiljno govoriti o tome.

Jako neozbiljno je što se desilo 24. feb, pa se nezamislivo desilo. Svijet se promijenio tog februara, sada je to realnost. Isto koliko je realno da i ta Njemačka ostane bez plina. Zašto se dovela u tu situaciju neka vide sa bivšom kancelarkom.

Uostalom HIMARS-i se ne šalju danas da bi neko kroz dva mjeseca tražio primirje i moljakao za ruski plin.
GandalfSivi

#97602 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Fakat sam poceo postovati Zakharevu, ovo nije vise malo se praviti lud za medije, nego ono, ludilo do kraja, Hunger games 2022...
Honda Rajvosa

#97603 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

Ko da gledam ova zaharova ce otvoriti onlyfans akaunt cim se zavrsi rat...jbg...ide joj
zigzag

#97604 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

[*]
GandalfSivi wrote: 04/07/2022 00:18 Fakat sam poceo postovati Zakharevu, ovo nije vise malo se praviti lud za medije, nego ono, ludilo do kraja, Hunger games 2022...
Ruskoj vrhuški je sve ili ništa. Sad više nema nazad. Ako ne misle da ih njihovi objese.
GandalfSivi

#97605 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

zigzag wrote: 04/07/2022 00:21 [*]
GandalfSivi wrote: 04/07/2022 00:18 Fakat sam poceo postovati Zakharevu, ovo nije vise malo se praviti lud za medije, nego ono, ludilo do kraja, Hunger games 2022...
Ruskoj vrhuški je sve ili ništa. Sad više nema nazad. Ako ne misle da ih njihovi objese.
To je donekle i normalno razmisljanje (mislim ne normalno, nego razumljivo). Ova tuka vec igra na kartu neuracunljivosti...
Last edited by GandalfSivi on 04/07/2022 00:32, edited 1 time in total.
Zumbul2

#97606 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Interesantno:
Ovo sam copy paste sa jednog foruma ako neko pita za izvor. Nema linka a ja ovo nisam nigdje još pročitao..

A couple days ago, China and India signed a contract to impose a price on Russian oil which is under market price. In this agreement, they are actually abusing the RU UKr conflict in their own favor.

Do you know the fun part? People think India and China are sworn enemies.

When it comes to national interests, there is no forever ally/friend. Opportunities, and this thread is dedicated to one of them.
GandalfSivi

#97607 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

madner wrote: 03/07/2022 19:12
zilog wrote: 03/07/2022 14:29

Bilo bi posteno, pa reci, odakle je vecina te korupcije sponzorisana i amnestirana?
Za borbu protiv korupcije, moras imati izgradjene institucije drzave, osposobljene za provodjenje standarda i zakona. Jedan od tih procesa je bio i proces prikljucenja EU, kojeg je Janukovic, na instrukciju sefova iz Moskve - zaustavio.
Bilo bi posteno reci da je vecinom do Ukrainca a ne do Rusa. Slicno kao i kod nas, nije Beograd kriv za stanje u kantonu.

Na referendumu za nezavisnost Ukraine cak je i Krim bio za Ukrainu, knap doduse dok su ove regije sa Rusofonima bile 80+.

Ova suplja da sada zaokruzuju naciju je uvreda za inteligenciju.
Dusa draga, k'o da ga je sam Chali ucio. Nije Beograd kriv ne za stanje u kantonu, nego za teznje PC-a da se odcijepi. Potrosili barem milijardu dolara da potplate vojsku i politicare, ali ne, Rusi nemaju nista sa tim. I da, zbog korupcije "propada" ukrajinska nacija, ne zato sto je genocidni manijak poslao tenkove da je ukine.

Btw, ono "propada" je normalno pod navodnicima, jer vidimo da i "proruska" podrucja jebavaju majku Rujama iz dana u dan.

I necu te vise citirati, smijesan si i ociti trol, stvari koje pises su odavno prestale imati veze s mozgom...
drug_profi

#97608 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

japin_mutapi wrote: 03/07/2022 23:08
rusija je neprijatelj bih
neprijatelj drzave bih i mene licno je svaki prijatelj rusije i njen saveznik
bilo druge drzave, vojske, milicije, razni pobunjenici i separatisti, politicke stranke, vjerske organizacije, mediji, udruzenja gradjana, folklorna drustva ili pojedinci, javne licnosti, glumci, itd, itd

svi prijatelji rusije su neprijatelji BOSNEiHERCEGOVINE a svi neprijatelji rusije su prijatelji BOSNEiHERCEGOVINE
I tu je sva suština. Jednostavna logička misao koju neutralci i zabrinuti ne mogu da shvate.
Tj. i oni ramisljaju jednako ali je njima rezultat ove logicke jednacine drugaciji jer su faktori u jednacini drugaciji.
Helios

#97609 Re: Ukrajina

Post by Helios »

Vedoo wrote: 04/07/2022 00:17
Helios wrote: 04/07/2022 00:02
Netacni navodi i jednog i drugog.
Bez plina da ostane najjaca ekonomija EU sa 85 mil stanovnika 🙂🙃, mislim neozbiljno je pisati o tome.
Njemačka se pita mnogo više nego što misliš.
Kako to misliš nista nisu dali,niti će dati? Jako neozbiljno u najmanju ruku.Dali mnogo Eura za Ukr uz to mogao si vidjeti i Njemackog naoružanja.A doci ce jos.
US je dala. UK također. Estonija, Poljska, itd. Imaš one grafove negdje par stranica ranije, tu se sve vidi koliko Njemačka ništa nije dala. Ako je onih par haubica najjača ekonomija EU "dala", onda je neozbiljno govoriti o tome.

Jako neozbiljno je što se desilo 24. feb, pa se nezamislivo desilo. Svijet se promijenio tog februara, sada je to realnost. Isto koliko je realno da i ta Njemačka ostane bez plina. Zašto se dovela u tu situaciju neka vide sa bivšom kancelarkom.

Uostalom HIMARS-i se ne šalju danas da bi neko kroz dva mjeseca tražio primirje i moljakao za ruski plin.
Pa nisi realan stvarno,mnogo miliona eurica je Ger dala Ukr, i onih par haubica kako ti kažeš je samo ono što je prikazano,mnogo toga nam nije ni prikazano sta je ko dao.A zanemarujes činjenicu koliko je izbjeglica došlo u Njemačku, pa čovječe sve su im dali, i neka su hvala Bogu.Izbjeglice iz Ukrajine dobijaju stanove ,poslove,radne vize im ne trebaju ako hoće da rade (malo je takvih).Dobiju stan automatski ,npr.dok jedan svabo čeka na taj isti stan i do po 2 godine i više,radi se o socijalni ili stanovima.od grada.Mnogo Njemačka daje,ali i gleda svoju korist 100% ,kao i svi ostali.
Neki dan sam pricao sa dva ukrajinca ,starij ljudi 60-65 god. Jedan iz Hersona drugi iz Harkova,u svoj svojoj muci i patnji što su preživjeli kazu da sve lakše podnose jer imaju sve sada što im je potrebno,lijekove,bolnicu,itd.Da uz to jedan od staraca već i stentiran (Baypass) i to za 0 eura,sve troskovi snosi država.
Ok ako ti kažeš da će ostati bez plina onda će ostati,javi se zab2 mj pa ću i reci ima li plina ili ne.
I da Ger je kriva za mnogo sta,to si u pravu 100% ,mogli su i trebali vise poslati i to stoji,ali da nisu nista to nije istina,politika zadnjih 15 god im je banana, sad bi mogli napokon da poslije svega postanu još jači.
desni

#97610 Re: Ukrajina

Post by desni »

Kyuss wrote: 03/07/2022 22:18

A ovako izgleda kada se svetovi udruze.

Vidim stigla nova tura sendvica za putinove balkanske trolove. Lepo, lepo. Jel budzav lebac?
Uhhhhh. Saradnja :izet:
Nek proba Laki, sad je šansa 8-)
drug_profi

#97611 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Chisum wrote: 04/07/2022 00:10 iskreno se NADAM da onaj oktopod Dusanka Majkic nece pokusati izvesti nesto slicno
:lol:
I ja se nadam!
House

#97612 Re: Ukrajina

Post by House »

HIMARS budi donjeck :izet:

ne, nije nova godina!
Hakiz

#97613 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

Hakiz wrote: 03/07/2022 22:11
Šta, kvare vam idilu istomišljeništva?
ne, nego jer gotive ruse i svrstavaju se na njihovu stranu
bilo druge drzave, vojske, milicije, razni pobunjenici i separatisti, politicke stranke, vjerske organizacije, mediji, udruzenja gradjana, folklorna drustva ili pojedinci, javne licnosti, glumci, itd, itd

svi prijatelji rusije su neprijatelji BOSNEiHERCEGOVINE a svi neprijatelji rusije su prijatelji BOSNEiHERCEGOVINE
Turska, na primjer?
A_A_AKCIJA

#97614 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Thread o uništenim skladištima municije, u proteklih sedam dana. Za neka su potvrdili da je radio HIMARS.

Arestovič tvrdi da je uništeno 16 skladišta, a u threadu je dokumentovano skoro sve. Navodno je sve urađeno jer su dobili podatke da rusima počinje neodstajati municije i da su od Bjelorusije tražili zalihe.

I još jedan sa sličnom temom, svjež bum

apsidejzi

#97615 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Hakiz wrote: 04/07/2022 03:35
ne, nego jer gotive ruse i svrstavaju se na njihovu stranu

Turska, na primjer?
Turska nikada nije bila prijatelj BiH.
karanana

#97616 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Da, ali kako rusi guraju naprijed tako ce i domet ovih sistema biti manje ucinkovit i nece ici u dubinu u kojunide sada. Zadnja dva pogodka u melitopolju i u sniznevu su na granici dometa od 80km. Gurnu ih vise i onda duboka pozadina vise nije pozadina nego dojucerasnja linija fronta gdje nema interesantnih meta. Ali valjda nesto i bude u dometu.
geralt

#97617 Re: Ukrajina

Post by geralt »

karanana wrote: 04/07/2022 05:12 Da, ali kako rusi guraju naprijed tako ce i domet ovih sistema biti manje ucinkovit i nece ici u dubinu u kojunide sada. Zadnja dva pogodka u melitopolju i u sniznevu su na granici dometa od 80km. Gurnu ih vise i onda duboka pozadina vise nije pozadina nego dojucerasnja linija fronta gdje nema interesantnih meta. Ali valjda nesto i bude u dometu.
Zato stizu rakete dometa 170 km.
emirolini

#97618 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#97619 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Ironmen wrote: 03/07/2022 22:32 Kako komentirate danasnju izjavu Peskova i uvjete Ukrajini za sklapanje mira ?
Za sklapanje mira Ukrajina će morati prihvatiti ruske zahtjeve, među kojima je priznanje crnomorskog poluotoka Krima kao ruskog teritorija i ustupanje pokrajina Donjeck i Luhansk.
Od 2014 godine svojataju Krim za sebe sada kao traze priznaje od UA, a Donbas zele direktno za sebe ne zele nove republike ruske.

Njemacka bez plina za 2 mjeseca mislim da krece sada pritisak na Zelenskog od strane Evrope.
greška...unazad dva mjeseca švabe su se pomirile s tim da su rusi out of the game i preorjentirali se na alternative...nema više pritisaka i ide se do kraja. To je i zadnji smait NATOa jasno pokazao.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#97620 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Bloo wrote: 03/07/2022 23:05
drug_profi wrote: 03/07/2022 22:56 Poljska i Ukrajina, nekada zavađene sada maltene zbratimljene.
Hoce li juzni slaveni ikada, ikada doci pameti? Hoce kada kleronacionalizmi odu u pizdu materinu.
Mada vidimo i povratak kleronacionalizma (naglasak na klero) u Poljskoj...tako da se Slaveni generalno ne mogu kutarisati tih sranja. Ali daj da krenemo baby koracima... :D
:thumbup:

ono kad krehnu boga je mali korak za čovjeka a veliki za slavene :lol:
emirolini

#97621 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

duh_sa_sjekirom

#97622 Re: Ukrajina

Post by duh_sa_sjekirom »

Za sklapanje mira Ukrajina će morati prihvatiti ruske zahtjeve, među kojima je priznanje crnomorskog poluotoka Krima kao ruskog teritorija i ustupanje pokrajina Donjeck i Luhansk.
Ako Ukrajina ovo prihvati, onda je jasno da je popušila i kapitulirala...
doktor78

#97623 Re: Ukrajina

Post by doktor78 »

duh_sa_sjekirom wrote: 04/07/2022 06:46
Ako Ukrajina ovo prihvati, onda je jasno da je popušila i kapitulirala...
Mislim da je Krim gotova stvar, kao što je Kosovo za Srbe nepovratno izgubljeno.
Donetsk, Lugansk, e tu će stvari ovisiti o stanju na terenu.
Ironmen

#97624 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Vedoo wrote: 03/07/2022 23:30
Ironmen wrote: 03/07/2022 22:32 Njemacka bez plina za 2 mjeseca mislim da krece sada pritisak na Zelenskog od strane Evrope.
Pritisak koristeći šta? Čime ga to Njemačka može ucijeniti? Ništa nisu dali, niti će dati.

Uostalom, ako se već davno zna u kojem pravcu sve ovo ide, trebali su Zelenskyom reći, pa da povuče vojsku iz Donbasa na liniju koja odgovara Rusima i Nijemcima, bezveze narod gine.

Njemačka se pita isto koliko se i ti i ja pitamo.
Vjeruj da grijesis, Njemacka kao ekonomija broj 1 u EU se pita za sve i svasta, pogledaj samo ovo.

https://www.24sata.hr/news/njemacka-sa- ... inu-846033
scarface32

#97625 Re: Ukrajina

Post by scarface32 »

pici wrote: 02/07/2022 08:22
scarface32 wrote: 02/07/2022 07:49

Ovi ih meze a rusi ih uzimaju ko dorucak.Grad po grad.
Da tako sto ne sravne samo grad nego citavu regiju i udju poslije stotine hiljada granata i sprzene zemlje.Osvojiti grad tako da ga do temelja sravnis, nije pomjeranje linije i osvajanje, nego zlocin.
Sve ja to znam ali kad dodjes ovdje na forum pomislim da ukrajina samo sto nije oslobodjena.
Post Reply