Povorka ponosa
- Ommadawn
#4502 Re: Povorka ponosa
Oj Jelo Jelo imaš lepo telo
Ja sam seo seo seo
Seo seo
Da bi jeo jeo jeo jeo
Jeo jelo
-
no_sikiriki
#4503 Re: Povorka ponosa
Meni ovo isto najava za kakav horor film, ona klasika "they're coming to get you, buahahaha"
-
John Cleese
#4504 Re: Povorka ponosa
https://www.youtube.com/watch?v=M1bDJLRd3EUno_sikiriki wrote: ↑03/07/2022 21:02![]()
Meni ovo isto najava za kakav horor film, ona klasika "they're coming to get you, buahahaha"![]()
- Ommadawn
#4506 Re: Povorka ponosa
Ja sam čuo da oni čak i jedu malu djecu.
-
nles
#4507 Re: Povorka ponosa
Licno ih poznajes - i jos nista nisi poduzela?no_sikiriki wrote: ↑03/07/2022 19:25Ono što je najgore je što dosta njih nisu plaćenici. Ja bih radije da jesu, jer bi imalo više smisla, ali s obzirom da lično poznajem neke koji tu rade - radi se o ispranim mozgovima.
-
nles
#4508 Re: Povorka ponosa
"Uzmi dusu, ali mi ostavi ono malo sirotinje na Poljinama".John Cleese wrote: ↑03/07/2022 21:19https://www.youtube.com/watch?v=M1bDJLRd3EUno_sikiriki wrote: ↑03/07/2022 21:02
![]()
Meni ovo isto najava za kakav horor film, ona klasika "they're coming to get you, buahahaha"![]()
![]()
![]()
![]()
-
nles
- Login77777
#4510 Re: Povorka ponosa
A zamisli da ovako zatvore u Sarajevu ceste a bas neki tad moraju autom do apoteke, pekare, po cevape itd.

https://www.blick.ch/schweiz/zuerich/li ... 86806.html

https://www.blick.ch/schweiz/zuerich/li ... 86806.html
- Edin H.
#4511 Re: Povorka ponosa
Ide li ko na koncert na Tašmajdanu?
-
HelaS
#4512 Re: Povorka ponosa
Lijepo napisano
Bez incidenata i zabrana: Sarajevski odnos prema Povorci ponosa primjer je Beogradu i Zagrebu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bez-inc ... /220916097
-
ragib
- vaučer
#4514 Re: Povorka ponosa
Ne vidim u čemu je problem? Pride je često na Balkanu radikaliziran s obe strane policijskih kordona jer je gay populacija u gotovo pa stalnom fight or flight modu. Dakle to je razlog zašto se nerijetko odvrnu ispušni ventili i dobiješ uzvratne provokacije onima koji ih jebu u zdrav mozak preostalih 364 dana u godini. Da li će to radikalizirati neke umjerene? Ne, neće. Ti koji su kao 'budi gay ali da te ne vidim i ne čujem' su ustvari protiv - samo glume da nisu.
A vrijeđanje vjere? Iskreno kog boli kurac. Nema osjetljivijih pahuljica od vjernika, sve li im smeta. Mene vrijeđa cijeli život sve u vezi organizirane religije pa ih trpim u društvu i obitelji.
A vrijeđanje vjere? Iskreno kog boli kurac. Nema osjetljivijih pahuljica od vjernika, sve li im smeta. Mene vrijeđa cijeli život sve u vezi organizirane religije pa ih trpim u društvu i obitelji.
-
kakavdanakneiskustvu
#4515 Re: Povorka ponosa
vaučer wrote: ↑20/09/2022 11:33 Ne vidim u čemu je problem? Pride je često na Balkanu radikaliziran s obe strane policijskih kordona jer je gay populacija u gotovo pa stalnom fight or flight modu. Dakle to je razlog zašto se nerijetko odvrnu ispušni ventili i dobiješ uzvratne provokacije onima koji ih jebu u zdrav mozak preostalih 364 dana u godini. Da li će to radikalizirati neke umjerene? Ne, neće. Ti koji su kao 'budi gay ali da te ne vidim i ne čujem' su ustvari protiv - samo glume da nisu.
- Ommadawn
#4516 Re: Povorka ponosa
Njihove provokacije?sherbett wrote: ↑20/09/2022 10:59 Gledam na onom retardiranom tik toku ekipu homoseksualce kako pljuju BG euro pride i te seljacine opcenito.
Drago mi je da je netko o tome poceo javno govoriti.
Nisu problem homoseksualci nego njihove provokacije, retorika i i vrijedjanje drugih
Osobito su do izrazaja dosli neki koji su pokazivali gole guzice i glumili Isusa u zastavi s duginim bojama
Tko zeli da ga se postuje i uvazava, mora postovati druge.
Ovakvi ispadi nisu ni ni cool ni fora nego samo ptpiruju vatru radikalnih skupina suprotne strane kojoj ce se prikloniti i ostali, mozda umjerenih stajalista, ali ce protestirati protiv vrijedjanja na osnovu vjere
I cemu pokazivanje gole guzice? Kakve veze imaju ljudska prava s tiime?
Cemu sluze te parade?
Protest za prava ili provokacije?
Kakve fucking provokacije?
Narod na Balkanu plaho tolerantan pa eto ovi došli da provociraju?
Jebu vas 40 (ne 30) godina u zdrav mozak, ne zna se gdje gore, da li Hr, Srb ili BiH a niko ništa - ni protesta za bolje škole, bolnice, puteve, radnička prava…
Klanjate se Gospodu a djecu učite da mrze drugog i drugačijeg.
Kad Bakir blokira grad jer udaje kćerku a kum je Erdogan - onda niko ništa.
- Ommadawn
#4517 Re: Povorka ponosa
vaučer wrote: ↑20/09/2022 11:33 Ne vidim u čemu je problem? Pride je često na Balkanu radikaliziran s obe strane policijskih kordona jer je gay populacija u gotovo pa stalnom fight or flight modu. Dakle to je razlog zašto se nerijetko odvrnu ispušni ventili i dobiješ uzvratne provokacije onima koji ih jebu u zdrav mozak preostalih 364 dana u godini. Da li će to radikalizirati neke umjerene? Ne, neće. Ti koji su kao 'budi gay ali da te ne vidim i ne čujem' su ustvari protiv - samo glume da nisu.
- Ateista
#4518 Re: Povorka ponosa
Da se razumijemo, ne podrzavam ismijavanje bilo cega, pa ni religije, ali ovo je potpuno ocekivano nakon toga kako se religije postavljaju prema ovoj populaciji.
- Ommadawn
#4519 Re: Povorka ponosa
Ali @sherbett kakvo ismijavanje i kakve provokacije?
Čovjek rođenjem ne postaje vjernik.
Čovjek rođenjem ne postaje vjernik.
- Ateista
#4520 Re: Povorka ponosa
Vodece monoteisticke religije imaju zvanicni stav protiv lgbt populacije, ne govorim o pojedincima koji su vjernici vec religiji kao instituciji, a vecina prati instituciju. Znam i ja vjernike kojima su oni ok, ali to je odstupanje od pravila, ne obrnuto.sherbett wrote: ↑20/09/2022 13:03 Ja ne vidim da se religije postavljaju
Postavljaju se ljudi koji su slucajno pripadnici tih teligija
Ne nuzno i vjernici
Prema tome, nije u redu generalizirat
Ja znam hrpu vjernika kojima gay ljudi ne smetaju
Ali im smeta izrugivanje i provokacije
Znaci ako i na jednoj i na drugoj strani ima onih koji se medjusobno postuju i uvazavaju, zasto radi takvih ne bude vise dostojanstva?
Nije opravdanje "sta im sve religijaradi pa nije cudo da oni tako" pa jbte valjda smo odavno evoluirali od takvog nacina razmisljanja
Ako je koja skupina bolja, neka pokaze da jest
Ovako su mi isto sranje i jedni i drugi
I to treba reci jasno: isti su u svom radikalizmu, nepostivanju, netoleranciji i jadu
Ne podrzavam nikakav radikalizam i tacno je da zna lgbt populacija biti jako radikalna, ali ne moze se ni porediti sa onim sta rade religije po tom pitanju.
- vaučer
#4521 Re: Povorka ponosa
Pa generalno, sve vodeće religije su protiv LGBT prava na brak, usvajanje djece, u osnovi svega ako nije unutar proverbijalna četiri zida. To vjeruju, to promoviraju svojim vjernicima, tako odgajaju djecu i za to lobiraju kod političara. Dakle vrlo su jasni, eksplicitni i aktivni u svom djelovanju. Stoga zašto ne generalizirati - kad je to norma ponašanja koju sami ne kriju i koju sprovode? Hrpa vjernika kojima gay ljudi ne smetaju ne znači ništa. Ne smetaju im u kojem kontektstu? Koja im prava ne osporavaju? Možda ih ne provocira samo postojanje gay ljudi, ali se možda uzjebu ako ih vide na ulici gdje se drže za ruke, ili ako njihovoj djeci u školi netko kaže da je gay ok. Ne smetaju ne govori ništa o raznim crtama koje ti isti ljudi povlače i gdje su te iste crte.sherbett wrote: ↑20/09/2022 13:03 Ja ne vidim da se religije postavljaju
Postavljaju se ljudi koji su slucajno pripadnici tih teligija
Ne nuzno i vjernici
Prema tome, nije u redu generalizirat
Ja znam hrpu vjernika kojima gay ljudi ne smetaju
Ali im smeta izrugivanje i provokacije
Znaci ako i na jednoj i na drugoj strani ima onih koji se medjusobno postuju i uvazavaju, zasto radi takvih ne bude vise dostojanstva?
Nije opravdanje "sta im sve religijaradi pa nije cudo da oni tako" pa jbte valjda smo odavno evoluirali od takvog nacina razmisljanja
Ako je koja skupina bolja, neka pokaze da jest
Ovako su mi isto sranje i jedni i drugi
I to treba reci jasno: isti su u svom radikalizmu, nepostivanju, netoleranciji i jadu
Da bi bilo fino da se nitko ne provocira i ne vrijeđa tuđe vrijednosti - svakako. Ali stavljati u istu ravan apsolutnu većinu koja ima sva prava i koji nisu trpili sekundu opresije i straha zbog svojih vjerovanja sa manjinom koja na brdovitom Balkanu za svaki milimetar prava i normalizacije življenja mora dobro propatiti - ne znam, malo mi je to whatabouty.
-
kakavdanakneiskustvu
#4522 Re: Povorka ponosa
Ommadawn wrote: ↑20/09/2022 12:20Njihove provokacije?sherbett wrote: ↑20/09/2022 10:59 Gledam na onom retardiranom tik toku ekipu homoseksualce kako pljuju BG euro pride i te seljacine opcenito.
Drago mi je da je netko o tome poceo javno govoriti.
Nisu problem homoseksualci nego njihove provokacije, retorika i i vrijedjanje drugih
Osobito su do izrazaja dosli neki koji su pokazivali gole guzice i glumili Isusa u zastavi s duginim bojama
Tko zeli da ga se postuje i uvazava, mora postovati druge.
Ovakvi ispadi nisu ni ni cool ni fora nego samo ptpiruju vatru radikalnih skupina suprotne strane kojoj ce se prikloniti i ostali, mozda umjerenih stajalista, ali ce protestirati protiv vrijedjanja na osnovu vjere
I cemu pokazivanje gole guzice? Kakve veze imaju ljudska prava s tiime?
Cemu sluze te parade?
Protest za prava ili provokacije?
Kakve fucking provokacije?
Narod na Balkanu plaho tolerantan pa eto ovi došli da provociraju?
Jebu vas 40 (ne 30) godina u zdrav mozak, ne zna se gdje gore, da li Hr, Srb ili BiH a niko ništa - ni protesta za bolje škole, bolnice, puteve, radnička prava…
Klanjate se Gospodu a djecu učite da mrze drugog i drugačijeg.
Kad Bakir blokira grad jer udaje kćerku a kum je Erdogan - onda niko ništa.
- Ommadawn
#4523 Re: Povorka ponosa
Ja ba, najlakše se kriti iza vjere, religije…
Jebalo majku najviše imamo vjerskih objekata i ljudi koji se kunu u Boga a sutra bi zaratilo i zbog bureka.
Jebalo majku najviše imamo vjerskih objekata i ljudi koji se kunu u Boga a sutra bi zaratilo i zbog bureka.
-
broj dva
#4524 Re: Povorka ponosa
To nikada neću shvatiti, sve vjernik do vjernika i sve pokradoše. Mene nije strah božanskog suda jer ne vjerujem u bogove dok ovi vjeruju da bog sve zna u sve vidi i da će im biti suđeno i opet su lopovi (ne svi naravno ali...)
- Ateista
#4525 Re: Povorka ponosa
Pa prava traze od drzave, usput ismijavaju one koji pljuju po njima, nazivaju ih nemoralnim, hoce da ih ogranice u 4 zida i slicno.sherbett wrote: ↑20/09/2022 16:00 Jednako kao sto je najlakse pljuvafi po religiji
Zakone i prava koja traze homoseksualci donosi iskljucivo drzava, pa nisam vidjela da se pokazuju guzice pred saborom ili vladom
Ergo, povorke su posvccene provokacijama "religioznima" a ne ispunjavaju svoju svrhu- zahtjev za pravima
Pa tko u sekularnim drzavama daje prava???
Uostalom, cak i u sekularnim drzavama religije imaju vise uticaja nego sto bi trebalo, mnoge su samo na papiru sekularne kao BiH na primjer. U stvarnosti, vecina vodecih politicara je pod uticajem vjerskih vodja, svoje odluke donose u skladu sa svojim vjerskim uvjerenjima i slicno. Da nije tog uticaja i lobija vjerskih zajednica, lakse bi oni ostvari svoja prava.
Last edited by Ateista on 20/09/2022 16:27, edited 1 time in total.